Kynäs, Huddinge

Långkärrsvägen 72

Såld, 2019-06-25
Besiktigad
Slutpris
7 500 000 kr
Antal rum
6
Boarea / Biarea
173 kvm / 63 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Tomtarea
1337 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Stefan Voigt

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 77

 • Extra kontaktperson

  Lennart Norman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 74

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vardagsrum. Långkärrsvägen 72 - Bjurfors
Från gatan. Långkärrsvägen 72 - Bjurfors
. Långkärrsvägen 72 - Bjurfors

När du öppnar dörren möts du av en rymlig entré/hall

Entré. Långkärrsvägen 72 - Bjurfors
Entré/hall. Långkärrsvägen 72 - Bjurfors
Sovrum 1. Långkärrsvägen 72 - Bjurfors

Området

Att bo i Kynäs

Kynäs är ett sjönära, attraktivt villaområde med närhet till både Stuvsta C och Huddinge C, där det finns skolor, service och bra kommunikationer.

Stuvsta/Kynäs är ett villasamhälle i kommundelen Stuvsta/Snättringe. Kynäs ligger vid sjön Trehörningens bästa strandsida och är i övrigt omgiven av Stuvsta, Hörningsnäs och Myrängen.

Kynäs var ursprungligen, från 1740, ett dagsverkstorp under Stuvsta Gård. Kynäs liksom Stuvsta Gård styckades upp i egnahemstomter under 1900-talet. I stamfastigheten slog sig familjen Cronvall ner. Sonen Åke var konstnär, arkitekt och byggmästare. Han har ritat och byggt flera av husen på Lövtäktsvägen från Kynäsvägen till Trehörningen. Husen byggdes på 60- och 70-talet.

I Kynäs finns friliggande villor, radhus och parhus från olika tidsåldrar. På Storholmen och Storön i Trehörningen finns en del sommarstugebebyggelse. Det sjönära läget är efterfrågat och det byggs och projekteras för nya radhus - och parhus nära Trehörningen.

Huddinge kommun har planer på att öppna en egen förskola i Kynäs. De närmaste förskolorna är i dagsläget Solängen och I ur och skur Trehörningen. Grundskolan heter Solfagraskolan. I Kynäs har man nära till Huddinges gymnasieskolor och till Södertörns högskola i Flemingsberg.

Närmaste köpcentrum är Stuvsta C, dit man promenerar eller tar en kort busstur med linje 705, som gårmellan Stuvsta station och Solgård. I Stuvsta C finns apotek, mataffärer, bank, vårdcentral, konditori och restaurang, m.m. Från Kynäs är det också nära till Huddinge C och Farsta C (via Ågestaleden) med större handelscentra. Eller varför inte åka till näraliggande Kungens Kurva vid E4:an, Europas kanske största handelscentra.

Till E4:an tar man sig enkelt via Stuvsta C och Häradsvägen. I Stuvsta C finns pendeltågsstation. På ca 13 minuter är man i Stockholm C.

Kynäs är ett naturnära villaområde vid sjön Trehörningen. Sjön är rik på olika fisk- och fågelarter. Motortrafik är förbjuden på sjön, då man värnar om arternas fortlevnad. Här finns våtmarker med intressanta vattenväxter och strandvegetation samt fridlysta arter av grodor, paddor och fladdermöss. Det bästa klippbaden i sjön finns på västra sidan mot Kynäs. Trehörningen gränsar till Orlångens naturreservat, som har många leder och stigar.

I Kynäs har man nära till två idrottshallar: Björkängshallen (ishockey) och Huddingehallen med inomhusbad och möjlighet att träna. För den hästintresserade finns Gullarängens ridskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kynäs? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.