Hoppa till innehåll
. Golfvägen 21 - Bjurfors

Högt belägen utsiktsvilla med patio, pool och resortkänsla

Kevinge, Danderyd

Golfvägen 21

Pris:
34 000 000 kr
Antal rum:
7
Boarea / Biarea:
197 kvm / 206 kvm
Tomtarea:
2726 kvm
Byggår:
1939

Högt belägen utsiktsvilla med patio, pool och resortkänsla

Bjurfors Beyond presenterar en spektakulär tegelvilla på högt läge med fri utsikt över Kevinge golfbanas pastorala miljö

Beskrivning

I slutet av den fridsamma återvändsgatan öppnar sig Kevinge golfbanas fria vidder. Banans närmast pastorala miljö ligger bedövande vackert, i sluttningen mot Edsviken, 300 meter ner. På den stora hörntomten om 2 762 kvm sträcker en parkliknande trädgård ut sina gräsytor bakom klassiskt smidesstaket och skyddande amerikansk hagtornshäck. Den ståtliga tegelvillan tronar mycket högt i klippbranten. Huset om närmare 200 kvm och lika mycket biarea byggdes ursprungligen 1939 men har på senare år genomgått omfattande renoveringar och en större ombyggnad.

Ner mot gatan vänder villan, byggd i en vinkel, sin formrena fasad under ett svagt sluttande tegeltak. Under en skyddande tegelmur med pelare finns suterrängplanets tre pampiga garageportar. Det första intrycket är lika hemligt som pampigt och arkitekturen för tankarna till en italiensk villa på högt läge. Det intrycket blir inte svagare av den mycket stora patio som döljer sig bakom tegelmurarna. Här finns poolområde, soldränkta ytor och en upphöjd terrass under tak. Kvällssolen dröjer sig kvar tills solen har gått ner. När poolbelysningen tänds känns atmosfären igen från en kontinental semesterresort. Pations terrakottaliknande golv är ännu varmt efter dagens sol. De sista golfslagen hörs på avstånd och fågelsången tar över ljudbilden. Villans öppna interiör präglas av entréplanets stora sällskapsytor med massivt ljus från alla håll. Känslan av stora och ljusa rumsvolymer är stark. Den fria utsikten är ständigt närvarande och Edsviken glittrar till bakom grönskan. Flera tidlöst vackra originaldetaljer har kompletterats med vår tids design och massiva material. Utöver fiskbensparketterna drar ett ljust marmorgolv med vattenburen värme genom flera rum. På detta plan finns även kök samt en mer privat sovavdelning med sovrum, stort master bedroom och sobert badrum. I suterrängplanet finns två sovrum, allrum, spaavdelning, vinkällare, tvättavdelning och förrådsrum. Det nybyggda trebilsgaraget nås via en trappa från suterrängplanet. Bakom huset reser sig den trygga klippbranten till tomtens högsta punkt med svindlande utsikt, en tänkbar plats för ett gästhus eller inspirerande skrivarlya. Läget, med 4 minuter till Mörby centrum med T-bana och några minuters promenad till strandpromenaden vid Edsviken, behöver ingen djupare förklaring.

Interiör

Parkera på den stenlagda uppfarten med plats för många bilar. Följ den brant stigande stenläggningen som rundar huset till höger, flankerad av hög grönska på båda sidor.

PATIO
Längre fram skymtar en kökstrappa och till vänster leder en trappa upp till ett rundat tegelvalv med teakport. Här ligger villans snudd på enorma patio i skydd av murarna och det höga läget, den italienska atmosfären förstärks. Här finns poolområde och stora ytor med terrakottaliknande klinker och sol större delen av dagen. De fria ytorna får rumslighet av olika murar, tegelvalv och poolområdets runda duschrum i tegel och glasbetong.

TERRASS
Ytterligare en trappa leder upp till en terrass under tak i villans vinkel. Den ligger inramad av låga murar. Här öppnar sig panoramautsikten över den kuperade golfbanans gröna vidder. Det höga läget ger nästan illusionen av att villan är byggd i en gigantisk slottspark. Edsvikens vatten glittrar till i grönskan – vågorna slår mot stranden bara 300 meter ner.

ENTRÉHALL
Ytterligare ett rundat tegelvalv intill terrassen leder fram till en tidstrogen ekport i original. Ett ljust marmorgolv med vattenburen värme slår an tonen för den sobert exklusiva interiören. Till höger försvinner marmorgolvet iväg till en mer privat avdelning med sovrum och badrum. Till vänster löper golvet längs en garderobsvägg med skjutdörrar.

SÄLLSKAPSYTOR
Här öppnar sig villans fantastiska sällskapsytor med klassisk fiskbensparkett. Två rundade fönstervalv med blyinfattat glas och fönsterbänkar i kalksten skapar atmosfär. Det första intrycket – förutom känslan av stora och ljusa rumsvolymer – domineras av det djupa burspråket längst bort. Där öppnar ett stort perspektivfönster utsikten över fairways och greener, med rätt ljus ser det nästan ut som en stor tavla av William Turner. På den djupa fönsterbänken är det lätt att bli sittande när det varma kvällsljuset släpar över ytorna, eller när dimman sakta lättar en tidig morgon. En varm sommarkväll står rummets glasparti på vid gavel ut mot terrassen, låt gästerna mingla ut i kvällssolen. Doften är tung av rhododendron och nyklippt gräs. När mörkret faller, och poolbelysningen får vattnet att glittra i blått, känns atmosfären igen från en internationell semesterresort

MATSAL
En central vägg med dörrvalv mitt i de stora sällskapsytorna skapar en vinkel där matsalen tar vid i öppen planlösning. I vinkeln finns en formren öppen spis där björkveden kan knastra när höstgrytan dukats fram. Matsalen har stort fönsterparti med blyinfattat glas in mot grönskan på villans baksida. Härinne finns plats för många vänner och halva släkten runt långbordet.

KÖK
Det stora köket, med värmeklinker och sober inredning från Poggenpohl, är skapat av människor med ett aningen större matlagningsintresse än normalt. Det är centrerat runt en stor köksö med gasspis, ångkokare och stor fläkt i rostfritt. Köksön har barhäng i körsbär med plats för allt från läxböcker till väntande middagsgäster. Köket har arbetsytor i tålig Corian samt härligt ljus från två väderstreck. Här finns bland annat extra bred ugn samt kyl och frys med isvattenfunktion, samtliga från Gaggenau och Miele och i rostfritt utförande. En dörr leder ut till en trappa ut till trädgården.

SOVRUM
Tillbaka i entréhallen leder marmorgolvet in i en inre hall som förbinder till badrum och två sovrum. Till vänster ligger ett barn- eller arbetsrum med marmorgolv, originalgarderob och fönster mot grönskan.

MASTER BEDROOM
Villans magnifika master bedroom är stort. Kaskader av ljus faller över marmorgolvet från fyra fönsterpartier i tre väderstreck. Det ger ett brett utsiktspanorama, och totalkoll på ungarnas morgondopp i poolen. Rummet känns harmoniskt och skyddat från insyn, tack vare det höga läget. Här finns en hel garderobsvägg med platsbyggd och smart inredning. Takets infällda downlight skapar en skön ljusmiljö. Som i resten av huset har rummet separat reglering av den vattenburna golvvärmen. Rummet har även en egen AC

BADRUMMET
Det stora badrummet ligger intill master bedroom och har sobert marmorgolv med värme och vitt helkakel. De två rundade fönstervalven med blyinfattat glas fångar upp ursprungsmiljön och skapar atmosfär. Här finns formrent handfat, wc, bidé, dubbla handdukstorkar, stort hörnbadkar och inkaklat duschrum med glasdörr.

ALLRUM
Följ entréhallens trappa ner till det stora suterrängplanet. Till höger ligger ett allrum med värmeklinker för allt från tevespel till höga legobyggen.

TVÄTTAVDELNING
Allrummet förbinder till förråd och till villans välplanerade tvättavdelning med värmeklinker, maskiner, torkskåp, arbetsyta och skåpsförvaring.

TEMPERERAD VINKÄLLARE
Innanför pannrummet, med bergvärmepump och annan teknik, väntar en fin tempererad vinkällare med traditionell atmosfär. Här finns plats för en större samling viner samt yta för vinprovning med ett par vänner.

SOVRUM MED SPA
På andra sidan trappan finns ett sovrum som ligger en suite med ett spaliknande badrum med separat wc, bastu och duschrum med ångbadsfunktion. Kanske är det här familjens tonåring eller student huserar.

SOVRUM
På andra sidan allrummet finns en mindre hall som förbinder till klädkammare och wc samt egen utgång till entrésidan . Här ligger ytterligare ett tonårs- eller gästrum. Rummet får extra ljus från ett stort glasparti ut mot entrén. Denna lilla avdelning, med egen entré, förråd och wc, är också tänkbar som arbetsrum eller eget företagande. Detta rum har egen AC.

TREBILSGARAGE
Det nyskapade garaget ligger under suterrängvåningen, en klinkertrappa leder ner. De välutrustade ytorna om 120 kvm är en veritabel livsdröm för den bilintresserade. Här finns värmeklinker med avrinning, plats för tre bilar, fjärrstyrda portar och mängder av förrådsyta.

Ansvarig mäklare

Film

Golfvägen 21 Kevinge

Bilder

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Briggen 1

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Stadsplan Stadsplan Tomtindelning

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Väg Mm

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-35/78.1
Last: Officialservitut Kraftledning Expr Fullbordad, 01-IM4-20/29.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
9 640 000 kr
Byggnadsvärde
3 640 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
5 800 kr
Värme
25 300 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
15 000 kr
Summa
48 600 kr

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 000 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

1998 – 1999 byggdes befintligt hus om och totalrenoverades.

1999 - Tillbyggnad omfattande 120 kvm garage, poolmaskinrum, terrasser och pool.
1999 - Dränering och isolering av grund och väggar under jord. Friläggning av väggar ned till under grundsulan. Återfyllning med nytt dränerande material.
1999 - Ny vatten och avloppservis från gatan.
Nya rör i hela huset.
Ny el i hela huset.
Ny kabel i rör från säkringsskåp vid gatan till elcentralen i huset.

1999 - Omläggning av tak. Ny papp, läkt och Vittinge en-kupigt lertegel.
Snörasskydd och plattformar för tillträde till skorsten monterades.
Nya hängrännor och stuprör.
Byte av isolering på vind (gammal isolering sögs bort och ersattes med ny lösulls isolering). Ny vindslucka med stege samt golv på delar av vinden.

1999 - Installation av FTX system GOLD 2 roterande värmeväxlare med tillskottsvärme och frikyla från bergvärmepump. Frikylan
sänker temperaturen inomhus ca 5 grader på sommaren och värmer samtidigt upp energibrunnen.

1999 - Nya gjutna golv med vattenburen golvvärme som regleras individuellt för varje rum.
1999 - Radonventilation installerades under golvisoleringen.

2004 - Massiv smidesstaket runt tomten och fjärrstyrd körgrind.
2004 - Nya förstärkta garageportar i teak varav 2 stycken är fjärrstyrda vipportar.
2005 - Byttes alla fönsterpartier (utom de blyinfattade) till aluminiumprofiler med 2-glas isolerrutor med lågemission och
fyllda med argongas. U-värde 1,3.
2014 - Nytt sandfilter till poolen.
2017 - Ny bergvärmepump IVT Geo 222.
2020 - Nya motorer och elektronik till garageportarna.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
34 000 000 kr
Rum
7
Antal sovrum
4
Boarea
197 kvm*
Tomtarea
2726 kvm
Biarea
206 kvm

*Enligt mätprotokoll

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng samt garagevåning
Byggår
1939*
Fasad
Ytterväggar är original tegel med luftspalt.
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme - Bergvärme
Takbeklädnad
En-kupigt lertegel
Ventilation
Mekanisk till och frånluft FTX med kyla
Fönster
Isolerglas

*Till och ombyggt 1999

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2021-05-24

Länkar

Om Danderyd

Att bo i Danderyds kommun

Danderyd ligger cirka en mil norr om Stockholm. Det är en grönskande storstadskommun omgiven av vatten, med flera olika boendealternativ i flerfamiljshus, radhus eller villa. I Danderyd bor du lugnt och familjevänligt. Kommunen har några av de bästa skolorna i landet, och här finns både kommunala, privata och kooperativa alternativ.

Danderyd består av fyra kommundelar: Danderyd, Djursholm, Enebyberg och Stocksund. Alla har ett eget centrum med shoppingmöjligheter, bra kommunal service och ett stort sjukhus som ligger inne i Danderyd. Här har du mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana till Mörby centrum varifrån bussar går till de olika kommundelarna. Roslagsbanan går genom Stocksund, Djursholm och Enebyberg.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Danderyd kommun? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Täby! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Golfvägen 21

Golfvägen 21

18257 Danderyd

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Golfvägen 21

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND