Gedigen och renoverad 1940-talsvilla med underbar trädgårdsmiljö

Centrala Ystad, Ystad

Eliassons väg 6

Exklusiv
Utgångspris
8 895 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1468 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
180 kvm / 128 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Gedigen och renoverad 1940-talsvilla med underbar trädgårdsmiljö

Bjurfors Exklusiv presenterar en påkostad 1940-talsvilla på idealiskt läge i Ystad mellan stadskärnan och Ystad sandskog

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor sällskapsyta med många delar, den perfekta ytan att umgås på. Eliassons väg 6 - Bjurfors
Stor sällskapsyta med många delar, den perfekta ytan att umgås på
En prunkande trädgård. Eliassons väg 6 - Bjurfors
En prunkande trädgård
Välkommen till Eliassons väg 6. Eliassons väg 6 - Bjurfors
Välkommen till Eliassons väg 6
Middagen klar att serveras på altanen stor nog för alla nära och kära. Eliassons väg 6 - Bjurfors
Middagen klar att serveras på altanen stor nog för alla nära och kära
En annan del av altanen. Eliassons väg 6 - Bjurfors
En annan del av altanen
Ett vackert hus. Eliassons väg 6 - Bjurfors
Ett vackert hus

Planskiss

Planlösning
Planskiss entreplan
Planlösning
Ovanvåning
Planlösning
Källare

Beskrivning

Beskrivning

På en fridfull gata, med gångavstånd till havet och den pittoreska stadskärnan i Ystad, ligger en gedigen och totalrenoverad villa från 1947. Trots påkostad renovering och modernisering bär den fortfarande tydliga drag från 1940-talets funktionalistiska arkitektur. Tomten bjuder på flera fina uteplatser utifrån väder och vind. I anslutning till sällskapsytorna på entréplan finns ett underbart uterum med en takhöjd som når hela vägen upp till nock, som även kan utnyttjas vår och höst. Utanför uterummet finns en terrass som sträcker sig från söder till väster och ger rikligt med sol. Från övre plan nås en stilfull balkong med räcke av glas och metall med kvällssol. I trädgården finns allt från äldre fruktträd, bärbuskar och gröna ytor till vackra stensättningar. De minsta i familjen kan roa sig på en privat lekplats.

Huset har genomgått en omfattande renovering de senaste åren, där noga utvalda material har stått i fokus - såväl invändigt som utvändigt. Fönster, tak, fasad, skorsten och dörrar har bytts ut och det har utförts en dränering runt hela huset samt isolering av källaren. Invändigt kännetecknas bostaden av massor av ljus, rymd och påkostade materialval. På entréplanet breder generösa sällskapsytor ut sig och skapar kontakt med såväl köket som det härliga uterummet. På övre plan finns tre rymliga sovrum, badrum och ett fint allrum med utgång till balkongen. Det isolerade källarplanet bjuder på härliga ytor som förutom allrum, badrum och förråd, innefattar pentry med matplats. Perfekta ytor för de större barnen och gäster. Välkommen till ett unikt familjeboende på fint läge i Ystad.

Interiör

UNIK OCH PITTORESK STADSKÄRNA
I Ystad har du lyckan att bo nära sandstränder, smidiga förbindelser och inte minst en charmig stadskärna. Få städers centrala delar är så bevarade som just Ystads. Här strosar du runt på kullerstensbelagda gator och torg bland charmiga gathus och medeltida gårdar som inhyser ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker och kultur. Mellan centrum och Ystad Sandskog, ligger Östra förstaden, som utvecklades redan på 1860-talet när befolkningen i ”gamla staden” blev för trångbodda. Stadsdelen växte snabbt och har en härlig karaktär med ett rakt gatunät. År 1947, när funktionalismen stod i centrum, byggdes huset på Eliassons väg 6. I dag är detta området kanske Ystads mest välansedda område med närhet till det mesta. Österut ligger Sandskogen med enhällig blandning av djur, natur, skog och motionsslingor. Söder om skogen hittar du Ystads härliga strand med sand och bryggor, ett av Ystads självklara ställen att njuta och bada vid. Väster om Eliassons väg ligger centrum och tågstationen. Tågen tar dig till Simrishamn i öster och Malmö, Lund och Köpenhamn i väster.

MODERNT BOENDE I FUNKISKOSTYM
Den vita villan från 1940-talet har en tydlig funkiskarakaraktär med slätputsad vit fasad, raka fönsterpartier av varierande storlek och form, sadeltak och en hög sockel som inrymmer garage. Längs framsidan på övre plan finns en balkong med ett modernt glasräcke. Entrén till huset nås via en stensatt gång som omges av singelsten och välplanerade rabatter. En femkantad elegant stentrappa leder dig fram till ytterdörren, som släpper in dig i en möblerbar och rymlig hall med stort ljusinsläpp. Känslan av rymd infinner sig, vilket är naturligt med en takhöjd på cirka 2,60 meter. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv med vattenburen värme och vita väggar med golvlister av ek. Direkt till vänster vid entrén nås groventrén och trappor som leder till källare och övre plan. I entréhallen nås ytterligare en hall till vänster som har snygg inbyggd förvaring av massiv ek med extrakyl/frys och förvaring. Här finns också en gästtoalett med tvättställskommod i ek. På golvet ligger svarta klinkers med vattenburen golvvärme och taket har spotlights. Ett fönster mot öster ger ett fint ljusinsläpp.

PLATS ATT UMGÅS
Från hallen kommer du vidare till det välutrustade köket som har inredning i massiv ek från 2010 och bänkskivor av granit. På golvet ligger svarta klinkerplattor med vattenburen golvvärme och väggarna över arbetsytorna är klädda med vitt metrokakel. Maten tillagas på induktionsspisen och de rejäla kyl- och frysskåpen har rinnande vatten och ismaskin.

Från köket kommer du vidare till de generösa sällskapsytorna i vinkel som består av både matsal och vardagsrum i öppen planlösning. Intill köket finns matsalsdelen som har en praktisk och fin förvaringsvägg med skåp och vitrin i likadant utförande som köket. Vidare breder det voluminösa vardagsrummet upp sig med stora fönsterpartier mot både söder och väster. Mellan rummen står en ståtlig täljstenskamin som värmer gott. På samtliga sociala golvytor ligger ett massivt skeppsgolv. Vardagsrummet har två utgångar; en som leder ut till trädgården i väster och en mot uterummet och terrassen i söder. Uterummet byggdes 2010 med gjuten platta och med en härlig takhöjd som går hela vägen upp till nock. Detta är en perfekt plats för regniga sommarkvällar, tidig höst och vår. Vikdörrar öppnas ut mot en klinkerbelagd terrass som sträcker sig från söder till väster och inramas av ett påkostat räcke av glas och metall. Här finns plats för både en skön soffhörna och ett stort matbord för sommarens måltider, fest och mingel.

Utanför terrassen uppenbarar sig den vackra trädgården som breder ut sig i soligt sydvästläge. Här samsas vackra stenläggningar och blomsterprakt med frodiga fruktträd och bärbuskar som utlovar en riklig skörd under sensommaren. Trädgårdens olika rum är även noga planerad för att de små ska trivas. Förutom stora gräsytor för spring och lek, finns också en egen lekplats med rutschkana, klättertorn och gunga.

ELEGANT OCH HARMONISKT
En elegant polerad stentrappa med handledare av ek leder upp till en hall på övre plan. Hela detta våningsplanet har genomgående skeppsgolv och luftiga ytor med harmoniska färgval. Vid trappan finns en skjutdörr med glaspartier, som är både vacker att se på och praktisk för småbarn. Till vänster finns ett smakfullt badrum med klinkergolv, elektrisk golvvärme, dusch, badkar, dubbla handfat och en kanalfläkt. Kakel och klinker går i vita och kopparbruna toner medan skåpinredningen är av massiv ek. Intill badrummet finns en tvättstuga med klinkergolv och nyare inredning med arbetsytor samt tvättmaskin och torktumlare från Miele.

På höger sida ligger två sovrum, varav det ena har fönster mot norr och det andra en kupa mot väster. I anslutning till dessa sovrum finns också en klädkammare. Från hallen kommer du vidare till ett luftigt allrum med en vacker öppen spis, som är bevarad från byggåret. En altandörr öppnar ut till balkongen i väster, där kvällssol och trädgårdsutsikt kan avnjutas. Det största sovrummet nås via en skjutdörr via allrummet och har inbyggda skjutgarderober i ek.

FÄRGKLICKAR EN TRAPPA NER
Källaren nås både via entréhallen och en separat dörr i trädgården. Du kommer ner till en hall med klinkergolv med ett anslutande förråd. En skjutdörr skiljer trappa och hall åt. På vänster hand finns ett fräscht badrum med klinkergolv och putsade väggar, mosaikvägg och kommod i rött. Badrummet är utrustat med wc, dusch, tvättställskommod och paxfläkt.
Hallen leder in till ett färgrikt pentry med högblank inredning och mosaik i rött. I anslutning till köket finns ett varmförråd. På källarplanet finns ett härligt allrum med klinkergolv som passar utmärkt för mysiga spel- och filmkvällar och övernattande gäster.
På källarplanet finns även ett förråd med fjärrvärme, nätverksrum och utgång till biluppställningsplats samt ett separat garage med plats för en bil. Från gatan nås även en separat byggnad med dubbelgarage med elport, cykelförråd med mera.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Talgoxen 2

Övrigt

Nya påkostade fönster från 2010.
Dränering omgjord 2010, pumpbrunn installerad 2010.
Isolerad källare med isodrän, ej i hörna i nordost.
Omputsad fasad med tillläggisolering med elefantmatta.
Fjärrvärme från 2000.
Öppen spis från 2010.
Två luft/luftpumpar.
Fönsterbräden i granit.
Källarvåning mestadels putsad med specialputs.
Tak omlagt 2010 med glaserade tegelpannor.
Skorsten med insatsrör från 2010.
Helplåtat runt tak 2010, underhållsfritt.
Merparten av elen är utbytt kontinuerligt under nuvarande säljares innehavstid.
Nya radiatorer, specialbeställda i retrostil.
Vind tilläggsisolerad av tidigare ägare.
Genomgående gedigna och påkostade materialval.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 960 000 kr
Byggnadsvärde
2 644 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggår
1947
Fasad
Puts
Grund
Betong
Stomme
Tegel
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme + två värmepumpar luft/luft
Takbeklädnad
Glacerade tegelpannor
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
169
Energideklarationsdatum
2010-02-10

TV/bredband

Teleservice

Planbestämmelser

Detaljplan (2003-09-18) Tomtindelning (1942-09-11)

Vägbeskrivning

Kör Österleden österut från centrum. Sväng vänster in på Eliassons väg. Du hittar huset på höger sida.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 895 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
180 kvm*
Tomtarea
1468 kvm
Biarea
128 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
500 kr
Hushållsström
26 377 kr
Värme
15 953 kr
Renhållning
2 357 kr
Vatten/Avlopp
14 508 kr
Summa
59 695 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Ystad

Det finns få städer med en så genuin och välbevarad stadskärna som Ystad. Bland de kullerstenbelagda gatorna inne i centrum syns både charmiga korsvirkeshus från medeltiden och pastellfärgade gathus från förra sekelskiftet. Det vimlar av caféer, restauranger och butiker av olika slag. Nere i den mysiga småbåtshamnen finns fiskrökeri och restaurang med uteservering. Den idylliska atmosfären, goda pendlingsmöjligheter, närheten till havet och det stora utbudet bidrar till att många väljer att flytta till Ystad.

Ystads pittoreska stadskärna har blivit lite av en kult inom svensk film tack vare Wallanderfilmerna som baseras på Henning Mankells böcker. Även utanför Sveriges gränser har läsare och åskådare följt Kurt Wallander lösa brott genom Ystads gränder. För den filmintresserade finns en speciell rutt med karta över olika inspelningsplatser runt i staden som man kan följa.

Ystads bebyggelse från sen medeltid till 1700-tal är rankat som en av Skånes bäst bevarade. Gatornas uppbyggnad inne i den gamla staden är nästan oförändrade sedan medeltiden. Ett av de äldsta bebodda husen i Sverige är Apotekarshuset som härstammar från 1400-talet. Inte helt oväntat är de pittoreska gathusen hett eftertraktade på bostadsmarknaden.

Stora Östergatan är stadskärnans shoppingstråk, där både stora butikskedjor och små lokala verksamheter huserar. I gränderna som sticker ut från butiksgatan ligger ett flertal matställen utspridda. På Besökargränd hittar man Per Helsas gård som är en kringbyggd gård med anor från 1700-talet. I dag är detta ett kreativt centrum för olika designers, hantverkare och konstnärer. På andra sidan gården ligger det populära matstället Grändens Mat som serverar vällagad mat till både lunch och middag. På sommaren är det fullsatt på den mysiga kullerstenbelagda innergården. En viktig och vacker mötesplats är Ystad Teater. Efter att den dåvarande teatern brann ner 1891 tog denna form med hjälp av stadsarkitekten Peter Boisen tre år senare. I dag är det en självklar scen för stora musiknamn och föreställningar.

Smidig pendling och bra skolor är ett av många goda skäl att flytta till Ystad. Pågatågen går både till Malmö och Simrishamn och regionbussar når städer som Sjöbo, Trelleborg och Skurup. I Ystad finns förskolor, skolor från åk F-9 samt fyra gymnasieskolor vilket gör det attraktivt för barnfamiljerna. Inne i Ystad finns flera idrottshallar och ett fint badhus med massor av aktiviteter.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ystad? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ystads 3 bästa

3
 • Ystad Saltsjöbad
  Anrikt badhotell från 1897 på bästa läge intill havet
 • Ystad Studios Visitor Center
  Upplevelsecenter där man kan ta del av olika miljöer från filmproduktioner
 • Norra Promenaden
  Ljuvlig park mitt i centrala Ystad. Här finns både restaurang och en lekplats för de små

Karta

Eliassons väg 6

Eliassons väg 6,
271 45 Ystad

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04