Idyllisk lantdröm mitt bland rapsfälten

Vellinge, Vellinge

Åkeshögsvägen 175-21

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
12 975 000 kr
Antal rum
14
Tomtarea
12589 kvm
Typ
Avstyckad gård
Boarea / Biarea
389 kvm / 820 kvm

Idyllisk lantdröm mitt bland rapsfälten

En omsorgsfullt renoverad gård från 1892 med en ståtlig mangårdsbyggnad fylld av både vackra detaljer från förr och genomtänkta nutida funktioner

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 29

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Härligt läge mellan Höllviken och Vellinge
Alternativ planlösning. Åkeshögsvägen 175-21 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Åkeshögsvägen 175-21 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Åkeshögsvägen 175-21 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Åkeshögsvägen 175-21 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Åkeshögsvägen 175-21 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Åkeshögsvägen 175-21 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Drömmer du om ett liv på landet, men vill samtidigt ha cykelavstånd till civilisation och hav? Då kan Åkesborgs gård vara just det du söker.

På en grönskande plätt, totalt omsluten av bländande gula rapsfält, ligger gården. Den vackra placeringen känns nästan overklig, som om gården har landat från himmeln. En allé leder fram till den grusade gårdsplanen som inramas av flera gårdslängor. Stillheten gör sig omedelbart påmind så blir fort du kliver ur bilen. Luften är fri precis som utsikten över ändlösa slätter. Solen gör dig sällskap från morgon till kväll i den parklika trädgårdsgrönskan.

Mangårdsbyggnadens insida gör ingen besviken. Allt det vackra från förr har varsamt restaurerats helt i enighet med gårdens ursprung. På entréplanet kan du njuta av salonger i fil med ståtliga kakelugnar, tidstypiska snickerier, färgrika takmålningar och detaljrik stuckatur. Takhöjden uppnår närmare tre meter och förstärker fönsternas volym. Det rymliga köket har en härligt lantlig atmosfär med gott om plats för stora middagssällskap i matplatsen. Det övre våningsplanet stoltserar med inte mindre än sju sovrum, två allrum och badrum. Utöver den uppenbara renoveringen, har dessutom all el, vatten- och avloppsstammar förnyats. Med en total bostadsyta på närmare 400 kvadratmeter behöver inte ens den riktigt stora familjen trängas. Till skola och aktiviteter i Vellinge finns en kort och säker cykelväg.

Interiör

OMGIVET AV SKÅNES GULD
På ett fantastiskt läge nära havet och Vellinges rika utbud av skola, butiker och service, hittar du Åkesborgs gård. Motorvägen ligger bekvämt nära men tillräckligt långt ifrån för att inte störa. Tomten är på imponerande 12 589m² och har en parkliknande struktur med stora gräsytor och ståtliga träd. I skuggan från träden njuter du av sommarens fikastunder till ljudet av fågelkvitter. Solens strålar hittar hit hela dagen och ger ett rikt ljus över de frodiga fälten. Rapsen som odlas i förlängning till tomten lånas i nuläget ut till grannbonden.

Den vackra mangårdsbyggnaden med rött tegel och gråstenssockel uppfördes 1892. Fönsterbågarna av t-postmodell med grönmålade snickerier och en gedigen pardörr skvallrar om ägarnas benägenhet av att bevara känslan från förr. Vid ägarbytet 2015 genomfördes en omfattande renovering med bland annat ny el, nya vatten- och avloppsstammar, renovering av fönster samt inredning av hela övre planet med ett stort antal sovrum, två badrum och allrum. Även entréplanet fick en genomgående renovering där bland annat samtliga innerväggar putsades upp.

På den tidstypiska gårdsplanen ligger, förutom mangårdsbyggnaden, ytterligare tre längor med ekonomibyggnader med bland annat verkstad, maskinhall, stall och gödselstack. Tillsammans bildar de gedigna huskropparna ett naturligt vindskydd. Här har du ett perfekt utgångsläge för att bedriva ett mikrolantbruk eller annan egen verksamhet.

KÄNSLAN FRÅN FÖRR
Mangårdsbyggnadens huvudentré är centralt placerad på huskroppen och nås ett par trappsteg upp. Genom en tidstypisk pardörr med glaspartier välkomnas du in i en pampig hall med en gedigen trappa, laserat plankgolv av gran och skotskrutig tapet. Taket pryds av takrosetter och takhöjden är generös.

En öppning till höger om entréhallen leder in till köket med matsal, där de putsade väggarna har målats i en elegant nougatfärgad ton. På golvet ligger laserade plankor av furu, som har fått vattenburen golvvärme genom en gjuten platta. Tre stora fönsterpartier vetter ut mot innergården och ger ett rikt ljusinsläpp från söder. I matrummet dukas det ledigt upp för 16 personer runt matbordet. En given plats även för familjen att samlas för gemensamt bak eller pyssel. Den vinkelbyggda köksdelen med köksö har ett klassiskt utförande i vitt med profilerade luckor från Ikea, som blir en stilfull kontrast till de målade väggarna. Diskhon är av porslin och bänkskivan av sandfärgad komposit. I en nisch, där den gamla vedugnen en gång har haft sin trogna plats, står nu dubbla spisar med en mekanisk spisfläkt ovanför. Väggarna i nischen och ovanför arbetsytorna är klädda med förskjutet metrokakel. Samtliga vitvaror är elegant integrerade i inredningen och stör inte den lantliga känslan. Dubbla diskmaskiner gör att ingen disk behöver hopa sig vid de stora middagsbjudningarna. Små detaljer som gör stor skillnad.

STÄMNINGSFULLA SÄLLSKAPSRUM
Vackra skjutdörrar sammanlänkar köket med allrummet som är det första av tre sagolika salonger i fil. Här breder ett laserat plankgolv av gran ut sig, som fortsätter vidare genom samtliga salonger. Väggarna är klädda med grå tapet som får de vita snickerierna att framhävas desto mer. I rummets ena vrå tronar en smaragdgrön kakelugn med detaljrika dekorationer som värmer gott en kulen höstdag. Allrummet har utsikt över trädgården från flera fönster i norr.

Genom ytterligare pardörrar når du den mellersta salongen, kallad lilla salen. Detta rum är även sammanlänkat med entréhallen och är en perfekt plats att välkomna gästerna i med fördrinken. När julen infinner sig sprider sig dofter av gran och glögg här. I detta rum finns även utgång till den charmiga punschverandan som med lite kärlek och omvårdnad kan åter lysa. Utsikten härifrån är magisk över trädgården och milsvida slätter, så det vore en skam att inte nyttja den.

Den tredje och största salongen, kallad salen, är ett kapitel helt för sig själv. Här lyfts blicken automatiskt uppåt, mot imponerande målningar i mjuka pasteller och detaljrikt målad takrosett. Även pardörrarna som ansluter till både hall och lilla salen har bevarad färg och mönster från svunna tider med härlig patina. De putsade väggarna har målats i en gräddfärgad ton som möter pastellerna och de vita snickerierna effektfullt. Fönsterna blottar vyer i två väderstreck, ett i väster över fälten och ett i norr mot den parklika grönskan. Även här står en vacker kakelugn med möjlighet att återtas i bruk efter reparation.

FUNKTIONELLT OCH TIDSENLIGT
Till vänster om hallen nås ett sovrum som även passar perfekt som gästrum eller arbetsrum. På golvet ligger ett laserat furugolv och väggarna är putsade i en beige ton. Fönster mot både söder och väster ger ett fint ljusinsläpp till rummet. Fyra garderober utmed ena väggen ger gott om utrymme för kläder och annan förvaring. Alldeles intill ligger ett badrum som är klassiskt inrett i svart och vitt med ett stort fönster mot söder. Rummet är utrustat med ett fristående badkar på tassar, tvättställskommod och wc.

