Hoppa till innehåll
Villa Falk - stilren arkitektur väl inbäddat i grönska. Gässlingekroksvägen 55 - Bjurfors

Parknära i Skanör

Skanör, Vellinge

Gässlingekroksvägen 55

Utgångspris:
14 000 000 kr
Antal rum:
6
Boarea / Biarea:
254 kvm / 50 kvm
Tomtarea:
1396 kvm
Byggår:
2004/2009
Terrass/uteplats:
Ja
Pool:
Ja

Parknära i Skanör

Bjurfors Beyond presenterar en arkitektritad villa i Skanör med storslagna sällskapsytor, spännande planlösning och underbar skyddad trädgård med pool

Beskrivning

Likt en ask med akvareller radar badhytterna upp sig i de mjuka sanddynerna med stadig blick över det kristallklara vattnet. Nere i hamnen serveras allt från nyrökt makrill till latinamerikanska empanadas. Inne i byn sträcker gathusens långa kroppar ut sig i vitt och mjuka pasteller och erbjuder det mesta som behövs i vardagen. Anledningarna till att Skanör lockar är många.

Villa Falk, som ritades av Ulf Sjögren på New Line Arkitekter, är belägen några minuters cykelväg från Skanörs centrum, alldeles intill stadsparkens grönska. Även den egna trädgården har framträdande växtlighet i parkliknande anda. Bakom huset påminner utemiljön om en privat resort med soldäck i olika nivåer, uteplatser, pool och utedusch. Den frodiga grönskan som ramar in tomten skapar en härlig kontrast till de rena linjerna och de öppna ytorna. Samma struktur återspeglas invändigt. Husets gedigna betongväggar omfamnar den öppna och luftiga planlösningen där ljus och volym spelar huvudrollerna. Arkitekturen bjuder på flera överraskningar i form av originellt formade rum, svindlande takhöjd och varierande fönstersättning. Materialen är noga utvalda och påkostade med ett enhetligt stilspråk hela vägen. Ytorna är både generösa och funktionellt uppbyggda. Sällskapsrummen och köket är socialt sammankopplande och har alla naturlig kontakt med trädgårdsmiljön, som blir en del av huset sommartid. De fyra sovrummen är idealiskt placerade för ro.
En funktionell och rymlig familjevilla med det där lilla extra – på ypperligt läge.

Interiör

Det är lugnt, grönt och tryggt. Ett stilla villaområde som gör det lätt för barnfamiljer att trivas. Allmänningen mitt över lockar till lek och bollspel för de minsta. De större barnen cyklar eller promenerar till fritidsaktiviteter och skola på få minuter. Det är en kilometer till Skanörs centrum och knappt två till havet, vilket gör det enkelt att både handla till middagen och njuta av en serverad på gångavstånd. På sommaren spenderas mycket tid vid havet, både i den charmiga hamnmiljön och på de finkorniga sandstränderna.

Villa Falk välkomnar med en pampig entré där en praktfull hängbjörk står i centrum framför den rundade, stenlagda uppfarten. Både här och i de två garagen erbjuds gott om plats för flera bilar. Huset uppfördes 2004-2005 och fick ytterligare en tillbyggnad några år senare. Husets arkitektur bjuder på originella inslag i traditionella, gedigna material. Bakom ritningarna stod New Line arkitekter, som har en mångårig erfarenhet av att skapa enkla, stilfulla miljöer som har det lilla extra. Fasaden är främst slätputsad och vit men bär också liggande mörk träpanel som blir en mjuk kontrast. Plåttaket har en oregelbunden lutning med spetsiga takkupor och takfönster med inslag av i koboltblått. Variationen på fönsterpartiernas storlek och form skapar ett lekfullt intryck.

Entré
En massiv trädörr med flera mindre fönsterpartier och överljus välkomnar er in i den ljusa hallen. Fötterna vilar skönt på ett ljusgrått klinkergolv med värmeslingor. Väggarna är vitmålade. Funktionell förvaring erbjuds i ett väl tilltaget kapprum till vänster.

Badrum
I anslutning till kapprummet nås ett helkaklat badrum i grått och vitt, utrustat med tvättställskommod, wc och dusch bakom glasväggar.

Sällskapsrum
Från entrén öppnar sig sällskapsrummet likt ett dragspel och blottar en imponerande takhöjd som når hela vägen upp till nock. Längs hela väggen löper ett flertal öppningsbara glaspartier som vetter ut mot trädgårdsmiljön och får den att komma närmre. Ljuset formligen flödar in över ekparketten. Rummets generösa volym gör det lätt att skapa flera sällskapsavdelningar. Här kan det mingla och dinera många gäster utan att det känns det minsta lilla trångt. Matsalsbordet har sin givna plats framför de öppningsbara fönsterdörrarna som står på vid gavel under sommaren och förlänger ytan ytterligare genom trädäcket. En spiraltrappa mitt i rummet leder upp till det övre planet och en inre balkong, där tre dörrar döljer sig bakom. Här går taket upp likt en spets mot ett takfönster.

Sovrum 1
Parketten löper vidare in till ett sovrum bredvid sällskapsrummet som nås via en glasdörr. Rummet kan också användas som separat matsal, arbetsrum eller bibliotek.

Kök
I praktisk anslutning till sällskapsrummet ligger det sociala och trevliga köket, som även kan nås från entrén. Här finns det gott om arbetsytor både på de väggfasta modulerna och den centrala köksön, där det även erbjuds fyra sittplatser. Köksinredningen har luckor i massiv ek och bänkskivorna är av svart granit. På golvet finns ett praktiskt stengolv och väggarna är vitmålade.

Allrum
Till vänster om sällskapsrummet nås ytterligare ett socialt rum med fin kontakt med trädgårdsmiljön genom stora fönsterpartier. Det är här familjen gärna samlas för att se en film eller spela spel. I anslutning till rummet finns ett tempererat vinrum för dedikerade vinkännare.

Groventré med tvättrum
Strax efter vinrummet, nås en groventré med ingång till en generös klädkammare till höger och ett tvättrum på vänster hand. Tvättrummet har vita skåp med gott om förvaring, grått klinkergolv och en ljust kaklad vägg vid handfatet.

Master bedroom med badrum en suite/sovrum 2
Från allrummet når husets Master bedroom. Känslan är ombonad och luxuös på samma gång. Stora öppningsbara glaspartier vetter ut mot poolen, där de morgonpigga kan starta dagen med några simtag. Från rummet nås ett badrum en suite och en anslutande klädkammare. Badrummet har tydlig hotellkaraktär med blanka, marmorerade grå kakelplattor på väggarna och fin ljussättning. Utrustat med handfat, dusch och badkar.

Övre plan
Den graciösa trappan leder upp till det övre planet, där trappavsatsen påminner om en rundad teaterbalkong. Ljuset flödar ner från det öppningsbara tornliknande takfönstret ovan. Känslan här från ovan är mäktig, med utsikt över de sociala ytorna och poolområdet nedanför. Tre dörrar i trä med överljus bredvid varandra framkallar åter lite tankar till hotell.

Badrum
Den centrala dörren leder till ett helkaklat badrum med badkar där färgskalan går i grått och vitt.

Sovrum 3 & 4
På vardera sida om badrummet ligger identiska sovrum. Båda med franska balkonger och anslutande klädkammare. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett. Sovrummen och badrummet vetter mot entrésidan och de grönskande omgivningarna.

Trädgård
Den privata utemiljön är himmelsk att spendera tid i den varmare delen av året. Det generösa trädäcket som är byggt i olika nivåer breder ut sig längs hela huskroppen och omsluter poolen som mäter 8,5 x 4 meter. Poolen har automatiskt överdrag, som både är praktiskt och tryggt. Trädäcket blir ett andra sällskapsrum på sommaren där måltiderna dukas ut från frukost till de sena middagarna. Här kan gästlistan vara lång, både för grillmiddagar, barnkalas och mingelfester. Vid däckets slut tar den frodiga grönskan vid. Trädgården är väl skyddad och inbäddad av höga träd och buskar som har många år på nacken. När badsäsongen är som störst förvandlas trädgården till en privat resort där det, förutom pool och soldäck, erbjuds varm-och kallduschar. Detta är ett hus boende som utstrålar samma estetiska harmoni både invändigt och utvändigt och sticker ut i sin spännande arkitektur.

Ansvarig mäklare

Film

Bostadsfilm

Bilder

 • Villa Falk - stilren arkitektur väl inbäddat i grönska
 • Rofyllt och lugnt, bara några minuters cykelväg från centrum
 • Kontakt mellan ute och inne genom generös fönstersättning
 • Många njutbara platser för sommarens måltider
 • Spännande formgivning från New Line arkitekter
 • Svindlande takhöjd
 • Med det sociala i fokus
 • Gästlistan för middagarna kan göras lång
 • Under bar himmel
 • Sovrum bakom glasdörrar i sällskapsrummet
 • Rymligt och modernt kök i gedigna material
 • Allrum i anslutning till sällskapsrummet för avkoppling
 • Ett tempererat vinrum nås via allrummet
 • Master bedroom med anslutande klädkammare, badrum och trädgårdsutgång
 • Sobert badrum en suite från Master bedroom
 • Sovrum bakom sällskapsrummet i harmoniskt gråa toner
 • En trappa upp finns två sovrum och ett badrum
 • Ett av sovrummen på övre plan, båda med fransk balkong mot grönskan
 • Egen privat oas med pool, utedusch och soldäck
 • Ett litet krypin för en varm eller kall dusch
 • Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Skanör 7:64

