Panoramavyer

Ljunghusen, Vellinge

Berghs väg 7

Exklusiv
Besiktigad
Pris
17 000 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
200 kvm / 45 kvm
Tomtarea
2420 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja
Takterrass
Ja

Panoramavyer

Bjurfors Exklusiv presenterar en arkitektritad tvåplansvilla med spektakulära vyer över hed och hav i Ljunghusen

 • Ansvarig mäklare

  Cecilia Lundahl

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 26

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Trollbindande miljö. Magisk utsikt. Ett hus i naturnära material.

På skyddat, privat läge i Ljunghusen med spektakulär utsikt över Skanörs ljung finner du denna arkitektritade tvåplansvilla med fasad av sibiriskt lärkträ och sedumtak. Helheten harmoniserar till fullo med omgivningarna. Berghs väg angränsar till naturreservatet som sträcker sig över heden i riktning mot Skanör och Falsterbo. Västerut når du havet och de kritvita sandstränderna.

Inifrån bostaden och i trädgården uppenbarar sig vykortsliknande landskapsvyer över betande skotska höglandsboskap på heden. Från övre plan och takterrassen är vyn ännu mer vidsträckt och ger utsikt över havet och de stora fartygen som seglar förbi.

Husets arkitektur är modern med stora glaspartier för ett maximalt insläpp av ljus och utsikt. Nivåskillnader och varierande takhöjd skapar ytterligare dynamik. Nedre plan är fördelat på hall, kök, sociala ytor och en sovavdelning med två sovrum, förvaring och badrum. Köket ligger i öppen planlösning med matsalen, som finns ett par trappsteg ner tillsammans med vardagsrummet. I anslutning till de sociala ytorna finns en utgång till ett stort överbyggt trädäck med sol större delen av dagen. På övre plan finns ett allrum med hänförande utsikt, kamin och utgång till en stor takterrass. En relaxavdelning med bastu utlovar sköna avkopplande spa-dagar. På våningsplanet finns ett Master bedroom med badrum en suite, walk in closet och utgång till takterrassen.

På tomten finns en dubbel carport, två isolerade förråd samt ett fristående gästhus med sovrum, pentry och badrum.

På Berghs väg 7 erbjuds ett estetiskt boende i drömlika omgivningar. Ljunghusens golfbana knappt 2 km bort. En kort cykeltur tar dig till en av landets vackraste stränder. På några minuters promenad befinner du dig på BarBistro för en god middag och Petanquespel. Inom bekvämt räckhåll finns all tänkbar service, kommunikationer samt förskolor och skolor. För pendlaren är det lätt att nå Malmö och Köpenhamn. De två flygplatserna Kastrup och Sturup tar dig vidare ut i världen.

Interiör

SVINDLANDE ENTRÉ
Det stilfulla tvåplanshuset ritades av Archdesign och smälter väl in i den rikt grönskande miljön. Träfasaden är gjord av sibiriskt lärkträ och taket är till största del täckt av sedum.

Innanför dörren möts du av en imponerande hall som öppnar upp till det övre våningsplanet. Stora fönsterpartier som följer hela vägen upp, ger ett mäktigt ljusflöde. I hallen ligger ett svart klinkergolv och väggarna är sobert målade i grått. Rakt fram syns de generösa sällskapsytorna, som ligger en nivå ner. En specialritad öppen trappa i ek visar vägen till plan två.

Till vänster om entrén nås en sovrumsavdelning som består av två sovrum/kontor och en korridor med platsbyggda garderober och badrum. Sovrummen har utgång till ett häckomgärdat trädäck i öster där morgonens första strålar värmer. Badrummet är smakfullt inrett med klassiskt vitt kakel på väggar, grå klinker på golv och infällda spotlights i tak. Här finns duschhörna, vägghängt wc och runt handfat med kommod.

FÖR SÄLLSKAPS SKULL
Till höger om entrén ligger ett stilrent kök med släta vita luckor, granitbänksskiva och stänkskydd av grå mosaik. Maskinerna är rostfria från Bosch och består av kyl, frys, inbyggnadsugn (pyrolys), inbyggnadsmikrovågsugn, extra bred induktionshäll, fläkt, diskmaskin och vinkyl. I köket är taket öppet hela vägen upp till nock och får effektfullt ljusinsläpp från två takfönster. En köksö i ek med sittplatser vetter ut mot sällskapsrummen. Till höger om köket finns en groventré som nås via carporten. I anslutning till denna entré finns ett praktiskt tvättrum med arbetsbänkar och förvaringsmöjligheter.

Ett par trappsteg ner från hall och kök nås de sociala ytorna som består av vardagsrum och matsal i öppen planlösning. Stora heltäckande glaspartier vetter ut mot trädgårdens skyddade baksida med magisk utsikt över naturreservatet. Centralt mellan rummen står en pampig öppen spis som ger värme och trivsel de kallare årstiderna. I rummen ligger skeppsgolv och väggarna är vitmålade. Här får du trivsamma sociala rum som lämpar sig både för mysiga familjekvällar och stora tillställningar. I anslutning till vardagsrumsdelen finns en utgång till en överbyggd terrass med trädäck som bjuder på sol från lunch till kvällning.

PANORAMAVYER
På det övre planet möts du av ett generöst allrum med panoramafönster för att göra utsikten rättvisa. Härifrån fås en nästan overklig, fri vy över heden och havet. Rummet har skeppsgolv, platsbyggd förvaring och en värmande täljstenskamin. En altandörr leder ut till en stor takterrass i sydväst som bjuder på magiska solnedgångar. Till höger om allrummet finns en relaxavdelning med bastu med inbyggda högtalare och drömlik utsikt. En högst rogivande plats för kropp och själ. Intill finns ett helkaklat badrum med duschhörna, wc och handfat. Bastun kan byggas om till ett extra sovrum med eget badrum, om behovet finns.

