Enplansvilla med skyddad medelhavslik utemiljö

Kämpinge, Vellinge

Sveavägen 4

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
11 750 000 kr
Antal rum
6
Boarea / Biarea
148 kvm / 25 kvm
Tomtarea
774 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Pool
Ja

Enplansvilla med skyddad medelhavslik utemiljö

Modernt hus från 2015 med ett enastående ljusinsläpp, genomtänkt planlösning och makalös trädgårdsmiljö med gångavstånd till Kämpinges sandstrand.

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

1-plans poolvilla i sommarsköna Kämpinge
. Sveavägen 4 - Bjurfors
. Sveavägen 4 - Bjurfors
. Sveavägen 4 - Bjurfors
. Sveavägen 4 - Bjurfors
. Sveavägen 4 - Bjurfors
. Sveavägen 4 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Knappt 600 meter skiljer mellan den moderna enplansvillan och Kämpinges sandstrand. Till Höllvikens kärna med butiker, restauranger, skolor och service tar du dig på få minuter med cykel. På under en minut når du vid busstationen till fots.

Den u-formade villan byggdes 2015 med högst genomtänkt planlösning och sinnrika detaljer för att få ett njutbart hem, både ute och inne. Sociala och privata rum är naturligt separerade genom husets form och skapar ro. Tre sovrum är placerade i den ena vingen och kök, matsal och vardagsrum i den andra. Funktionella rum som tvätt- och badrum är centralt placerade. Ett arbetsrum med pentry, gästtoalett och egen entré ger fina möjligheter för egenföretagaren. En planlösning som underlättar i vardagen och samtidigt ger ett stort socialt utrymme.

Hela bostaden genomsyras av ett rikt ljusinsläpp som får sitt flöde genom stora glaspartier mot den skyddade utemiljön. Att soltimmarna är extra många här är ingen slump. Huset har placerats med precision för att utnyttja solen och ljuset maximalt från morgon till kväll. Med sköna rum ute som pool, relaxområde, utegym, patio, utekök och fristående hus med uterum är likheten med en medelhavsoas slående. Den nya känslan i huset är fortfarande tydlig och gör att det känns lätt att bara flytta in och njuta

Interiör

En privat oas
På ett väl skyddat läge bakom låga tallar skymtas huset som är placerat en bra bit in på tomten. Husets form är byggt likt en öppen fyrkant där husets två vingar separerar de sociala och privata avdelningarna idealiskt. Fasaden varvas både med puts och liggande träpanel som ger ett varmt intryck och smälter fint in i omgivningarna. Stora glaspartier på husets insida ramar in en skyddad oas som för tankarna till sydligare breddgrader. En semesterlik miljö som består av flera avdelningar för ett bekvämt uteliv; en gjuten pool, soldäck, utekök, patio med glastak, ett relaxområde med platsbyggda bänkar och uteduschar, utegym samt ett fristående uterum där det kan dukas upp till många oavsett väder. Ytorna inne och ute smälter ihop till en enda härlig enhet, där solen följer dig hela dagen. Runt huset finns lättskötta ytor med olika stenläggningar, grusgångar och planteringar.

Att få bo så här nära havet är en ynnest. När en heldag eller bit mat nere på stranden lockar tar du dig dit på nolltid med cykel eller några minuter till fots. Inköp, service, fritidsaktiviteter och skola erbjuds på bekvämt avstånd i Höllviken. När du ska ta dig lite längre stiger du på bussen cirka 50 meter från huset.

Entré med flera möjligheter
Från Östra Fädriften svänger du av på den lugna villagatan som leder ner till Kämpinges sandstrand med badbrygga och den populära restaurangen Strandtugg. Från gatan är huset privat placerat bakom tallarnas grönska. Till höger finns en stenlagd uppfart där 3-4 bilar parkeras. Från denna sida nås även entrén via en svart dörr med både ovan- och sidoljus. Hallen välkomnar dig med vita släta väggar, infälld belysning från ovan och ett golv av ljusa keramikplattor som är genomgående för hela huset. I spegelgarderober med skjutdörrar till vänster förvaras ytterplagg och skor.

