Ljus genomgående trea med inglasad balkong

Backa, Ystad

Pilgrimsgatan 1B, 1201

På förhand
Utgångspris
1 350 000 kr
Avgift
4 851 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
83 kvm

Ljus genomgående trea med inglasad balkong

Rymlig trerumslägenhet som erbjuder nytt kök, generös inglasad balkong med fri utsikt, tvättmöjligheter i badrummet och egen p-plats

 • Ansvarig mäklare

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Modernt kök från 2019. Pilgrimsgatan 1B, 1201 - Bjurfors
Modernt kök från 2019
Balkong i anslutning till vardagsrummet. Pilgrimsgatan 1B, 1201 - Bjurfors
Balkong i anslutning till vardagsrummet
Utsikt från balkongen. Pilgrimsgatan 1B, 1201 - Bjurfors
Utsikt från balkongen
Gott om arbetsytor och skåpförvaring. Pilgrimsgatan 1B, 1201 - Bjurfors
Gott om arbetsytor och skåpförvaring
Skåpinredning i en fin grå nyans. Pilgrimsgatan 1B, 1201 - Bjurfors
Skåpinredning i en fin grå nyans
Helkaklat badrum från 2008. Pilgrimsgatan 1B, 1201 - Bjurfors
Helkaklat badrum från 2008

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga lägenhet om 83 väldisponerade kvm på populära Pilgrimsgatan. Ett modernt hem med ett enhetligt golv i hela bostaden vilket ger ett trevligt helhetsintryck. Den rymliga hallen är välkomnade och skor och ytterkläder gömmer du snyggt undan i garderoben bakom skjutdörrar. Köket renoverades under slutet av 2019 och är idag ett modernt och stilrent kök med gråa köksluckor och trevliga matlagningsytor. Köket är rymligt och här får du enkelt plats med ett matbord för 4-6 personer. Vardagsrummet är lättmöblerat och bereder ytor för en riktigt stor och härlig soffa. Från vardagsrummet förlängs sällskapsytorna med den utbyggda och inglasade balkongen som går att nyttja flitigt under större delen av året. Från balkongen har du en fin utsikt över den välskötta innergården. Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum varav det ena med bra garderobslösning. Det helkaklade badrummet från 2008 har både dusch och egen tvättpelare – praktiskt och enkelt.
Ett perfekt boende med gångavstånd till stans affärer och restauranger.
Välkommen på visning!

Interiör

Entré/Hall: Stor och rymlig hall med garderober bakom skjutdörrar så att ytterkläder snyggt kan gömmas undan. Väggarna är målade och på golvet ligger ett grått laminatgolv.

Kök: Nyrenoverat kök från 2019 med skåpluckor i en fin grå nyans. Här ges gott om arbetsyta och bra med skåpförvaring. Väggarna är tapetserade/målade och på golvet ligget ett grått laminatgolv. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, samt en extra mindre frys som ett underskåp. Vitvarorna är från 2019, dock ej diskmaskinen som är från 2018.

Sovrum : Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum. Båda med laminatgolv och målade väggar. Det ena sovrummet har en garderobsvägg vilket ger dig bra med förvaring.

Vardagsrum: Luftigt och trevligt rum som är lättmöblerat och kan ge plats åt både en soffgrupp och ett matsalsbord. Väggarna är målade och på golvet ligger ett grått laminatgolv. Från vardagsrummet har du utgång till en generös och inglasad balkong som går att nyttja flitigt under större delen av året.

Badrum: Helkaklat badrum från 2007.. Inredningen består av dusch bakom vikväggar, tvättkommod, spegelskåp samt både tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Ystadshus nr 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
129
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens BRF Ystadshus nr 5 är en stabil och välorganiserad bostadsrättsförening, föreningen omfattas av 4 flerfamiljshus med 129 lägenheter. Pilgrimsgatan 1,3,5 & 7 som uppfördes mellan år 1968-1970. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och tillåter ej juridiska personer som köpare. Både den tekniska och ekonomiska förvaltningen köps in av Riksbyggen.

Renoveringar - Utförda och planerade

2012: Trapphusen blev uppfräschade, portkod kopplades in, postboxar sattes upp och säkerhetsdörrar installerades till varje lägenhet.2014: Grönytorna renoverades, dräneringen har setts över och paneler har målats/byts ut. 2015: Tvättmaskin, värme- och undercentral samt låsbläck. 2015/2016: Föreningen byggde ut och glasade in alla balkonger. 2017/2018: Alla avloppsstammar relinades. Arbetet är en god investering inför framtiden, rörinfodringen har en ungefärlig livslängd på 30 år. 2021 byter man taken på alla hus samt installerar solceller. I övrigt följer man en underhållsplan.

Parkering

Föreningen har 129 parkeringsplatser varav en parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Dessutom har föreningen 34 garageplatser, till vilka det är separat kö. Garagen kostar 460kr/mån. Just nu står det 2-3 personer i kö till dessa enligt samtal med vice ordförande 210218.

