Hoppa till innehåll
Huset är väl inbäddat i traktens typiska växtlighet. Månstigen 26 - Bjurfors

Havsnära elegans

Ljunghusen, Vellinge

Månstigen 26

Pris:
26 000 000 kr
Antal rum:
7
Boarea / Biarea:
315 kvm / 42 kvm
Tomtarea:
2639 kvm
Byggår:
1970
Terrass/uteplats:
Ja
Pool:
Ja

Havsnära elegans

Bjurfors Beyond presenterar ett rakt igenom stilfullt och påkostat boende på lummig tomt med kort promenadavstånd till Ljunghusens strandbad.

Beskrivning

En frisk doft av hav och tall ligger i luften. En stilla skogsstig leder till mjuka sanddynor och salta bad. Från vägen skymtar en unik Ljunghusen tomt väl inbäddad av traktens typiska flora. Hit kommer solen gärna tidigt på morgonkvisten för att stanna tills den sakta rör sig neråt mot horisonten. Säsongens växlingar följs med glädje varje år. Den praktfulla ljungen som lägger sig likt ett färgrikt täcke över marken tidig vår. Sensommarens omättliga grönska. Ruskiga höstvindar som viner genom de mäktiga tallarna. Markens glittrande frosttäcke i vintersolen. Invändigt upplevs samma magi, om än i mer bestående form. Det skiftande ljuset letar sig in genom husets alla perspektivfönster och upplevas som starkast i det glasade vardagsrummet.

Sedan huset uppfördes 1970 har det tagits väl om hand, år efter år. Grundligt men varsamt har löpande renoveringar genomförts för att hela tiden följa tiden - utan att kompromissa med den ursprungliga karaktären. Tidlösa och högkvalitativa material såsom Travertinmarmor, handgjorda snickerier, hårdvaxad fiskbensparkett och platsbyggd förvaring ligger som grund i flera av rummen. Köket är en estetisk och funktionell dröm, liksom det spaliknande badrummet. Även planlösningen uppfyller de flestas önskemål. Rofyllda sovrum och badrum är på lagom distans från sällskapsrummen, som i sin tur är tätt sammankopplade för ett enkelt socialt liv. Det tillbyggda glasade vardagsrummet är en stor bonus och det rum som verkligen förenar ute- och innemiljön idealiskt. Poolen utanför är skönt inramad och placerad i soligt sydvästläge. Det här är huset med alla rätt.

Interiör

Dofter av tallskog, nyklippt gräs och hav blandar sig i luften. Koltrasten sjunger en skönsång. I köket är det full fart. Medan kaffet rinner sakta ner, packas nybredda smörgåsar, frukt och kalla drycker omsorgsfullt i picknickkorgen. Morgondoppet i poolen är redan avklarat och badrocken är knuten runt midjan. Endast en skogsstig på några hundra meter står mellan tomten och vattenkanten. En heldag på stranden väntar och lockar, stora som små.
Att Ljunghusen attraherar lika många nu som för hundra år sedan då det främst var i semestersyfte, är inte konstigt alls. Fridfullheten, naturen, generösa tomter och närheten till en av Sveriges finaste badstränder är några av anledningarna. Trots lugnet som fås här är det lätt att vara aktiv och sysselsatt. Golfbanorna ligger tätt, liksom naturreservaten. I Ljunghusen finns dessutom en matbutik, ett bageri, F-9-skola och två trevliga restauranger. Ytterligare matställen och handel fås i systerorterna Höllviken, Falsterbo och Skanör.

Det är faktiskt ganska lätt att missa huset från grusvägen, där det ligger väl skyddat av grönskan. En klassisk grind visar vägen fram till en stenlagd uppfart som är inramad av frodig ljung. Bilen ställs på utfarten eller i det isolerade dubbelgaraget rakt fram. Stengången löper vidare i riktning mot huset som bär gult tegel, koppardetaljer och snickerier i teak. Vid husets entré framträder en mer öppen grönska med breda gräsytor som sträcker sig mot poolområdet som skyddas av buskar och träd.

ENTRÉPLAN
HALL
Dörren öppnas upp till en elegant entré med härlig volym. Fötterna vilar på ett stilfullt golv av Travertinmarmor. Omsorgsfulla snickerier på listverk och dörrar går hand i hand med bostadens genuina helhetskänsla. Ytterplagg och skor förvaras prydligt och väl dolt i klädkammaren till vänster i hallen.

GÄST-WC
Direkt till vänster om hallen finns ett nyrenoverat gäst-wc med handfat, wc och golvvärme.

KÖK
Från hallen kliver ni rakt in i köket där en fiskbensmönstrad ekparkett breder ut sig och fortsätter vidare in matsalen. Köket är uppfört i en stilren, tidlös design från Siematic med vita släta luckor och bänkskiva av Silestone. Samtliga maskiner är integrerade i inredningen för ett lugnt och harmoniskt intryck. Planlösningen uppmanar till social matlagning vid den centrala köksön som även erbjuder några sittplatser för dinerande gäster. Utanför fönster och altandörr blottas tomtens kanske mest prunkande del där bergtall och ljung samsas.

MATSAL
Matsalen är fint sammanlänkad med köket och utstrålar tidstypisk karaktär med fiskbensparkett, elementskydd i rotting, fransk glasdörr med spröjs och murad öppen spis. Två perspektivfönster blickar ut mot tomtens framsida.

VARDAGSRUM
Från köket nås det glasade vardagsrummet som är en tillbyggnad med stora skjutbara glaspartier mot poolen och växtligheten i sydväst. Ett rum som helt och hållet präglas av volym och ljus. Ett rum som passar lika väl för storslagna cocktailpartyn och sommarmingel som en lugn familjekväll med brädspel och eldning i öppna spisen. Under sommarhalvåret är det extra njutbart här med poolen och soldäcket alldeles utanför.

MASTER BEDROOM MED BADRUM EN SUITE
Från hallen nås husets Master bedroom som är vackert inrett med fiskbensparkett, släta vita väggar och skjutdörrsgarderober. Som sig bör, finns ett exklusivt badrum en suite som är inrett med handfat, dusch bakom glasvägg och wc. Både badrum och sovrum har fönster mot tomten.

SOVRUM 2/ARBETSRUM
Till vänster om hallen nås ett vackert rum med fiskbensparkett, vita väggar och fönster som vetter ut mot tomtens framsida. Delar av väggarna är klädda med träpanel i körsbärsträ och de genuina elementskydden i rotting återkommer under fönsterpartierna. Funktionella platsbyggda skåp finns på den ena väggen för hemmakontorets dokument. Ett rofyllt rum, som passar för både vila och arbete.

INRE HALL MED TVÄTTRUM
Via arbetsrummet nås en funktionell och stilren inre hall med stora sandfärgade keramiska kalkstensplattor, vita väggar och infällda spotlights i taket. Denna avdelning nås både via garaget och trädgårdens vardagsentré och är den smidigaste vägen in till huset med leriga gummistövlar, sandiga fötter eller smutsiga tassar. Utrymmet har ett praktiskt tvättställ samt ett flertal platsbyggda garderober och skoskåp i valnöt från Unoform. En matchande skänk för hushållets alla småprylar och två vinkylar finns också här. Tvättrummet är helkaklat och smakfullt inrett med ett flertal skåp från Unoform, bra arbetsytor, vask, två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

BADRUM
Från vardagsentrén uppenbarar sig en spa-oas med takhöjd upp till nock och stora fönsterpartier mot den frodiga grönskan, helt fritt från insyn. En vacker vägg av glasmosaik står centralt i badrummet och delar av badavdelningarna; dusch på ena sidan och ett djupt fristående badkar på andra. Utöver det, är badrummet utrustat med tvättställskommod, handdukstork och en hel garderobsvägg som är nästan osynligt integrerad i väggen, även här kommer inredningen från Unoform. Golv och väggar är klädda med stora sandfärgade keramiska kalkstensplattor och i taket finns välinriktade spotlights.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
En trappa upp slås ni av rymden i allrummet, som breder ut sig över hela gaveln med ljusinsläpp från flera håll. På gaveln sitter ett stort perspektivfönster mot fri grönskan i sydväst och ytterligare ett fönster i kupa mot entrésidan. På golvet ligger ett oljat trägolv i ek och väggarna är vita. Ett skönt rum för lugna filmkvällar, läsning eller annat pyssel.

BADRUM & KLÄDKAMMARE
Vid övre hallen finns ett helkaklat badrum med wc, jacuzzi med dusch och handfat. Mitt över badrummet finns en rymlig och praktisk walk in closet.

SOVRUM 3 & 4
Andra gaveln av övre plan har två stora sovrum bredvid varandra med oljat trägolv av ek, vita väggar och fönster mot gaveln i norr. Idealiska att använda som barnrum med praktiskt närliggande badrum, förvaringsutrymme i walk in closet och egen social yta för de större barnen, som praktiskt sett får en egen våning.

Ansvarig mäklare

Film

Poolvilla

Bilder

 • Huset är väl inbäddat i traktens typiska växtlighet
 • Rik blomsterprakt omsluter poolen
 • Skyddad och njutbar utemiljö
 • Modernt och stilrent kök med social atmosfär
 • Tidstypiska och gedigna material
 • Matsal för många sittande gäster
 • Sammanlänkade sociala rum med volym och ljus
 • Spännande arkitektur i det glasade vardagsrummet
 • Ljusinsläpp i flera väderstreck
 • Master bedroom med fönster mot tomtens lummiga baksida
 • Anslutande badrum till Master bedroom
 • Den ljusa hallen möter mustig träinteriör i arbetsrummet
 • Platsbyggda skåp i körsbärsträ i arbetsrummet och och elementskydd i rotting skapar värme
 • Funktionell avdelning med platsbyggd interiör
 • Spabadrum med både badkar och dusch
 • Fönster rakt ut mot grönskan
 • Allrum med generös volym på övre plan
 • Vardagsentrén med badrummets fönsterdel som sticker upp
 • Prunkande baksida som nås med dörr från köket
 • Värmande öppen spis i vardagsrummet
 • Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Ljunghusen 10:48

Ombyggnad, Renoveringar

Alla angivna årtal inklusive byggår är ca fram till 2015.
1990: Tillbyggnad vardagsrum.
1996: Tillbyggnad badrum, tvättrum.
2007: Installerade bergvärme.
2012 ca: Ny liner i pool.
2015: Renoverade kök. Siematic, bänkskiva Silestone, maskiner från Electrolux och Miele.
2017: Renovering av ett badrum, tvättrum och hall. Inredning Unoform.
2020: Renovering badrum ensuite, renovering gäst wc, nya garageportar.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Byggnadsplan Ändring Av Dp Nybyggnadsförbud

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden, Samfällighet: Vellinge Ljunghusen S:15

Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-54/2575.1

Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2690.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2692.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2693.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2694.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2695.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2696.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2704.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2711.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-54/2577.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
26 000 000 kr
Rum
7
Antal sovrum
4
Boarea
315 kvm*
Tomtarea
2639 kvm
Biarea
42 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

*Enligt areamätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1970
Fasad
Tegel och träpanel
Grund
Krypgrund samt platta på mark
Stomme
Tegelstomme och trä
Uppvärmning
Jordvärme
Takbeklädnad
Glaserade tegelpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glas kopplade och 2-glas isoler

Ägaren har valt att förhandsbesiktiga huset genom Anticimex för att på bästa sätt göra försäljningen transparent så att du som spekulant skall kunna skapa dig en god bild av fastighetens skick och möjligheter.

Tanken med förhandsbesiktningen är att man som spekulant skall ges möjligheten att kontakta besiktningsmannen för en genomgång av besiktningsprotokollet innan köp.

Vill man som spekulant genomföra en egen besiktning skall detta ske innan man undertecknar ett köpeavtal.

Enligt fastighetstaxeringen uppgår boyta till 293 kvm och biyta till 34 kvm. Enligt areamätning uppgår boyta till 315 kvm och biyta till 42 kvm, se protokoll under dokument.
Nybyggnadsår 1970 enligt säljaren (enligt fastighetsutdraget 1975).

Uteplats/balkong

Stenlagd terrass i anslutning pool.

Övriga byggnader/utrymmen

Integrerat dubbelgarage.

Tomt

Trädgårdstomt

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Parkering

Dubbelgarage och stor uppställningsplats.

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 445 000 kr
Byggnadsvärde
5 000 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
62 822 kr
Samfällighetsavgift
2 000 kr
Renhållning
3 087 kr
Vatten/Avlopp
9 106 kr
Summa
77 015 kr

Kostnad för uppvärmning inkluderar hushållsel och uppvärmning av pool.

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 800 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2021-03-17

Länkar

Om Ljunghusen

Att bo i Ljunghusen

Ljunghusen är välkänt för sin fantastiska badstrand samt en av Sveriges bästa golfbanor. Bebyggelsen består till största delen av villor. Andra saker som lockar är närheten till naturen och lugnet.

Ljunghusen ligger i Vellinge kommun på Falsterbonäset, väster om Höllviken och öster om Skanör. Orten består främst av tre delar: Ljungskogens strandbad, området norr om länsväg 100 samt området mellan kanalen och Storvägsområdet. Ljunghusens långa fina sandstrand lockar badsugna från närliggande orter på sommaren.

Något annat som lockar många till Ljunghusen är golfbanan som är en av Sveriges bästa och som även blivit utsedd till en av Europas bästa banor. Ljunghusens GK har fått 18 poäng av 20 möjliga i Peugeot Golfguide tillsammans med Barsebäcks mästerskapsbana, Falsterbo GK och Halmstad GK i Sverige. Ljunghusen sägs även vara en av Sveriges svåraste banor, det är en äkta links- och hedbana vackert belägen vid Östersjön. Stora delar av banan ligger dessutom i ett naturreservat. Golfklubben är också känd för sin restaurang som serverar både lunch och à la carte i toppklass.

Storvägsområdet kallas den västligaste delen av Ljunghusen som nås genom Storvägen. Området är till stor del unikt eftersom det består av grusvägar utan belysning. Bebyggelsen är gles och de flesta villorna har stora tomter eftersom det förr fanns regleringar över hur nära vägen husen fick ligga. Detta ger området en skogskänsla. Det finns en hel del olika intresseföreningar som Villaägarföreningen, Vägföreningen, Vattenföreningen, Bastuföreningen, Badhytternas Vänner samt förening för bouleintresserade, tennisförening och viltvårdförening.

Ett mysigt bageri serverar goda bakverk året om. Här är köerna långa på sommarmorgnarna innan det bär av till stranden. Restaurangutbudet har ökat de senaste åren i området så du kan njuta av en god middag, utan att behöva åka in till Malmö. När du vill ta dig in till stan är bussförbindelserna mycket goda.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Ljunghusen? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Månstigen 26

Månstigen 26

23642 Höllviken

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Månstigen 26

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND