Sjönära i Gladö Kvarn

Gladö Kvarn, Huddinge

Gladövägen 54b

Besiktigad
Budgivning pågår
Pris
4 525 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
1052 kvm
Typ
Vinterbonat fritidshus
Boarea
95 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 250 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 250 000 krBudgivare 12020-05-2814:50

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Sjönära i Gladö Kvarn

 • Ansvarig mäklare

  Lennart Norman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 74

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Gladövägen 54. Gladövägen 54b - Bjurfors
Gladövägen 54
. Gladövägen 54b - Bjurfors
. Gladövägen 54b - Bjurfors
Fin utsikt mot sjön från altanen. Gladövägen 54b - Bjurfors
Fin utsikt mot sjön från altanen
. Gladövägen 54b - Bjurfors
Stor altan mot sjösidan. Gladövägen 54b - Bjurfors
Stor altan mot sjösidan

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Med ett fantastiskt sjönära läge ca 50 meter från Kvarnsjön ligger detta fritidshus från 1995 om ca 95 kvm med möjlighet till åretruntboende och tillbyggnad. På entréplanet som har vattenburen golvvärme finns sovrum, kök i öppen planlösning med allrum som rymmer både matplats och sittgrupp intill öppen spis. Här finns även wc och utgång till stor altan med härlig utsikt mot sjön. På övervåningen finns möjlighet till tre sovrum. Källaren har badrum och förråd. F n egen borrad brunn och eget avlopp men till fastigheten finns framdraget kommunalt vatten/avlopp. Avgiften för detta är betald av säljaren men ledningarna är ej framdragna till byggnaden. Gatukostnad tillkommer ca 411 500 kr som skall betalas när gatorna i hela Gladö är färdigbyggda ca 2023, om inte nytt bygglov söks dessförinnan. Enligt detaljplanen får på tomterna uppföras huvudbyggnad om max 150 kvm byggyta i två plan samt komplementbyggnad om max 40 kvm. VISNING Sönd 24/5 Boka tid med mäklaren.

Rumsbeskrivningar

HALL

Klädhängare. Klinkergolv

WC

Wc, tvättställ och klinkergolv.

SOVRUM 1

Stort sovrum med garderob med spegelskjutdörrar. Brädgolv.

VARDAGSRUM

Rymligt och ljust sällskapsrum i öppen planlösning med köket. Stora fönster med härlig utsikt mot sjön. Öppen spis.
Brädgolv. Utgång till stor altan mot sjösidan.

KÖK

Vita skåpluckor, spis med elhäll och ugn, kyl och diskmaskin. Kakel ovan bänkskivorna. Klinkergolv.

ALLRUM

Stort allrum med fin utsikt mot sjön. Full takhöjd till nock. Förråd i kattvindar. Rummet kan delas av till två rum. Ljust laminatgolv.

SOVRUM 2

Förråd i kattvindar. Ljust laminatgolv.

HALL

Groventré. Frysskåp.

BADRUM

Badkar, wc och tvättställ med underskåp. Tvättmaskin.

FÖRVARING

Varmvattenberedare, vattenpump.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gladö Kvarn 1:411

Övrigt

I Gladö Kvarn strax söder om centrala Huddinge omvandlas ett tidigare fritidshusområde till villasamhälle med lantlig karaktär bevarad. I Kvarnsjön finns badplats, möjligheter till fiske och skridskoåkning vintertid. Även nära till busshållplats, tennisbana, utegym och fotbollsplan.

Information

Typ
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
4 525 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
95 kvm*
Tomtarea
1052 kvm

* Uppmätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1959/1995
Fasad
Stående träpanel
Grund
Källare/krypgrund.
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direkt el
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster. 2-glas i källare.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Ombyggnad, Renoveringar

1995

Planbestämmelser

Detaljplan Avgränsat Område För Fördelning Av Gatukostnad

Ekonomi

Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
22 000 kr
Försäkring
3 600 kr
Renhållning
1 500 kr
Summa
27 100 kr

I angiven elkostnad ingår både uppvärmning och hushållsel. Tillkommer fastighetsavgift 8 349 Kr/år

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten , Enskilt avlopp. Kommunalt VA finns framdraget till tomtgräns. Anslutningsavgiften är betald av säljaren. Ledningarna är dock ej framdragna till byggnaden.

Länkar

Området

Att bo i Gladö Kvarn

Gladö Kvarn är ett fritidsområde från 40- talet som nu genomgår en förvandling till permanentboende. I området finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter.

Gladö Kvarn ligger i södra Huddinge, norr om Kvarnsjön, omgiven av Flemingsbergsskogen. 2015 fanns det 422 fastigheter, varav 269 var permanent boende, 158 var fritidshus och 15 tomter var obebyggda.

På grund av det utökade antalet permanentboende har Huddinge kommun beslutat att bygga ut vägar, vatten och avlopp. En ny detaljplan finns, som syftar till att förtäta och låta fler bo i tätorten. Byggrätterna har utökats och det är möjligt att avstycka fastigheter. På sikt kan 120 nya fastigheter uppnås den vägen och 10 därutöver, där kommunen nu själva äger marken.

Bebyggelsen ska fortsatt vara småhus. Det tillåts att man har en lokal för verksamhet i huvudbyggnaden, under förutsättning att den inte är störande för omgivningen.

I Gladö Kvarn pågår därför nu en byggnation av gator, vatten och avlopp liksom gång- och cykelvägar samt belysning. Allt förväntas vara klart 2021. Berörda fastigheter kommer att faktureras för kommunens gatukostnader enligt en särskild utredning. Enligt uppgifter på kommunens hemsida blir kostnaden ca 200.000 för befintliga fastigheter och 411.500 för nya fastigheter. Kostnaden ska betalas när vägbygget är klart. Fastigheter som bildas därefter betalar i samband med att bygglov beviljas.

Stockholm Vatten tar ut en kostnad före anslutning till nätet. Kostnaden varierar beroende på tomtens storlek. Läs mer på Stockholm Vattens hemsida liksom Huddinge Kommuns hemsida för att ha aktuella uppgifter.

Med fler invånare i Gladö Kvarn uppstår självklart nya behov. 2018 väntas beslut om att senare bygga egen förskola och skola. Närmaste förskola och skola (F9) finns idag i Balingsnäs.

Tillfartsvägen till Gladö Kvarn kommer från väg 259, Haningeleden, 4,5 km söder om Huddinge C. Väg 259 är en viktig regional väg som sammanbinder E4:an i Vårby med väg 73 i Jordbro.

Buss 709Y är Gladö Kvarns busslinje. Den går till Balingsnäs (10 minuter). Därifrån kan man ta sig vidare till Huddinge Centrum, som är knutpunkt för många andra kommunikationer. Kortaste restid Gladö Kvarn-Huddinge station inklusive byte och väntetid är 22 minuter. De flesta turerna tar 35-40 minuter.

I Huddinge finns pendeltågsstation med förbindelse till t.ex. Södertälje och Stockholm (15 min.). Med buss tar man sig till T-banans röda linje i Skärholmen och Högdalen.

Huddinge Centrum, som också är kommuncentrum, är närmaste affärscentrum. Bilresan dit tar ca 10 minuter. Här finns ett rikligt utbud av butiker, restauranger, caféer och diverse servicefunktioner.

Gladö Kvarn är omgiven av Flemingsbergsskogen med många fina promenadstråk, svamp- och bärställen. I området finns Gladö Ridsällskap och en skjutbana vid Malms väg. Gladö Fastighetsägarföreningen har hand om två tennisbanor och en dansbana.

Det finns en kommunal badplats, Nybroviksbadet, i Kvarnsjön mitt i samhället. Där finns strand, bryggor och en fotbollsplan. Man kan ha båt i sjön. Som medlem i Gladö Friskvårdsförening går det att fiska, även nätfiske och kräftfiske.

I direkt närhet till Gladö kvarn ligger Sundby Gårds värdshus och konferens. För att nämna en del av deras utbud så erbjuder dem lunch på vardagarna,
kvällsöppet under sommarsäsongen, brunch på lördagar & söndagar samt påsk- och julbord sittandes på året-runt verandor ut över vattnet.
Gladö Kvarn ligger vid Orlångens naturreservat, som är populärt bl.a. hos fågelskådare. På vintern finns det skidspår. I Gladö Kvarn finns många fritidssysselsättningar att välja bland.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Gladö kvarn? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gladövägen 54b

Gladövägen 54b,
14191 Huddinge

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lennart Norman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 74