Bevarad 50-tals charm belägen på en hörna i ett attraktivt område

Västervång, Ystad

Brahegatan 10H

Budgivning pågår
Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
3 450 kr
Boarea
70 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 350 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 350 000 krBudgivare 22020-05-2415:26
1 295 000 krBudgivare 12020-05-2212:51

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Bevarad 50-tals charm belägen på en hörna i ett attraktivt område

Välplanerad bostad med garage, uterum, två uteplatser och möjlighet till eget tvättutrymme. Huskänsla i en välordnad bostadsrättsförening!

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vardagsrum med vidbyggt uterum i söder. Brahegatan 10H - Bjurfors
Vardagsrum med vidbyggt uterum i söder
. Brahegatan 10H - Bjurfors

Privat känsla på en hörna

Prydligt stenlagd uteplats i norr. Brahegatan 10H - Bjurfors
Prydligt stenlagd uteplats i norr
. Brahegatan 10H - Bjurfors

Vid uteplatsen fångas eftermiddags,- och kvällssolen

Plats för fyra kring matbordet i köket. Brahegatan 10H - Bjurfors
Plats för fyra kring matbordet i köket
Praktiskt kök med god skåpsförvaring. Brahegatan 10H - Bjurfors
Praktiskt kök med god skåpsförvaring

Planskiss

Planlösning
Planritning entréplan
Planlösning
Planritning övre plan

Beskrivning

Beskrivning

I ett lugnt men nära område, endast en kort promenad från Ystads pittoreska stadskärna och sandstrand, finns nu möjlighet att förvärva detta radhus belägen på en hörntomt. Här fångas solen från morgon till kväll vid trädgårdstäppan i söder och den prydligt anlagda uteplatsen i norr. Här förgyller praktfulla och väldoftande perenner så som lavendel, rosor, tulpaner och magnolia vid säsong och det vidbyggda uterummet förlänger sällskapsytorna och nyttjas från tidig vår till sen höst. Bostadens ytor är väldisponerade på 1,5 plan med bevarad 50-tals charm så som vacker fiskbensparkett, gedigna fönsterbänkar i sten, smäckra vikdörrar och badrum i ljuvlig pastell. Köket rymmer god skåpsförvaring och köksbord för fyra och det lättmöblerade vardagsrummet inreds enkelt med både soffgrupp och matrumsmöblemang om så önskas. Ovanvåningen är inrett med två väl tilltagna sovrum och ett badrum i välskött originalutförande. Just denna bostadsrätt har dessutom en egen liten källare som nås från hallen med möjlighet till privat tvättutrymme. Vid bostadsrättens uppfart finns ett eget garage uppfört med plats för förvaring eller en mindre bil.
Detta är ett väl omhändertaget hem med massor av mervärde som dessutom lämnar utrymme för nästa ägare att sätta sin egen prägel.
Hjärtligt välkomna!

Interiör

Hall: Nås från uteplatsen i norr och är inredd med laminatgolv och strukturtapet.

Kök: Inrett med laminatgolv, strukturapet, kaklat stänkskydd och interiör med vita skåpsluckor. Utrustat med laminatbänkskiva, spis (Electrolux), spisfläkt, och kombinerad kyl/frys (Bosch).

Vardagsrum: Avgränsas från hallen med en fin glasdörr från byggåret som släpper igenom dagsljuset. I vardagsrummet är den vackra fiskbensparketten framtagen och väggarna är tapetserade med strukturtapet. Sällskapsytorna förlängs med det vidbyggda uterummet i söder.

Uterum: Inrett med brädgolv, strukturtapet och helglasad altandörr som leder ut till trädgårdstäppan.

Tvättutrymme källarplan: Inrett med skåpsförvaring (köksinteriör från byggåret) och tvättho. Förberett för tvättmaskin.

Huvudsovrum ov: Rymligt sovrum som kan möbleras med både säng och skrivbord. Inrett med laminatgolv, strukturtapet och 3 inbyggda garderober.

Sovrum ov: Vetter mot norr och är inrett med plastgolv och strukturtapet.

Badrum ov: Halvkaklade ytskikt och klinkers från byggåret utrustat med djupt badkar, toalett, handfat, underskåp, badrumsspegel med hyllplan. Här finns ett öppningsbart fönster som släpper in dagsljus.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brüdigam 24

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Carl Fredrik
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
8
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Carl Fredrik är en liten förening med 8 stycken bostadsrätter i radhusform. Föreningen äger fastigheten Ystad Brüdigam 24 vilken bebyggdes 1955. Både den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av medlemmarna själv. Man pratar om att höja månadsavgiften med någon 100-lapp men ingenting är beslutat än enligt samtal med ordföranden 7/5-20.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2014. Där kan man läsa att en relining och en fasadmålning är åtgärder som planeras. Man har dock nyligen filmat avloppsstammarna och tycker att de ser tillräckligt bra ut för att inte behöva relina eller byta ut dem just nu. Under tre av bostadsrätterna finns källare. För några år sedan dränerade man norrsidan på dessa.

Parkering

Varje bostad har ett eget garage. Föreningen har två extra parkeringsplatser som går att hyra, till en kostnad av 150 kr/månad, genom kösystem. För tillfället är båda upptagna.

TV/bredband

TV och bredband får bostadsrättsinnehavaren ordna via mobilt bredband alternativt via ADSL. Fiber är inte indraget.

Gårdsplats/innergård

Föreningen äger en så kallad allmänning. Denna turas medlemmarna om att klippa under sommarhalvåret enligt ett veckoschema.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga i huset samt ett torkrum. Tvättstugan finns under hus F.

Övrigt

Föreningen godkänner inte andrahandsuthyrning.

Uteplats/balkong

Trädgårdstäppa i söder och stenlagd uteplats i norr.

Parkering

Tillhörande garage precis bredvid huset.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 450 kr

Inkl värme, VA, renhållning

Ekonomi

Andel i föreningen
12,5%
Reparationsfond
846 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
0
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
70 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
300 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Radhus
Byggår
1955
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo i Ystad kommun

En av de mest populära kommunerna kring Österlenområdet. Här kan du välja att bo ute på den idylliska landsbygden, omringad av fantastisk natur och ändå ha en bekvämlig närhet till shopping, kultur och nöjesliv. Med Ystad som tätort får du dessutom goda pendlingsmöjligheter till de större kringliggande kommunerna, och det bästa av allt är att samtliga mysiga orter har en slående närhet till havet.

Ystads kommun gränsar till Skurup i väster, Sjöbo i norr och i öster Simrishamn och Tomelilla. De små orterna i kommunen bär på en klassisk bo-på-landet-känsla, inbäddade av de karaktäristiska skånska rapsfälten och åkermarkerna som sträcker sig långt bort i fjärran. Samtliga med en fascinerande och lockande närhet till havet. Ingelstorp, Köpingebro, Skårby och Sövestad är några av de pittoreska byarna som är belägna i kommunen.

Sydostkusten går ibland under namnet ”Skånes Riviera”, och med sina vackra vidsträckta exotiska badstränder som exempelvis Sandhammaren, Mälarhusen och Ystad Saltsjöbad, så känns smeknamnet väl befogat. Naturlivet bjuder även in till promenader vid Kåsebergaåsen, Krageholmssjön, Baldringetrakten eller Romeleåsen, där du kan beskåda de vackra betesmarkerna med småvatten och spännande växt- och djurliv. Ett trevligt sätt att upptäcka naturen i Ystad är även att vandra längs den populära Skåneleden. Ystad kommun är dessutom rikt på fornminnen med exempelvis Kåseberga och Ales stenar, charmiga vitmålade 1100-tals kyrkor, men också flera andra historiska platser som Marsvinsholms och Krageholms slott.

För den som pendlar erbjuds smidiga tåg-bussförbindelser, där regionsbussar tar dig till de större kringliggande kommunerna som exempelvis Skurup, Sjöbo eller Trelleborg. Med Pågatågen transporterar du dig enkelt in till Simrishamn på ca 40 min, till Malmö på 50 min och sedan vidare till Köpenhamn för den som önskar. Kommunen har även ett stort välutvecklat nät av fina cykelvägar, vilket underlättar för miljövänliga pendlingsalternativ men också trevliga utflykter.

Ystad kommun har förutom flera förskolor, skolor från åk F-9 och gymnasieskolor, även ett stort engagerat föreningsliv med badhus, tennis- och golfbanor och flera idrottsanläggningar, vilket gör det attraktivt för barnfamiljerna. Kulturupplevelser kan kombineras med storslagna konserter på Ystad teater och intima Strindberg-pjäser i mysig cafémiljö på Rynge teater. Eller varför inte besöka några av de museer, konstutställningar och antikvariat som finns utspridda runt om på landsbygden. Gårdsbutiker, mysiga caféer och kända restauranger är också en bidragande orsak till att så många väljer att besöka Ystads kommun.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ystad kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ystads 3 bästa

3
 • Ystad Saltsjöbad
  Ett anrikt badhotell precis vid havet
 • Pastafabriken i Ingelstorp / Il Ristorante
  Ett måste för den som älskar pasta!
 • Stenshuvud
  Ett vackert naturreservat som helt klart är värt ett besök

Karta

Brahegatan 10H

Brahegatan 10H,
271 50 Ystad

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexandra Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 00