Stor, gedigen och urcharmig 60-talsvilla 8 rum och inomhuspool, i attraktivt läge nära Roslagsbanan

Enebyberg, Danderyd

Fenixvägen 1A

Besiktigad
Pris
10 750 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
1011 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
246 kvm / 69 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stor, gedigen och urcharmig 60-talsvilla 8 rum och inomhuspool, i attraktivt läge nära Roslagsbanan

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En villa med fantastisk 60-talscharm, klassisk och samtidigt med mycket egen karisma, finns nu tillgänglig i utmärkt läge nära Enebybergs station, grönområden och service. Villan är i souterräng och är riktigt stor med 246 + 61 kvm. Bostaden rymmer hela 8 rum med bud på fler om man förvandlar exempelvis förråd eller klädkammare till exempelvis arbetsrum, gym eller hobbyrum.

Att prata om social planlösning är en klar underdrift i det här huset, där entrévåningens vardagsrum är enastående stort, luftigt och ljust, med fönsterpartier åt tre håll och möjlighet att skapa flera rum i rummet, exempelvis matsalsdel eller musikdel förutom de huvudsakliga umgängesytorna. Allt med den eleganta öppna spisen i centrum.

Kök och matsal är också de utmärkt planerade, köket utan onödiga golvytor men istället med frikostiga arbetsbänkar och förvaringsutrymmen. På sommaren tillkommer sällskapsytorna utomhus, som omfattar en solig stenlagd terrass på gaveln, en härlig balkong längs övervåningens hela baksida (med utgång från tre sovrum) samt en stenlagd uteplats vid baksidans entré, för avkoppling mellan bastubad och poolbad.

Övervåningen mönstrar tre stora sovrum och ytterligare tre finns på nedre plan, med fönster mot baksidan. De många sovrummen ger plats för många tänkbara familjekonstellationer, bonusbarn och gästfrihet. De extra sällskapsytorna nere omfattar poolrummet och ett stort allrum med egen eldstad och en mysig loungedel för allt från poolpartyn till barhäng och relaxrum. Varma sommarkvällar är det trevligt att kunna bjuda in till trädgårdsfest där man kan mingla mellan uteplatser, bastu och dopp.

Villan är byggd 1968 och har kvar de fina tidstypiska karaktärsdragen, dels det rejäla bygget och kvaliteten, dels en rad utsökta interiördetaljer som två eldstäder, pardörrar med vackra glas och stora fina fönster. Ett och annat återstår att göra med sovrummens ytskikt, men i övrigt är huset i mycket gott skick och de större renoveringarna är redan avklarade. Poolen är ombyggd 2009 och altanen 2008, nytt tak lades 2004. Övre badrummet renoverades mycket exklusivt 2000 och köket 1998.

Tomten är också den generös till ytan, med 1 011 kvm som innefattar en framsida med plana gräsytor och en sluttande baksida med elegant grusläggning intill huset. Terrassens stenläggning fortsätter och sträcker sig runt hela framsidan. Uppfarten har plats för tre bilar.

Läget är strategiskt och trevligt i Enebyberg, med bara några minuters promenad till Enebybergs station på Roslagsbanan och även gångavstånd till vardagsservice och stora naturområden. Området har flera bra förskolor och skolor, kring Eneby Torg finns mataffärer och restauranger. I Rinkebyskogen finns vandringsleder och motionsspår samt en led bort till Rösjöns badplatser, du har även gångavstånd Enebybergs gård, idrottsplats samt Enebyängens handelsplats. Från Enebybergs station på Roslagsbanan tar du dig smidigt in till Tekniska högskolan och city

Interiör

Hallen når du via framsidans entré som öppnar upp i ett bra kapprum med klinker/stengolv och ljusa väggar, samt gott om plats för klädavhängning. Intill hallen finns en gäst-wc.

Hallen öppnar sedan upp mot matsalen, som har ett fantastiskt fönsterparti mot baksidan och balkongen, och är ett väl tilltaget måltidsrum med plats för ett rejält långbord. Mellan matsalen och vardagsrummet ståtar vackra originalpardörrar med glas. I matsalen finns utgången till balkongen, där du sitter på parkett längs hela baksidan, med utsikt över baksidans trädgård, på en solig frukostplats med klinkergolv.

I anslutning till matrummet ligger det underbara lantköket, smart planerat och långsträckt vilket ger generösa arbetsytor som flödar av ljusinsläpp från fönsterraden ovanför arbetsdelen, med rader av extra skåp under taket. Inredningen är en fin kombo av toppmodern maskinpark och praktiska stommar med utdragslådor, och stilfulla luckor med fina beslag och vackra vitrindörrar. Den ljusa inredningen, inklusive de stora klinkerplattorna, får en effektfull kontrast av mosaikkaklet som pryder väggarna.

