Skånsk lantdröm på Österlen

Peppinge, Ystad

Peppingevägen 290

Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
3 750 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
8315 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
140 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 200 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 200 000 krBudgivare 32020-11-2709:32
4 100 000 krBudgivare 22020-11-2620:35
4 000 000 krBudgivare 32020-11-2616:45
3 900 000 krBudgivare 22020-11-2519:24
3 840 000 krBudgivare 12020-11-2517:12
3 800 000 krBudgivare 22020-11-2509:27
3 760 000 krBudgivare 12020-11-2508:39
3 700 000 krBudgivare 22020-11-2416:20
3 600 000 krBudgivare 12020-11-2414:40

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Skånsk lantdröm på Österlen

Lantlig romantik med renoverad interiör och tilltalande planlösning. Idylliskt boende med trivsam atmosfär, året om eller säsongsvis!

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Öppen planlösning med plats för vänner och familj. Peppingevägen 290 - Bjurfors
Öppen planlösning med plats för vänner och familj
Ett hem med inbjudande ytor. Peppingevägen 290 - Bjurfors
Ett hem med inbjudande ytor
. Peppingevägen 290 - Bjurfors

Framtagna bjälkar och dekorativa tapeter bringar karaktär

Den uppmurade kaminen skänker värme och god stämning. Peppingevägen 290 - Bjurfors
Den uppmurade kaminen skänker värme och god stämning
Bostadens samtliga rum har smakfullt renoverats. Peppingevägen 290 - Bjurfors
Bostadens samtliga rum har smakfullt renoverats
Öppna hyllplan bidrar till en luftig känsla. Peppingevägen 290 - Bjurfors
Öppna hyllplan bidrar till en luftig känsla

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Österlens natursköna slätt ligger denna charmfulla lilla skånegård med vacker utsikt över det böljande landskapet. Det ursprungliga boningshuset har genom åren byggts samman med stallet som också renoverades till bostad. Med stilsäker hand har den u-formade gården det senaste året genomgått en omfattande förvandling där ytorna på bästa sätt har inretts till ett hem som passar den moderna familjen. Vid den västra gavellängan återfinns sociala ytor där vardagsrummet har öppnats upp mot köket till en inbjudande öppen planlösning. Här dukas långbordet upp för större middagssällskap och om vinterhalvåret är det mysigt att samlas vid den uppmurade kaminen och tända upp en stämningsfull brasa. När utetemperaturen stiger öppnas altandörren upp mot den vidbyggda uteplatsen som ligger under skyddande skärmtak.

Vid den östra huslängan nås husets privata avdelning med ett rymligt huvudsovrum, två identiskt stora sovrum/arbetsrum och angränsande allrum. Våtutrymmena såsom badrum, tvättstuga samt gästtoalett och ett praktiskt skafferi nås från hallen som binder samman huslängorna.
Med hänsyn till husets karaktär harmoniserar gedigna materialval och en fint sammansatt färgpalett väl med husets ursprung. Mönstrade tapeter kombinerat med kakelsättning i halvförband samt pärlspont bringar en ombonad atmosfär och brädgolvets kulör följer även övriga snickerier såsom lister och dörrar.

Den singelbelagda uppfarten och uteplatsen i sydväst avgränsas från trädgårdstomten i sydost via en vitputsad mur och träport. Bakom muren finns ett växthus och anordnad köksträdgård med odlingsbäddar och plats för sällskapsmöblemang där den fria utsikten över slätten är som en vacker kuliss. Bortom fälten skymtar Kåsebergas kullar.

Från detta hem har du nära till flertalet sandstränder och många av Österlens smultronställen och attraktioner. Med endast några minuters körväg når du till exempel Kåsebergas hamn med dess utbud av restauranger, rikskända Olof Victors Café och inredningsbutiken Karl Fredrik på Eklaholm. På knappt 20 minuters körväg nås Ystads pittoreska stadskärna där goda tågkommunikationer och snabbfärjan tar er vidare ut mot kontinenten via Kastrup i Köpenhamn och Sassnitz i Tyskland.

Finn livskvalitén på Österlen, hjärtligt välkomna!

Interiör

Entré/hall: Pardörrar välkomnar in till den generösa entrén. Här finns goda avhängningsmöjligheter och plats till ytterligare förvaring. I anslutning finns ett rymligt matskafferi som också kan nyttjas som garderob om så önskas. Hallen är inredd med målat brädgolv, pärlspont och tapetserade väggar.

Kök: Lantligt kök med interiör från Ikea och luckor som integrerar diskmaskin, kyl och frys. Linoljevaxad ekbänkskiva, diskho i porslin, bandsatt kakel, tapetserade väggar och tallrikshylla samt öppet hyllplan sätter den tidstypiska touchen. Utrustat med induktionshäll och inbyggnadsugn.

Vardagsrum: Öppen planlösning till köket med en uppmurad kamin som skänker god värme och stämning. Framtagna och målade bjälkar, tapetserade väggar och målat brädgolv.

Badrum: Renoverat med klinkers på golv och kaklade samt tapetserade väggar. Inrett med komfortabel golvvärme (el), handfat och kommod, badrumsspegel, toalett och dusch.

Gästtoalett: Inrett med klinkers, golvvärme (el), pärlspont, tapet, yteffektivt handfat från Burlington och badrumsspegel.

Tvättstuga: Rymligt utrymme som även kan inredas med garderobsförvaring. Klinkers på golv med värmeslingor (el), pärlspont, skåpsförvaring, ekbänkskiva med integrerad porslinsho och integrerad tvättmaskin (Ikea).

