Chans till 60-talsvilla med 7–8 rum och stor potential, soligt och fint läge samt dubbelgarage

Enebyberg, Danderyd

Enmans Väg 6b

Besiktigad
Pris
9 700 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1051 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
188 kvm / 188 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Chans till 60-talsvilla med 7–8 rum och stor potential, soligt och fint läge samt dubbelgarage

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-7820069

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Soligt läge, fin, plan tomt och dubbelgarage i källarplan är några av de främsta fördelarna med denna villa om totalt 376 kvm varar boyta 188 kvm med 7 rum och ytterligare utrymmen i källarplan. Allt i ypperligt läge i mysiga Enebyberg, nära stora natur- och friluftsområden och Enebybergs station på Roslagsbanan.

Huset är i originalskick från 1966 och har visst eller snarare stort renoveringsbehov, vilket ger möjlighet att skapa familjens egen drömbostad. Samtidigt finns mycket charm i form av den stora stenlagda terrassen kring huset och mycket ljusinsläpp i sällskapsdelen. Yttertaket är dock från 2002.

Entrévåningen är bra planerad med luftigt vardagsrum, matsal och yteffektivt arbetskök, samt ett flertal sovrum i familjens mer privata del. Kring hela sällskapsdelen löper en härlig terrass runt två sidor varav gavelsidan har en bra matplats under tak. Terrassen ger nästan lite sydeuropeisk känsla med stenläggningen och muren runt om.

Förutom de många rummen på den huvudsakliga bostadsvåningen har du ett källarplan med gott om extra utrymme – här finns både gillestuga och hobbyrum, bastu och dusch samt gott om förrådsutrymmen. Dubbelgaraget ger plats för två bilar och det finns utrymme för ytterligare två bilar på uppfarten.

Tomten på 1 051 kvm är väl insynsskyddad tack vare häckar runt om. Med både plana grönytor och rabatter med mera ger den sköna utemöjligheter för både barn och vuxna. Trädgården når man enkelt direkt från terrassen.

Interiör

Entrén och hallen ger lite av funkiskänsla med de fina fönstren som omger ingången. Hallen har bra plats för klädavhängning och det finns en liten gäst-wc i anslutning.

En halvtrappa upp till höger ligger sovrumsdelen som omfattar hela fyra sovrum varav ett stort master bedroom, samt även en stor möblerbar hall, användbar som t ex bibliotek/tv-rum. I den här ”flygeln” finns även badrummet samt en rejäl klädkammare.

Till vänster om hallen öppnar sig vardagsrummet som är väl tilltaget till ytan och sträcker sig i vinkel med matsalsdelen bredvid köket. Vardagsrummet har ett vackert parkettgolv i original samt en öppen spis, på gavelsidan öppnar pardörrar upp till terrassen. Ljusinsläppet är sagolikt från höga fönster längs hela den soliga entrésidan. Innanför matsalsdelen ligger köket som också har en egen liten matplats.

I källarvåningen finns en stor mysig gillestuga med flera fönsterpartier, ljus interiör, öppen spis och trägolv. Rummet går att disponera på flera sätt, som barnens eget umgängesrum, tv-rum eller kanske rentav master bedroom. Ytterligare ett stort rum med många möjligheter är hobbyrummet. Dessutom har källarplanet ett extra sovrum, ypperligt som arbetsrum och/eller gästrum. I övrigt finns dusch och bastu, klädkammare, förråd och matkällare. Från hobbyrummet finns en groventré till trädgården och från trappan ner till källaren är det nära till garageingången.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kråkan 15

Tomt

Tomtarea 1 051 m² (friköpt).

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Övrigt

Roslagsbanan, med stationen Enebyberg tar dig på ca 15 minuter in till Östra Station, Tekniska Högskolan.
Från Enebybergsvägen går bussarna 604, 611, 613 och 695 till Mörby Centrum eller Danderyds Sjukhus och tunnelbanans röda linje - en resa på mindre än 10 minuter.
På Eneby Torg finns livsmedelsaffär, konditori, bibliotek och vårdcentral och trevliga butiken M & J, väl värd ett besök.
Enebyängens handelsplats: Här finns dryga 10-talet butiker och restauranger. Täby Centrum har hundratal butiker med otroligt utbud och långa öppettider. Åker du inte bil, är det lätt att ta bussen hit.
På Enebybergs IP finns gräsplaner, ishall, ny tennishall.
Enebyberg ligger intill Rinkebyskogen. Från centrum Eneby Torg leder en väg till Enebybergs gård och vidare till Rösjön, där det finns en kommunal badplats. Badet är populärt för både stora och små, och när isen har lagt sig plogas en skridskobana på sjön. Söder om Enebyberg börjar Roslagsleden. Den fortsätter genom Rinkebyskogen via Enebybergs idrottsplats och Rösjön.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggår
1966
Fasad
Kalksandsten, träpanel
Grund
Källaren med betonggolv
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Kombipanna med olja eller el
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Ombyggnad, Renoveringar

Yttertaket är från 2002

Planbestämmelser

Stadsplan (1934-11-09) , Tomtindelning (1957-05-23)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Villa

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 783 000 kr
Byggnadsvärde
2 677 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
9 700 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
188 kvm*
Tomtarea
1051 kvm
Biarea
188 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Ja

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Enebyberg

Villasamhället Enebyberg är den nordligaste kommundelen i Danderyd. Bebyggelsen gränsar till Täby och även till Rösjöskogarna. Enebyberg har ett eget centrum kring Eneby Torg, med mataffär, apotek, café med mera samt Enebykyrkan och biblioteket, och ett drygt hundratal bostadsrätter. Här finns även en stor handelsplats vid E18 – Enebyängen med ett flertal butiker och ett drygt hundratal bostadsrätter. I övrigt finns barnomsorg, skolor, idrottsplats och ett rikt friluftsliv.

Samhället präglas av villa- och småhusbebyggelse, med en varierande arkitektur och byggnadsstil. I de äldre östra delarna finns mycket kvar av det tidiga 1900-talets villakaraktär. De nordvästra delarna består av grupphusbebyggelse.

Köpa eller sälja bostad i Enebyberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Täby Danderyd! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Enmans Väg 6b

Enmans Väg 6b,
182 46 Enebyberg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-7820069

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Enebyberg, Danderyd

  Besiktigad
  Adress
  Movägen 1
  Pris
  9 900 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  123 kvm / 76 kvm
  Tomtarea
  1120 kvm