Vardagsrummet är en hänförande sällskapsdel vad gäller både storlek, elegans och ljusinsläpp – ett magiskt rum som slingrar sig runt den murade öppna spisen i mitten och omges av fönster åt tre håll, bland annat panoramafönster mot baksidan och stora glaspartier mot terrassen. Här finns inga begränsningar, vare sig du vill kunna öppna upp ett dansgolv när det är dags för en riktig fest. Men framför allt är det en underbar miljö för avkoppling och umgänge med familj och vänner, med tilltalande inramning av vitrandiga tapeter och parkettgolv.

Från vardagsrummet når du via pardörrar den generösa terrassen, gediget stenlagd och med gott om ytor för matbord, grill och vilstolar. Hörnläget ger utsikt åt flera håll och taket ger skydd vid regn. Stenläggningens fortsättning ger fler ytor för vilstolar eller fikabord på andra platser längs entrésidan.

Mot baksidan ligger två rymliga sovrum, båda med lyxen att ha egen utgång till balkongen. Hörnrummet har en bra garderobsvägg och passar bra som master bedroom. Båda rummen är inredda med målade väggar och ljus heltäckningsmatta. Ytterligare ett hörnsovrum finns, med utsikt mot framsidan och avskilt läge, lämpligt som arbetsrum eller gästrum.

Nära alla sovrum ligger badrummet, påkostat och mycket läckert inrett med inbyggt stort bubbelbadkar med trappa och inramning av mosaikkakel i grått, samt övriga väggar i stenkakel och stor extravagant tvättställsmöbel. Bredvid badkaret sitter inbyggda vägghyllor i glas.

Nedervåningen ståtar med en egen umgängesdel att använda som allrum och samtidigt relaxrum i anslutning till poolen, som omges av ett flertal fönster. Pooldelen är gedigen och relaxytan plus poolen inramas av ett maffigt stengolv. Allrummet har en egen eldstad i murstocken och är perfekt som en lounge eller barhörna. Sällskapsdelen har bekväm egen entré till/från baksidans trädgård, vilket gör det enkelt att röra sig mellan bad, bastu och sol.

Mot baksidan ligger tre ytterligare sovrum, alla bra som barnrum med ett mindre i mitten och två större. Alla har två fönster mot baksidan vilket ger rikligt med ljusinsläpp. Interiören är genomgående ljusa tapeter.

Bredvid pool- och sällskapsdelen finns en relaxdel med stor bastu och duschhörna, samt en separat wc. Mittemot sovrummen finns tre stora rum för förråd, klädkammare och matkällare.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Talgoxen 11

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till fibernät.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Parkering

Uppfart med plats för 3 bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
10 750 000 kr
Rum
8
Sovrum
6
Boarea
246 kvm*
Tomtarea
1011 kvm
Biarea
69 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
7
Hushållsström
10 000 kr
Värme
40 000 kr
Renhållning
2 300 kr
Vatten/Avlopp
6 349 kr
Summa
58 649 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-08-08

Ombyggnad, Renoveringar

2009 - Ombyggnad av pool
2008 - Ombyggnad altan
2006 - Installation av luftvatten värmepump
2004 - Nytt tak
2000 - Badrum övervåning
1998 - Kök

Planbestämmelser

Tomtindelning (1964-11-17) Stadsplan (1964-04-15)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-08/79.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 425 000 kr
Byggnadsvärde
4 384 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
1968
Fasad
Tegel
Grund
Platta på mark
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Vattenburen el - Luft/vattenvärmepump
Takbeklädnad
Takpannor
Ventilation
Frånluftsventilation
Fönster
Kopplade fönster / 2-glas / 3-glas / Isolerglas
Grundmur
Lättbetong

Länkar

Området

Att bo i Enebyberg

Villasamhället Enebyberg är den nordligaste kommundelen i Danderyd. Bebyggelsen gränsar till Täby och även till Rösjöskogarna. Enebyberg har ett eget centrum kring Eneby Torg, med mataffär, apotek, café med mera samt Enebykyrkan och biblioteket, och ett drygt hundratal bostadsrätter. Här finns även en stor handelsplats vid E18 – Enebyängen med ett flertal butiker och ett drygt hundratal bostadsrätter. I övrigt finns barnomsorg, skolor, idrottsplats och ett rikt friluftsliv.

Samhället präglas av villa- och småhusbebyggelse, med en varierande arkitektur och byggnadsstil. I de äldre östra delarna finns mycket kvar av det tidiga 1900-talets villakaraktär. De nordvästra delarna består av grupphusbebyggelse.

Köpa eller sälja bostad i Enebyberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Täby Danderyd! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Fenixvägen 1A

Fenixvägen 1A,
182 46 Enebyberg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 69

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Enebyberg, Danderyd

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Gethagsvägen 19
  Pris
  14 750 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  266 kvm
  Tomtarea
  1371 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!