Hoppa till innehåll
Villan smälter harmoniskt in i de gröna omgivningarna. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors

Harmoni och känsla nära hav och grönska

Ljunghusen, Vellinge

Corfitz Beck-Friis väg 9

Antal rum:
9
Boarea / Biarea:
361 kvm / 40 kvm
Tomtarea:
2 112 kvm
Byggår:
2008

Harmoni och känsla nära hav och grönska

Bjurfors Beyond presenterar en rymlig husdröm med smakfull interiör, påkostade detaljer och en tomt som för tankarna till sydligare breddgrader

Beskrivning

Som en provencalsk dröm inramad av lummig grönska och soliga uteplatser öppnar sig enplanshuset om hela 361 kvm. Läget i Ljungskogens östra del är njutbart med de vita sandstränderna knappt 800 meter bort och en frodig gröning som granne på trädgårdssidan. Huset vilar i fullkomlig harmoni med sina omgivningar vilket även återspeglas interiört. Samtliga rum är varmt ombonade i en tilltalande färgskala som utstrålar personlighet och omtanke.

Efter en omfattande ombyggnation 2008 fick inte huset bara en utökad yta utan också en helt ny känsla. Med hjälp av arkitekt Ulf Engstrand på Skapa arkitekter i Höllviken konstruerades det om till en u-formad husdröm med en flygel i vardera sida och en atriumliknande utemiljö i mitten. Arkitekturen har lätta sekelskiftesinfluenser med fasad av liggande grå träpanel, fönster med klassiska spröjsade bågar och svart papptak med trekantslister. Både interiört och exteriört förs tankarna till sydligare breddgrader; uteplatsen med mönstrade stenplattor och klättrande vinrankor, kaklade eldstäder, solgula väggar, glasdörrar, målade takbjälkar och rustika stengolv. Här är du befriande långt från det minimalistiska, släta och vita. Här välkomnar istället härliga tapeter med botaniska mönster från Josef Frank, mustiga färger och varma pasteller på väggarna som bidrar till känsla och karaktär. Samtidigt har huset en modern öppenhet med mycket ljus och rymd. Rummen är minutiöst planerade, väl tilltagna och idealiskt fördelade mellan socialt, funktionellt och privat som lämnar stort utrymme för flexibilitet.

Trädgården är av frodigt växande karaktär med flera naturliga avdelningar att njuta av. På husets baksida finns flera uteplatser invid huset, pergola, öppna gräsytor, resliga träd, praktfulla perenner, ett altandäck med saltvattenspool och köksträdgårdsdröm med växthus. Lika fridfullt som vackert. Som om du befann dig i ett sommarvilla i en fransk kustby.

Välkomna att boka en personlig visning.

Interiör

VÄLKOMMEN
Solen värmer från en molnfri himmel. Bara fötter leker i mjukt gräs medan en bricka dukas ut med kaffe, nybakat bröd och söta bär. Det enda som hörs är fågelkvitter och bladverken som rasslar i takt med sommarbrisen. Medan naturen börjar vakna till liv, görs planer upp för dagen. Kanske inleds den med en cykeltur ner till havet, följt av en lunch i hamnen. Eller packas klubborna för en heldag på golfbanan. Här i hjärtat av Ljunghusen levs livet stillsamt med hav och natur som ständigt sällskap. Lugnet är lätt att hitta både hemma och i området men även aktiviteter och restaurangupplevelser. Mycket går att nå genom att cykla några minuter. Stämningen på Corfitz Beck-Friis väg 9 är rakt igenom harmonisk, oavsett om du befinner dig ute eller inne. Det privata läget är påtagligt, inte minst på baksidan av trädgården där tomtgränsen mynnar ut vid ett grönskande allmänning. Huset är ödmjukt och inbjudande med sin nätta huskropp i grå trä och spröjsade bågar. Inramningen är frodigt grönskande av höga tallar, buskar och gräs vilket får det att bli ett med omgivningen. Ett dubbelgarage med fjärrstyrda portar och en generös uppfart gör det enkelt att ta emot många gäster.

