Mycket fin 1:a med soldränkt uteplats

Västerhaninge, Haninge

Huggarvägen 27

På förhand
Avgift
2 363 kr
Antal rum
1
Boarea
34 kvm
Typ
Bostadsrätt
Terrass/uteplats
Ja

Mycket fin 1:a med soldränkt uteplats

Mycket fin och välplanerad lägenheten med stambytt badrum sommaren 2017. Stor uteplats mot grönskade allmänning att avnjuta solen på.

 • Ansvarig mäklare

  Jennifer Hertzman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-916 58 46

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Luftigt allrum som ger bra sociala ytor. Huggarvägen 27 - Bjurfors
Luftigt allrum som ger bra sociala ytor
Kök med bra arbetsytor och matplats vid platsbyggd bardel. Huggarvägen 27 - Bjurfors
Kök med bra arbetsytor och matplats vid platsbyggd bardel
Genomgående ljusa och tidlösa materialval. Huggarvägen 27 - Bjurfors
Genomgående ljusa och tidlösa materialval
Gott om plats för både sovdel och soffhörna. Huggarvägen 27 - Bjurfors
Gott om plats för både sovdel och soffhörna
Från allrummet har man utgång till den underbara uteplats. Huggarvägen 27 - Bjurfors
Från allrummet har man utgång till den underbara uteplats

Beskrivning

Beskrivning

Med ett lugnt och naturnära läge erbjuds nu denna välplanerade 1:a som är genomgående i mycket fint skick, stilrent grått kök och stambytt modernt badrum från 2017. I det rymliga allrummet finns plats för såväl soffa som säng och matplats vilket ger bra sociala ytor att umgås på. Lägenheten har en anpassningsbar planlösning och du kan enkelt bygga om så att du får ett separat sovrum. Praktiska förvaringsmöjligheter i hallen som erbjuds via stilrena garderober med spegelskjutdörrar, i nära anslutning till lägenheten finns även ett separat förråd. Från allrummet har man utgång till den härliga uteplatsen som fullständigt badar i sol från tidig morgon till eftermiddag. Uteplatsen ligger trevligt placerad mot lummig omgivning. Stor och trygg HSB förening som består av 287 lägenheter med låg belåning. I föreningen finns sju tvättstugor, en övernattningslägenhet samt en festlokal. Föreningen har även en idrottsplats med tennisbana. Här bor man bekvämt med direkt närhet till bra busskommunikationer som bland annat tar dig till Västerhaninge Centrum där anslutande pendeltåg in till Stockholm City och Nynäshamn finns. Från Huggarvägen når man även på några minuters promenad ett mindre centrum med bland annat en mataffär och restaurang. På sommaren kan man smidigt ta bussen direkt till populära Årsta Havsbad med sandstränder och färjan över till idylliska Utö. Perfekt första boende, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Interiör

RUMSBESKRIVNING

Här möts man av en rymlig hall med praktisk skjutdörrsgarderob som erbjuder generöst med förvaringsmöjligheter. Målade väggar i ljusgrå nyans och ljust laserat parkettgolv.

I direkt anslutning via hallen ligger badrummet som är nyrenoverat sommaren 2017 i samband med stambytet. Mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här finns en vägghängd wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med duschvägg, golvvärme och inbyggda spotlights i tak.

Vidare når man allrummet som bjuder på en stor yta där man får plats med både sovdel, soffhörna och mindre matgrupp. För den som önskar en sovalkov kan man enkelt bygga en vägg för att skärma av. Vitmålade väggar, ljust laserat parkettgolv och stora fönster partier som släpper in bra med ljus. Från allrummet har man även utgång till det härliga uteplatsen som blir ett extra rum sommartid.

Trevligt arbetskök med gråa köksluckor, diskbänk i rostfritt och bänkskiva i ek med vitt kakel ovan. Köket är utrustat med fläkt, spis med ugn, kombinerad kyl/frys och en platsbyggd matplats invid en bardel.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ribby 2:321

Bostadsrättsförening

Namn
Berget i Västerhaninge
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
287
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Berget bildades 1969 och husen ligger på en höjd, väl inordnade i naturen omkring som bjuder på barr- och lövskog, bergknallar och skogsstigar.
Huggarvägen slutar i bostadsområdet och har alltså ingen genomfartstrafik. Föreningen äger och förvaltar 287 lägenheter, fördelat på 10 hus med fem gårdar. Alla hus har tre våningsplan och två av husen har dessutom ett souterrängplan.

Föreningens ekonomi

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB, se stadgar.