Vardagsentrén ligger till höger om köket och nås via en liten veranda från gårdsplanen. Väggarna är spontade och vitmålade och golvet bär laserade furuplankor. Här finns det gott om både förvaringsutrymme och en skön läshörna. Från verandan kommer du vidare in till en klädvårdsavdelning med schackrutiga klinkers och vitmålade väggar. Precis som köket, har denna del fått vattenburen värme genom en gjuten platta. Hela 12 garderober löser alla förvaringsproblem och gör det enkelt att hålla ordning och reda. Dubbla tvättpelare trollar bort smutstvätten på nolltid. Sommartid öppnar du gärna altandörren och låter tvätten torka i morgonsolen. Bakom en vacker spegeldörr med gröna inslag döljer sig ett stilfullt badrum med mönstrade klinkers på golvet och vitt metrokakel i förband på väggarna. En väl tilltagen kommod med bänkskiva av komposit och nersänkt handfat sväljer allt från läppstift till duschhanddukar. Utöver det, är badrummet utrustat med en duschhörna, wc och fönster mot trädgården.

PRIVAT OCH ROFYLLT
En trappa upp ligger familjens privata avdelning som är fördelad på hela sju sovrum, två allrum och två toaletter. Hela våningsplanet, bortsett från badrummen, har genomgående laserat furugolv. Samtliga väggar är uppbyggda med OSB-skivor, vilket förenklar vid uppsättning av tavlor och hyllor och målade i harmoniska kulörer. I sovrummen på båda gavlarna finns vackra, bevarade bågformade fönster. Den västra delen av våningsplanet, sett från trappan, har tre sovrum, en toalett och ett allrum. Det ena sovrummet i anslutning till hallen kan med fördel användas som klädkammare. I den östra delen finns fyra sovrum, ett badrum och allrum. Här har
spotlights lagts in i taket och bjälkarna tagits fram.

Genom en omfattande och varsam renovering har ägarna lyckats skapa ett modernt hem utan att ta bort den stämningsfulla atmosfären från förr.

VÄLKOMNA HEM

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hököpinge 3:12

Ombyggnad, Renoveringar

Omfattande renoveringar från 2017 på Mangårdsbyggnad. Nya avloppsstammar, vattenledningar och elledningar. Renoverade fönster. Ny värmepanna från IVT som är kopplad till jordvärmen vilket medfört att man under 2020 har en prognos på sammanlagt 20 000kWh/år.

Tomt

Tomtarea 12 589 m² (friköpt).

TV/bredband

Fiber framdraget - idag använder man Vellinge wireless

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Vellinge GA:11

Last: Ledningsrätt Starkström, 1233-1957.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 1233-2386.1

Förmån: Officialservitut Jordvärme, 1233-2315.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Avstyckad gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 975 000 kr
Rum
14
Sovrum
6
Max antal sovrum
8
Boarea
389 kvm*
Tomtarea
12589 kvm
Biarea
820 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt ägarna. Som köpare får man själv göra en uppmätning om det är av betydelse. 1
1 Biarean avser; verkstad á 112m², stall á 238m², loge á 200m² och maskinhall á 270m².

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1892
Fasad
Tegel
Grund
Skånegrund/gjuten platta/källare
Stomme
Lertegel/tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärme/vattenburen värme
Takbeklädnad
Eternit
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glasfönster med spröjs (renoverade)
Grundmur
Sten

Beträffande boyta och biyta; Dessa uppgifter är av ägarna uppmätta och uppskattade. Är det viktigt för dig som köpare av denna gård att det stämmer exakt ber vi dig att själv utföra en uppmätning av hus och ekonomibyggnader.

Ägarna har valt att förhandsbesiktiga huset genom Jens Johnsson på Anticimex den 19 maj 2020 inför försäljningen för att på bästa sätt göra försäljningen transparent så att du som spekulant skall kunna skapa dig en god bild av fastighetens skick och möjligheter.

Tanken med förhandsbesiktningen är att man som spekulant skall ges möjligheten att kontakta besiktningsmannen för en genomgång av besiktningsprotokollet innan köp.

Vill man som spekulant genomföra en egen besiktning skall detta ske innan man undertecknar ett köpeavtal. Ägaren kommer att teckna en s.k. dolda felförsäkring.

Se även övriga uppladdade dokument.

Mer info lämnas av handläggande fastighetsmäklare.

Uteplats/balkong

Möjlighet till ett stort antal uteplatser att följa solen från.

