I uppväxt och barnvänligt villaområde finner ni här en trivsam villa med karaktär!

Fullersta, Huddinge

Lundavägen 13

Besiktigad
Utgångspris
6 295 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1133 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
167 kvm

Visning

 • söndag 22/9, KL 13:00 - 13:45

  Öppen visning, välkommen!

 • måndag 23/9, KL 17:30 - 18:00

  Öppen visning - välkommen!

Boka visning

I uppväxt och barnvänligt villaområde finner ni här en trivsam villa med karaktär!

Trivsamma Fullersta är ett lugnt och fridfullt villaområde med blandad äldre och nyare bebyggelse.

 • Ansvarig mäklare

  Christoffer Kihlman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 76

 • Extra kontaktperson

  Lennart Norman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 74

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Lundavägen 13 - Bjurfors
. Lundavägen 13 - Bjurfors
Välkommen in till denna rymliga och möblerbara hall. Lundavägen 13 - Bjurfors
Välkommen in till denna rymliga och möblerbara hall
Praktisk och fräsch gäst wc i direkt anslutning till hallen. Lundavägen 13 - Bjurfors
Praktisk och fräsch gäst wc i direkt anslutning till hallen
Hall med ingång till sovrum samt plats för avhängning för familjens ytterkläder. Lundavägen 13 - Bjurfors
Hall med ingång till sovrum samt plats för avhängning för familjens ytterkläder
Sovrum 1 med charmigt snedtak. Lundavägen 13 - Bjurfors
Sovrum 1 med charmigt snedtak

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Fastigheten/tomten Kilen 14 är en avstyckning från fastigheten på Lundavägen 11. Brunnen på gårdsplanen minner om tiden då den stod för vattenförsörjningen till stugan på Lundavägen 11. Brunnen fungerar fortfarande via en pump i garaget, men idag används den främst för bevattning.

Huset på fastigheten är uppfört 1991. Arkitekten som skapade huset, Hans Hovland (f.d. Hansen), hade en idé om att i Fullersta uppföra en typiskt norsk villa i fjäll/vildmarks stil med välisolerade tjocka väggar och tak. Hans intention var att klä taket med sedum/grästak men nekades detta av byggnadsmyndigheten i Huddinge. Det var helt enkelt för avvikande för området. Det blev därför en variant på temat med ett norskt Larvik-tak med bl.a. kreosotbehandlat trä som ytskikt. Hovland hade även tankar att försöka introducera hustypen på den svenska marknaden, men av finansiella skäl stannade det bara vid en tanke.

Förrådet på fastigheten (ca 15 m2) byggdes parallellt och i samma stil som huvudbyggnaden, har tidvis använts som ungdoms lya, men senare främst som förråd. Garaget, i samma stil som hus och förråd, ritades även det av Hovland men byggdes långt senare, 1994.

Interiör

Entréplan

HALL - Välkomnande hall med mörkt fint klinkergolv och plats för avhängning samt träpanel på vägg.

GÄST WC - Praktiskt gäst wc med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme, handfat, stor spegel och wc samt frostat fönster.

SOVRUM 1 - Mysigt och rymligt sovrum med snedtak, målade väggar samt parkettgolv i ek.

SOVRUM 2 - Trivsamt sovrum med målade väggar och parkettgolv i ek.

SOVRUM 3 - Fint sovrum med "hotell-känsla" och ingång till renoverat badrum. Sovrummet erbjuder bra förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob, målade och tapetserade väggar samt fönster på gaveln för ljusinsläpp.

BADRUM - Stort och lyxigt badrum med klinkergolv och kaklade väggar samt spotlight belysning i tak. Utrustning: vägghängd wc, stort handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, dusch.

VARDAGSRUM - Stort och luftigt med högt till tak och flera fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp, här är det högt till tak och öppet upp mot övre plan. Murad öppen spis med insats och avbarkad träpanel på vägg samt parkettgolv i ek.

KÖK - Rymligt kök med stor massiv bänkskiva i ek. Trivsam matplats vid fönster, här finns plats för 6-8 personer och man erbjuds fin utsikt över trädgård. Utrustning: diskmaskin, integrerad ugn och mikrovågsugn, kyl/frys, fläkt, induktionshäll. Parkettgolv i ek och målade samt kaklade väggar. Ingång till kyl/sval-rum samt tvättstuga dessutom utgång till en av bostadens uteplats.

KYL/SVAL-RUM
Klinkergolv och panel på vägg. Utrymmet erbjuder temperaturer ner mot ca 7-8 grader på vintern och ca 12-13 grader under sommaren.

TVÄTTSTUGA - Våtrumsmatta och kaklade väggar samt bostadens bergvärmepump och aggregat för tilluft. Arbetsbänk med vask, tvättmaskin, torktumlare och utgång.

Övre plan

SOVRUM 4 - Fint sovrum med högt till tak, här finns platsbyggt loft samt ingång till sidovind. Tapetserade väggar och linoleummatta.

LOFT/VARDAGSRUM - Härligt utrymme, med skön öppen känsla av rymd. För den som önskar mer avskildhet mot det nedre planet kan även en avskiljande vägg sättas upp. Trägolv och träpanel samt ingång till sidovind.

DUSCHRUM/BASTU - Trivsamt utrymme med både dusch och bastu. Bra förvaringsmöjligheter och fönster för ljusinsläpp. Dessutom handfat, stor spegel, wc och klinkergolv samt kaklade väggar.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kilen 14

Övriga byggnader/utrymmen

Rymligt förråd samt vedförråd.

Tomt

Härlig och lekvänlig gräsyta med gott om plats för barnens spring och lek.

Planbestämmelser

Stadsplan (1970-08-17) Tomtindelning (1966-12-06)

Övrigt

INTECKNINGAR/PANT - 3 350 000 kr

BUDGIVNING - Vi använder oss av öppen budgivning, vilket innebär att mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna som då har möjligheten att bjuda över varandra. Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt och bud, samt eventuella villkor med budet.

Alla som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivningslistan med budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till säljare och köpare.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT - 2019 tas en fastighetsavgift ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt.

Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1991
Fasad
Vildmarkspanel
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen via bergvärme
Takbeklädnad
Trä tak
Fönster
3-glasfönster isoler

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
118
Energideklarationsdatum
2019-09-11

Ombyggnad, Renoveringar

Under årens lopp har följande förbättringar skett;
- Bergvärme 2003
- Renovering av gästtoalett 2005
- Renovering/uppfräschning av kök 2007 (solid ekbänkskiva, kakel, fläkt, induktionshäll, diskbänk, diskmaskin, diskbänk och målning)
- Nya maskiner i tvättstuga 2013
- Helt nytt badrum 2016
- Renovering av ytskikt (väggar/golv) i de tre sovrummen i bottenvåningen 2016
- El-revision 2016 med omläggning av grupper, byte av äldre elcentral till ny med automatsäkningar. Nya spotar i hall, kök och del av vardagsrumstak 2018.
- Ommålning av husen 2016-2018
- Ny köksutrustning 2019 (ugn, mikro och kyl/frys)

TV/bredband

Fiber

Parkering

Rymligt garage med förråd samt plats på uppfarten.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 247 000 kr
Byggnadsvärde
3 004 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 295 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
167 kvm*
Tomtarea
1133 kvm
Bastu
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
125 kr
Värme
29 228 kr
Renhållning
2 258 kr
Vatten/Avlopp
2 484 kr
Summa
34 095 kr

Detta är nuvarande ägares driftskostnader och kan variera bl.a. beroende på hur många personer som ingår i hushållet samt vilka avtal man väljer. I posten uppvärmning ingår kostnaden för hushållsström. Kostnad för en Villa/hemförsäkring tillkommer.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Fullersta

Fullersta är ett äldre fridfullt villaområde och Huddinges kulturella centrum med gångavstånd till Huddinge Centrum och till Gömmarens naturreservat. Fullerstas historia och nutid är nära kopplat till Fullersta Gård. Området finns omnämnt i skriftliga källor redan från 1300-talet. I början av 1900-talet byggdes de första villorna när Fullersta Gård styckades upp. Nu finns här även radhus och flerfamiljshus. Fullersta har flera förskolor, två grundskolor och närhet till tre gymnasieskolor.

Det är gångavstånd till Huddinge Centrum med stort utbud av butiker, restauranger och servicefunktioner. Kommunikationerna är utmärkta via Centrum med pendeltåg till Stockholm C (16 minuter) och buss till Högdalen (T-bana).

Fullersta Gård är ett konstcentrum och har utställningar, konstpedagogisk verksamhet, café och föreläsningar. Det finns en permanent konstutställning (Peter Dahl och Ewert Karlsson) och en tillfällig. Fullersta Bio stärker Fullerstas roll som Huddinges kulturcentrum med konsthall, teater och biograf.

Boende i Fullersta har även gångavstånd till Källbrinks idrottsplats med ett utbud av motionsaktiviteter, bad, m.m. Intill Källbrinks IP hittar man mysiga Cafe Nytorp som ligger precis vid skogen och är perfekt att kombinera med en utflykt, skogspromenad eller cykeltur. I Fullersta parken (där Fullersta Gård ligger) finns en omtyckt lekpark. Väster om Fullersta ligger Gömmarens naturreservat med promenad- och naturupplevelser, Fullersta Kvarn m.m.

Köpa eller sälja bostad i Fullersta? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lundavägen 13

Lundavägen 13,
141 31 Huddinge

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christoffer Kihlman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 76

 • Extra kontaktperson

  Lennart Norman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 74