Påkostad villa i Falsterbo med havsutsikt och generösa ytor både ute och inne

Falsterbo, Vellinge

Sothönsvägen 3C

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
11 695 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1620 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
225 kvm

Påkostad villa i Falsterbo med havsutsikt och generösa ytor både ute och inne

Bjurfors Exklusiv presenterar ett modernt hus med nyproduktionskänsla alldeles intill Flommens naturreservat och Kärleksstigen.

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Lindvall

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Oemotståndligt Falsterboläge. Påkostade material. Modernt. Generösa ytor.
I villan på Sothönsvägen får du känslan av att flytta in i en helt nyuppförd bostad, trots att den i själva verket byggdes redan 1969. Under de senaste tre åren har en genomgripande renovering utförts och ingen har varit bosatt i huset sedan det stod klart.

Platsen är få förunnad. Från husets övre plan kan du se havet och från tomten är det endast några kliv till Kärleksstigen och sköna promenadstråk. Alldeles intill ligger också Flommens naturreservat som sträcker sig ut mot en av Sveriges vackraste stränder. Med cykel tar du dig snabbt runt i det fridfulla området och till Skanörs rika utbud av butiker och matställen.

Villans arkitektur går i klassisk skånsk stil med vitputsad fasad, svarta tegelpannor och spröjsade fönsterpartier. På husets baksida finns en underbar trädgård i soligt sydvästläge med generöst trädäck och gräsmatta som ramas in av ett staket. Här är en modern framtoning med stora glaspartier som öppnas ut till trädäcket från sällskapsdelen. En optimal trädgård för barn med spring i benen eller den som vill anlägga en köksträdgård eller bygga ett växthus.

Interiört råder ett enhetligt formspråk med påkostade material såsom genomgående enstavsparkett med underliggande golvvärme, marmorväggar, detaljer i mässing och platsbyggda mahognyinslag. Villans totala yta om cirka 225 kvadratmeter fördelas väl på två plan. På entréplanet finns en generös sällskapsdel med öppen planlösning mot kök, master bedroom med anslutande walk in closet och badrum, tvättstuga samt ytterligare ett sovrum och badrum. Det övre planet bjuder på ett stort allrum, två sovrum och toalett. Helhetsintrycket är modernt med spännande nya inslag av material som var vanligt förekommande vid husets byggnadsår. På Sothönsvägen välkomnas du till ett modernt boende på en vacker plats.

Interiör

Interiör: Klassiskt möter modernt

Från den lilla vägen välkomnas du av typisk skånsk arkitektur på 1,5 plan. Den vitputsade längan med spröjsade fönsterpartier och svart tak smälter väl in i Falsterbos sommaridyll. På husets framsida finns en vacker välskött tomt i öster med stor biluppställningsplats som klarar av att ha många bilande gäster på besök.
Här bor du alldeles intill natur och hav men är samtidigt nära service, butiker och matställen. Skolor och förskolor nås på promenad- eller cykelavstånd, precis som det mesta.

Du träder in i en ljus hall där du möts av trädgårdsutsikt från de stora fönsterpartierna i sällskapsrummet rakt fram. På golvet ligger en gedigen enstavsparkett i ljus ek. Till höger finns en vacker trappa av mahogny som leder upp till det övre planet. Ribbor av mahogny skapar en stilfull öppen vägg och samtidigt förvaringsutrymme. Väggarna i anslutning till trappan är klädd av marmor. Till vänster nås ett luxuöst badrum med marmor på både golv och väggar. Samtliga blandare är av mässing. Badrummet är utrustat med wc, två duschar och tvättställskommod i teak med dubbla handfat. Duschen separeras av en glasvägg och har en infälld hylla i väggen.

Ytor för umgänge och egentid
Från hallen kommer du vidare in till den generösa sällskapsdelen som breder ut sig i båda riktningarna. Rummet vetter mot trädgårdssidan med trädäck och har stora öppningsbara skjutdörrspartier av glas i vardera sida. Matplatsen har placerats centralt i rummet och rymmer ett väl tilltaget matbord för flera middagsgäster. Här återkommer vitmålade väggar och enstavsparkett, som är genomgående för hela huset.

Åt vänster, i öppen planlösning med matplatsen, ligger köket som är u-format med en central köksö som dessutom erbjuder ett par sittplatser. I kökets återspeglas den stilrena, eleganta känslan med vita släta luckor, bänkskiva i mahogny, mässingsdetaljer och marmorbeklädd vägg ovanför arbetsytorna. Det finns gott om ytor för både arbete och förvaring. Ett härligt, socialt kök som gör det enkelt att ställa till med fest och middagar – och själv kunna vara delaktig i samtalen medan du förbereder och plockar undan. Utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin samt fläkt. Samtliga vitvaror är från 2018.

På sommaren dukas måltiderna ut på trädäcket utanför som bjuder på sol från lunchtid till kväll. Här ute finns plats för både en hörna med soffor och en matplats. Framför ligger en vidsträckt gräsmatta där ytterligare rum kan skapas.

I anslutning till sällskapsdelen mot vänster nås husets västra vinge som består av en privat avdelning med tvättstuga, badrum, sovrum och walk in closet. Sovrummet är luftigt och har glasdörrar som leder ut till trädäcket och trädgården. Längst in finns en väl tilltagen walk in closet med platsbyggd inredning och två fönster. En dröm att fylla för någon med stort klädintresse. Badrummet följer samma luxuösa känsla som det första vid entrén, med mässingsbeslag samt marmor på golv och väggar. Badrummet är utrustat med inmurat badkar, wc och handfat. Intill ligger tvättstugan/groventrén som har klinkers på golvet och vita, kaklade väggar. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Siemens och vask.

Fridfullt med havsvyer
I sällskapsrummets högra del är det som bäddat för avkoppling. En mysig nisch med öppen spis som ramas in av teakribbor är den perfekta platsen för en god bok, kopp te eller tupplur. Här finns också en platsbyggd bokhylla i teak och spisen är klädd med marmor. Ett litet trappsteg ner nås ytterligare en härlig del för soffa eller andra sköna möbler. I anslutning till denna del nås den östra vingen som består av ett stort och ljust sovrum som i nuläget används som kontor. I rummet finns öppningsbara glaspartier som leder ut till trädäcket.

Trappan tar dig upp till det övre våningsplanet och ett härligt och centralt allrum med utgång till en balkong med glasräcke. Härifrån kan du se havet. I anslutning till trappan finns en toalett som är inredd likt badrummen på entréplanet med marmor på väggar och golv och mässingsbeslag. Badrummet är utrustat med handfat och wc.

På vardera sida av allrummet finns ett sovrum. Båda dessa rum är ljusa med en mysig atmosfär. Perfekta rum för barn eller gäster.

På Sothönsvägen får du ett unikt boende med påkostade material och en känsla av nytt i oslagbar natur.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Falsterbo 3:76

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (1996-05-08) Byggnadsplan (1966-05-25) Fornlämning (1 st)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Falsterbo GA:12, Gemensamhetsanläggning: Vellinge Falsterbo GA:21

Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 12-IM2-66/2043.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 695 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
225 kvm*
Tomtarea
1620 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren. Enligt taxeringen är den 201 samt 24 kvm biarea

Byggnadssätt

Byggår
1969
Fasad
Puts
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump med vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Takpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

Fastigheten har genomgått en mycket omfattande renovering 2017-2019.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Ledning Mm

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 727 000 kr
Byggnadsvärde
2 848 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Värme
18 838 kr
Summa
18 838 kr

Årsförbrukningen har varit ca 14500 kwh

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 6 000 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
73

Länkar

Området

Att bo i Skanör

Området Skanör/Falsterbo erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

Området Skanör/Falsterbo erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

Skanör är en ort i Vellinge kommun som idag är i stort sett sammanväxt med tvillingorten Falsterbo. I centrala Skanör finns Bäckatorget med små mysiga boutiquer. En av de äldsta och vackraste byggnaderna är Rådhuset, som klarat sig undan både bränder och översvämningar. Mitt emot Rådhuset ligger den vackra medeltidskyrkan. Ett av de mest kända landmärkena här är Skanörs Fiskrögeri med sina två vita skorstenar. Den som vill ha färsk fisk hellre än rökt kan handla nyfångade läckerheter av lokala fiskare nere i hamnen. På Skanörs Gästgifvaregård kan du njuta av skånska smaksensationer tillagade av några av Sveriges främsta kockar. Missa inte heller den återuppbyggda och populära Badhytten alldeles bredvid Skanörs hamn där man har låtit sig inspireras av kustnära serveringar från såväl USA som Karibien. Förutom en restaurangdel finns en övervåning med två barer och generöst tilltaget soldäck med vacker utsikt.

Falsterbo upptäcktes som badort kring förra sekelskiftet, men är idag kanske mest känd för den fashionabla och mycket uppskattade Falsterbo Horseshow. Evenemanget lockar varje år hästsportintresserade från när och fjärran. Varje sommar kan den motorintresserade också få sitt när bilutställningen Falsterbo Auto Classic går av stapeln. Här kan du se både klassiska bilar och moderna sportbilar. För golfaren finns den anrika Falsterbo golfklubb som är Sveriges tredje äldsta golfklubb. Här finns landets enda 18- håls linksbana belägen vid Öresund och Östersjön.

Något av det bästa med Skanör och Falsterbo är ändå de fantastiska kilometerlånga stränderna med ljuvligt mjuk vit sand. Stränderna, som brukar kallas för ”Sveriges Riviera”, är mycket uppskattade och välbesökta under vackra sommardagar.

Vid stranden i Falsterbo finns också det anrika Falsterbohus som tidigare tjänade som badhotell och kasino. Numera är det ombyggt till attraktiva och strandnära bostadsrätter.

Måkläppen är en fridlyst halvö med ett rikt djur- och naturliv. Den mellersta delen av kuststräckan kallas Flommen och består av ett för landet unikt lagunlandskap omgivet av strandängar. Området är framför allt känt för det imponerande flyttfågelsträcket under hösten, men du kan även få se både gråsäl och knubbsäl här. Måkläppen är en av de största uppehållsplatserna för säl runt hela Östersjön.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Falsterbo? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skanör/Falsterbos 3 bästa

3
 • Skanörs hamn
  Fiskbutik och restauranger med uteservering under sommarhalvåret
 • Skanör Centrum
  Pittoreskt med brett serviceutbud
 • Flommens golfklubb
  Golfa i härlig natur

Karta

Sothönsvägen 3C

Sothönsvägen 3C,
239 41 FALSTERBO

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Lindvall

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 78

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Falsterbo, Vellinge

  Adress
  Doppinggränd 4
  Utgångspris
  14 250 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-4
  Boarea / Biarea
  215 kvm / 54 kvm
  Tomtarea
  885 kvm
 • Friliggande villa

  Falsterbo, Vellinge

  Besiktigad
  Adress
  Backavägen 21
  Utgångspris
  10 450 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  156 kvm
  Tomtarea
  1339 kvm