Natur- och bykänsla i perfekt kombination

Nybrostrand, Ystad

Sillabacken 7

Utgångspris
2 795 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
908 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
135 kvm / 20 kvm

Visning

 • lördag 7/3, KL 10:30 - 11:00

  Anmälan krävs, välkommen

Boka visning

Natur- och bykänsla i perfekt kombination

Bra belägen villa i utkanten av Nybrostrand. Den gamla fiskarestugan har förvandlats till det moderna boendet med en touch av dåtid.

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Modern fasad i söder. Sillabacken 7 - Bjurfors
Modern fasad i söder
Underbar uteplats för trevliga fikastunder. Sillabacken 7 - Bjurfors
Underbar uteplats för trevliga fikastunder
Vacker, stenlagd uteplats. Sillabacken 7 - Bjurfors
Vacker, stenlagd uteplats
Utemiljö i vindskyddat läge. Sillabacken 7 - Bjurfors
Utemiljö i vindskyddat läge
Ljuvlig trädgård med plats för lek och växtlighet. Sillabacken 7 - Bjurfors
Ljuvlig trädgård med plats för lek och växtlighet
Gäststuga och förråd i den lummiga trädgården. Sillabacken 7 - Bjurfors
Gäststuga och förråd i den lummiga trädgården

Planskiss

Planlösning
Planskiss entréplan
Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

I den norra delen av Nybrostrands nybyggda villakvarter ligger Sillabacken, en väg med husrad med mycket historia. För många år sedan anmodades fiskarna att slå upp sina fiskarhus längs denna väg, idag kallad Sillabacken. Förr var vägen en del av den långa och natursköna Åsavägen, som ringlar sig längs Nybrostrands norra sida På senare tid har vägen utanför dessa hus asfalterats och återvändsskylten har satts upp. Söder om har marken exploaterats på ett smakfullt sätt och de nybyggda villorna har poppat upp samtidigt som grönområdena bland dessa är välplacerade för att känslan av bibehållen grönska ska finnas.

Områdets natur präglas av sädesfälten blandat med skogsdungarna och frihetskänslan. Inte långt härifrån ligger Köpingebro, den större orten med både en välansedd livsmedelsaffär, tågstation och mycket mer. Ystad Golfklubb ligger också i närheten, 18-hålsbanan är en härlig utmaning för golffantasten. Tennisbanor, padelbanor, utomhusbad och badstrand ligger också nära, endast några minuter med cykel från Sillabacken.
På väg mot närmaste staden Ystad passerar du den fantastiska Sandskogen, ett område som både erbjuder natur, bad restaurangliv, boende med mera. Allt detta erbjuds inom en mil från Nybrostrand.
Väl i Ystad hittar du ett stort utbud av daglig,- och sällanköpsvaror. Från Ystad tar du dig lätt vidare till Malmö, Lund, Köpenhamn med mera.

Välkommen till Sillabacken 7 - perfekt beläget, lättillgängligt och gömt på samma gång. Huset har genom åren förvandlats från fiskestuga till en välkomnande villa med många möjligheter. Entrén till huset når du via husets västergavel, en välkomnande och mysig entré med tak, byasten och trädäck i en bra komposition - den perfekta kvällsuteplatsen. Väl inne möts du av en öppen och härlig planlösning med klinkergolv, vattenburen golvvärme. Allrum/kontor med ljust golv och en dörr ut den inbjudande trädgården.
Hallen leder vidare in till tvättstuga och förråd med klinkergolv, tvättmaskin (2006), arbetsyta och utgång till trädgård även här.
Badrummet är från 2010 och har väl tilltagna ytor, klinkergolv, kakel på väggar, dusch och förberett för badkar, spottar i tak.

Kök med brädgolv, lucka till liten källare med vattenmätare och rör. Köksinredning i vitt från 2009spishäll (2011), fläkt, diskamaskin, kyl/frys och ugn. Baren skiljer kök från ett av husets härliga sällskapsytor. Här är först en matplats som tillhör den äldre delen av huset. Detta övergår sedan i det smakfullt arkitetoriska vinterrummet med öppet upp i nock och ett ljusinsläpp som är fantastiskt. Klinkergolv med vattenburen golvvärme, förberett för takfönster.
Ytterligare allrum i husets äldre del, brädgolv och kamin samt trappa upp till ovanvåningen.

I trappan upp möts man av ett fantastiskt ljusinsläpp. Allrummet har en kupa i söder där ljusinsläppet kommer ifrån. Spegeldörren i rött ger karaktär och innanför denna finns ett sovrum med laminatgolv och fönster i väster. Walk in-closet med laminatgolv. Toalett med plastmatta på golv, takfönster från 2009.
Ytterligare ett sovrum, fönster i norr.

