Tumba, Botkyrka

Lindhovsvägen 37

Såld, 2021-03-10
Besiktigad
Slutpris
3 830 000 kr
Antal rum
4
Boarea / Biarea
95 kvm / 15 kvm
Typ
Kedjehus
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
289 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Vanja Andelkovic

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 75

 • Extra kontaktperson

  Magnus Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Tumba

Tumba är centralort i Botkyrka Kommun och har ca 40.000 invånare. I Tumba blandas gammalt med nytt. Här finns bebyggelse från början av 1900-talet tillsammans med nyproduktion och många grönområden.

Tumba är speciellt känt för att en av Sveriges första ishockeygiganter, Sven Tumba, kom från orten, samt från Riksbankens sedelpappersbruk, Tumba pappersbruk. Bruket grundlades 1755, namngivet efter Tumba kvarn och den försvunna gården Tuna. 2001 såldes bruket till en annan ägare, men en del av fastigheten är kvar som Tumba Bruksmuseum.

På 1800-talet fanns Bruket och jordbruksbygd där Tumba nu ligger. På 1860-talet fick Tumba en tågstation och däromkring började ett samhälle växa fram. 1904 blev Tumba ett municipalsamhälle. Söder om järnvägen avsöndrades mark för villatomter. Villor byggdes också på mark från Skäcklinge gård och i Tumba skog. 1949 började man bygga flerbostadshus i området Segersjö, som fick sitt namn efter den närliggande sjön. Från 1971 ingår Tumba i Botkyrka kommun som centralort.

I mitten av 1990-talet revs den gamla järnvägsstationen och istället byggdes en modern pendeltågsstation med en upprustad bussterminal för lokaltrafiken. Tumba Centrum byggdes om till ett inomhuscentrum. Här finns nu ett 50-tal butiker och samhällsservice med allt man kan önska, som välkända klädeskedjor, matvarubutiker, systembolag, bank, apotek och bibliotek.

Botkyrka kommun prövar nu att bygga fler bostadsområden i Tumba. Något som är beslutat är de 500-700 bostäderna, bostadsrätter och hyresrätter i Tumba Skog.

Tumba har med sin pendeltågsstation en central placering. Stockholm City når man på 25 minuter, Södertälje på 15 minuter. Med pendeln eller riksväg 226 når man snabbt Flemingsberg med fjärrtågsstation, närhet till Huddinge Sjukhus och Södertörns högskola. I norra delen av Tumba når man E4/E20 och Kungens Kurva, Skandinaviens största handelsplats.

I Tumba finns många förskolor och grundskolor att välj mellan. En av dem är Tunaskolan F-9. Det finns två gymnasier: Tumba Gymnasium och Xenter. Den senare erbjuder komvux och yrkesutbildningar.

I Tumba finns mycket grönområden. Det närmaste naturreservatet är Vinterskogen med tre sjöar vackert inbäddade i skogen. Här kan man promenera, bada, plocka svamp, rida, motionera, fiska eller grilla vid någon av de anlagda grillplatserna. Det är också nära till Storvretens grönområde med motionsspår, strövområden och ett inomhusbad.

Den perfekta utflykten för barnfamiljen finner ni endast en kort bilfärd från Tumba centrum, i vacker miljö med plats för picknick ligger Hågelbyparken. En av Sveriges vackraste folkparker där det alltid är något på gång. I parken och i dess historiska byggnader firas det högtider och besökare kan njuta av många evenemang som utställningar, dans och barnteater, hälsa på djuren på 4H-gården eller äta gott på Hågelby Wärdshus

För den som vill idrotta finns det mesta att välja mellan. I Tuna finns bollplan och ridhus i Skrävsta ridanläggning. Närmaste golfklubb är Botkyrka golfklubb. Främsta förening är IFK Tumba med många idrottssektioner. Mest framgångsrik är man inom handboll och hockey.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tumba? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Botkyrka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.