Härlig välhållen familjevilla 5 rum och dubbelgarage och lättskött tomt

Enebyberg, Danderyd

Österängsvägen 3D

Besiktigad
Utgångspris
9 800 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
729 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
161 kvm / 97 kvm

Visning

 • söndag 20/10, KL 12:45 - 13:30

 • måndag 21/10, KL 17:00 - 17:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Härlig välhållen familjevilla 5 rum och dubbelgarage och lättskött tomt

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Chans till en mycket fin villa med stora öppna sällskapsytor och fyra sovrum samt gott om extrautrymmen, i Enebyberg nära kommunikationer, service och grönområden. Villan har underbara soliga utomhusytor med altandäck i två våningar och murade partier på en lättskött tomt.

Villan är i ursprung uppförd 1938 och är om och tillbyggd 1974. Bostaden är ett fint souterränghus som är väl underhållet genom åren. Här får familjen en bostad med genuin karaktär, tillsammans med alla moderniteter, bland annat det fräscha köket, helrenoverat 2008. Huset fick även nya fönster 2012 och nya garageportar 2015.

Interiören är genomgående fräsch och stilren med fin färgsättning. Rummen har trägolv i varierande nyanser och sovrummen har träpanel i taket.

Boytan på 161 + 97 kvm biarea är väl disponerad över en luftig, härligt stor sällskapsdel med matsal och vardagsrum i anslutning till köket. Till detta har du fyra sovrum i lite olika storlek, badrum och wc samt dessutom relaxavdelning på nedre plan med bastu och stort badkar.

Till villan hör ett stort garage vilket är praktiskt för familjen med tre bilar, och annars ger garaget massor av extra förvaringsplats. Dessutom har souterrängvåningen flera ytterligare förrådsutrymmen. Andra fördelar är tegelfasaden som är lättskött då man slipper regelbunden ommålning.

Tomten på 729 kvm är trevlig med stora lättklippta gräsytor och bra insynsfrihet tack vare staket. Tomten sluttar uppåt vilket ger den övre delen och baksidans utomhusytor ett högt fint läge med mycket sol.

Läget är ypperligt i lugna Enebyberg, med mysigt eget torg där du har mycket vardagsservice, samt närhet till Rinkebyskogens fina natur- och strövområden, Rösjön med badplats, idrottsplats med fotbollsplaner, ishall och tennisbanor. Större handelsplatser är lokala Enebyängen och för heldagsshopping finns Täby centrum som du snabbt når med bil.

Via Roslagsbanan når du Stockholm på en kvart, och från området går även flera busslinjer till bland annat Mörby och Danderyds sjukhus. Närheten till E18 ger snabb restid med bil både till city, Roslagen och E4.

Interiör

Hallen är ett rymligt kapprum med ljust klinkergolv och ljusa väggar. Det finns bra plats för ytterkläder och hallen öppnar upp mot alla rum med köket direkt till vänster. I anslutning till hallen finns två wc, en större och en mindre.

Köket är smakfullt inrett, gediget renoverat 2008 med yteffektiv disponering, bra arbetsytor och gott om förvaring. Köksön mot matsalsdelen ger en öppen planlösning och maskinparken är modern med bland annat inbyggd ugn och mikrovågsugn. Snyggt kakel pryder väggen och ljusinsläppet är generöst via ett fönster över diskbänken samt matsalens fönster.

Sällskapsdelen sträcker ut sig över frikostiga öppna ytor med matsalen närmast köket och en härlig loungedel för soffor, fåtöljer och hemmabio. Ljusinsläppet är enastående tack vare stora fönster på tre sidor, och i vardagsrummet tronar braskamin spis. Interiören är elegant med sobert varmgråa väggar till ett vackert parkettgolv.

På baksidan väntar ett soligt altandäck med plats för matbord, grill och vilstolar. Läget är väldigt skyddat och ogenerat tack vare inramande staket och tomtens höga läge. Ovanför baksidans fönster sitter en markis som ger skugga till altanen vid behov. Altanen har sedan en trappa ner till ytterligare en trädäckad uteplats med murparti runt om.

De tre sovrummen på entréplan har alla gott om utrymme för skrivbord med mera förutom säng, de två större har egna garderober och hörnrummet mot baksidan är ett bra master bedroom med ljusa väggar och egen utgång till tomten. Det mindre rummet bredvid vardagsrummet passar bra som barnrum.

I souterrängplanet finns en underbar relaxdel med både bastu och stort inbyggt jacuzzibadkar, allt inramat av stilfullt kakel och klinkergolv. Bredvid relaxdelen finns ett rum som passar perfekt att inreda med fåtöljer att koppla av i efter bastun, alternativt går det att använda som sovrum eller gästrum. I övrigt finns en praktisk och väl tilltagen tvättstuga, klädkammare, förråd samt ingång till garaget.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Boken 29

Planbestämmelser

Tomtindelning (1971-12-08) Stadsplan (1934-11-09)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM4-12/375.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 445 000 kr
Byggnadsvärde
2 641 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
1974
Fasad
Kalksandsten, träpanel
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster isoler

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
80
Energideklarationsdatum
2019-04-15

Ombyggnad, Renoveringar

2008 - Nytt kök
2012 - Nya fönster
2015 - Garageportar

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld

Parkering

Stort dubbelgarage med fjärrstyrda portar. Generös plats för verkstadsbänk och förvaring. På uppfarten finns plats för ytterligare två bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
9 800 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
161 kvm*
Tomtarea
729 kvm
Biarea
97 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
7 000 kr
Värme
14 000 kr
Försäkring
7 000 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Summa
36 500 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Enebyberg

Villasamhället Enebyberg är den nordligaste kommundelen i Danderyd. Bebyggelsen gränsar till Täby och även till Rösjöskogarna. Enebyberg har ett eget centrum kring Eneby Torg, med mataffär, apotek, café med mera samt Enebykyrkan och biblioteket, och ett drygt hundratal bostadsrätter. Här finns även en stor handelsplats vid E18 – Enebyängen med ett flertal butiker och ett drygt hundratal bostadsrätter. I övrigt finns barnomsorg, skolor, idrottsplats och ett rikt friluftsliv.

Samhället präglas av villa- och småhusbebyggelse, med en varierande arkitektur och byggnadsstil. I de äldre östra delarna finns mycket kvar av det tidiga 1900-talets villakaraktär. De nordvästra delarna består av grupphusbebyggelse.

Köpa eller sälja bostad i Enebyberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Täby Danderyd! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Österängsvägen 3D

Österängsvägen 3D,
182 46 Enebyberg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 69

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Enebyberg, Danderyd

  Besiktigad
  Adress
  Gethagsvägen 6B
  Pris
  10 250 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-5
  Boarea / Biarea
  174 kvm / 90 kvm
  Tomtarea
  992 kvm

  Visning: 2019-10-20 14.00

 • Friliggande villa

  Enebyberg, Danderyd

  På förhand
  Adress
  Enebybergsvägen 29
  Pris
  10 500 000 kr
  Antal rum
  6
  Boarea / Biarea
  129 kvm / 70 kvm
  Tomtarea
  1356 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!