I trädgården finns en kombinerad gäststuga och förråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Köpinge 21:29

Planbestämmelser

Fornlämning (1 st)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Samfällighet: Ystad Köpinge S:11, Samfällighet: Ystad Nybrostrand S:7
Skattetal: Mantal 1/3840

Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 12-IM4-70/380.1
Last: Ledningsrätt Vatten, 1286-2068.1

Förmån: Officialservitut Tångtäkt Båtplats, 12-STK-606.3

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 747 000 kr
Byggnadsvärde
1 362 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
21 000 kr
Renhållning
1 905 kr
Vatten/Avlopp
6 320 kr
Summa
29 225 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp inlagt 2018

TV/bredband

Antenn

Fiber finns framdragen till uteplatsen

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Kraftledning

Övrigt

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul

Nytt tak 2008
Ny kupa 2008
Tillbyggnad i söder och norr 2008-2010
Merparten fönster bytta 2008
Ny köksinredning 2009

Vägbeskrivning

Kör väg 9 från Ystad till Nybrostrand. Sväng vänster mot Köpingebro. Följ vägn mot byn. Sväng höger in på Fallenbjersvägen. Sväng höger in på Sillabacken. Du hittar huset på vänster sida.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
135 kvm*
Tomtarea
908 kvm
Biarea
20 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren 1
1 Areauppgifter är ungefärliga.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1938
Fasad
Puts
Grund
Gjutet + torpargrund
Stomme
Tegel, leca och trä
Bjälklag
Betong + torpargrund
Uppvärmning
Luft/vatten från 2007
Takbeklädnad
Betongpannor, nytt tak 2008
Fönster
2-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-10-27

Länkar

Området

Att bo i Nybrostrand

”Porten till Österlen” kallas ofta Nybrostrand, som är en tätort vid kusten öster om Ystad. På 1960-talet började orten att bebyggas och bestod till en början endast av några sommarstugor, ett kafé, ett luftbevakningstorn och några enstaka åretruntbostäder. Ungefär samtidigt bildades det byalag som än i dag står starkt och som varje år ordnar flera olika arrangemang. Nu byggs det så det knakar och den lilla byn har blivit dubbelt så stor. Hela den västra delen består av nybyggda och moderna hus. I Nybrostrand är man ständigt nära vackra sandstränder, bad och naturupplevelser.

Tätorten Nybrostrand har under de senaste åren förvandlats från sommarhusområde till en väletablerad tätort. Det är endast 7 minuter med bil till Ystad som ligger väster om Nybrostrand. Här bor man nära vacker sandstrand, skog, hagar och sädesfält. I Nybrostrand finns ett populärt utomhusbad, tennisbanor, minilivs som inkluderar grillkök och pizzeria. I vackra omgivningar nära havet, ligger Ystads golfklubb med en 18-hålsbana. Klubben bildades redan 1930.

I Nybrostrand erbjuds barnen en trygg uppväxt i lugna, naturnära omgivningar. Byn har en egen förskola för barn mellan ett och fem år, och en skolbuss skjutsar skolbarnen till Köpingebro där skola finns för F-6. Byalaget som grundades 1967 är väldigt aktivt och ordnar bland annat midsommarfirande, Valborgsbål, vin- och champagneprovning. v

Vrje år hålls ett klassiskt midsommarfirande på ängen nästan nere vid stranden. Barn och vuxna kan vara med och klä majstången som följs av traditionell dans till spelmän, lottdragning och lekar. Alla har med sig egen fika och filtar att sitta på. Det brukar vara välbesökt. Varje sommar ordnas också Nybrostrandsdagen där byalaget anordnar roliga lekar för stora och små. På plats brukar det finnas en loppmarknad, hoppborg och trollkarlar. Man kan även prova på att åka motorcykel med ”bikers” från den lokala motorcykelklubben High Riders.

På Kabusa skjutfält skjuts det endast några gånger om året. Övrig tid används fältet som promenadstråk och hage för kor. Här kan du hitta svamp på hösten och ängsblommor under sommaren. Detta är ett perfekt område för löprundor och hundpromenader. Nedanför fältet finns en badplats för hundar.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nybrostrand? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Nybrostrands 3 bästa

3
 • Stranden
  Flera kilometer lång sandstrand med kiosk och toaletter.
 • Hildurs Livs
  Populärt lokalt matställe med livs, pizzeria och grill under samma tak.
 • Nybrostrandsbadet
  Populärt tempererat utomhusbad med trampoliner, vattenrutschbana och kiosk.

Karta

Sillabacken 7

Sillabacken 7,
271 71 Nybrostrand

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Nybrostrand, Ystad

  Nyproduktion
  Adress
  Mjärdesvägen 27
  Pris
  4 295 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5
  Boarea
  150 kvm
 • Friliggande villa

  Nybrostrand, Ystad

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Mjärdesvägen 35
  Pris
  4 250 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-5
  Boarea
  150 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Nybrostrand, Ystad

  Nyproduktion
  Adress
  Mjärdesvägen 39
  Pris
  4 295 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5
  Boarea
  150 kvm
 • Friliggande villa

  Nybrostrand, Ystad

  Nyproduktion
  Adress
  Mjärdesvägen 29
  Pris
  4 250 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  135 kvm
 • Friliggande villa

  Nybrostrand, Ystad

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Mjärdesvägen 33
  Pris
  4 250 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-5
  Boarea
  150 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Nybrostrand, Ystad

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Mjärdesvägen 31
  Pris
  4 250 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-5
  Boarea
  150 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Nybrostrand, Ystad

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Mjärdesvägen 37
  Pris
  4 250 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-5
  Boarea
  150 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!