Lantlig idyll med rum för vänner och familj

Löderup, Ystad

Tjugovägen 223

Utgångspris
4 495 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
3099 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
295 kvm / 18 kvm

Visning

 • lördag 30/5, KL 13:00 - 14:00

  Anmälan krävs, välkomna!

 • tisdag 2/6, KL 17:00 - 18:00

  Anmälan krävs, välkomna!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Lantlig idyll med rum för vänner och familj

Med förtrollande utsikt över det öppna landskapet på Österlen ligger denna gedigna gård med generösa ytor och bevarad charm.

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Lantlig idyll Anno 1850. Tjugovägen 223 - Bjurfors
Lantlig idyll Anno 1850
Som ett fönster ut mot det öppna landskapet och magiska solnedgångar. Tjugovägen 223 - Bjurfors
Som ett fönster ut mot det öppna landskapet och magiska solnedgångar
Plats för långa middagar från tidig vår till sen höst. Tjugovägen 223 - Bjurfors
Plats för långa middagar från tidig vår till sen höst
Ett vackert orangeri och rum som integrerar den prunkande grönskan. Tjugovägen 223 - Bjurfors
Ett vackert orangeri och rum som integrerar den prunkande grönskan
Välkommen till Tant Nannys hus. Tjugovägen 223 - Bjurfors
Välkommen till Tant Nannys hus
Generösa sällskapsytor, här salongen sett mot vardagsrummet. Tjugovägen 223 - Bjurfors
Generösa sällskapsytor, här salongen sett mot vardagsrummet

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Ovanvåning

Beskrivning

Beskrivning

Med närhet till service i Löderups by, Sveriges vackraste sandstrand vid Sandhammaren och flertalet restauranger vid den närliggande kustremsan och mysiga fiskehamnen i Kåseberga ligger denna gård Anno 1850 på ett idylliskt läge med fri utsikt över Österlens böljande landskap. I grannskapet är gården känd som tant Nannys gård, namnet efter husfrun vars dörr alltid stod öppen. Den gästvänliga andan tycks sitta i väggarna för med tiden har gården byggts om med ytterligare boyta och rum för festliga tillfällen. Det gamla sädesmagasinet kompletterar bostadslängan med ytterligare fem sovrum, ett allrum och tre badrum. Här finns bevarade originalattribut så som rester från den gamla bakugnen, vackra stallfönster och framtagna bjälkar med smidesbeslag, som små påminnelser om gårdens ursprung och en svunnen tid.
I Château Nöff, det före detta grishuset, samlas vänner, bekanta, grannar och familj vid långborden, äter och dricker gott i en fantastisk miljö med rustika ytskikt och hökonst på väggen.

Bostadslängans grund har grävts ur och varma golv i hall och kök är beklädda med Munka-tegelgolv. I salongen och det generösa sällskapsrummet ligger gediget plankgolv och de vitputsade väggarna bryts av mot takbjälkar och spegeldörrar med vacker patina. På ena väggen finns en del av den gamla potatisbården och tapeten bevarad, ett prydande inslag som berättar en liten del om bostadens historia. I vardagsrummet står en ståtlig Bornholmskamin, en av gårdens fyra eldstäder.
I det genomgående köket blickar man ut mot trädgården och småfågellivet medan köksbestyren pågår och vid säsong är det mysigt att tända upp en brasa i den öppna spisen som står välplacerad vid matbordet.
Den fantastiska trädgården med buxbomsgångar och väldoftande perenner omfamnas av välväxta träd som ramar in fint. Det uppförda orangeriet vid trädgårdens västerläge är som ett fönster ut mot det öppna landskapet där goda middagar kan avnjutas med skydd mot stilla sommarregn och svala vindar. Ett rum som förlänger utesäsongen och integrerar den prunkande trädgården med undersköna solnedgångar som en kuliss.
Gården har under senare år försätts med viktiga installationer så som kostnadseffektiv jordvärme, fiber via öppet stadsnät och kommunalt vatten.
Detta är ett hem med massor av mervärde, en bostad med unika attribut och karaktär, välkomnande ytor och välskötta byggnader.

Ett hem som det är lätt att förälska sig i!

Interiör

Hall: Stor och rymlig hall nås via innergården och den smyckande simrishamnsdörren (2018). Här ligger ett fint Munka-tegelgolv med golvvärme, väggarna är putsade och pardörrar leder vidare ut mot trädgården.

Salong: Nyttjas idag som ett trivsamt matrum. Här ligger ett trägolv som är mjukt att gå på, väggarna är vitputsade och från detta rum nås även en klädkammare.

Vardagsrum: Generösa ytor med gediget plankgolv, vitputsade väggar, bjälkar med vacker patina och en Bornholmskamin som sprider god värme och stämning. En bit av rummets gamla tapet och bård är framtagen och bevarad, liksom de fina spegeldörrarna.

Kistkammaren: Bostadslängans varsamma renovering innebar också att den gamla kistkammaren fick finnas kvar. Inrett med plankgolv, putsade väggar, framtagen takbalk och friskluftsventil.

Gästtoalett: Inrett med klinkers, putsade väggar, toalett och handfat. Badrumsspegeln ingår ej.

Sovrum 1 ov gamla delen: Från hallen på entréplan nås en liten ovanvåning med hall som leder vidare till ett sovrum på höger hand och den oinredda vinden på vänster hand. Ytskikten är äldre bestående av plastmatta på golv och tapetserade samt målade väggar. I hallen finns även två inbyggda garderober.

