Stuvsta, Huddinge

Byalagsvägen 14

Såld, 2020-02-18
Slutpris
1 840 000 kr
Avgift
2 922 kr
Antal rum
1
Boarea
36 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Ansvarig mäklare

  Linus Molin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-62 06 78

 • Extra kontaktperson

  Lennart Norman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 74

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Området

Att bo i Stuvsta

Stuvsta i norra Huddinge är ett bostadsområde med blandning av lummiga villakvarter med äldre småhus och i de centrala delarna flerfamiljshus vid den egna pendeltågsstationen.

Stuvsta är ett bostadsområde i kommundelen Stuvsta-Snättringe. Området sträcker sig från Hagsätra i norr till Hörningsnäs i söder. I väst gränsar det till Snättringe och i öst till sjöarna Orlångsjön/Trehörningen.

Namnet Stuvsta, som har koppling till oxar (stutar), finns första gången dokumenterat på 1300-talet. Här fanns Stuvsta Gård och andra gårdar med hemman och jordbruk.

1918 fick Stuvsta en järnvägsstation, vilket satte fart på egnahemsbebyggelsen på de avstyckade tomterna från Stuvsta Gård. Stationen utvecklades till en av landets största beträffande passagerartrafik. Närheten till stationen gjorde Stuvsta populärt för pendlare. 1953 var det Sveriges tredje största när det gäller antalet resande.

Bebyggelsen idag består till stor del av många friliggande villor och radhus i gemytliga områden. I området Myrängen byggdes rad- och kedjehus under 80- och 90-talen. I Snättringedalen har grupphusbebyggelse tillkommit under senare år och vid Kvarnbergsplan och Stuvsta C finns flerbostadshus. Andra områden i Stuvsta är Solfagra, Kynäs, Segersminne, Stensängen.

Stuvsta C fortsätter att utvecklas och 2020 öppnar ett trygghetsboende. Här finns redan ett servicehus med dagcenter, ett 30-tal butiker, apotek, restaurant och pendeltågsstationen. Närmaste större handelscentra är Kungens Kurva och Huddinge Centrum.

Det tar ca 13 minuter att åka med pendeln till Stockholm C. En bilresa kan ta 15 minuter in till stan på E4:an via Snättringe. Till Södertälje tar det ca 25 minuter. Det finns flera busslinjer genom Stuvsta och där man enkelt tar sig till T-banans röda linje i Fruängen och Skärholmen.

Stuvsta har ett flertal förskolor och grundskolor och nära till Huddinges gymnasieskolor. Det är endast två pendeltågsstation till Södertörns högskola i Flemingsberg.

Stuvsta har ett stort utbud av strövområden och motionsspår med elljus. Vid Stuvsta IP byggs Mötesplats Stuvsta med sporthall och ungdomsgård. Stuvsta gränsar till Långsjön, rik på fågelliv, som erbjuder bad, kajakpaddling, sportfiske samt skidåkning och långfärdsskridsko på vintern.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Stuvsta? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.