Ett alldeles unikt hus på naturskönt läge nära tågstation, skola, skog och hav

Köpingebro, Ystad

Bredastensvägen 159

Utgångspris
4 495 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
700 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
150 kvm

Ett alldeles unikt hus på naturskönt läge nära tågstation, skola, skog och hav

Ett hem som inbjuder till umgänge året runt, inrett med gedigna materialval som håller över tid och lösningar som bringar massor av karaktär.

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Det generösa trädäcket inbjuder till solbad och grillkvällar. Bredastensvägen 159 - Bjurfors
Det generösa trädäcket inbjuder till solbad och grillkvällar
Fritt läge utan insyn. Bredastensvägen 159 - Bjurfors
Fritt läge utan insyn
Om sommaren förlängs sällskapsytorna med det vidbyggda trädäcket i söder. Bredastensvägen 159 - Bjurfors
Om sommaren förlängs sällskapsytorna med det vidbyggda trädäcket i söder
. Bredastensvägen 159 - Bjurfors

Spabad utomhus sätter guldkant på tillvaron

Köket binder samman sällskapsytorna och blir den naturliga samlingspunkten i hemmet. Bredastensvägen 159 - Bjurfors
Köket binder samman sällskapsytorna och blir den naturliga samlingspunkten i hemmet
Öppet upp till nock bidrar till en härlig rymd. Bredastensvägen 159 - Bjurfors
Öppet upp till nock bidrar till en härlig rymd

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Ovanvåning

Beskrivning

Beskrivning

På naturskönt och nära läge med sandskogen och Ystads golfbana "runt hörnet", cykelavstånd till havet med mjuk badstrand samt till Köpingebro där väsentligheter så som skola upp till 6.e klass, Icahandlare och tågstation finns ligger detta gedigna stenhus.
Med egenritad arkitektur är huset alldeles unikt i sitt utförande med massor av charm trots det moderna byggåret. Öppet upp till nock och generösa ljusinsläpp bidrar till en trivsam atmosfär och framtagna bjälkar bringar karaktär. Planlösningen med dess u-formation inbjuder till umgänge med vardagsrum och matrum i varsin flygel som binds samman med köket som alltid tycks bli den naturliga samlingspunkten i hemmet. Sällskapsytorna förlängs med den skyddade uteplatsen som nås från både matrum och vardagsrum via dubbla altandörrar. Om varma sommardagar fångas solen från morgon till kväll vid det fantastiska trädäcket i söder där det finns gott om plats för solbad och grillkvällar. Den uppvärmda poolen sätter verkligen guldkant på tillvaron och blir ett härligt inslag om sommarhalvåret. Under vintern när luften är kall och krispig är det mysigt att sjunka ner i spabadet som står insynsskyddad vid trädgårdssidan. Den ståtliga gjutjärnskaminen i vardagsrummet skänker också en härlig värme och god stämning i huset vid säsong. Husets två badrum erbjuder såväl effektiva duschar som långa bad och i badrummet som nås från huvudsovrummet finns det även förberett ett utrymme för bastu. Den gedigna stentrappan leder upp till loftet som idag nyttjas som allrum och gästrum. Här binds utrymmen samman via en loftgång och om fler avgränsade rum önskas går det utmärkt att inreda detta här.
Plats för bilen finns i det uppmurade garaget eller vid tomtens två uppställningsplatser. Trädgården är lättskött med behändig gräsmatta, några fruktträd och odlingslådor. Detta är en bostad som lovar en bekväm vardag med tid över för samkväm och umgänge med vänner och familj.
Ett hem för dig som uppskattar det goda i livet!

Interiör

Entré/hall: Via gedigna simrishamnsdörrar i massiv teak nås den rymliga hallen som är inrett med klinkersgolv, komfortabel golvvärme och putsade väggar.

Kök: Socialt kök som i detta hus verkligen är hemmets hjärta. Vid köksön kan gästerna ta ett glas vin medan middagen förbereds. Interiören är påkostad med skåp och luckor från Hakers inredningar, bänkskiva av Iroko trä och maskinpark med kyl och frys i fullhöjd (Siemens), mikrovågsugn (2018), diskmaskin (Siemens), inbyggnadsugn (Siemens), induktionshäll (2020)och spisfläkt (Thermex). På golvet ligger det klinkers med golvvärme och väggarna är putsade med kaklat stänkskydd.

Vardagsrum: Högt i tak och generösa ljusinsläpp bidrar till en härlig rymd och trivsam atmosfär. Den ståtliga gjutjärnskaminen skänker god värme och altandörrar i glas leder ut till uteplatsen och trädäcket i söder. Vardagsrummet är inrett med klinkers, golvvärme och putsade väggar.

Sovrum: Inrett med putsade väggar och gediget trägolv.

Tvättutrymme: Funktionellt och tidlöst inrett med skåpsförvaring bakom vita köksluckor och arbetsyta vid bänkskivan i furu. På golvet ligger det klinkers med golvvärme, väggarna är putsade och tvättmaskin och torktumlare är från Miele. Det är enkelt att hänga ut tvätten om sommaren då trädgården nås via en egen entré.

Dusch: Inrett med putsade väggar samt kaklade ytskikt vid duschhörnan bakom rundad vägg av glasblock. Golvet är klädd med vacker mosaik. Utrustat med handfat, badrumsspegel, toalett och golvvärme.

Huvudsovrum: Inrett med gediget trägolv, putsade väggar, klädkammare och leder vidare till det privata badrummet.

Badrum: Inrett med klinkers och golvvärme, putsade väggar som bryts av mot kakel vid badkaret. Duohandfat i porslin som står på en robust och vacker bänkskiva av svartpigmenterad betong, badrumsspegel och toalett. Här finns även ett utrymme förberett för bastu men som idag nyttjas som en klädkammare.

Matrum: Öppet upp till nock, höga fönsterpartier och altandörrar som leder ut till uteplatsen. Inrett med klinkers, golvvärme, putsade väggar och en murad trappa som leder upp till ovanvåningen.

Allrum loft: Inrett med gediget trägolv och vitmålad träspont.

Gästrum loft: Nås från allrummet via loftgång. Inrett med gediget trägolv och vitmålad träspont.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fredriksberg 59:18

Tomt

Lättskött trädgårdstomt med mysiga uteplatser och odlingslådor.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Ystad Fredriksberg GA:2

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 801 000 kr
Byggnadsvärde
2 341 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
18 667 kr
Försäkring
5 706 kr
Renhållning
2 376 kr
Vatten/Avlopp
7 876 kr
Summa
34 625 kr

Avser säljarens förbrukning och under elkostnaden är även kostnaden för uppvärmning inkluderad.

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 225 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-01-22

Uteplats/balkong

Generöst trädäck med pool i söder där solen fångas under hela dagen. Anlades 2016.
Anlagd trädäck i nordöst dit även solens kvällsstrålar når. Intill finns odlingslådor och även spabadet som ligger lättillgängligt från huset.

TV/bredband

Fiber via öppet stadsnät

Parkering

Uppmurat garage med gjuten platta, putsad fasad, sadeltak med betongpannor. Rymmer även värmepannan och förrådsutrymme. Uppställningsplats för en bil finns både utanför garaget och vid tomtens västra gavel.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Rum
5
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
150 kvm*
Tomtarea
700 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2006
Fasad
Puts
Grund
Gjuten platta
Stomme
Lättklinkerblock
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Värmepump luft/vaten
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk till och frånluft
Fönster
3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Avloppspumpen ligger på grannens fastighet och är en del av GA som sköts via en samfällighetsförening och som man delar ansvaret för.

Länkar

Området

Att bo i Köpingebro

Vid Österlens södra lapptäcke ligger denna pärla. Med närhet till havet och goda förbindelser till de närliggande städerna Ystad och Tomelilla har detta blivit lite av en favorit, främst för barnfamiljerna. Här råder en härlig gemenskap.

Köpingebro är den näst största tätorten i Ystad kommun och ligger ungefär en mil nordost om Ystad. Orten ligger nära riksväg 19 och 9 vilket innebär goda kopplingar till andra delar av länet. Kanske är orten mest känd för Köpingebro sockerbruk som grundades 1894 och som i över hundra år producerade socker, innan det sedan lades ner i början av 2000-talet.

Köpingebro omges av karaktäristisk grönska med trädridåer, åkermark och mindre vattensamlingar. Samhällets skola och förskola är vackert belägna med närhet till lekplatser och underhållna grönområden, men även välutvecklade gång- och cykelstråk. Cykelvägen till Nybrostrand är fri från övrig trafik och tar de boende ner till havet på endast 5 minuter.

Området kring tågstationen är den centralaste delen av orten där invånarna handlar, lämnar barnen på förskolan eller tar tåget till jobbet. Härifrån går nämligen Pågatågen och utger goda förbindelser med bland annat Ystad, Tomelilla, Simrishamn och andra delar av regionen.

De senaste 40 åren har Köpingebros samhälle vuxit med villabebyggelser men även fått ett bra serviceutbud. Förutom bibliotek, frisersalong och en pizzeria finns en ICA-butik med ett stort varierat utbud och bemannad delikatessdisk.

Några kilometer utanför Köpingebro ligger Stora Köpinge - en liten by som i folkmun benämns som konstnärsbyn. Längs med bygatan ligger många charmiga hus och i centrum visar sig den historiskt vitmålade vackra Stora Köpinge kyrka. Likt de andra kyrkorna på slätterna runt om har även denna anor från 1100-talet. Busshållplats finns i byn och med bussen tar du dig snabbt och smidigt in till Köpingebro.

Den aktive kan ansluta sig till Köpingebro IF, spela golf på Ystad GK eller ta en tennismatch på grusbanorna vid fritidsbadet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Köpingebro? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Köpingebros 3 bästa

3
 • Gammelgårdens fisk och rökeri
  Köp med dig delikatesser hem eller ät på plats
 • Österlenkryddor
  Kryddor med hantverksmässig kvalité
 • Köpingsbergs Vingård
  Besök en svensk vingård

Karta

Bredastensvägen 159

Bredastensvägen 159,
27172 Köpingebro

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00