Övriga byggnader/utrymmen

Garage/förråd

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Skanör GA:12 ändamål: Vägar

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
14 000 000 kr
Rum
6
Antal sovrum
4
Boarea
254 kvm*
Tomtarea
1396 kvm
Biarea
50 kvm
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
63 721 kr
Samfällighetsavgift
800 kr
Renhållning
2 331 kr
Vatten/Avlopp
5 761 kr
Summa
72 613 kr

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 7 500 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
83
Energideklarationsdatum
2017-10-05

Ombyggnad, Renoveringar

2009: Tillbyggnad
2010. Pool

Tomt

Trädgårdstomt med pool.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Byggnadsplan Ändring Av Dp

Parkering

Garage samt stor uppfart.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 704 000 kr
Byggnadsvärde
4 390 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2004/2009
Fasad
Puts på lättbetong
Grund
Platta på mark
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Värmepump frånluft el
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Mekanisk
Fönster
2-glas isoler

Ägaren har valt att förhandsbesiktiga huset genom Anticimex för att på bästa sätt göra försäljningen transparent så att du som spekulant skall kunna skapa dig en god bild av fastighetens skick och möjligheter.

Tanken med förhandsbesiktningen är att man som spekulant skall ges möjligheten att kontakta besiktningsmannen för en genomgång av besiktningsprotokollet innan köp.

Vill man som spekulant genomföra en egen besiktning skall detta ske innan man undertecknar ett köpeavtal.

I besiktning står det att fönster är 2-glas isoler men i enligt uppgift från förra ägaren är det 3-glas fönster.

Länkar

Om Skanör

Att bo i Skanör Falsterbo

Området Skanör/Falsterbo erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

Skanör är en ort i Vellinge kommun som idag är i stort sett sammanväxt med tvillingorten Falsterbo. I centrala Skanör finns Bäckatorget och en av de äldsta och vackraste byggnaderna är Rådhuset, som klarat sig undan både bränder och översvämningar. Mitt emot Rådhuset ligger den vackra medeltidskyrkan. Den som vill ha färsk fisk kan handla nyfångade läckerheter av lokala fiskare nere i hamnen. På Skanörs Gästgifvaregård kan du njuta av skånska smaksensationer tillagade av några av Sveriges främsta kockar. Missa inte heller den återuppbyggda och populära Badhytten alldeles bredvid Skanörs hamn där man har låtit sig inspireras av kustnära serveringar från såväl USA som Karibien. Förutom en restaurangdel finns en övervåning med två barer och generöst tilltaget soldäck med vacker utsikt.

Falsterbo upptäcktes som badort kring förra sekelskiftet, men är idag kanske mest känd för den fashionabla och mycket uppskattade Falsterbo Horseshow. Evenemanget lockar varje år hästsportintresserade från när och fjärran. Varje sommar kan den motorintresserade också få sitt när bilutställningen Falsterbo Auto Classic går av stapeln. Här kan du se både klassiska bilar och moderna sportbilar. För golfaren finns den anrika Falsterbo golfklubb som är Sveriges tredje äldsta golfklubb. Här finns landets enda 18- håls linksbana belägen vid Öresund och Östersjön.

Något av det bästa med Skanör och Falsterbo är ändå de fantastiska kilometerlånga stränderna med ljuvligt mjuk vit sand. Stränderna, som brukar kallas för ”Sveriges Riviera”, är mycket uppskattade och välbesökta under vackra sommardagar.

Vid stranden i Falsterbo finns också det anrika Falsterbohus som tidigare tjänade som badhotell och kasino. Numera är det ombyggt till attraktiva och strandnära bostadsrätter.

Måkläppen är en fridlyst halvö med ett rikt djur- och naturliv. Den mellersta delen av kuststräckan kallas Flommen och består av ett för landet unikt lagunlandskap omgivet av strandängar. Området är framför allt känt för det imponerande flyttfågelsträcket under hösten, men du kan även få se både gråsäl och knubbsäl här. Måkläppen är en av de största uppehållsplatserna för säl runt hela Östersjön.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Skanör? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gässlingekroksvägen 55

Gässlingekroksvägen 55

23932 Skanör

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Gässlingekroksvägen 55

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND