Njutbart boende ett stenkast från Falsterbos stränder

Falsterbo, Vellinge

Sjögatan 14C

Exklusiv
Utgångspris
13 300 000 kr
Avgift
3 717 kr
Antal rum
5
Boarea
140,5 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Takterrass
Ja

Njutbart boende ett stenkast från Falsterbos stränder

Etagevåning 150 meter från strandkanten med ett påkostat inre och en utemiljö som får dig att tro att du befinner dig på en luxuös resort.

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Storslagna vyer ut över Falsterbos kritvita strand...
. Sjögatan 14C - Bjurfors
. Sjögatan 14C - Bjurfors
. Sjögatan 14C - Bjurfors
. Sjögatan 14C - Bjurfors
. Sjögatan 14C - Bjurfors
. Sjögatan 14C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Säg adjö till rensning av rabatter, gräsklippning, staketmålning och löpande renovering. Välkomna istället mer ledig tid för familjen, fler stunder på golfbanan och spontana havsdopp. När det är dags för en heldag på stranden krävs varken planering eller proppfull bil. Du sveper bara om dig badrocken, sticker in fötterna i ett par sandaler och promenerar knappt 150 meter för ett dopp i det blå. Ta med det du behöver under armen och en picknickkorg med lunch eller gå hem och tillaga när hungern faller på. Enklare än så blir det inte.

Etagevåningen ligger högst upp i en fastighet från 2017 med vit träpanel, som matchar de pittoreska badhytterna alldeles nedanför. Genomgående generös fönstersättning, tre balkonger och en takterrass ger maximalt ljusinsläpp och släpper in naturen även från insidan. De stora, luftiga ytorna erbjuder gott om plats för både lugna familjestunder och stora sociala sammankomster. Välplanerade rum och små detaljer gör att du får en livskvalitet utöver det vanliga i en helt obelånad bostadsrättsförening. På bästa tänkbara läge i Falsterbo kan du njuta av en fridfull havsnära miljö, samtidigt som du når skola, restauranger och butiker på cykelavstånd.

Interiör

DET LJUVA LIVET I FALSTERBO
På den sista gatan ner mot vattnet, omgivet av skogens grönska, lyser de vita fastigheterna upp likt ett pärlband. Fasaderna har stående vit träpanel, nätta längsgående balkonger, sadeltak av papp och generösa fönsterpartierna i symmetri. Byggnaderna ramar in en gemensam välskött innergård med trädäck, platsbyggda bänkar och planteringar. Läget är svårslaget. Endast en skogsdunge separerar bostaden från Falsterbos kritvita sanddynor och kristallklara hav. En stig på knappt 15o meter leder dig raka vägen ner till strandkanten och dagens första dopp. För lite mer skogdoft, kan du ta en liten omväg genom dungen som leder dig hela vägen ner till Falsterbo brygga. I riktning mot norr finns de öppna hedarna med kyrkbacken och möllan. På cykel-och gångavstånd nås matbutik, matställen, museum och diverse butiker. På ett par kilometers avstånd nås två golfbanor; Falsterbo och Flommen.

FUNKTIONELLT MED STIL
Hissen tar dig hela vägen upp till plan tre, där du möts av en luftig entréhall med smart förvaring bakom skjutdörrar av ek. Till höger finns ett teknikutrymme. I anslutning till hallen, på vänster hand, finns entréplanets badrum som även erbjuder tvättmöjligheter. Väggar och golv är beklädda med sober kalksten som vackert smälter samman med skåpinredningen i varmtonad ek. Badrummet är utrustat med vägghängt wc, tvättställskommod, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare från Miele. En bänkskiva av granit och överskåp ger gott om utrymme för tvätthantering.

Från hallen tar du dig vidare in till en härlig sällskapsdel som består av vardagsrum, matsal och kök i öppet landskap. Från både vardagsrum och kök nås en underbar balkong i söderläge med trädäck, som följer hela sällskapsdelen. På golvet ligger vitlaserade ekplankor och väggarna är vita. Närmast nås vardagsrummet som har en inbyggd kamin på vänster hand. Bredvid eldstaden finns en infälld nisch i väggen för ved. Rummet sträcker sig vidare mot matplatsen som är praktiskt placerad invid köksön, som fungerar både som rumsavdelare och serveringsplats åt gästerna. Fronten som vetter mot matplatsen är gjord av varmtonad ek och den ovanpåliggande bänkskivan är av granit. Köksinredningen kommer från Skellefteå snickericentral och går i sobert grått. Samtliga maskiner är stilfullt integrerade och kommer från kvalitetssäkra Gaggenau. Arbetsytorna är belagda med granit. Ett socialt kök med härliga ytor för tillberedning, förvaring och servering som är lätt att hålla snyggt.

STORSLAGNA VYER
Till vänster om sällskapsdelen finns två ljusa sovrum med bra skjutdörrsgarderober i ek. Det ena sovrummet har en rymlig balkong som vetter ut mot stadsparken och morgonsolen. Båda sovrummen har fri utsikt över kyrkbacken och grönskan runt omkring.