Till höger om hallen nås ett arbetsrum med litet pentry samt anslutande hall och gäst-wc. Denna del har en separat entré, vilket gör det smidigt för egen verksamhet. Det passar även utmärkt för gäster eller äldre tonåringar som får en lite avskild del av huset. Gästtoaletten är klassiskt inredd i vitt och utrustat med wc och tvättställskommod.

Sköna ytor för umgänge
Till vänster om entréhallen nås den sociala delen av huset med kök, matsal och vardagsrum som får ett massivt ljusinsläpp från helglasade partier. Köksdelen är placerat i vinkel och kompletteras med en rymlig köksö med vinkyl undertill. Inredningen från Kvik är tidlös och modern med vita släta luckor och övre vitrinskåp med mässingsbeslag. Arbetsytorna är generösa och klädda med blank kalksten både på den fasta inredningen och köksön. Maskinerna kommer från italienska Smeg. Matplatsen är placerad vid köksön vilket ger fin kontakt med köket. Helglasade partier med skjutdörrar vetter ut mot innergårdens patio under glastak, där det gärna dukas upp under sommaren.

En halvvägg separerar kök och matsal något från vardagsrummet som sträcker ut sig på hela gaveln med fönsterpartier mot poolområdet. Även denna del präglas av det stora ljusflödet och öppningsbara partier förenar ute- och innemiljö. När vädret är svalare tänder du eld i kaminen, som är sobert infälld i murstocken. Under sommarens finaste dagar förflyttas de sociala ytorna. Matlagningen sker främst i uteköket som är strategiskt placerat vid solrummet som är ett fristående hus med matplats. Här finns också en stilfull gästtoalett i svart med tvättställskommod och wc som är smidigt både vid poolbad och middagar. När skjutdörrarna stängs sitter du och dina gäster helt skyddat. Träningen kan också skötas bekvämt från hemmet. Efter några simtag i poolen eller en joggingtur vid havet kan du fortsätta med några lyft i utegymmet och avsluta med en dusch utomhus.

I husets mitt som separerar de privata och sociala avdelningarna, finns ett badrum och tvättrum. Badrummet är stilrent inrett med grå keramikklinker på golv och vita blanka kakelplattor. Inredningen och utrustning kommer från INR och IFÖ och består av wc, duschhörna med glasvägg och tvättställskommod. Bredvid ligger det rymliga tvättrummet som har vit skåpinredning med tvättho och bänkskiva samt tvättmaskin, torktumlare och ett extra kylskåp från Miele.

Direkt till höger nås ett sovrum som är heltapetserat med ett romantiskt blommönster. Rummet har ljusinsläpp från två väderstreck samt två inbyggda garderober. Sovrummet intill har vitmålade väggar och två garderober.

Husets andra badrum nås intill som är av generös storlek och inrett med bastu, badkar, dusch, wc och dubbla handfat. Liksom det första badrummet går färgskalan i vitt och grått. Det tredje och största sovrummet är placerat på gaveln och har utgång till poolområdet. Väggarna är klädda med en mustigt blommig tapet och har fin förvaring bakom skjutdörrar.

På Sveavägen 4 får du ett inflyttningsklart strandnära hus där det interiöra och exteriöra har fått lika stor uppmärksamhet och erbjuder ett skönt boende året om.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Höllviken 12:78

Övriga byggnader/utrymmen

Poolhus á 25m² + förråd á 15m²

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Parkering

Biluppställningsplats för 4 bilar

Tillträde

Kan diskuteras

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 750 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
148 kvm*
Tomtarea
774 kvm
Biarea
25 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2015
Fasad
Glasfiberarmerat putssystem, STO Nordic Lotusan
Grund
Betongplatta 300mm cellplastisolering
Stomme
Lättbetong (Ytong stående)
Uppvärmning
IVT Greenline HE Jordvärmepump
Takbeklädnad
Papp + glastak
Ventilation
Mekanisk frånluft + luftintag
Utvändigt plåtarbete
Svart och brun plåt. Hängrännor i silvermetallic
Fönster
Elitfönster 3-glas + Hajom & Schüko skjutdörrar
Grundmur
Kantblock L-form 400mm

Pool.

