Klassisk elegans på centralt läge

Centrala Ystad, Ystad

Österportstorg 5B

Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
2 979 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
65 kvm

Visning

 • måndag 20/7, KL 19:00 - 19:30

  Anmälan krävs, välkomna!

 • tisdag 21/7, KL 15:30 - 16:00

  Anmälan krävs, välkomna!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Klassisk elegans på centralt läge

Högt i tak och generösa ljusinsläpp bringar en trivsam atmosfär och bevarade originalattribut så som takrosetter och fiskbensparkett adderar karaktär.

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Österportstorg 5B
Representativt hus på attraktivt läge. Österportstorg 5B - Bjurfors
Representativt hus på attraktivt läge
Lägenheten är genomgående inredd med smakfulla ytskikt. Österportstorg 5B - Bjurfors
Lägenheten är genomgående inredd med smakfulla ytskikt
. Österportstorg 5B - Bjurfors

Fri utsikt över Österportstorg utan insyn

Ett hem att umgås i. Österportstorg 5B - Bjurfors
Ett hem att umgås i
. Österportstorg 5B - Bjurfors

Smyckande takrosetter bringar karaktär

Lättmöblerade ytor. Österportstorg 5B - Bjurfors
Lättmöblerade ytor

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett attraktivt läge mitt i Ystad på Österportstorg där frukostbullarna inhandlas över gatan på Söderbergs och Sara Stenugnsbageri och där hela Ystads utbud och pittoreska stadskärna finns "runt hörnet" ligger denna lägenhet belägen i ett ståtligt flerfamiljshus. Planlösningen rymmer generösa sällskapsytor med lättmöblerat vardagsrum, kök med plats för två och separat matrum. Sovrummet möbleras enkelt med en dubbelsäng, skrivbord och garderobsförvaring. Det nyligen renoverade badrummet är helkaklat i tidlösa kulörer och utrustat med dusch och tvättmöjligheter.
Lägenheten är genomgående inredd i en harmonisk kulörpalett med bevarade originalattribut så som vacker fiskbensparkett, prydande takrosetter, gedigna fönsterkarmar i granit och spegeldörrar.
Entrén avgränsas diskret från matrummet via ett valv och leder vidare till en praktisk klädkammare. Ytterligare förvaringsutrymmen finns i trapphuset, på vinden och i källaren. I trapphuset finns två balkonger med plats för ett cafébord och två stolar lättillgängliga en halv trappsats upp eller ner.
Detta är ett hem för dig som söker ett hem utöver det vanliga, ett hem med klassisk elegans och oslagbart läge. Föreningen har en ordnad ekonomi med väldigt fördelaktig månadsavgift.
Hjärtligt välkomna!

Interiör

Entré/hall: Inrett med gediget originalgolv av fiskbensparkett, målade väggar, avhängningsmöjligheter och en rymlig klädkammare.

Matrum: Binder samman sällskapsytorna i köket och vardagsrummet och är inrett med fiskbensparkett, målade väggar och takrosett.

Kök: Praktiskt arbetskök med matplats för två. Inrett med laminatgolv, målade väggar, kaklat stänkskydd och interiör från Marbodal med god förvaring bakom släta köksluckor i trä. Utrustat med praktisk bänkskiva av laminat, kombinerad kyl/frys (Siemens), spishäll, spisfläkt, diskmaskin (Siemens) och inbyggnadsugn (Siemens).

Badrum: Renoverades 2018 med helkaklade ytskikt i tidlöst vitt kakel från Höganäs och klinkers från Svenska kakel. Utrustat med duschväggar och diskret duschförvaring från INR, handfat med kommod och toalett från Svedbergs, kombinerad tvättmaskin/torktumlare från LG.

Sovrum: Rymligt sovrum med väggar klädda i vävtapet som målats i harmonisk duvgrå kulör, parkettgolv och generös förvaring i fyra garderober.

Vardagsrum: Lättmöblerat rum med vacker utsikt mot torget i väster. Smakfulla tapeter med diskreta ränder, bevarad fiskbensparkett och takrosett.

Fakta

Uteplats/balkong

Två balkonger finns tillgängliga i trapphuset, en halv trappsats upp eller ner. Dessutom finns det gemensam utemiljö på föreningens innergård.

TV/bredband

Com Hem

Parkering

Det finns gott om platser i området att parkera på och föreningen hyr ut två garageplatser genom kösystem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 979 kr

Ink. värme, VA, renhållning och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
2,63%
Andel av årsavgiften är
2,63%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej*
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
65 kvm**

* Hiss finns i trapphuset bredvid och man kan gå via vinden ned till lägenheten.

** Föreningens information

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
350 kr
Summa
350 kr

Avser säljarens användning

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-04-19

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solgården i Ystad
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26

Allmänt om föreningen

Föreningen är en privat bostadsrättsförening som äger fastigheten Bävern 1 med adress Österportstorg och Regementsgatan. Byggnaden stod färdiga 1928/1929 och rymmer bostadsrätter storleken 1:or, 3:or och 5:or. Man sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen själv. Varje lägenhet har två rymliga förråd att tillgå, ett på vinden och ett i källaren.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan. 2006 lades en del av taket om, 2007 gjordes relining av stamledningar, 2008 byttes tappvattenledningarna ut, 2009 lades resterande tak om, 2011 byttes el och belysning i trapphus, källare och vind, 2013 målades trapphus och lägenhetsdörrar, 2016 nytt golv och målning i källare, 2019 byttes fjärrvärmeväxlare och expansionskärl samt nytt låssystem till ytterdörrar och gemensamhetsutrymme sattes in.
Inom en femårsperiod planeras följande: renovering av garage, byte av entrédörr, målning av fasad, separering av dag/spillvatten samt renovering av innergård.

Parkering

Föreningen äger inga parkeringsplatser men det finns gott om platser i området att parkera på. Det finns dock två garageplatser som hyrs ut gm kösystem.

TV/bredband

TV och bredband levereras via Comhem. Basutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren med både tvättmaskin, torktumlare och torkrum.

Övrigt

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i skrivande stund, enligt samtal med ordföranden 200407.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1928/1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas

Området

Att bo i Ystad

Det finns få städer med en så genuin och välbevarad stadskärna som Ystad. Bland de kullerstenbelagda gatorna inne i centrum syns både charmiga korsvirkeshus från medeltiden och pastellfärgade gathus från förra sekelskiftet. Det vimlar av caféer, restauranger och butiker av olika slag. Nere i den mysiga småbåtshamnen finns fiskrökeri och restaurang med uteservering. Den idylliska atmosfären, goda pendlingsmöjligheter, närheten till havet och det stora utbudet bidrar till att många väljer att flytta till Ystad.

Ystads pittoreska stadskärna har blivit lite av en kult inom svensk film tack vare Wallanderfilmerna som baseras på Henning Mankells böcker. Även utanför Sveriges gränser har läsare och åskådare följt Kurt Wallander lösa brott genom Ystads gränder. För den filmintresserade finns en speciell rutt med karta över olika inspelningsplatser runt i staden som man kan följa.

Ystads bebyggelse från sen medeltid till 1700-tal är rankat som en av Skånes bäst bevarade. Gatornas uppbyggnad inne i den gamla staden är nästan oförändrade sedan medeltiden. Ett av de äldsta bebodda husen i Sverige är Apotekarshuset som härstammar från 1400-talet. Inte helt oväntat är de pittoreska gathusen hett eftertraktade på bostadsmarknaden.

Stora Östergatan är stadskärnans shoppingstråk, där både stora butikskedjor och små lokala verksamheter huserar. I gränderna som sticker ut från butiksgatan ligger ett flertal matställen utspridda. På Besökargränd hittar man Per Helsas gård som är en kringbyggd gård med anor från 1700-talet. I dag är detta ett kreativt centrum för olika designers, hantverkare och konstnärer. På andra sidan gården ligger det populära matstället Grändens Mat som serverar vällagad mat till både lunch och middag. På sommaren är det fullsatt på den mysiga kullerstenbelagda innergården. En viktig och vacker mötesplats är Ystad Teater. Efter att den dåvarande teatern brann ner 1891 tog denna form med hjälp av stadsarkitekten Peter Boisen tre år senare. I dag är det en självklar scen för stora musiknamn och föreställningar.

Smidig pendling och bra skolor är ett av många goda skäl att flytta till Ystad. Pågatågen går både till Malmö och Simrishamn och regionbussar når städer som Sjöbo, Trelleborg och Skurup. I Ystad finns förskolor, skolor från åk F-9 samt fyra gymnasieskolor vilket gör det attraktivt för barnfamiljerna. Inne i Ystad finns flera idrottshallar och ett fint badhus med massor av aktiviteter.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ystad? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ystads 3 bästa

3
 • Ystad Saltsjöbad
  Anrikt badhotell från 1897 på bästa läge intill havet
 • Ystad Studios Visitor Center
  Upplevelsecenter där man kan ta del av olika miljöer från filmproduktioner
 • Norra Promenaden
  Ljuvlig park mitt i centrala Ystad. Här finns både restaurang och en lekplats för de små

Karta

Österportstorg 5B

Österportstorg 5B,
271 41 Ystad

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00