Övriga byggnader/utrymmen

MASKINHALL; Byggnadsarea c:a 18 x 12 m + 18 x 3 m = 270m². Uppförd plåtklädd stålstomme med träreglar under plåttak, öppet mot söder. Större delen är uppförd på gamla gödselplattan med en gjuten kant om c:a 1 meter, resterande del upphöjd gjuten gång om c:a 3 meter.

STALL; Byggnadsarea c:a 28 x 8,5 m = 238m². Uppfört i putsad tegel under fasat eternittak, gjutet golv. Används i dagsläget som förråd. Sammanbyggt i vinkel med logen.

LOGE; Byggnadsarea c:a 20 x 10 m = 200m². Uppförd i putsad tegel med träöverbyggnad under eternittak, gjutet golv.

VERKSTAD; Byggnadsyta c:a 14 x 8 m = 112m². Uppfört i putsat tegel under plåttak. Port med höjd om c:a 3,6 m, travers på I-balk, gjutet golv, smörjgrop.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Nyttjanderätt Tele

Parkering

Stor plats på gårdsplan. Bakom maskinhallen finns möjlighet att parkera under tak.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 384 000 kr
Byggnadsvärde
4 161 000 kr
Fastställt
2018
Kod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
9
Sotning
576 kr
Hushållsström
30 000 kr
Samfällighetsavgift
264 kr
Renhållning
3 084 kr
Vatten/Avlopp
6 252 kr
Summa
40 176 kr

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 800 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
57
Energideklarationsdatum
2020-05-19

Området

Att bo i Vellinge

Vellinge ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen med närhet till Skånes största städer. Här bor du nära naturen och havet med tillgång till ett välmående näringsliv samt ett rikt kultur- och föreningsliv.

Vellinge är en tätort i Vellinge kommun mellan Malmö och Trelleborg. Vellinges bebyggelse består av mindre flerfamiljshus inne i centrum och villaområden samt industriområden i utkanterna. I Vellinge centrum finns kommunhus, huvudbibliotek, butiker och annan service. Här finns ett mycket bra företagsklimat, kommunalskatten är bland de lägsta i landet och närheten till kontinenten påtaglig.

Vellinge har mycket att erbjuda för den som önskar ett aktivt fritids- och friluftsliv. Förutom några av Skandinaviens bästa badstränder finns även det populära badhuset Vanningen med minivattenland, rutschkana, vågbassäng, bubbelpool, banor för motionssimning, undervisningsbassäng och solarium. I området finns också flera fina golfbanor. I juni varje år arrangeras Vellinge marknad med dansbana samt öl- och matserveringar mitt på torget. Runtom på gator, parkeringsplatser och öppna ytor samlas flera hundra knallar. Man brukar även ordna tivoli och ”William Arnes Motorcirkus”, något som nästan blivit en självklarhet på skånska marknader.

Inom Vellinge ommun finns flera unika naturtyper som strandhedar, fukthedar, sanddyner och stäppartade ängar. Hit kommer fågelskådare från hela världen för att se ett magnifikt flyttfågelsträck under hösten. Naturreservaten har en stor biologisk mångfald med flera fridlysta djur- och växtarter. Om du vill hitta bärnsten kan du söka här längs med Östersjöns kust. Bra fyndplatser är beskrivna på det fina Bärnstensmuseet i närliggande Kämpinge. Här finns också Stora Hammars Mölla från slutet av 1800-talet, en så kallad ”holländare” med kvarnhus på stengrund och rörlig hätta så att vingarna kan vridas i alla vindriktningar.

Arrie kyrka är en liten ort belägen i kommunens nordligaste del vid gränsen till Malmö. Arriesjön öster om Malmö var tidigare en grustäkt men består i dag av en sjö och ett fint grönområde för rekreation och biologisk mångfald.

Hököpinge är en tätort strax norr om Vellinge med äldre bebyggelse längs små bygator. Här ligger även Hököpinge kyrkby som har kvar sin charmiga gammalmodiga miljö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vellinge? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vellinges 3 bästa

3
 • Lilla Torg
  med mysiga restauranger, caféer och butiker
 • Vellingeblomman
  Butik med stor säsongsanpassad utställning
 • Söderslätts golfklubb
  Golf i skånsk lantmiljö

Karta

Åkeshögsvägen 175-21

Åkeshögsvägen 175-21,
23591 Vellinge

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 29