Ägaren har valt att förhandsbesiktiga huset genom Mats Wahlfrid på Anticimex den 31 augusti 2020 inför försäljningen för att på bästa sätt göra försäljningen transparent så att du som spekulant skall kunna skapa dig en god bild av fastighetens skick och möjligheter.

Tanken med förhandsbesiktningen är att man som spekulant skall ges möjligheten att kontakta besiktningsmannen för en genomgång av besiktningsprotokollet innan köp.

Vill man som spekulant genomföra en egen besiktning skall detta ske innan man undertecknar ett köpeavtal. Ägaren kommer att teckna en s.k. dolda felförsäkring.

Mer info lämnas av handläggande fastighetsmäklare. Se även uppladdade dokument.

Uteplats/balkong

Patio under glastak + stenlagt kring poolen

Tomt

Pool, poolhus, förråd

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:12 ändamål: Vägar

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 361 000 kr
Byggnadsvärde
524 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
21 600 kr
Samfällighetsavgift
750 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
4 152 kr
Summa
29 002 kr

Uppvärmning inkl. pool + att makan har verksamhet hemma (frisör)

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 710 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
38
Energideklarationsdatum
2020-08-31

Området

Att bo i Höllviken

Höllviken ligger vid Öresund med perfekt pendlingsavstånd till storstäderna i regionen. Här bor man i ett område som har varit fritidsparadis i flera generationer, nära havet med fantastiska milslånga sandstränder. Här finns också idylliska byar med många äldre byggnader bevarade.

Höllviken tillhör Vellinge kommun. Tätorten består av ortsdelarna Kämpinge, Gya, Furet, Sandeplan, Kronodal, Granvik och Kanalgatorna. Kämpinge är ett traditionellt fiskeläge som vuxit ihop med Höllviken. På Falsterbonäset finns även byarna Stora Hammar, Lilla Hammar och Fotevik. I Fotevik finns ett stort arkeologiskt friluftsmuseum som är väl värt ett besök. Bland annat ingår i museet en vikingaby som är uppbyggd i samband med projektet ”levande historia”.

I samband med att järnvägen färdigställdes mellan Vellinge och Skanör/ Falsterbo började området bebyggas. Under andra världskriget skedde en stor förändring av Falsterbonäset då Falsterbokanalen byggdes tvärs igenom området. Höllviken avdelades då också tydligt från Ljunghusen som kom att ligga väster om kanalen. Numera är järnvägen nerlagd, men kanalen fungerar som ett levande inslag i samhället.

I Stora Hammar finns Stora Hammars gamla kyrka från mitten av 1100-talet. Runt om i området finns en hel del fynd för den som är intresserad av historia och arkeologi. Här har man hittat flera härdar från sen vikingatid och även lämningar från en medeltida by.

Räng Sand bestod till för bara några år sedan främst av sommarstugor och gårdsbebyggelse. Nu finns här också moderna villor i det man kallar Rängbågsbyn. Från Räng Sand tar du dig lätt till Höllvikens centrum på bara några minuter.

Räng är en ort som består både av äldre och mer modern bebyggelse, då det uppförts nya bostäder på många av de forna åkrarna. Öster om byn ligger Rängs kyrka. Bebyggelsen i området är idylliskt med små gårdar, egnahem och hantverkshus från olika tidsåldrar. Från Räng tar du dig lätt till fina badplatser och strövområden i närheten.

Köpa eller sälja bostad i Kämpinge? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Höllvikens 3 bästa

3
 • Sommarboden
  Unika utemöbler, fina badkläder och skojiga leksaker
 • Restaurangerna vid havet
  En god middag avnjuts bäst med havsutsikt
 • Toppengallerian
  Allt du behöver under ett och samma tak

Karta

Sveavägen 4

Sveavägen 4,
23636 Höllviken

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 29