Kök: Äldre köksinteriör i lantlig stil med god skåpsförvaring och arbetsyta. Utrustat med induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Siemens), mikrovågsugn (Siemens), diskmaskin (Bosch, 2019), kyl (Siemens) och spisfläkt. På det uppvärmda golvet ligger det ett Munka-tegelgolv som bryts av mot klinkers närmast interiören av praktiska skäl. Från köksbordet har man uppsikt mot innergården och vid säsong är det mysigt att tända en brasa i den öppna spisen. Intill köket finns ett rymligt matskafferi där även en frysbox står.

Allrum eller sovrum: Kan delas av till ett sovrum eller öppnas upp till ett allrum via smäckra skjutdörrar. Inrett med laminatgolv och vitputsade väggar. I hallen utanför finns rester av den gamla bakugnen. Här står även en inkopplad gjutjärnskamin.

Sovrum 2: Inrett med klinkers på golv och vitputsade väggar.

Badrum med bastu: Inrett med helkaklade ytskikt, dusch, handfat med kommod, badrumsskåp, toalett och bastu.

Gästrum: Inrett med laminatgolv, målade väggar, garderobsförvaring och ligger med anslutning till privat badrum.

Badrum som nås från gästrum: Helkaklade ytskikt med golvvärme och inrett med handfat med underskåp, badrumsskåp, toalett och dusch.

Tvättutrymme: Inrett med klinkers och golvvärme, putsade samt målade väggar, skåpsförvaring, tvättho, tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Bosch) och ett kassaskåp. I passagen intill tvättstugan finns garderobsförvaring.

Allrum ov: Mysigt tv-rum med öppet upp till nock med dekorativa bjälkar och stallfönster. Golvet är klätt med ett fint laminatgolv och väggarna är målade.

Huvudsovrum ov: Magnifikt sovrum med generösa ytor och delvis öppet upp till nock vilket bringar en härlig atmosfär. Inrett med målade väggar, trägolv och kamin.

Badrum ov: Nås från både huvudsovrum och hall. Inrett med helkaklade ytskikt, golvvärme, handdukstork, dusch, handfat med underskåp, badrumsskåp och toalett.

Sovrum 5 ov: Inrett med laminatgolv och målade väggar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Löderup 8:38

Ombyggnad, Renoveringar

1998 byggdes det gamla sädesmagasinet om till bostadsyta och grunden grävdes ut i den gamla bostadslängan.

Tomt

Omfamnat trädgård med buxbom, rosor, syréner, pioner samt fruktträd och odlingslådor. Trädgård och innergård är separat inhägnat.

Parkering

Uppställningsplats för flertalet bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Rum
9
Sovrum
6
Boarea
295 kvm*
Tomtarea
3099 kvm
Biarea
18 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1850*
Fasad
Puts och trä
Grund
Betongplatta och eventuellt torpargrund
Stomme
Tegel, sten och lersten
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärme, Nibepanna från 2018 och 600 m slingor från 2008
Takbeklädnad
Eternit och plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
2-glas
Grundmur
Natursten

* 1920 enligt lantmäteriutdraget

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Enskilt avlopp-3 kammarbrunn med infiltrationsbädd 1997.

Uteplats/balkong

Orangeri i trädgården som nyttjas som ett uterum.

Övriga byggnader/utrymmen

Det gamla grishuset är omvandlat till en fin festlokal. Det äldre ko,- och häststallet innebär fina möjligheter att inreda ytorna vidare enligt egna behov eller behålla som det är med möjlighet till förvaring, verksamhet eller ateljé.
I stallängan finns även ett litet garage och verkstadsutrymme.

TV/bredband

Fiber via öppet stadsnät

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 093 000 kr
Byggnadsvärde
1 573 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Sotning
100 kr
Hushållsström
36 000 kr
Försäkring
10 000 kr
Renhållning
3 994 kr
Vatten/Avlopp
5 000 kr
Summa
55 094 kr

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 720 000 kr

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Länkar

Området

Att bo i Löderup

Gemytliga Löderup är en charmig kyrkby belägen på Österlen mellan Ystad och Simrishamn. Med sitt lugna tempo och lummiga grönska bjuder Löderup på närhet till hav och naturreservat.

Ett cykelavstånd på ca 6 kilometer tar dig till Sandhammaren där du finner bad och strandpromenad nära och precis intill hittar du naturreservatet Backåkra. Med lyxiga förmåner på cykelavstånd som skåneleden, skog och kritvita sandstränder bor du dessutom i ett barnvänligt och tryggt område. Här finns självklara förnödenheter som till exempel skola 0-6 klass, restauranger och matbutiker. Enkla förbindelser med regionbuss 570 tar dig smidigt till Ystad för shopping, restauranger och kultur. På cirka en timme med bil eller tåg tar du dig in till Malmö eller Kastrup flygplats när storstadssugen sätter in. Under sommaren blommar Löderup ytterligare, en riktigt härlig sommarby! Backåkra ställer till med sitt årliga midsommarfirande och glassverkstaden “Frusen Glädje” i Örum, fyra kilometer norr om Löderup, är ett attraktivt turistmål för många som besöker Österlen under sommaren. Löderup är perfekt för familjeutflykter med minigolf, camping och evenemang som dyker upp titt som tätt.

Österlen är dessutom känd för sin konstverksamhet och Löderup är en centralort för mycket av det som sker på Österlen och i närområdet, med ett 30-tal konstnärer och gallerier, det finns mycket att se! Säsongsvis eller året om, det finns alltid något som händer i denna charmfulla by.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Löderup? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Löderups 3 bästa

3
 • Solhällan
  Här finns god mat, glass och fantastiskt välarrangerade musikkonserter med både stora och mer lokala artister.
 • Örum 119
  På Örum 119, utanför Löderup, får du utsökt surdegspizza!
 • Bada vid Sandhammaren
  Sandhammaren har utsetts till Sveriges vackraste strand

Karta

Tjugovägen 223

Tjugovägen 223,
27177 Löderup

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00