Hoppa till innehåll

Unik & välplanerad 2:a med milsvid utsikt!

  • 57 kvm
  • 2 rum
  • 1 595 000 kr

Alby, Botkyrka

Lagmansbacken 11

Utgångspris:
1 595 000 kr
Avgift:
4 889 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
57 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
8 av 9
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår: Värme, vatten & sophantering.

**Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ansvarig mäklare

Tobias Pillai

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Botkyrka

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Unik & välplanerad 2:a med milsvid utsikt!

Våning 8/9 - Dubbla balkonger - Insynsskyddad

Beskrivning

Välkommen till Lagmansbacken 11!

Nu har vi möjligheten att presentera en otroligt välbehållen och fräsch 2:a med unikt läge högst upp på höjden. Bostaden erbjuder öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som utgör en utmärkt social yta där hela sällskapet får plats, här finns även möjligheten att skapa ett extra sovrum om så önskas. Unikt med detta boende är att du som boende kan njuta av två balkonger i olika väderstreck med sjö och milsvid utsikt. Bostaden är helt insynsskyddad och välisolerad vilket leder till ett ostört boende som skapar förutsättningarna för att trivas.

Området består av 700 nyproducerade bostadsrätter på Tingstorget intill Alby tunnelbanestation och E4:an. Läget är eftertraktat och ni bor här i ett lugnt och barnvänligt område. Inom promenadavstånd finns grönområden, badplatser, förskolor och skola. I Alby centrum finns livsmedelsaffär, apotek och caféer. Alldeles intill Alby Centrum finns även Ica Maxi, Biltema och Bauhaus. Större shoppingcenter finns i Kungens kurva med Heron city, Ikea och Skärholmens centrums breda shoppingutbud.

- Härligt ljusinsläpp
- Utmärkt solläge
- Dubbla balkonger med sjöutsikt
- Fönster i två väderstreck
- Helkaklat badrum
- Möjlighet att göra om till en 3 rok
- Öppen planlösning
- Stort sovrum
- Sovrum med utgång till en av balkongerna
- Närhet till det mesta

Kontakta mäklaren för mer information!

Tobias Pillai - Fastighetsmäklare - Bjurfors

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
04—1802
Våningsplan
8 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
57 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 889 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten & sophantering.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2017

TV/bredband

Ja

Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,345%
Pantsatt
Ja

Skuldsättningen har inte varit möjlig att räkna fram, eftersom relevant andelstal inte gått att få fram från föreningen eller förvaltaren

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
120 kr
Summa
420 kr

Detta är nuvarande ägares uppskattade driftkostnader och kan variera bl.a. beroende på hur många personer som ingår i hushållet samt vilka avtal man väljer och tecknar.

Bostadsrättsförening

Namn
Tingshöjden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
363
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BRF Tingshöjden är en av de tre bostadsrättsföreningar vid Tingstorget. Här finns 363 lägenheter, 6 lokaler, 20 förråd och 58 garageplatser.

Tingstorget är en ny samlingspunkt under framväxt som ligger precis ovanför Alby tunnelbanestation. Här, högt beläget och med svårslagen utsikt, bor du med alla tänkbara kommunikationer, service och naturområden precis utanför dörren.

Föreningens hemsida: http://brftingshojden.se/
Tingstorget: http://tingstorget.nu

Försäkring

Försäkringar
Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade av Folksam. I försäkringen ingår det kollektivt bostadsrättstillägg.

Renoveringar - Utförda och planerade

Byggnaderna är nybyggda och har inga planerade renoveringar i dagsläget.

Parkering

Parkering och garage
Relaterat: besöksparkering | bilpool
BRF Tingshöjden har 58 permanenta parkeringsplatser i garaget.

Bra att veta innan du ställer dig i kö för parkering
Bostadsförvaltning administrerar alla parkeringsfrågor för BRF Tingshöjden.

PERMANENT BOENDEPARKERING
Plats: Underjordiskt garage
Avgift garage: 1 000 kr/månad
Avgift mc-plats: 450 kr/månad
Anmälan: Kontakta Bostadsförvaltnings kundtjänst för att ställa dig i kö

TV/bredband

Nätet ägs av Botkyrka Stadsnät. Botkyrka Stadsnät är ett öppet nät med ett stort utbud av tjänsteleverantörer.

På tjänsteportalen Zmarket kan du jämföra priser och beställa internet. Du är inte låst till en tjänsteleverantör utan alla kan välja fritt ur vårt utbud.

Gårdsplats/innergård

Trevliga gårdsplatser med naturskön miljö samt trevlig utsikt.

Gemensamma utrymmen

Förrådsutrymme
På grund av planlösning och begränsat förvaringsutrymme i lägenheten, har ett fåtal lägenheter i föreningen förråd i källare. Merparten av lägenheterna i bostadsrättsföreningen har dock inget extra förrådsutrymme utanför lägenheten. Efter hög efterfrågan från medlemmar har ett antal förråd byggts för medlemmar att hyra (på Lagmansbacken 7, vån -2). Alla medlemmar i BRF Tingshöjden är självklart välkomna att skaffa förråd oavsett vilket nummer man bor på.

Storlek Pris
1,5 m² 200 kr/mån
2,5 m² 400 kr/mån
Kontakta Bostadsförvaltning ifall du är intresserad av att hyra förråd.

Förvaring av cyklar, barnvagnar och rullstolar
Det är inte tillåtet att ställa cykel, barnvagn eller rullstol utanför sin dörr eller entrén. Det finns förvaringsrum avsedda för detta. Tydliga skyltningar finns på dörrarna.

Förvaringsrum för cyklar finns i varje hus. Förvaringsrum för barnvagnar och rullstolar finns på Tingstorget 1, Lagmansbacken 9 samt Lagmansbacken 11.

Tvättstuga
I dagsläget finns ingen gemensam tvättstuga. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin.

Övrigt

BUDGIVNING
Vi använder oss av öppen budgivning, vilket innebär att mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna som då har möjligheten att bjuda över varandra. Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt och bud, samt eventuella villkor med budet.
Alla som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivningslistan med budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till säljare och köpare.

Spekulanter uppmanas att noggrant undersöka lägenheten före köpet, som överlåtes i det skick och med den utrustning som föreligger i dag, med undantag av säljarens åtagande om flyttstädning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Om Alby

Alby är en kommundel i norra Botkyrka, endast en halvtimme från Stockholm C, men nära naturen och Albysjön. Ett nytt centralt bostadsområde med spektakulära hus växer fram vid Tingstorget och kompletterar bebyggelsen från 70- och 90-talen.

Alby blev tätort 1970. Bostäderna som då byggdes ingick i miljonprogrammet. Botkyrkabyggen har ca 3000 lägenheter. Även ett radhusområde byggdes. Alby fick en tunnelbanestation 1975. Under 90-talet tillkom nya hus, bl.a. byggde Riksbyggen bostadsrätter. Alby har nu drygt 14.000 invånare.

På 2000-talet tog Botkyrka Kommun beslut om att utveckla centrala Alby med nytt centrum och 14 nya punkt- och lamellhus. Dessa växer nu fram på höjden ovanför T-banan vid Tingstorget. Husen har modern exteriör och bostadsrätter av hög standard. Utsikten uppe på berget är svårslagen.

Söder om Alby ligger naturområden innan man är framme i Tumba. Österut ligger Albysjön med badplats, småbåtshamn och koloniområde. Norr om Alby ligger Hallunda och Fittja. Västerut ligger Eriksbergs industriområde, som också anlades på 70-talet. I norra delen av området ligger flera stormarknader, som Biltema, Bauhaus, Rusta och ICA Maxi. I södra delen finns ett stort antal företag i varierande branscher.

Alby har ett mindre centrum med vårdcentral, BVC, apotek, gym, klädesaffärer, caféer och en mataffär, Alby Matcenter, med mat från hela världen. Det är bara några minuters bilresa till de stora butiksområdena, Heron City, Kungens Kurva, Skärholmens centrum och Botkyrka Handelsplats i Fittja.

Med sitt läge nära E4/E20 och egen tunnelbanestation har Alby utmärkta kommunikationsvägar. En bilresa till Södertälje tar 15-20 minuter och till Stockholm 20 minuter. T-banan till Stockholm C tar 29 minuter. Det finns flera busslinjer som trafikerar Alby. De går t.ex. till Huddinge, Södertörns Högskola, Fruängen och Tumba (med pendeltågsstation).

Det finns fyra kommunala förskolor i Alby och en fristående. De närmaste grundskolorna är Grindtorpsskolan F-9, Kvarhagsskolan F-9 . St Botvids Gymnasium är Albys gymnasieskola. Alby har ett vård- och omsorgsboende, Alby Äng, nära Albysjön.

I Alby har kulturen en viktig och central plats. Botkyrka Kulturskola med fokus på musik, dans, teater och animation har verksamhet för unga upp till 20 år. Skolan samarbetar med Tumba Gymnasiums estetiska program i musik. Subtopia är en kommunal satsning på upplevelse och cirkus. Ett 50-tal organisationer ingår i Subtopia. Kända och populära Cirkus Cirkör har förlagt sitt huvudkontor, Cirkörhuset, till Rotemannavägen i Alby.

Utbudet av motion, idrott och annan sysselsättning är också stort. Det finns badhus i Fittja, sporthall, idrottsplatser, gym.salar, ishuset, konstfrusen isbana, fotbollsplaner, bandyplan, styrketräning och Albyparkens lek och spel. Man kan också ägna sig åt sportfiske, åka skidor i Flottsbro på andra sidan Albysjön, promenera på Hälsans Stig eller andra grönområdena runt Alby.

Även om Alby är ett ungt samhälle tillhör det ändå de äldsta. Alby är den hittills enda kända boplatsen i Mälardalen från bronsålderns andra period. Albykistan är en hällkistegrav från yngre stenåldern, ca 1800 år f.Kr. Det är det första av Albys kulturminnen och mycket ovanlig i Mälardalen. Göta landsväg var den viktigaste farleden i Sverige från 1600-talet och framåt. Den gick genom Alby och en bit av landsvägen ser man vid avfarten till Eriksbergs industriområde, där den reparerade stenvalvbron står kvar som kulturminne. Nedanför Albyberget ligger en av medeltidens kändaste platser, Svartlötens Tingsplats. Den har anor från mitten av 1200-talet. Tinget blev så småningom Huddinge tingsrätt.

Alby Gård har också anor från Medeltiden, även om nuvarande huvudbyggnad med ekonomibyggnader kommer från slutet av 1800-talet. Det var då Lars Magnus Ericsson (LM Ericsson) ägde gården. Gården är ett exempel på småskalig industrimiljö präglad av Ericssons innovativa inställning till jordbruk och byggnadsteknik. Sedan 1947 äger Botkyrka kommun gården.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Alby? Kontakta Bjurfors mäklare i Botkyrka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lagmansbacken 11

Lagmansbacken 11

145 56 NORSBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Lagmansbacken 11

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder