Hedeskoga, Ystad

Havregatan 3

Såld, 2020-03-13
Slutpris
2 350 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
882 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
70 kvm / 70 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Hedeskoga

Österlens karaktäristiska böljande åkrar och öppna fält ramar in denna trevliga lilla by, som endast har några hundra invånare. Här väljer du att bosätta dig i lugnet med bara 6 minuters bilfärd till Ystad.

I Hedeskoga hittar vi en liten och personlig 1100-talskyrka som imponerar med sin rika utsmyckning, både när det gäller tak- och väggmålningar och inventarier.

Byns skola ligger i en härligt inbjudande miljö strax utanför tätorten mellan kyrkan och det populära, expansiva nybyggnationsområdet Källesjö. Här går barnen fram till dess att de ska börja i tredje klass 3, då undervisningen flyttas till Sövestad skola, ca 5 kilometer därifrån. Skolskjuts finns då anordnat.

Under samma tak som Hedeskoga skola och fritidshem finns även en förskola.

Vid Hedeskoga by och längs Sjöbovägen finner vi byns två busshållplatser, som smidigt tar dig till närliggande Ystad. Bussarna går ungefär en gång var 30e minut och sträckan Hedeskoga-Ystad tar ungefär 10–15 min.

Med endast 2 minuters bilfärd från Hedeskoga längs väg 13, hittar du ICA Kvantum där det också finns ett apotek.

Ystad kommun satsar på cykelvägar och så sent som i juni 2019 invigdes den nya cykelbanan som sträcker sig mellan Sövestad och Hedeskoga. Ett miljövänligt pendlingsalternativ för den som önskar.

Närliggande Ystad står för det stora serviceutbud när det kommer till mataffärer, butiker, restauranger och nöjesliv. Men staden erbjuder också ett stort urval av förening- och idrottsliv. Bra att veta är att en återvinningscentral finns belägen i Hedeskoga.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hedeskoga? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Hedeskogas 3 bästa

3
 • Öja krog
  Nattklubb och restaurang som bland annat anordnar julbord
 • Naturen
  Närhet till både skog och hav
 • Bjärsjöholms slott
  Magisk plats som tar dig tillbaka till 1500-talet.