Rögla, Ystad

Gamla Lundavägen 848

Såld, 2020-04-03
Besiktigad
Slutpris
2 410 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
6580 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
154 kvm / 108 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Prydlig anlagd trädgård med flera uteplatser. Gamla Lundavägen 848 - Bjurfors
Utemiljö med det natursköna landskapet som kuliss. Gamla Lundavägen 848 - Bjurfors
I detta hus är köket verkligen hemmets hjärta. Gamla Lundavägen 848 - Bjurfors
. Gamla Lundavägen 848 - Bjurfors

Kök som inspirerar till matlagning

Här finns det alltid plats för vänner och familj. Gamla Lundavägen 848 - Bjurfors
. Gamla Lundavägen 848 - Bjurfors

Vy sett från vardagsrum mot matplatsen i köket

Området

Att bo i Rögla

Vid ett fint och lantligt läge ligger denna lilla ort. Ett landskap där vidsträckta vyer tonar fram över kullarna där hästarna betar rofyllt i sin hage. Här kan du njuta av lugnet, bada i det närliggande havet och på bara en halvtimmes bussresa vara inne i Ystads stadspuls.

Byns namn kommer av ordet rögla, som betyder "liten höjd" eller "kulle", något som blir väldigt tydligt när man närmar sig dessa kullriga områden kring Romelåsen. Rögla är en liten by som ligger cirka en och en halv mil norr om Ystad, vid backlandskapet i hörnet av Ystads kommun, på gränsen till Skurup och Sjöbo. Dess historia kan dateras till 1830-talet och bebyggelsen i byn utgörs främst av bostadshus byggda runt förra sekelskiftet, samt äldre små arrendegårdar. Rögla är en mycket naturskön by med öppna fält och åkrar samt sparsamt trafikerade vägar.

Den aktive kan välja att ta njutningsfulla långpromenader vid den närliggande Krageholmssjön och fascineras av de olika årstidernas romantiska skiftningar på naturen. Rögla har även ett engagerat byalag som bland annat hjälper till att arrangera trevliga tillställningar i byn, som exempelvis brännboll, loppmarknader och andra festligheter.

För barnfamiljer kan det vara bra att känna till att de närmaste skolalternativ, med allt från förskola till gymnasium, ligger i Ystad. Avståndet när du behöver handla är inte långt, redan vid Sjöborondellen finns nämligen en ICA Kvantum med ett brett sortiment. Ett större utbud av butiker och service hittar du inne i Ystad. Är man nyfiken på att besöka gemytliga restauranger, caféer eller gårdsbutiker är utbudet gediget kring dessa trakter.

Om du pendlar tar du Regionbuss in till Ystads tågstation på en halvtimme, väljer du istället bilen är du ute på E65:an på nolltid. Flygplatsen i Sturup når man på 20 minuter, på lite mer än halvtimmen når man även Malmös storstadspuls och sedan är det inte långt kvar till Köpenhamn.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Rögla? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Röglas 3 bästa

3
 • Marsvinsholms slott
  En harmonisk plats att beskåda och vandra runt på
 • Ystad Djurpark
  Trevlig och populär djurpark för hela familjen
 • Hörte Brygga
  Mysig restaurang med god lokalt producerad mat