Renoveringar - Utförda och planerade

2017-2018 stambyte i föreningen.
2017- ny elcentral i alla lägenheter med 3-fas el i badrummen.
2017- renovering av tappvattenledningarna

Parkering

Föreningen har 73 parkeringsplatser för uthyrning i garage, utomhus finns 75 parkeringsplatser med el och 87 utan el. i garaget finns också 15 st MC-parkeringar. P-plats utan el-stolpe 200:-/mån, p-plats med el-stolpe 300:-/mån och garage 400:-/mån. Om kö förekommer skriver föreningen med ett "tillfälligt p-tillstånd" på gästparkeringen under max 3 månader. Gästparkering finns, med 18 bilplatser. Kön till garageplats är normalt lång, medan plats med motorvärmare går att få ganska snabbt. Kön till en andra plats, för dem som har två bilar, är mycket lång. Det är numera tillåtet att parkera längs Huggarvägen 14-40 utan avgift kvällar, nätter, helger.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem och basutbudet ingår idag i avgiften med tio TV-kanaler samt FM radiokanaler utan avgifter.
Bredband. Leverantör: Comhem. Det finns även andra möjligheter att ansluta sig till bredband via ComHem alternativt via telefonjacket.

Gemensamma utrymmen

Föreningslokalen står till medlemmarnas förfogande mot en avgift på 100 kronor. Lokalen är lämplig för middagar, barnkalas, studiecirklar etc

Lekplatser för de små barnen finns på gårdarna mellan husen. För de lite större barnen finns en nyligen färdigställd lekplats med lekborg, sandlåda och gungställning. Sittgrupper finns för föräldrar och andra. Föreningen har även en liten idrottsplats med tennisbana och fotbollsplan.

I en fristående byggnad finns 7 tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Kallmangel samt strykbräda och lakansträckare finns också. Tvättstugorna får användas mellan 07.00 och 23.00. Varje tvättpass är fyra timmar.
Tvättstugorna är nyrenoverade och all utrustning är ny.

På varje gård inom föreningen finns det ett miljöhus, där slängs brännbart hushållsavfall

Övrigt

För 2019 kommer avgiften att höjas med 6% på grund genomfört stambyte.

Uteplats/balkong

Fin uteplats med staket som vetter mot grönskande baksida. Uteplatsen nyttjas med nyttjaderätt och underhållet sköts av bostadsrättsinnehavaren. Njut av solen på morgonen och fram till ca kl.15.00 sommartid.

Ombyggnad, Renoveringar

2017- stambyte badrum
2018- Nya parkettgolv i hall, allrum och kök samt målning väggar. Lackering av köksluckor och nya kökshandtag.

Övriga byggnader/utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Föreningslokal finns och står till medlemmarnas förfogande mot en avgift på 100 kronor. Lokalen är lämplig för middagar, barnkalas, studiecirklar etc. I en fristående byggnad finns 7 tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Kallmangel samt strykbräda och lakansträckare finns också. Tvättstugorna är nyrenoverade och all utrustning är ny. På varje gård inom föreningen finns det ett miljöhus och i föreningen finns det även 3 cykelrum att nyttja.

Parkering

Garage finns att hyra, 77 bilplatser. Utomhus finns 75 platser med motorvärmare och 87 utan motorvärmare. För motorcyklar finns 11 platser. Gästparkering finns, med 18 bilplatser. Kön till garageplats är normalt lång, medan plats med motorvärmare går att få ganska snabbt. Det är numera tillåtet att parkera längs Huggarvägen 14-40 utan avgift kvällar, nätter, helger.

Månadsavgift

Avgift
2 363 kr

I avgiften ingår värme,vatten, kabel tv (basutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16437%
Andel av årsavgiften är
0,16437%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
3 568 kr

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
176
Våningsplan
-1 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
34 kvm*

* enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
300 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
140
Energideklarationsdatum
2009-03-25

Området

Att bo i Västerhaninge

Västerhaninge ligger i Haninge kommuns södra del och gränsar i norr mot Hanvedens stora skogs- och strövområden med stora orörda skogar. Området är av riksintresse när det gäller natur- och friluftsliv. Hanvedens idrottsplats har flera bollplaner, en löparbana och ishall. Norra Västerhaninge består av Åby, Åbylund, Norrskogen och Jägartorp. Södra Västerhaninge omfattar Nedersta, Ribby och Ribbyberg.

Pendeltågsstationen ligger i centrala Västerhaninge. Kommunikationen är väl utbyggd, och tar dig till Stockholm C på ca 30 minuter. Vid stationen finns också en bussterminal med många busslinjer. Västerhaninge Centrum ligger invid pendeltågsstationen och här finns matvarubutiker, specialbutiker, post, bank, apotek, bibliotek och närpolisstation. Flera av bostadsområdena har också egna närbutiker.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Västerhaninge? Kontakta våra mäklare i Haninge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Huggarvägen 27

Huggarvägen 27,
137 40 Västerhaninge

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jennifer Hertzman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-916 58 46