Glemmingebro, Ystad

Glemmingevägen 33E

Såld, 2021-01-26
Slutpris
1 400 000 kr
Avgift
6 147 kr
Boarea
83 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Glemmingebro

En lugn plats med trygghetskänsla i vackra omgivningar på Österlen. Här får du bra pendlingsmöjligheter till de större närliggande orterna och med havet som väntar i söder, med endast 10 minuters bilväg. Gårdsbutiker och mysiga restauranger finns det gott om i dessa trakter.

Glemmingebro tillhör Ystad kommun och ligger inbäddad på Österlen bland öppna fält, trädklungor och odlingslandskap. Via riksväg 9 får denna tätort goda kopplingar till både Ystad och Simrishamn, där även Tomelilla blir den tredje orten som ramar in Glemmingebro på kartan. Variationen i bebyggelsen är till största del det som bidrar till ortens karaktär. Äldre välskötta hus och gårdar, småhus, villor samt ett fåtal flerbostadshus, där de flesta trädgårdarna har stora lummiga häckar som en gemensam nämnare. Även en del fritidshus är belägna i området.

Med tanke på dess storlek har Glemmingebro ett bra serviceutbud med bland annat en liten bykrog, thairestaurang, livsmedelsbutik med ombud för apotek och post, bygghandel samt en blomsterhandel. Som barnfamilj är det värt att veta att det finns fina lekplatser och omgivningar för barnen att leka på.

Till Idrottsplatsen Banvallen går man och hejar på det lokala fotbollslaget Glemmingebro IF eller spanar runt efter fynd på de loppmarknader som klubben brukar anordna. Glemmingebro är ett mycket engagerat samhälle med ett starkt föreningsliv och där turismen är en viktig inkomstkälla.

Vill man transportera sig till någon av de närliggande orter så stannar buss 570 här. Bussen utgår ifrån Ystad och kör bland annat via Löderup, Borrby och Hammenhög. Du når Ystad på 20 min. Sydost om Glemminge ligger kyrkbyn Ingelstorp. Här går det knappast att missa vägskyltarna till Ingelstorps ängar. Ett 187 hektar stort naturreservat med ett rikt djur- och fågelliv som välkomnar till promenader.

I Ingelstorp finns restaurang och pensionat samt antikvariatet "Mitt i byn".

Köpa, sälja eller värdera bostad i Glemmingebro? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Glemmingebros 3 bästa

3
 • Olof Viktors
  Ett berömt café som är värt en god omväg
 • Pastafabriken i Ingelstorp / Il Ristorante
  Ett måste för den som älskar pasta!
 • Tosterups slott
  En mycket magnifik och spännande historieplats