Varsamt renoverad villa på fin tomt i underbart sydväst läge

Vendelsö, Haninge

Lillängsvägen 14

Besiktigad
Budgivning pågår
Pris
5 295 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
905 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
154 kvm

Visning

 • måndag 17/2, KL 18:30 - 19:00

  Öppen visning - välkommen!

Varsamt renoverad villa på fin tomt i underbart sydväst läge

I en lugn och trivsam villaidyll med naturen som granne väntar detta fina boende med flexibel planlösning och underbar tomt i bästa solläge

 • Ansvarig mäklare

  Mikaela Hertzman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-725 06 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Lillängsvägen 14. Lillängsvägen 14 - Bjurfors
Varmt välkomna till Lillängsvägen 14
Ljus och luftig hall med tak öppet upp till nock. Lillängsvägen 14 - Bjurfors
Ljus och luftig hall med tak öppet upp till nock
Stilrena och lättstädade ytor med påkostade detaljer. Lillängsvägen 14 - Bjurfors
Stilrena och lättstädade ytor med påkostade detaljer
. Lillängsvägen 14 - Bjurfors
Stort kök med rymlig matplats invid underbara fönsterpartier. Lillängsvägen 14 - Bjurfors
Stort kök med rymlig matplats invid underbara fönsterpartier
Vita snickerier i högblankt och rostfria vitvaror. Lillängsvägen 14 - Bjurfors
Vita snickerier i högblankt och rostfria vitvaror

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Alternativ planlösning övre plan

Beskrivning

Beskrivning

På plan och mycket välskött villatomt med fina blomrabatter och vackra planeringar saluförs nu denna trevliga familjevilla. Huset är i mycket gott skick då nuvarande ägare varsamt renoverat samtliga ytor i hela huset, här är det bara att flytta in och trivas. Här bor man i ett populärt och fint villaområde med naturen som granne, härliga promenadstråk och närhet till flera badsjöar är något som förhöjer trevnaden. Fin tomt med stora och plana gräsytor som bjuder in till spring och lek, från den härliga altanen som är placerad i sydväst har man god uppsikt över barnen. Här bjuds det på sol från lunchtid och fram till sena kvällen, tak på del av altanen som ger skön skugga under varma sommardagar. Utmärka parkeringsmöjligheter med varmgarage som rymmer en bil samt ytterligare parkeringsmöjligheter för många bilar, större fordon eller uppställning av båten. På entréplan bjuds det på stora och luftiga sociala ytor med ett underbart ljusinsläpp via generösa fönsterpartier från golv till tak i flera väderstreck. Modernt kök med påkostade detaljer och gott om plats för middagsgäster invid de stora fönsterpartierna. I det luftiga vardagsrummet står en värmande braskamin som ger en trevlig mysfaktor till rummet. Bra belysning i både kök och vardagsrum med inbyggda spotlights i tak samt punktbelysning i taklister. Vattenburen golvvärme som sträcker sig från hallen in till köket och vidare genom vardagsrummet. Från Vardagsrummet har man utgång till den härliga altanen som ligger i bästa solläge, sydväst. Medans middagen förbereds på grillen har man även god uppsikt över barnen som leker på gräsmattan precis intill. Två helkaklade badrum, ett med badkar och ett med dusch, badrummet på övre plan är även utrustat med en bastu. För den som önskar fler rum kan övre plan med enkelhet byggas om ( se alternativ planlösning). Perfekt boende för barnfamiljen med kort gångavstånd till flera förskolor och skolor, ca 10 minuters promenad till utmärkta busskommunikationer till Stockholm C, Gullmarsplan, Tyresö, Nacka och Handen. Några kilometer bort finns bra service i Sågen och Trollbäckens C.

Interiör

RUMSBESKRIVNING

Hall med praktiskt klickgolv med golvvärme som gör ytan slittålig och underhållsfri. Infällda spotlights i tak och ett takfönster som ger generöst med ljusinsläpp. Utmärkta avhängningsmöjligheter i stor klädkammare.

Stort kök i modernt utförande med vita snickerier i högblankt, svart bänkskiva i sten och stänkskydd i glas ovan diskbänk. Full maskinell utrustning i rostfritt utförande med inbyggda micro och ugn i arbetshöjd. Generöst med skåpförvaring och bänkytor. Bra belysning med infällda spotlights i tak och en mycket generös matplats invid stora fönsterpartier från golv till tak. Även här ligger det praktiska golvet med golvvärme som sträcker sig från hallen vilket skapar en stilren helhetskänsla.

Det väl tilltagna vardagsrummet ligger i en öppen planlösning mot matplatsen vilket ger bra sociala ytor att umgås på. Ekparkett på golv med golvvärme och målade väggar i en ljus nyans samt en mörk fondvägg klädd i stora kakelplattor. Trevliga detaljer såsom inbyggda spotlights i tak samt inbyggda högtalare i fondvägg, i vardagsrummets mitt stor en värmande braskamin. Även här flödar ljuset in via stora fönsterpartier och från vardagsrummet har man utgång till altanen.

Sovrum 1 ligger längst in till vänster i huset och är idag inrett som master bedroom. Ekparkett på golv och ljust målade väggar. Mycket bra förvaring i inbyggda garderober samt en praktisk skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Sovrum 2 i bra storlek med ekparkett på golv och målade väggar i en grå nyans. Även här bjuds det på förvaring i inbyggda garderober med skjutdörrar.

Sovrum 3 med gott om plats för möblemang. Ekparkett på golv och ljust målade väggar.

Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv i mosaik samt stora gråa kakelplattor på väggar. Här finns inbyggda spotlights i tak, golvvärme, wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp och en duschkabin.

Separat tvättstuga med grå plastmatta på golv och vitmålade väggar. Här finns värmepannan, tvättmaskin, tvättho, skåp och en groventré.

ÖVRE PLAN

Vitmålade trappa med steg i ek som visar vägen upp till övre plan där man möts av en mindre möblerbar hall med fint ljusinsläpp via takfönster.

Stort allrum som idag används som bio-rum men som även passar utmärkt som master bedroom. Om behovet finns kan man enkelt bygga om allrummet till ett sovrum och ett allrum. Ekparkett på golv och målade väggar i mörkgrå nyans. Utmärka förvaringsmöjligheter i yta bakom smart skjutdörrslösning, ytterligare förvaring i kattvindar.

Helkaklat badrum i sobra färgval med golvvärme. Här finns en bastu, hörnbadkar, wc-stol, handfat med kommod och spegelskåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vendelsö 3:1722

Ombyggnad, Renoveringar

2015-2019: Trädgård på framsidan och balustrad vid trappan. Trappa vid groventrén och vägg på övre plan.

2010-2015: Ny fönstervägg i kök, nya golv med golvvärme entréplan, nya golv och målning övre plan, avjämnat gräsmattan, asfalterat parkering samt trädgårdsarbete slänten på husets baksida.

2009: Fasadmålning huset.

2007: Nytt kök och ny braskamin.

2004: Badrum entréplan.

2001-2010: Värmepanna (2004), öppnat upp i taket i hallen samt satt in ett takfönster och upprustning av
klädkammaren.

1998: Badrum övre plan.

1997-2000: Ombyggnation av carport till isolerat garage, byggnation altan, farstukvist och öppnat upp tak mot nock på övre plan.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1953-04-30)

Parkering

Isolerat garage med plats för en bil och verkstadshörna. Plats för två bilar på infarten framför garaget.

Ytterligare parkeringsmöjligheter på den egna fastigheten med plats för flera bilar, större fordon eller uppställning av båt.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
5 295 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
154 kvm*
Tomtarea
905 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1987
Fasad
Stående träpanel
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump och braskamin
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Hängrännor och stuprör
Fönster
3-glas fönster

Centraldammsugare finns installerat.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
210
Energideklarationsdatum
2020-01-29

Uteplats/balkong

Stor altan i underbart sydvästläge som vetter mot den fina tomten. Här kan man njuta av solen från lunch och fram till sena kvällen. Del av altan har tak vilket ger skön skugga under varma sommardagar.

Övriga byggnader/utrymmen

Oisolerat trädgårdsförråd är ca 4,5 m².

Tomt

Fin tomt med välskötta rabatter och stor plan gräsmatta.

TV/bredband

Tv och bredband via öppen fiber.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Haninge Vendelsö GA:31

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 162 000 kr
Byggnadsvärde
2 661 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
500 kr
Värme
36 000 kr
Samfällighetsavgift
500 kr
Renhållning
2 973 kr
Vatten/Avlopp
4 600 kr
Summa
44 573 kr

I uppvärmningskostnaderna ingår även kostnaden för hushållselen. Samfällighetsavgiften omfattar tillgång/skötsel av gemensam avlopp- och dagvattensystem. Driftskostnaderna är individuella och skiljer sig åt beroende på antal personer i hushållet samt användning. Till driftskostnaden tillkommer en försäkring för hushållet, nuvarande ägare betalar 9 800 kr/år.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Vendelsö

I Haninge kommuns norra del ligger Vendelsö. Här bor man bekvämt med närhet till många sjöar, varav Drevviken är den största. Det finns flera anordnade badplatser och vintertid finns möjlighet till skridskoåkning. Tyresta Nationalpark ger möjlighet till strövtåg och fantastiska naturupplevelser. Bebyggelsen i Vendelsö består till största delen av villor med inslag av radhus och kedjehus. Områdena Gudö och Lyckeby har de senaste åren bytt karaktär från fritidshusområden till att bli året runt-boenden. Vid Vendelsö centrum finns en kärna av flerbostadshus och det är här den mesta servicen är samlad. Här finns en bland annat livsmedelsbutik, restauranger och frisör. En kilometer bort finns också vårdcentral. Kommunikationerna är mycket goda med bussar mot Gullmarsplan, Haninge C, Tyresö C och Nacka Forum. I rusningstrafik går det även direktbussar till Stockholm C.

Köpa eller sälja bostad i Haninge kommun? Kontakta våra mäklare i Haninge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lillängsvägen 14

Lillängsvägen 14,
136 72 Vendelsö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mikaela Hertzman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-725 06 80