Till vänster om allrummet nås ett stort master bedroom med anslutande badrum och en walk in closet med platsbyggd inredning. Även sovrummet har tilltagna fönsterpartier mot naturreservatet. Badrummet följer samma inredning som det på nedre plan med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med fristående badkar, duschhörna, dubbla handfat med kommod och vägghängd wc.

FUNKTIONELLT OCH BEKVÄMT
I villan finns många funktionella detaljer som förenklar vardagen. Ett avancerat ljudanläggningssystem kan avnjutas i flertalet av villans rum, inklusive badrum, bastu och den överbyggda uteplatsen. En centraldammsugare gör städningen enklare. På tomten finns ett stilfullt gästhus, byggt i samma stil som huset med stora fönsterpartier och träpanel. Här finns ett stort sovrum med trägolv, nytt pentry och ett helkaklat badrum. I badrummet finns plats för tvättmaskin. Två isolerade förråd varav ett med en separat del med kodlås. Det andra förrådet kan göras om till ytterligare ett gästhus vid behov.

Tomten har en kombination av natur- och trädgårdstomt. Lättskött men uppvuxen. Husets baksida är en rogivande oas, helt insynsskyddad och privat. Uteplatser och rum i både skugga och sol finns det gott om, precis som utrymme för lek och spring. För smidig trädgårdsskötsel finns två robotgräsklippare och ett sprinklersystem till gräsmattan.

På Berghs väg 7 kommer du unikt nära naturen, samtidigt som du har allt du behöver inom nära räckhåll.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ljunghusen 12:32

Övriga byggnader/utrymmen

Gästhus, isolerat förråd i anslutning till dubbelcarport (varav en del avskild med kodlås), isolerat förråd som kan göras om till gästhus.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Parkering

Dubbelcarport, uppfart med plats för ett stort antal bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 698 000 kr
Byggnadsvärde
4 118 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2007
Fasad
Träpanel Sibirisk lärk
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärme
Takbeklädnad
Sedum/papp
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Utvändigt plåtarbete
Aluzink
Fönster
2-glas isoler med extratjocka glas

Jordvärmepump samt värmeåtervinning på frånluften (Nibe fighter 1225 och FLM 30). Vattenburen golvvärme på båda plan samt elslingor under större fönsterpartier. Två luft/luft värmepumpar.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (1995-11-29) Byggnadsplan (1990-06-21) Avstyckningsplan (1944-01-10)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2

Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-54/2574.1

Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 12-IM2-62/773.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
17 000 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
200 kvm*
Tomtarea
2420 kvm
Biarea
45 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Värme
41 500 kr
Samfällighetsavgift
2 500 kr
Renhållning
2 999 kr
Vatten/Avlopp
5 943 kr
Summa
52 942 kr

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 8 226 950 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2017-05-20

Området

Att bo i Ljunghusen

Ljunghusen är välkänt för sin fantastiska badstrand samt en av Sveriges bästa golfbanor. Bebyggelsen består till största delen av villor. Andra saker som lockar är närheten till naturen och lugnet.

Ljunghusen ligger i Vellinge kommun på Falsterbonäset, väster om Höllviken och öster om Skanör. Orten består främst av tre delar: Ljungskogens strandbad, området norr om länsväg 100 samt området mellan kanalen och Storvägsområdet. Ljunghusens långa fina sandstrand lockar badsugna från närliggande orter på sommaren.

Något annat som lockar många till Ljunghusen är golfbanan som är en av Sveriges bästa och som även blivit utsedd till en av Europas bästa banor. Ljunghusens GK har fått 18 poäng av 20 möjliga i Peugeot Golfguide tillsammans med Barsebäcks mästerskapsbana, Falsterbo GK och Halmstad GK i Sverige. Ljunghusen sägs även vara en av Sveriges svåraste banor, det är en äkta links- och hedbana vackert belägen vid Östersjön. Stora delar av banan ligger dessutom i ett naturreservat. Golfklubben är också känd för sin restaurang som serverar både lunch och à la carte i toppklass.

Storvägsområdet kallas den västligaste delen av Ljunghusen som nås genom Storvägen. Området är till stor del unikt eftersom det består av grusvägar utan belysning. Bebyggelsen är gles och de flesta villorna har stora tomter eftersom det förr fanns regleringar över hur nära vägen husen fick ligga. Detta ger området en skogskänsla. Det finns en hel del olika intresseföreningar som Villaägarföreningen, Vägföreningen, Vattenföreningen, Bastuföreningen, Badhytternas Vänner samt förening för bouleintresserade, tennisförening och viltvårdförening.

Ett mysigt bageri serverar goda bakverk året om. Här är köerna långa på sommarmorgnarna innan det bär av till stranden. Restaurangutbudet har ökat de senaste åren i området så du kan njuta av en god middag, utan att behöva åka in till Malmö. När du vill ta dig in till stan är bussförbindelserna mycket goda.

Köpa eller sälja bostad i Ljunghusen? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ljunghusens 3 bästa

3
 • Annas bageri
  Bakverk med lång historia
 • Ljunghusens golfklubb
  En av Sveriges äldsta
 • Norell & Nerman
  Restaurang i klubbhuset på golfbanan

Karta

Berghs väg 7

Berghs väg 7,
236 42 Höllviken

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Cecilia Lundahl

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 26