ENTRÉ 1
Huset nås från två entréer. Den första som är placerad till höger om garaget välkomnar dig till en rymlig hall med takhöjd upp till nock med friliggande vita bjälkar, målad vit träpanel, spröjsade innerdörrar och gedigna konjaksfärgade stenplattor på golvet. I denna del finns en ingång till garaget samt ytterligare två dörrar till vänster leder till ett tvättrum och ett badrum. I anslutning till hallen finns en stor klädkammare med gott om plats för ytterplagg och annan förvaring.

TVÄTTRUM & BADRUM 2
Tvättrummet är väl tilltaget och bär samma klinkergolv som hallen. Utöver tvättmaskin och torktumlare finns skåpinredning, värmepanna (bergvärme), arbetsbänk och tvättställ. Vägg i vägg välkomnar det första badrummet som har en känsla av både modernt och sekelskifte. På golvet ligger mönstrade klinkers i svart och vitt och väggarna är kaklade i vitt. Interiören består av en bred tvättställskommod, wc, badkar och dusch.

SOVRUM 1-4 & ALLRUM
En korridor via entréhallen för dig vidare in till en sovrumsavdelning med fyra sovrum och ett allrum med gediget mörkt trägolv som har en lite rustik struktur. Samtliga sovrum har en ombonad och personlig känsla med harmoniska väggkulörer och tapeter samt spröjsade fönsterpartier mot trädgården. Det första sovrummet har en randig tapet och är målat i en sandfärgad ton. Vidare in i korridoren nås ett härligt allrum med stort fönsterparti på ena sidan och två helglasade fönsterdörrar mot uteplatsen, vitmålad väggpanel och takhöjd upp till nock med friliggande bjälkar. Rummet är väl tilltaget och är ett utmärkt rum för hobby, arbete eller lek. Ytterligare två sovrum ligger bakom allrummet; ett med blomstermönstrad tapet och ett med målade ljusa väggar.

BIBLIOTEK, MASTER BEDROOM & BADRUM 1
Via entréhallen kommer du vidare in till en bred, möblerbar inre hall med tapetserade väggar. Direkt till höger nås ett trivsamt bibliotek/TV-rum som är inrett med platsbyggda bokhyllor i vardera sida, strukna i en lindblomsgrön nyans. I taket finns infällda högtalare som gör det som ett idealiskt rum för filmkvällar. På andra sidan av den inre hallen finns husets master bedroom med solgula mönstertapetserade väggar och mjuk heltäckningsmatta. Rummet är som en svit med ett privat badrum och en walk-in-closet. Badrummet är stilfullt inrett med kakel, klinker och mosaik i sand och vitt. Interiör består av dusch, badkar, en extra bred tvättställskommod med dubbla handfat och stort utrymme nedtill samt wc. I badrummet finns en dörr som leder ut till trädgården.

KÖK & SÄLLSKAPSYTOR
Öppenhet, rymd och trivsel är ledorden för kök, matplats och sällskapsrum som samspelar likt en stor öppen enhet. På golvet återkommer samma rustika konjaksfärgade klinkers som i entréhallen och väggarna skiftar mellan tapet och matchande målade kulörer. Köksdelen finns direkt till höger och har inredning i en havregul ton och arbetsbänkar med mellangrå granit. Arbetsstationerna är väl tilltagna och sträcker sig både längs väggen och en stor köksö. Väggen ovanför arbetsbänken är tapetserad med Josef Franks klassiska motiv ”Eldblomman” i röda och gröna toner. Samma färgskala tas upp i den öppna spisen som står på motsatt vägg och har vackert mönstrat kakel som utstrålar en sydländsk känsla. Intill eldstaden finns två fönsterdörrar som leder ut till en skyddad uteplats med markis. I direkt anslutning till köket öppnar sig en matplats som rymmer många. Här är den bakre väggen målad i mustigt skogsgrönt. Vidare in kommer du till ett stort sällskapsrum med brädgolv, öppen spis och franska fönsterdörrar till glasverandan. Storslagna ytor för fest och mingel, där utemiljön blir en naturlig förlängning. Utrustning kök; Vedumkök, maskiner från Miele (ugn x 2, kyl/frys x 2, spishäll med nedsänkt fläkt)

GLASVERANDA
Likt en botanisk dröm via franska pardörrar från sällskapsrummet öppnar sig verandan med flera vackra fönsterpartier, tapetserade väggar med Josef Franks motiv ”Vårklockor” och mönstrat stengolv i blått och grönt. Ett trivsamt rum för hobby och/eller umgänge med direktkontakt till trädgården och saltvattenspoolen en bit framför.

ENTRÉ 2
Husets andra entré är väl tilltagen och är förbunden med sällskapsrummet via vackra franska pardörrar i lindblomsgrönt. Även här ligger bruna klinkerplattor på golvet, väggarna är målade i senapsgult och dörren är bred med sidoglas. I anslutning till hallen finns ett gäst-wc som är fint inrett med stormönstrad röd tapet och vinrött dekorkakel bakom handfat. Känslan är härligt, fransk sekelskiftesstil.

UTEMILJÖ
Likt interiören är trädgårdsmiljön full av känsla och trivsel. Flera inbjudande uteplatser finns både i direkts anslutning till huset och i den grönskande trädgården. Här finns något för envar. För badälskaren, lekande barnfötter, odlingsnörden, festfixaren och livsnjutaren. Läget i sydväst ger rikligt med sol men också möjlighet för skugga under ett av träden, markis eller pergola. Saltvattenpoolen har ett härligt altandäck att låta solens strålar värma dig på. Ett poolhus intill erbjuder även bastu och dusch för en spa-upplevelse på hemmaplan. För den som älskar att odla och skörda finns en härlig köksträdgård med pittoreska grusgångar, växthus och odlingsbäddar fulla av bär, sallad, örter och annat gott. En oas kort och gott.

Ansvarig mäklare

Film

Nära hav och grönska

Bilder

 • Villan smälter harmoniskt in i de gröna omgivningarna. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Villan smälter harmoniskt in i de gröna omgivningarna
 • Skyddad och njutbar poolmiljö i trädgården. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Skyddad och njutbar poolmiljö i trädgården
 • En av grannarna är en lummig gröning vilket ger en fullkomligt privat känsla. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  En av grannarna är en lummig gröning vilket ger en fullkomligt privat känsla
 • En av husets rymliga entréer med anslutande gäst-wc. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  En av husets rymliga entréer med anslutande gäst-wc
 • Kök och matplats i öppen planlösning. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Kök och matplats i öppen planlösning
 • Flera terrassdörrar leder ut till uteplatser och trädgårdsgrönska. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Flera terrassdörrar leder ut till uteplatser och trädgårdsgrönska
 • Luftigt och öppet kök med härliga arbetsytor. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Luftigt och öppet kök med härliga arbetsytor
 • De fina färgkompositionerna är en av husets unika egenskaper. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  De fina färgkompositionerna är en av husets unika egenskaper
 • Stort sällskapsrum med franska dörrar till en glasveranda. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Stort sällskapsrum med franska dörrar till en glasveranda
 • Rikt på både volym och ljus. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Rikt på både volym och ljus
 • Utrymme för en stor familj och många gäster. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Utrymme för en stor familj och många gäster
 • Glasverandan är som en botanisk dröm inramad av glas. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Glasverandan är som en botanisk dröm inramad av glas
 • Mönstrat stengolv och klassiskt tapettryck från Josef Frank smälter fint ihop. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Mönstrat stengolv och klassiskt tapettryck från Josef Frank smälter fint ihop
 • Ett rofyllt bibliotek eller mysigt rum för fimkvällar. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Ett rofyllt bibliotek eller mysigt rum för fimkvällar
 • Stort master bedroom med anslutande badrum och klädkammare. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Stort master bedroom med anslutande badrum och klädkammare
 • Badrum i lugn färgskala intill master bedroom. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Badrum i lugn färgskala intill master bedroom
 • Ljus heltäckningsmatta och solgula mönstrade väggar. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Ljus heltäckningsmatta och solgula mönstrade väggar
 • Villans första entré med konjaksfärgade rustika plattor på golv och takhöjd upp till nock. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Villans första entré med konjaksfärgade rustika plattor på golv och takhöjd upp till nock
 • Ett av de fyra sovrummen som är placerade i anslutning till den första entrén. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Ett av de fyra sovrummen som är placerade i anslutning till den första entrén
 • Helkaklat badrum vid entréhallen som kombinerar sekelskifte och samtid. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Helkaklat badrum vid entréhallen som kombinerar sekelskifte och samtid
 • Ett annat sovrum som också bär tapetserade väggar. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Ett annat sovrum som också bär tapetserade väggar
 • Fransk känsla vid pergolan med klättrande vinrankor. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Fransk känsla vid pergolan med klättrande vinrankor
 • Fastighetskarta. Corfitz Beck-Friis väg 9 - Bjurfors
  Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Ljunghusen 14:78