Huvudsovrum: Stort rum som är inrett med tapetserade väggar och målat brädgolv.

Allrum: Passar perfekt som ett allrum eller tv-rum. Inrett med pärlspont i grått med vitrandiga tapeter samt målat brädgolv.

Sovrum 2: Ljusinsläpp från sydost och utsikt över fälten. Inrett med pärlspont och målat brädgolv.

Sovrum 3/arbetsrum: Fönster mot sydväst och gårdsplanen. Inrett med pärlspont och målat brädgolv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Valleberga 17:28

Ombyggnad, Renoveringar

2020: Omfattande renovering invändigt i bostadshus.
Nytt kök, badrum, tvättstuga och nya ytskikt.
Elen omdragen i bostadshus, nya fönster och dörrar, nytt vatten, delvis nya avlopp.

TV/bredband

Mobilt bredband. Anslutning till fiber via öppet stadsnät kostar 25 000 kr.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 215 000 kr
Byggnadsvärde
1 285 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1909
Fasad
Puts, trägavlar
Grund
Betongplatta, liten källare
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Värmepump luft/luft (2020), direktverkande el.
Takbeklädnad
Eternit, plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2-glas isoler
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Enskilt avlopp-3 kammarbrunn med infiltrationsbädd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
122
Energideklarationsdatum
2019-09-17

Uteplats/balkong

Omfamnad uteplats under pergolan intill huset i söderläge. Uteplats vid odlingsbäddarna i sydost med fri och vacker utsikt över slätten.

Tomt

Trädgårdstomt samt åkermark. Åkermarken brukas av lantbrukare utan bindande arrende. Grundmuren efter en gammal maskinhall finns kvar och utgör idag en fin plats för odlingsbäddar och utemöblemang. På tomten står även ett litet växthus.

Parkering

Uppfart samt garage/verkstad. Plåttaket lades om 2017.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
140 kvm*
Tomtarea
8315 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
522 kr
Hushållsström
15 000 kr
Försäkring
3 800 kr
Renhållning
3 893 kr
Vatten/Avlopp
2 567 kr
Summa
25 782 kr

Driftkostnaden är schabloniserad då huset ej varit bebott sedan värmesystemet byttes ut.

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 445 000 kr

Länkar

Området

Att bo i Ystad kommun

En av de mest populära kommunerna kring Österlenområdet. Här kan du välja att bo ute på den idylliska landsbygden, omringad av fantastisk natur och ändå ha en bekvämlig närhet till shopping, kultur och nöjesliv. Med Ystad som tätort får du dessutom goda pendlingsmöjligheter till de större kringliggande kommunerna, och det bästa av allt är att samtliga mysiga orter har en slående närhet till havet.

Ystads kommun gränsar till Skurup i väster, Sjöbo i norr och i öster Simrishamn och Tomelilla. De små orterna i kommunen bär på en klassisk bo-på-landet-känsla, inbäddade av de karaktäristiska skånska rapsfälten och åkermarkerna som sträcker sig långt bort i fjärran. Samtliga med en fascinerande och lockande närhet till havet. Ingelstorp, Köpingebro, Skårby och Sövestad är några av de pittoreska byarna som är belägna i kommunen.

Sydostkusten går ibland under namnet ”Skånes Riviera”, och med sina vackra vidsträckta exotiska badstränder som exempelvis Sandhammaren, Mälarhusen och Ystad Saltsjöbad, så känns smeknamnet väl befogat. Naturlivet bjuder även in till promenader vid Kåsebergaåsen, Krageholmssjön, Baldringetrakten eller Romeleåsen, där du kan beskåda de vackra betesmarkerna med småvatten och spännande växt- och djurliv. Ett trevligt sätt att upptäcka naturen i Ystad är även att vandra längs den populära Skåneleden. Ystad kommun är dessutom rikt på fornminnen med exempelvis Kåseberga och Ales stenar, charmiga vitmålade 1100-tals kyrkor, men också flera andra historiska platser som Marsvinsholms och Krageholms slott.

För den som pendlar erbjuds smidiga tåg-bussförbindelser, där regionsbussar tar dig till de större kringliggande kommunerna som exempelvis Skurup, Sjöbo eller Trelleborg. Med Pågatågen transporterar du dig enkelt in till Simrishamn på ca 40 min, till Malmö på 50 min och sedan vidare till Köpenhamn för den som önskar. Kommunen har även ett stort välutvecklat nät av fina cykelvägar, vilket underlättar för miljövänliga pendlingsalternativ men också trevliga utflykter.

Ystad kommun har förutom flera förskolor, skolor från åk F-9 och gymnasieskolor, även ett stort engagerat föreningsliv med badhus, tennis- och golfbanor och flera idrottsanläggningar, vilket gör det attraktivt för barnfamiljerna. Kulturupplevelser kan kombineras med storslagna konserter på Ystad teater och intima Strindberg-pjäser i mysig cafémiljö på Rynge teater. Eller varför inte besöka några av de museer, konstutställningar och antikvariat som finns utspridda runt om på landsbygden. Gårdsbutiker, mysiga caféer och kända restauranger är också en bidragande orsak till att så många väljer att besöka Ystads kommun.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ystad kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ystads 3 bästa

3
 • Ystad Saltsjöbad
  Ett anrikt badhotell precis vid havet
 • Pastafabriken i Ingelstorp / Il Ristorante
  Ett måste för den som älskar pasta!
 • Ales Stenar
  Sveriges största bevarade skeppssättning

Karta

Peppingevägen 290

Peppingevägen 290,
27178 Löderup

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00