Red Royal - Den romantiska paradvåningen med dubbla kakelugnar, fiskbensparkett och takstuckatur

Centrala Ystad, Ystad

Stora Västergatan 30

Utgångspris
3 500 000 kr
Avgift
5 404 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
104 kvm

Visning

 • fredag 10/4, KL 16:00 - 16:30

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Red Royal - Den romantiska paradvåningen med dubbla kakelugnar, fiskbensparkett och takstuckatur

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Bostadsfilm - Red Royal
. Stora Västergatan 30 - Bjurfors
. Stora Västergatan 30 - Bjurfors
Spegeldörrar, fiskbensparkett och takstuckatur. En fullkomligt förtrollande paradvåning!. Stora Västergatan 30 - Bjurfors
Spegeldörrar, fiskbensparkett och takstuckatur. En fullkomligt förtrollande paradvåning!
. Stora Västergatan 30 - Bjurfors
. Stora Västergatan 30 - Bjurfors
. Stora Västergatan 30 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I Ystads gamla stadskärna återfinns 4 fullkomligt unika parad- och etagevåningar som nu står redo för inflyttning. Samtliga bostäder är fullkomligt enastående och ensamma i sitt slag. Varmt välkommen till BRF Apollo på Stora Västergatan 30!

Denna paradvåning som givits namnet "Red Royal" kommer sannolikt att få de flesta på fall. Namnet speglas i bostadens många romantiska inslag och den sagolika sekelskiftescharmen. Som om att det inte är oemotståndligt nog med takstuckatur och fiskbensparkett har denna våning inte bara en, utan två vackra kakelugnar.

Lägenheten är 104 kvm stor och har verkligen många unika och utmärkande egenskaper. Den härliga takhöjden och de fina golvlisterna är fängslande vackra. För att inte tala om badrummet, ett generöst tilltaget badrum med luxuös inredning i form av dubbla handfat, dubbla duschar, en walk-in-closet samt tvättmaskin och torktumlare. Den röda marmorn på golvet- och väggarna ger en skön kontrast till det modernt renoverade duschrummet, i vit Marmor.

Rum i fil - ytterligare ett tidstypiskt element. Ett vackrare ljusinsläpp än via de stora fönstren i kök och vardagsrum är svårfunnet. Köket är byggt längs med en helvägg och har ljusa snickerier i kombination med bänkskiva i massiv Mahogny.

Flerfamiljshuset uppfördes 1860 och har tidigare innefattat hyresrätter vilka idag är ombildade till bostadsrätter. Lika sällsynt som det är med lägenheter i bostadsrättsform i Gamla Stan - lika ovanligt är det också att de har någon uteplats. Men just denna bostad gagnas faktiskt av en mysig balkong under tak. Den nås via sovrummet och är minst lika romantisk som resten av lägenheten. Här värmer solen en stund på eftermiddagen och på föreningens idylliska, stensatta innergård skiner solen dagen lång.

Charm, Romantik och Lyx är alla karaktärsdrag som sammanfattar denna paradvåning - Kanske är det er nya drömbostad? Då är ni varmt välkomna på Rundvandring för att själva uppleva den röda tråden!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong finns i anslutning till sovrummet. Ca 5-6 kvm och delvis under tak. Väderstrecket är sydväst.

Ombyggnad, Renoveringar

2017-2020: Löpande underhåll samt nödvändiga renoveringar i samband med föreningens registrering hos Boverket 2017.
2020: Styrelsen har klubbat igenom ett takbyte på en av de 4 byggnaderna som föreningen äger (Ej på Stora Västergatan 30) samt tagit in offert på förbättringen. Föreningen har tagit höjd vad gäller kostnaden för arbetet som förmodligen kommer understiga kalkylen. Styrelsen ansåg att det inte fanns något behov av att höja månadsavgifterna inför arbetet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 404 kr

I månadsavgiften ingår vatten, värme samt sophantering.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Lägenhetsnummer
1101
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej**
Rum
2
Boarea
104 kvm***

* I flerfamiljshuset finns 3 våningsplan. På första våningen ligger huvudentrén som även har ingång till två lokaler som inbringar fina intäkter till föreningen. En trappa upp finns två lägenheter om 98 och 103 kvm och på tredje och sista våningen finns två helt nyproducerade etagelägenheten på 140 kvm och 108 kvm.

** Hiss finns ej.

*** Bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Apollo 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2017-12-05. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Pramo.

TV/bredband

Comhem/Tele2 - 100mbits hastighet. Önskat abonnemang tecknas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
7,6206%

Driftskostnad (per månad)

Några tillförlitliga driftskostnader har ej gått att få fram då lägenheterna ej bebotts permanent i bostadsrättsform.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1805
Uppvärmning
Fjärrvärme (Ny anläggning från 2018)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2018-04-08

Området

Att bo i Ystad

Det finns få städer med en så genuin och välbevarad stadskärna som Ystad. Bland de kullerstenbelagda gatorna inne i centrum syns både charmiga korsvirkeshus från medeltiden och pastellfärgade gathus från förra sekelskiftet. Det vimlar av caféer, restauranger och butiker av olika slag. Nere i den mysiga småbåtshamnen finns fiskrökeri och restaurang med uteservering. Den idylliska atmosfären, goda pendlingsmöjligheter, närheten till havet och det stora utbudet bidrar till att många väljer att flytta till Ystad.

Ystads pittoreska stadskärna har blivit lite av en kult inom svensk film tack vare Wallanderfilmerna som baseras på Henning Mankells böcker. Även utanför Sveriges gränser har läsare och åskådare följt Kurt Wallander lösa brott genom Ystads gränder. För den filmintresserade finns en speciell rutt med karta över olika inspelningsplatser runt i staden som man kan följa.

Ystads bebyggelse från sen medeltid till 1700-tal är rankat som en av Skånes bäst bevarade. Gatornas uppbyggnad inne i den gamla staden är nästan oförändrade sedan medeltiden. Ett av de äldsta bebodda husen i Sverige är Apotekarshuset som härstammar från 1400-talet. Inte helt oväntat är de pittoreska gathusen hett eftertraktade på bostadsmarknaden.

Stora Östergatan är stadskärnans shoppingstråk, där både stora butikskedjor och små lokala verksamheter huserar. I gränderna som sticker ut från butiksgatan ligger ett flertal matställen utspridda. På Besökargränd hittar man Per Helsas gård som är en kringbyggd gård med anor från 1700-talet. I dag är detta ett kreativt centrum för olika designers, hantverkare och konstnärer. På andra sidan gården ligger det populära matstället Grändens Mat som serverar vällagad mat till både lunch och middag. På sommaren är det fullsatt på den mysiga kullerstenbelagda innergården. En viktig och vacker mötesplats är Ystad Teater. Efter att den dåvarande teatern brann ner 1891 tog denna form med hjälp av stadsarkitekten Peter Boisen tre år senare. I dag är det en självklar scen för stora musiknamn och föreställningar.

Smidig pendling och bra skolor är ett av många goda skäl att flytta till Ystad. Pågatågen går både till Malmö och Simrishamn och regionbussar når städer som Sjöbo, Trelleborg och Skurup. I Ystad finns förskolor, skolor från åk F-9 samt fyra gymnasieskolor vilket gör det attraktivt för barnfamiljerna. Inne i Ystad finns flera idrottshallar och ett fint badhus med massor av aktiviteter.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ystad? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ystads 3 bästa

3
 • Ystad Saltsjöbad
  Anrikt badhotell från 1897 på bästa läge intill havet
 • Ystad Studios Visitor Center
  Upplevelsecenter där man kan ta del av olika miljöer från filmproduktioner
 • Norra Promenaden
  Ljuvlig park mitt i centrala Ystad. Här finns både restaurang och en lekplats för de små

Karta

Stora Västergatan 30

Stora Västergatan 30,
271 35 Ystad

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Ystad, Ystad

  Adress
  Stora Västergatan 30
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  5 551 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  108 kvm

  Visning: 2020-04-10 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Ystad, Ystad

  Adress
  Stora Västergatan 30
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  6 727 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  140 kvm

  Visning: 2020-04-10 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Ystad, Ystad

  Adress
  Stora Västergatan 30
  Pris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  5 182 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  98 kvm

  Visning: 2020-04-10 16.00 Boka här