Övriga byggnader/utrymmen

Poolhus, växthus, tvåbilsgarage

TV/bredband

Fiber indraget. Man får teckna eget abonnemang.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Parkering

- Tvåbilsgarage
- Ett flertal biluppställningsplatser

Ekonomi

Taxeringsvärde
12 221 000 kr
Byggnadsvärde
7 800 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 287 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
1 500 kr
Hushållsström
49 255 kr
Samfällighetsavgift
2 400 kr
Renhållning
3 100 kr
Vatten/Avlopp
2 708 kr
Summa
58 963 kr
Elförbrukning
32 837 kWh/år

Driftkostnader och elförbrukning är inhämtade från säljaren och bör endast ses som en uppskattning. Kostnaden kan variera och baseras på förbrukning och avtal.

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttagna om sammanlagt 4 400 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
39
Energideklarationsdatum
2021-03-19

Uteplats/balkong

Ett flertal uteplatser där det finns möjlighet till sol och skugga.

Tomt

- Saltvattenpool
- Poolhus
- Pergola
- Växthus
- Staket

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (1995-11-29) Byggnadsplan (1990-06-21)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden

Last: Avtalsservitut Villa, 12-IM2-54/2575.1

Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2690.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2692.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2693.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2694.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2695.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2696.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2704.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2711.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
9
Antal sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
361 kvm*
Tomtarea
2 112 kvm
Biarea
40 kvm
Bastu
Ja
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2008
Fasad
Stående träpanel
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme. Vattenburen golvvärme.
Takbeklädnad
Papp/trekantslist
Ventilation
Frånluft med återvinning
Utvändigt plåtarbete
Alu/zink
Fönster
Isolerglasfönster
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Länkar

Om Ljunghusen

Att bo i Ljunghusen

Ljunghusen är välkänt för sin fantastiska badstrand samt en av Sveriges bästa golfbanor. Bebyggelsen består till största delen av villor. Andra saker som lockar är närheten till naturen och lugnet.

Ljunghusen ligger i Vellinge kommun på Falsterbonäset, väster om Höllviken och öster om Skanör. Orten består främst av tre delar: Ljungskogens strandbad, området norr om länsväg 100 samt området mellan kanalen och Storvägsområdet. Ljunghusens långa fina sandstrand lockar badsugna från närliggande orter på sommaren.

Något annat som lockar många till Ljunghusen är golfbanan som är en av Sveriges bästa och som även blivit utsedd till en av Europas bästa banor. Ljunghusens GK har fått 18 poäng av 20 möjliga i Peugeot Golfguide tillsammans med Barsebäcks mästerskapsbana, Falsterbo GK och Halmstad GK i Sverige. Ljunghusen sägs även vara en av Sveriges svåraste banor, det är en äkta links- och hedbana vackert belägen vid Östersjön. Stora delar av banan ligger dessutom i ett naturreservat. Golfklubben är också känd för sin restaurang som serverar både lunch och à la carte i toppklass.

Storvägsområdet kallas den västligaste delen av Ljunghusen som nås genom Storvägen. Området är till stor del unikt eftersom det består av grusvägar utan belysning. Bebyggelsen är gles och de flesta villorna har stora tomter eftersom det förr fanns regleringar över hur nära vägen husen fick ligga. Detta ger området en skogskänsla. Det finns en hel del olika intresseföreningar som Villaägarföreningen, Vägföreningen, Vattenföreningen, Bastuföreningen, Badhytternas Vänner samt förening för bouleintresserade, tennisförening och viltvårdförening.

Ett mysigt bageri serverar goda bakverk året om. Här är köerna långa på sommarmorgnarna innan det bär av till stranden. Restaurangutbudet har ökat de senaste åren i området så du kan njuta av en god middag, utan att behöva åka in till Malmö. När du vill ta dig in till stan är bussförbindelserna mycket goda.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Ljunghusen? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Corfitz Beck-Friis väg 9

Corfitz Beck-Friis väg 9

236 42 Höllviken

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Corfitz Beck-Friis väg 9

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND