Tullinge, Botkyrka

Rönnebodavägen 12

Såld, 2020-06-22
Besiktigad
Slutpris
7 400 000 kr
Antal rum
6
Boarea
186 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
1111 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Vanja Andelkovic

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 75

 • Extra kontaktperson

  Christoffer Kihlman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Tullinge

Tullinge är en del av Botkyrka kommun placerad mellan Tumba och Huddinge. I Tullinge bor det ca 20.000 invånare och byggelsen består av såväl villor som flerfamiljshus.

Tullinge är en historisk plats och finns omnämnd i text redan på 1300-talet. I området finns fornborgar från vikingatiden samt fynd som tyder på att här var befolkat redan på mellanstenåldern. Tullinge gård, där huvudbyggnaden är nedbrunnen, är känd sedan 1500-talet och har hyst kända gäster som Drottning Kristina. Den välrenommerade diplomaten Johan Adler Salvius från 30-åriga kriget har fått en gata vid gården uppkallad efter sig.

I slutet av 1800-talet byggdes järnvägsnätet ut och villasamhällen tog form kring stationerna. Tullinge fick sin i början av 1900-talet. När stationen byggdes om på 60-talet flyttades den till sin nuvarande mer centrala plats. Tullinge planerades vid förra sekelskiftet till att bli ett nytt Djursholm fast söder om staden och man skulle dra till sig grosshandlare och konstnärer. En av dem som flyttade dit var Alice Tegnér. Ett nyare musikaliskt geni, som har sitt ursprung i Tullinge, är avlidne Denniz Pop.

De flesta husen i Tullinge är byggda i slutet av 1900-talet eller på 2000-talet. På 1950-talet byggdes Tullingeborg. Under miljonprogrammet på 60- och 70-talet byggdes radhus och flerfamiljshus i Römossen, Tullingeberg, Tullinge Skog och Tullinge Centrum. Ett stort antal fritidshus har rivits eller byggts om till fristående villor, vilket har givit Tullinge sin nuvarande blandade bebyggelse. På det nedlagda flygfältet, där flygflottiljen F18 hade sin verksamhet på Rikstens Gårds ägor, har det nya bostadsområdet Riksten med varierad bostadsform byggts upp med start 2006 och beräknat avslut 2030.

Tullinge har sin egen sjö, Tullingesjön, som en gång i tiden, före järnvägens era, var en viktig transportled. Här finns Stendalsbadet, en liten sandstrand, badbrygga och grässlänt med anlagd grillplats, beachvolleyboll/ bollplan. Vid sjön finns ett par båtklubbar. Via Albysjön och Mälaren kan man ta sig ända ut till Stockholms skärgård, med viss begränsning för båtens storlek.

Vid Stendalsbadet tar man sig till Stendalspromenaden, som är en 4 km natur- och kulturstig som går till Albykistan. En del av stigen går på gamla Göta Landsväg.

Beroende på var man bor i Tullinge finns också närhet till andra bad och friluftsområden, som t.ex. Lida friluftsgård söder om Tullinge med bad, värdshus och motionsspår och höghöjdsbana där ni genom en kombination av klättring, balans, mod och lek tar ni er fram mellan träden. Flottsbro friluftsområde ligger strax norr om Tullinge med skidbacke och bad.

Den som är intresserad av idrott har mycket därutöver att välja på. Vid Tullingesjön ligger Örnbergets Climbing Crag, av många ansedd som Stockholms bästa klippklättring. På bilavstånd finns Rikstens golfbana. Innebandyklubben har en egen hall. 2 km från Centrum ligger Brantbrinks ip med två fotbollsplaner med konstgräs, ishockeyhall, tennishall, löpar- och terrängspår samt en orienteringsklubb.

Trots de natursköna omgivningarna är Tullinge också stadsnära. Direktbussen 726 går från Tullinge till Fridhemsplan under rusningstid. Med egen pendeltågsstation tar man sig till Stockholm innerstad på ca 22 minuter. Även Södertälje ligger på nära pendelavstånd. Det finns interna busslinjer i Tullinge till stationen och till den näraliggande regionsmittpunkten Flemingsberg med butiker, Huddinge sjukhus, Södertörns högskola och järnvägsstation för fjärrtrafiken.

I Riksten finns en matvarubutik och andra mindre butiker. Det större utbudet av butiker hittar man i Tullinge centrum. Det mesta man kan önska finns där, inklusive apotek, vårdcentral, tandläkare, café och restauranger. I framtidsplanerna för centrum finns att bättre binda ihop de två områden i centrum som nu skiljs åt av spårområdet. Tullinge centrum ska utveckla sin gröna karaktär med nya parker, stadskvarter, torg och bostäder. Handels och service ska koncentreras till den naturliga knutpunkten. Längs Alfred Nobels Allé planläggs kontors- och industriverksamhet som ska bindas ihop med Flemingsberg och utvecklas mot en tät stadsmiljö med hög arkitektonisk kvalitet.

I Tullinge finns ett stort antal förskolor att välja mellan och fem grundskolor. De två närmaste gymnasieskolorna är Tullinge gymnasium och Södertörns gymnasium.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tullinge? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Botkyrka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.