Stilvilla i Ljunghusen

Ljunghusen, Vellinge

Ljungsätersvägen 17a

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
10 950 000 kr
Antal rum
6
Boarea / Biarea
170 kvm / 25 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
1336 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stilvilla i Ljunghusen

Vi presenterar ett modernt och smakfullt boende byggt 2018 i fridfulla Ljunghusen. Här erbjuds en underbar utemiljö med grönskande ytor och trädäck.

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 01

Bilder

Ljungsätersvägen 17a - Ljunghusen. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Ljungsätersvägen 17a - Ljunghusen
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Soligt och inbjudande. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Soligt och inbjudande
Entré/hall. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Entré/hall
Öppet och med en härligt rymd. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Öppet och med en härligt rymd
Braskamin. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Braskamin
Kök från Ballingslöv. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Kök från Ballingslöv
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Matplats. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Matplats
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Allrum. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Allrum
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Ute eller inne?. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Ute eller inne?
TV-rum. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
TV-rum
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Sovrumshall. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Sovrumshall
Sovrum 1. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Sovrum 1
Sovrum 2. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Sovrum 2
Sovrum 3. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Sovrum 3
Hemmakontor eller gästrum?. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Hemmakontor eller gästrum?
Badrum med dusch och bastu. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Badrum med dusch och bastu
Bastun klädd med värmebehandlad asp. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Bastun klädd med värmebehandlad asp
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Gästwc/dusch. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Gästwc/dusch
Klädvård. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Klädvård
Exteriörbild. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Trädäck runt hela huset. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Trädäck runt hela huset
Garage och carport. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Garage och carport
Välkomna hem. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Välkomna hem
Ljunghusens golfklubb. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Ljunghusens golfklubb
Stranden ner mot Östersjön. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Stranden ner mot Östersjön
. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Planritning. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Planritning
Fastighetskarta. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Fastighetskarta
Fastighetskarta. Ljungsätersvägen 17a - Bjurfors
Fastighetskarta

Beskrivning

Beskrivning

Nytt, genomtänkt och smakfullt. Omgiven av vackra tallar och en oklanderligt välskött trädgård i Ljunghusen, ligger en estetisk enplansvilla i sobert svart som uppfördes 2018. Ett välsnickrat trädäck följer hela huset runt och erbjuder flera avkopplande platser. Här finns bland annat en överbyggd terrass och en pergola med stor mysfaktor. Den vackra skogstomten är strategiskt vänd i sydväst, vilket ger dig möjlighet att njuta av sol hela dagen. Invändigt kännetecknas bostaden av enhetliga, smakfulla materialval och en genomtänkt planlösning. Känslan är luftig och modern. I vissa rum når takhöjden närmare 3 meter och de stora fönsterpartierna ger ett magiskt ljusinsläpp. Sällskapsytorna är generösa och optimala för middagsbjudningar och fest. De sociala ytorna är samlade i den ena delen av huset medan de mer privata är placerade i den andra delen. Ett av sovrummen är något större och har direkt närhet till terrass, klädkammare samt badrum med bastu. De andra sovrummen ligger i anslutning till ett allrum, vilket är perfekt för barnfamiljen som vill skapa en egen avdelning för barnen. Kort och gott får du ett idealiskt boende för hela familjen som är nytt och inflyttningsklart - redo att avnjutas. På köpet får du ljuvlig natur, stillsam miljö, närhet till vackra sandstränder och din privata badhytt. Välkomna hem till Ljungsätersvägen 17A.

Interiör

: GRÖNSKA OCH HAV. Den första vägen på vänster hand efter bron, leder dig till Ljungsätersvägen. Vid vägens slut möts du av bred sandstrand, vita badhytter och Östersjöns hav. Här har du nära till skolor, dagis, matbutik, bageri och golfbana. Gatan är asfalterad och upplyst, vilket innebär att du cyklar säkert hela vägen. Du möts av en inbjudande entré till huset där det finns en grusad infart med carport och garage som är snyggt och praktiskt sammanbyggt. Utanför finns uppställningsplats för ytterligare 2-4 bilar. Det stilfulla huset är byggt av Trivselhus och har en fasad av svart liggande träpanel med omgivande staket. Carport och garage har samma materialval. Framför husets entré finns en välskött plantering som ramas in av häckar, mindre barrträd, bambu och ett barktäcke. En hög tall står ståtligt i centrum av det gröna. Runt hela huset löper ett snyggt trädäck. På husets baksida som är optimalt placerad i sydvästläge sträcker ytterligare gräsytor ut sig och det generösa trädäcket erbjuder flera uteplatser, varav en av dem är överbyggd. Skogstomten omgärdas av flera tallar och ett fint staket av danska graneslanor. En markslinga från jordvärmen i det bortre hörnet av trädgården, gör det smidigt att anlägga pool.

SOBERT OCH ELEGANT. Det smakfulla och moderna enplanshuset byggdes av Trivselshus 2018 och bär en vacker fasad av svart liggande träpanel och stora glaspartier. Planlösningen är optimalt fördelad med sällskapsytor i ena delen och sovrum, arbetsrum, klädvård och badrum i den andra. Entrén nås via en avsats upp till trädäcket, som löper hela vägen runt bostaden. Ett nättare skärmtak finns i anslutning till entrén som nås via en svart ytterdörr med ett övre fönsterparti för ljusinsläpp. När du kommer in i hallen välkomnas du av generös takhöjd, vitmålade väggar och grå klinkerplattor på golvet. Bakom skjutdörrar från Mirro finns utmärkt förvaring för ytterplaggen. Det finns vattenburen golvvärme i hela huset samt Hide-a-light-spots i samtliga rum förutom två av sovrummen. Redan i hallen syns de fantastiska sociala ytorna som breder ut sig framför dig.

AVKOPPLANDE I LOUNGEN. Till vänster om hallen finns det moderna och funktionella köket med inredning från Ballingslöv. På golvet ligger ett vitlaserat, tvåstavigt askgolv och väggarna är vitmålade. Skåpluckorna är vita och matta, och bänkskivan av grå kompaktlaminat. Den separata köksön erbjuder utmärkt förvaring, gott om arbetsytor samt en härlig samlingsplats för familjen. Ovanför arbetsytorna finns stänkskydd av grå kakel. Samtliga maskiner kommer från Siemens; spishäll (induktion), varmluftsugn, mikrovågsugn, kyl, frys, diskmaskin och köksfläkt. Hela köket utstrålar en stilren och modern känsla. Köket har öppen planlösning mot den intilliggande matplatsen. Här finns ett vackert fönsterparti som går från golv till tak och ett sidofönster, vilket ger en känsla av burspråk. Ljusflödet är enormt och känslan pampig. Matplatsen övergår vidare till loungen som är ett fantastiskt rum med en särdeles känsla. Från de enorma glaspartierna intas det naturliga ljuset och naturen och skapar ett varierande ljusspel utifrån årstidernas växlingar. Takhöjden når närmare 3 meter här, vilket bidrar till den storslagna känslan. En braskamin i på ena väggen tillför mysfaktor. Från både matplatsen och allrummet kommer du ut till det ljuvliga trädäcket i soligt sydvästläge. I anslutning till allrummet finns den överbyggda terrassen. Dessa rum har, precis som köket, vitlaserade askgolv och vitmålade väggar.

PÅKOSTAT OCH ROFYLLT. Via en hall från allrummet kommer du vidare till det stora sovrummet som är optimalt som föräldrarnas sovrum. Här finns ett stort fönsterparti som vetter ut mot trädgården. På golvet ligger samma vitlaserade askgolv som sällskapsytorna och väggarna är vita. Rejäl förvaring erbjuds bakom skjutdörrsgarderoben från Mirro. I hallen precis utanför finns en altandörr till den överbyggda uteplatsen. Intill sovrummet finns det påkostade och rymliga badrummet med bastu. Kakel och klinker går i jordnära toner, vilket harmoniserar fint till den i övrigt vita inredningen. Badrummet är utrustat med ett fristående bubbelbadkar från Neptun, dubbla handfat, dusch med specialbeställda glasväggar och badrumsskåp från Svedbergs. Utöver detta finns vattenburen golvvärme, handdukstork, infällda högtalare och spotlights. Bastun utstrålar exklusivitet med infällda microspotlights och väggar i värmebehandlad asp. I anslutning till allrummet finns skjutdörrar som leder in till TV-rummet, som ansluter till två sovrum på vardera sidor. Rummet är perfekt som tv-rum. För de större barnen lämpar det sig perfekt som barnens egna avdelning. Högt placerade fönster öppnar upp för flexibel möblering.

ORDNING OCH REDA. Till höger om husets entréhall finns en passage som leder till de mer praktiska ytorna. I anslutning till passagen till vänster finns ett helkaklat gästbadrum med dusch i stilrent grått och vitt. All inredning kommer från Svedbergs. Rakt fram finns klädvårdsrummet som har grått klinkergolv, vita väggar, förvaringsskåp och en bänkskiva av grå laminat samt handfat. Tvättmaskin och torktumlare kommer från Siemens och torkskåp från Bosch. Här finns också IVT-pumpen som är kopplad till jordvärmen. Slingan ligger i marken i det bortre hörnet av trädgården till förmån för att man skall kunna anlägga en pool. Till höger i passagen finns ett hemmakontor med tvåstavigt, vitlaserat askgolv och vitmålade väggar. I dag används det som arbetsrum men passar även perfekt som gästrum med närhet till gästbadrum. Fönstrets höga placering ger goda möjligheter att möblera framför.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ljunghusen 3:13

Övriga byggnader/utrymmen

Garage och carport

TV/bredband

Bredband (Fiber). Inbyggda mediaboxar i väggen i loungen och TV-rummet.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1981-11-19) , Ändring av detaljplan (1996-08-28) , Ändring av detaljplan (2004-04-08)

Parkering

Bilplats 1: Garage om ca 25 m² med plats för 1 bil. Isolerat med automatisk port
Bilplats 2: Carport om ca 25 m² med plats för 1 bil.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 797 000 kr
Fastställt
2017
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2018
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärme - vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Mekanisk från/tilluft
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
Isolerglas

Energideklaration

Utförd
Beställd
Energiklass
A
Energiförbrukning per kvm och år
33

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Terrass, läge sydväst.
Uteplats 2: Trädgård, läge sydväst.

Tomt

Typ
Staket, trädgårdstomt och överbyggt terrass

Tomtarea 1 336 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med staket och överbyggt terrass. Runt om hela huset har ägarna byggt ett trädäck, bredare där man skall sitta vid terrassen och lite smalare där man skall passera.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Vellinge Ljunghusen GA:3, Vellinge Stora Hammar S:17, Vellinge Stora Hammar S:18, Vellinge Stora Hammar S:6.
Skattetal: Mantal. 75/246848.

Tillträde

Kan diskuteras

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 950 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
170 kvm*
Tomtarea
1336 kvm
Biarea
25 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
2 400 kr
Värme
9 600 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
4 000 kr
Summa
18 500 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp. Djupborrad brunn för egen bevattning.

Området

Att bo i Ljunghusen

Ljunghusen är välkänt för sin fantastiska badstrand samt en av Sveriges bästa golfbanor. Bebyggelsen består till största delen av villor. Andra saker som lockar är närheten till naturen och lugnet.

Ljunghusen ligger i Vellinge kommun på Falsterbonäset, väster om Höllviken och öster om Skanör. Orten består främst av tre delar: Ljungskogens strandbad, området norr om länsväg 100 samt området mellan kanalen och Storvägsområdet. Ljunghusens långa fina sandstrand lockar badsugna från närliggande orter på sommaren.

Något annat som lockar många till Ljunghusen är golfbanan som är en av Sveriges bästa och som även blivit utsedd till en av Europas bästa banor. Ljunghusens GK har fått 18 poäng av 20 möjliga i Peugeot Golfguide tillsammans med Barsebäcks mästerskapsbana, Falsterbo GK och Halmstad GK i Sverige. Ljunghusen sägs även vara en av Sveriges svåraste banor, det är en äkta links- och hedbana vackert belägen vid Östersjön. Stora delar av banan ligger dessutom i ett naturreservat. Golfklubben är också känd för sin restaurang som serverar både lunch och à la carte i toppklass.

Storvägsområdet kallas den västligaste delen av Ljunghusen som nås genom Storvägen. Området är till stor del unikt eftersom det består av grusvägar utan belysning. Bebyggelsen är gles och de flesta villorna har stora tomter eftersom det förr fanns regleringar över hur nära vägen husen fick ligga. Detta ger området en skogskänsla. Det finns en hel del olika intresseföreningar som Villaägarföreningen, Vägföreningen, Vattenföreningen, Bastuföreningen, Badhytternas Vänner samt förening för bouleintresserade, tennisförening och viltvårdförening.

Ett mysigt bageri serverar goda bakverk året om. Här är köerna långa på sommarmorgnarna innan det bär av till stranden. Restaurangutbudet har ökat de senaste åren i området så du kan njuta av en god middag, utan att behöva åka in till Malmö. När du vill ta dig in till stan är bussförbindelserna mycket goda.

Köpa eller sälja bostad i Ljunghusen? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ljunghusens 3 bästa

3
 • Annas bageri
  Bakverk med lång historia
 • Ljunghusens golfklubb
  En av Sveriges äldsta
 • Norell & Nerman
  Restaurang i klubbhuset på golfbanan

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 01