Unik etagevåning med magisk takterrass vid Falsterbos stränder

Falsterbo, Vellinge

Sjögatan 14D

Exklusiv
Utgångspris
13 300 000 kr
Avgift
4 725 kr
Antal rum
6
Boarea
192,3 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Takterrass
Ja

Unik etagevåning med magisk takterrass vid Falsterbos stränder

Bjurfors Exklusiv presenterar ett påkostat boende vid havet om hela 192 kvm med generösa sällskapsytor, tre balkonger samt en takterrass med kamin.

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Drömmer du om ett påkostat, stilsäkert boende vid havet med en njutbar utemiljö utan ständiga krav på underhåll? Då ska du ta en närmare titt på etagevåningen på Sjögatan 14d, som är belägen drygt 100 meter från Falsterbos berömda stränder. Här erbjuds ett alldeles unikt boende med sagolika ytor, interiört och exteriört. Naturliga och enhetliga materialval står i fokus, precis som ljus och volym. På båda våningsplanen breder såväl fantastiska sällskapsytor ut sig som harmoniska rum för ro. Sommartid utökas de sociala ytorna med ytterligare ett extra sällskapsrum som används flitigt till både vardags och fest; en imponerande takterrass på dryga 40 m² med möjlighet att följa solen från tidig morgon till dess att den letar sig ner över husen kring gamla Falsterbo. Här finns stora möblerbara ytor, öppen spis, vask och arbetsbänk. Från entréplanet nås hela tre balkonger i olika väderstreck. Storslagna vyer över fridfull natur och hav utspelar sig från oavsett åt vilket håll du vänder blicken.

Interiör

DET LJUVA LIVET I FALSTERBO
På den sista gatan ner mot vattnet, omgivet av skogens grönska, lyser de vita fastigheterna upp likt ett pärlband. Kvarteret i kanten av Falsterbo strand uppfördes 2017 med totalt 21 påkostade bostäder. Huskropparna utstrålar nutida arkitektur samtidigt som det finns tydliga influenser från traditionell Falsterbobebyggelse. Fasaderna är klädda med rena, naturliga material såsom tegel och stående vitmålad träpanel. Samtliga hus har längsgående balkonger, sadeltak av papp och generösa fönster- och skjutdörrspartier. Byggnaderna ramar in en gemensam välskött innergård med trädäck, platsbyggda bänkar, gräsmatta och planteringar. Läget är svårslaget. Endast en skogsdunge separerar bostaden från Falsterbos kritvita sanddynor och kristallklara hav. En stig på knappt 15o meter leder dig raka vägen ner till strandkanten och dagens första dopp. För lite mer skogdoft, kan du ta en liten omväg genom dungen som leder dig hela vägen ner till Falsterbo brygga. I riktning mot norr finns de öppna hedarna med kyrkbacken och möllan. På cykel-och gångavstånd nås matbutik, matställen, museum och diverse butiker. På ett par kilometers avstånd nås två golfbanor; Falsterbo och Flommen.

RUM I HARMONI
Längst ut mot trädens grönska ligger fastigheten, vars former onekligen för tankarna till badhytterna nere på stranden. Gavelsidan med sitt karaktäristiska sadeltak pekar rakt mot havet. Högst upp på gaveln skymtas den luxuösa takterrassen, med en unik takkonstruktion med fönsterlösa öppningar, vilket gör att du kan njuta av både bar himmel och tak.

Hissen tar dig upp till plan 3 där du välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för ytterplagg och skor. Direkt till höger finns ett rum som passar utmärkt som gästrum eller kontor. I anslutning till hallen finns också ett mindre förråd/teknikutrymme. Längre in i hallen, på vänster hand finns ett gästbadrum med dusch, wc och tvättställ. Här är väggar och golv är inredda i naturligt vacker kalksten, precis som samtliga badrum i bostaden. Bredvid finns ett sovrum med anslutande klädkammare och utgång till en västerbalkong, som även nås från vardagsrummet intill. På motsatt sida finns ett luxuöst sovrum med anslutande badrum, klädkammare och tvättrum. Sovrummet ligger i skönt österläge, där du kan möta solens första strålar ute på balkongen. Tvättrummet nås även från hallen. Maskinerna kommer från Miele och det finns gott om praktiska ytor för klädvård.

RUM FÖR UMGÄNGE
Från sovrumsavdelningen nås entréplanets sociala ytor som består av ett voluminöst sällskapsrum i vinkel med kök, vardagsrum och matsal i ett. Rummet breder ut sig över hela husgaveln och får ett massivt ljusinsläpp från öst till väst genom stora fönsterpartier. På ena väggen står en braskamin som adderar både mysfaktor och värme vintertid. Till höger om kaminen finns en skjutdörr som leder ut till en solig balkong med trädäck, som utnyttjas väl från morgon till kväll. På andra sidan av kaminen finns en altandörr som öppnar upp till en fransk balkong. Härifrån har du fri utsikt över hela Falsterbo stadspark med den charmiga gamla möllan och kyrkan.

Kökets stilrena inredning går i sobert grått och kommer från Skellefteå snickericentral. De väl tilltagna arbetsytorna är belagda med kalksten, som är ett återkommande material i bostaden. Maskinerna är integrerade i inredningen och kommer från välkända Gaggenau. I anslutning till köket finns ett generöst utrymme om cirka 2o m², där det kan dukas upp för många middagsgäster. Ett idealiskt sällskapsrum för dig som gärna bjuder in till sociala sammankomster.

MAGI EN TRAPPA UPP
En trappa upp möts du av en fantastisk ateljé, där takhöjden når helt upp till nock och höga takfönster ger ett härligt ljusflöde till rummet. Detta är förmodligen våningens mysigaste rum och som upplagt för såväl filmkvällar som sociala sammankomster. Från detta rum når du takterrassen som är en riktig oas sommartid med flera sittplatser under både snedtak och bar himmel, ett utekök och en central öppen spis som förlänger kvällarna. Ett extra sällskapsrum under sommarmånaderna helt enkelt. Utsikten över stadsparken och stränderna är lika magisk som känslan här uppe. Vem vill inte stå här ute en ljum sommarkväll med en cocktail i handen och blicka ut mot en av Sveriges vackraste stränder och Måkläppen i horisonten?

På det övre våningsplanet finns ytterligare ett sovrum med takfönster, en klädkammare och ett badrum med dusch.

På Sjögatan 14d finns ett perfekt alternativ för familjer som vill ha det utrymme ett hus erbjuder på ett fantastiskt läge i Falsterbo, men prioriterar mer fri tid framför löpande underhåll och trädgårdsarbete. En villa på detta läge och storlek blir en helt annan ekvation. Möjligheterna för generationserbjudande eller hemmakontor är dessutom möjligt, då det finns ingång från trapphuset till båda våningsplanen. Välkommen hem till din strandnära dröm.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Falsterbo 2:22

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sjögatan i Falsterbo
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Sjögatan i Falsterbo är en äkta förening som bildades 2014. Föreningen omfattar 21 lägenheter och 6 garage som alla upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även en övernattningslägenhet som även används för föreningens möten.

Föreningens ekonomi

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Se även årsredovisning och stadgar.

Parkering

Totalt 25 biluppställningsplatser. Hyra för bilplats tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 300:-/månad.

TV/bredband

Fiber framdraget till lägenheterna. Respektive lägenhetsinnehavare får själva teckna abonnemang för bredband och TV.

Gemensamma utrymmen

Miljöhus och gästlägenhet.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
13 300 000 kr
Lägenhetsnummer
41201
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Ja**
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
192,3 kvm***
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Vindsvåning
Ja

* Etage av våning 3 och 4. Ingång från trapphus till respektive våningsplan.

** Hiss från markplan. Hiss till våning 3.

*** Enligt lägenhetsregistret

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Öppen spis & utekök. Stor takterrass med plats för loungegrupp och matplats.

Övriga byggnader/utrymmen

Övernattningslägenhet finns i föreningen

TV/bredband

Eget abonnemang tecknas för TV & bredband

Fiber framdraget (teckna eget abonnemang)

Parkering

Parkeringsplats ingår i avgiften med 300:-/mån.

Tillträde

Kan diskuteras

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 725 kr

Inklusive parkeringsplats, kallvatten, trappstädning och miljöhus.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,6537%
Andel av årsavgiften är
6,70833%

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
2 100 kr
Summa
2 100 kr

Avser ungefärlig elkostnad inkl. drift från egen frånluftsvärmepump

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2017
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme - egen frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Fönster
3-glasfönster isoler

Länkar

Området

Att bo i Skanör

Området Skanör/Falsterbo erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

Området Skanör/Falsterbo erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

Skanör är en ort i Vellinge kommun som idag är i stort sett sammanväxt med tvillingorten Falsterbo. I centrala Skanör finns Bäckatorget med små mysiga boutiquer. En av de äldsta och vackraste byggnaderna är Rådhuset, som klarat sig undan både bränder och översvämningar. Mitt emot Rådhuset ligger den vackra medeltidskyrkan. Ett av de mest kända landmärkena här är Skanörs Fiskrögeri med sina två vita skorstenar. Den som vill ha färsk fisk hellre än rökt kan handla nyfångade läckerheter av lokala fiskare nere i hamnen. På Skanörs Gästgifvaregård kan du njuta av skånska smaksensationer tillagade av några av Sveriges främsta kockar. Missa inte heller den återuppbyggda och populära Badhytten alldeles bredvid Skanörs hamn där man har låtit sig inspireras av kustnära serveringar från såväl USA som Karibien. Förutom en restaurangdel finns en övervåning med två barer och generöst tilltaget soldäck med vacker utsikt.

Falsterbo upptäcktes som badort kring förra sekelskiftet, men är idag kanske mest känd för den fashionabla och mycket uppskattade Falsterbo Horseshow. Evenemanget lockar varje år hästsportintresserade från när och fjärran. Varje sommar kan den motorintresserade också få sitt när bilutställningen Falsterbo Auto Classic går av stapeln. Här kan du se både klassiska bilar och moderna sportbilar. För golfaren finns den anrika Falsterbo golfklubb som är Sveriges tredje äldsta golfklubb. Här finns landets enda 18- håls linksbana belägen vid Öresund och Östersjön.

Något av det bästa med Skanör och Falsterbo är ändå de fantastiska kilometerlånga stränderna med ljuvligt mjuk vit sand. Stränderna, som brukar kallas för ”Sveriges Riviera”, är mycket uppskattade och välbesökta under vackra sommardagar.

Vid stranden i Falsterbo finns också det anrika Falsterbohus som tidigare tjänade som badhotell och kasino. Numera är det ombyggt till attraktiva och strandnära bostadsrätter.

Måkläppen är en fridlyst halvö med ett rikt djur- och naturliv. Den mellersta delen av kuststräckan kallas Flommen och består av ett för landet unikt lagunlandskap omgivet av strandängar. Området är framför allt känt för det imponerande flyttfågelsträcket under hösten, men du kan även få se både gråsäl och knubbsäl här. Måkläppen är en av de största uppehållsplatserna för säl runt hela Östersjön.

Köpa eller sälja bostad i Falsterbo? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skanör/Falsterbos 3 bästa

3
 • Skanörs hamn
  Fiskbutik och restauranger med uteservering under sommarhalvåret
 • Skanör Centrum
  Pittoreskt med brett serviceutbud
 • Flommens golfklubb
  Golfa i härlig natur

Karta

Sjögatan 14D

Sjögatan 14D,
239 40 FALSTERBO

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 29

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Falsterbo, Vellinge

  Exklusiv
  Adress
  Sjögatan 14C
  Utgångspris
  13 300 000 kr
  Månadsavgift
  3 717 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  140,5 kvm