TV/bredband

TV och bredband kan fås via Comhem eller fiberkabel från Öppet stadsnät. Föreningen har dock tecknat ett kollektivt avtal med Comhem där varje lägenhet kommer att få ett basutbud av kanaler samt en "grundhastighet" på bredbandet från och med den 1/4-21 avtal med Comhem. Detta kommer att på verka månadsavgiften med 100kr/lägenhet.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd och ett matkällarförråd. Det finns cykelförråd och tvättstuga i hus 5. Utemiljön omkring föreningens hus är välskött och det finns både grill & paviljonger att låna av föreningen. Grönytor och gång- & cykelstigar ligger lättillgängligt utanför dörren! Festlokal finns att hyra för 300kr åt gången (för max 30 personer).

Övrigt

Styrelsen vill bli kontaktad om man ska renovera ett badrum då de har information om regler som bör följas.
Observera att bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften och att endast en hemförsäkring behöver tecknas. På grund av en effektivare värmeanläggning så sänkte man värmeavgiften för alla lägenheter med 75 kr/månad vid årsskiftet. 210218

Parkering

Föreningen har 129 parkeringsplatser varav en parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Dessutom har föreningen 34 garageplatser, till vilka det är separat kö.

Tillträde

Enligt ök.

Månadsavgift

Avgift
4 851 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,81031%
Andel av årsavgiften är
0,8106%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 350 000 kr
Lägenhetsnummer
100
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
83 kvm*

* Föreningens information

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3

Byggnadssätt

Byggår
1968

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2012-12-14

Länkar

Området

Att bo i Ystad

Det finns få städer med en så genuin och välbevarad stadskärna som Ystad. Bland de kullerstenbelagda gatorna inne i centrum syns både charmiga korsvirkeshus från medeltiden och pastellfärgade gathus från förra sekelskiftet. Det vimlar av caféer, restauranger och butiker av olika slag. Nere i den mysiga småbåtshamnen finns fiskrökeri och restaurang med uteservering. Den idylliska atmosfären, goda pendlingsmöjligheter, närheten till havet och det stora utbudet bidrar till att många väljer att flytta till Ystad.

Ystads pittoreska stadskärna har blivit lite av en kult inom svensk film tack vare Wallanderfilmerna som baseras på Henning Mankells böcker. Även utanför Sveriges gränser har läsare och åskådare följt Kurt Wallander lösa brott genom Ystads gränder. För den filmintresserade finns en speciell rutt med karta över olika inspelningsplatser runt i staden som man kan följa.

Ystads bebyggelse från sen medeltid till 1700-tal är rankat som en av Skånes bäst bevarade. Gatornas uppbyggnad inne i den gamla staden är nästan oförändrade sedan medeltiden. Ett av de äldsta bebodda husen i Sverige är Apotekarshuset som härstammar från 1400-talet. Inte helt oväntat är de pittoreska gathusen hett eftertraktade på bostadsmarknaden.

Stora Östergatan är stadskärnans shoppingstråk, där både stora butikskedjor och små lokala verksamheter huserar. I gränderna som sticker ut från butiksgatan ligger ett flertal matställen utspridda. På Besökargränd hittar man Per Helsas gård som är en kringbyggd gård med anor från 1700-talet. I dag är detta ett kreativt centrum för olika designers, hantverkare och konstnärer. På andra sidan gården ligger det populära matstället Grändens Mat som serverar vällagad mat till både lunch och middag. På sommaren är det fullsatt på den mysiga kullerstenbelagda innergården. En viktig och vacker mötesplats är Ystad Teater. Efter att den dåvarande teatern brann ner 1891 tog denna form med hjälp av stadsarkitekten Peter Boisen tre år senare. I dag är det en självklar scen för stora musiknamn och föreställningar.

Smidig pendling och bra skolor är ett av många goda skäl att flytta till Ystad. Pågatågen går både till Malmö och Simrishamn och regionbussar når städer som Sjöbo, Trelleborg och Skurup. I Ystad finns förskolor, skolor från åk F-9 samt fyra gymnasieskolor vilket gör det attraktivt för barnfamiljerna. Inne i Ystad finns flera idrottshallar och ett fint badhus med massor av aktiviteter.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Backa? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ystads 3 bästa

3
 • Frusen glädje Glassverkstad
  Gräddglass, sorbet och gelato gjord med stor passion och exklusiva råvaror.
 • Ystad Studios Visitor Center
  Upplevelsecenter där man kan ta del av olika miljöer från filmproduktioner som gjorts i studion.
 • Grändens Mat
  På en mysig innergård serveras värmande långkok, soppor, sallader och Poké Bowls.

Karta

Pilgrimsgatan 1B, 1201

Pilgrimsgatan 1B, 1201,
27136 Ystad

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50