En stilren ektrappa med läderklädd handledare tar dig upp till ytterligare ett rymligt allrum med en fantastisk takhöjd på över 4 meter upp till nock. Enorma fönsterpartier får ljus och naturintryck att fullkomligt strömma in. Längs de stora fönsterpartierna till höger finns platsbyggda sittbänkar på vardera sida om den lilla trappan som leder ut till den sagolika terrassen. Här ute råder det semesterkänsla året runt med sanslösa utsikter över hav och grönska. Till och med de karaktäristiska badhytterna i olika kulörer syns härifrån. Här får du det bästa av Falsterbo. Ytan på terrassen är imponerande och kan med lätthet ha både ett stort matbord för stora sällskap samt en soffgrupp. Ett tredje sällskapsrum sommartid. I anslutning till allrummet nås bostadens master bedroom som är väl värt benämningen. Här har du ett privat badrum, gott om klädförvaringsutrymmen samt en underbar balkong med fridfull utsikt över parken. I anslutning till allrummet finns en gästtoalett, med samma stilfulla interiör av kalksten som badrummet på nedre plan.

På Sjögatan 14c väntar en Falsterbodröm på bästa läge vid havet som varken kräver underhåll eller renovering. Det är bara att flytta in och njuta, dag 1. Välkomna hem.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Falsterbo 2:22

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sjögatan i Falsterbo
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Sjögatan i Falsterbo är en äkta förening som bildades 2014. Föreningen omfattar 21 lägenheter och 6 garage som alla upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även en övernattningslägenhet som även används för föreningens möten.

Föreningens ekonomi

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Se även årsredovisning och stadgar.

Parkering

Totalt 25 biluppställningsplatser. Hyra för bilplats tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 300:-/månad.

TV/bredband

Fiber framdraget till lägenheterna. Respektive lägenhetsinnehavare får själva teckna abonnemang för bredband och TV.

Gemensamma utrymmen

Miljöhus och gästlägenhet.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
13 300 000 kr
Lägenhetsnummer
31202
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Ja**
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
140,5 kvm***
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Etage av våning 3 och 4. Ingång från trapphus till respektive våningsplan.

** Hiss från markplan. Hiss till våning 3.

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Stor takterrass med plats för loungegrupp och matplats.

Övriga byggnader/utrymmen

Övernattningslägenhet finns i föreningen

TV/bredband

Eget abonnemang tecknas för TV & bredband

Fiber framdraget (teckna eget abonnemang)

Parkering

Kostnad för parkeringsplats ingår i avgiften med 300:-/mån.

Tillträde

Kan diskuteras

Månadsavgift

Avgift
3 717 kr

Inklusive parkeringsplats, kallvatten, trappstädning och miljöhus. Obelånad bostadsrättsförening.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,050477%
Andel av årsavgiften är
5,18008%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
2 100 kr
Summa
2 100 kr

Avser ungefärlig elkostnad inkl. drift från egen frånluftsvärmepump

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2017
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme - egen frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Fönster
3-glasfönster isoler

Området

Att bo i Skanör

Området Skanör/Falsterbo erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

Området Skanör/Falsterbo erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

Skanör är en ort i Vellinge kommun som idag är i stort sett sammanväxt med tvillingorten Falsterbo. I centrala Skanör finns Bäckatorget med små mysiga boutiquer. En av de äldsta och vackraste byggnaderna är Rådhuset, som klarat sig undan både bränder och översvämningar. Mitt emot Rådhuset ligger den vackra medeltidskyrkan. Ett av de mest kända landmärkena här är Skanörs Fiskrögeri med sina två vita skorstenar. Den som vill ha färsk fisk hellre än rökt kan handla nyfångade läckerheter av lokala fiskare nere i hamnen. På Skanörs Gästgifvaregård kan du njuta av skånska smaksensationer tillagade av några av Sveriges främsta kockar. Missa inte heller den återuppbyggda och populära Badhytten alldeles bredvid Skanörs hamn där man har låtit sig inspireras av kustnära serveringar från såväl USA som Karibien. Förutom en restaurangdel finns en övervåning med två barer och generöst tilltaget soldäck med vacker utsikt.

Falsterbo upptäcktes som badort kring förra sekelskiftet, men är idag kanske mest känd för den fashionabla och mycket uppskattade Falsterbo Horseshow. Evenemanget lockar varje år hästsportintresserade från när och fjärran. Varje sommar kan den motorintresserade också få sitt när bilutställningen Falsterbo Auto Classic går av stapeln. Här kan du se både klassiska bilar och moderna sportbilar. För golfaren finns den anrika Falsterbo golfklubb som är Sveriges tredje äldsta golfklubb. Här finns landets enda 18- håls linksbana belägen vid Öresund och Östersjön.

Något av det bästa med Skanör och Falsterbo är ändå de fantastiska kilometerlånga stränderna med ljuvligt mjuk vit sand. Stränderna, som brukar kallas för ”Sveriges Riviera”, är mycket uppskattade och välbesökta under vackra sommardagar.

Vid stranden i Falsterbo finns också det anrika Falsterbohus som tidigare tjänade som badhotell och kasino. Numera är det ombyggt till attraktiva och strandnära bostadsrätter.

Måkläppen är en fridlyst halvö med ett rikt djur- och naturliv. Den mellersta delen av kuststräckan kallas Flommen och består av ett för landet unikt lagunlandskap omgivet av strandängar. Området är framför allt känt för det imponerande flyttfågelsträcket under hösten, men du kan även få se både gråsäl och knubbsäl här. Måkläppen är en av de största uppehållsplatserna för säl runt hela Östersjön.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Falsterbo? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skanör/Falsterbos 3 bästa

3
 • Skanörs hamn
  Fiskbutik och restauranger med uteservering under sommarhalvåret
 • Skanör Centrum
  Pittoreskt med brett serviceutbud
 • Flommens golfklubb
  Golfa i härlig natur

Karta

Sjögatan 14C

Sjögatan 14C,
239 40 FALSTERBO

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 29