FIN LÄGENHET MED BRA LÄGE INTILL TRÅNGSUNDS C!

Trångsund, Huddinge

Dalarövägen 19, nb

På förhand
Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
3 701 kr
Antal rum
2
Boarea
57,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

FIN LÄGENHET MED BRA LÄGE INTILL TRÅNGSUNDS C!

Modern lägenhet från 2014 - Stor och inglasad altan om ca 18 kvm - Marklägenhet som vetter mot innergård - Intill Trångsunds C med pendeltåg & bussar

 • Ansvarig mäklare

  Stefan Voigt

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 77

 • Extra kontaktperson

  Vanja Andelkovic

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Kök. Dalarövägen 19, nb - Bjurfors
Kök
Fasad från gatan. Dalarövägen 19, nb - Bjurfors
Fasad från gatan
Entré/hall. Dalarövägen 19, nb - Bjurfors
Entré/hall
. Dalarövägen 19, nb - Bjurfors

Fint badrum med tvättutrustning och duschhörna

Kök. Dalarövägen 19, nb - Bjurfors
Kök
Matplats. Dalarövägen 19, nb - Bjurfors
Matplats

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Trivsam och fin marklägenhet med egen inglasad samt trädäckad altan om ca 18 kvm. Modern bostad med ljusa ytskikt samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Sovrum med många garderober. Fräscht badrum med duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare. Bra förråd i anslutning till lägenheten.

Ett mycket bekvämt boende intill Trångsunds centrum med närhet till bussar, pendeltåg, livsmedelsbutik, service och restauranger. Med pendeltåget tar det ca 18 minuter till Stockholms central. Även nära till grönområden och Drevviken med fina badplatser och skridskoåkning vintertid

Tillträde enligt överenskommelse.

Interiör

ENTRÉ/HALL
Entré med klinkergolv, golvvärme, ljust målade väggar och fyra garderober.

DUSCHRUM/WC
Fräscht duschrum med kakel, klinker och golvvärme. Duschhörna, vägghängd wc, tvättställ, skåp, arbetsbänk samt tvättmaskin och torktumlare.

KÖK
Kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Parkettgolv, ljust målade väggar och matplats. Kyl/frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin samt inbyggd ugn.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Parkettgolv, ljust målade väggar samt utgång till den stora altanen.

SOVRUM
Bra sovrum med parkettgolv, ljust målade väggar, fyra garderober samt utgång till den stora altanen.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

Stor altan om ca 18 kvm. Altanen är inglasad och belagd med trätrall och underliggande stålbalkar. Det finns även insynsskydd på altanen.

Ombyggnad, Renoveringar

Lagt trägolv och glasat in altanen 2018

Övriga byggnader/utrymmen

Nära till förråd samt grovtvättstuga

Övrigt

BUDGIVNING
Vi använder oss av öppen budgivning, vilket innebär att mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna som då har möjligheten att bjuda över varandra. Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt och bud, samt eventuella villkor med budet.
Alla som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivningslistan med budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till säljare och köpare.

Spekulanter uppmanas att noggrant undersöka lägenheten före köpet, som överlåtes i det skick och med den utrustning som föreligger i dag, med undantag av säljarens åtagande om flyttstädning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 701 kr

I avgiften ingår kabel-TV, bredband, värme och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen

Ekonomi

Andel i föreningen
1,73908%
Andel av årsavgiften är
1,87548%

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
550 kr
Försäkring
120 kr
Vatten/Avlopp
150 kr
Summa
820 kr

Driftskostnaderna består av hushållsel, varmvatten och försäkring. Detta är nuvarande ägares driftskostnader och kan variera bl.a. beroende på hur många personer som ingår i hushållet samt vilka avtal man väljer.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
100
Energideklarationsdatum
2018-11-22

Bostadsrättsförening

Namn
HSB BRF Fållan i Trångsund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Mikrofonen 2 i Huddinge kommun i vilken man upplåter lägenheter och lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 2014. Det finns totalt 54 lägenheter fördelade på adresserna Dalarövägen 19-23.

Föreningens ekonomi

Avgiften är oförändrad tills vidare (april 2020)
Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Södertörn

AVGIFTER TILL HSB
Köparen skall betala en andelsavgift till HSB Södertörn om f.n. 500 kr/delägare samt en årsavgift om f.n. 300 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid avflyttning från lägenheten och utträde ur HSB.

Parkering

Det finns 32 parkeringsplatser som kostar 300 kr/mån och 12 carportplatser som kostar 450 kr/mån. Det är separat kö till p-platserna.

TV/bredband

TV och bredband via Telenor.
Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för detta som ingår i redovisad månadsavgift och redovisas separat på avgiftsavin.

Gårdsplats/innergård

Föreningen delar innergården med grannföreningen BRF Hammartorp.

Gemensamma utrymmen

Lägenhetsförråd, grovtvättstuga (nr 19), föreningslokal (nr 23) och barnvagnsförråd i varje trapphus. Det finns även övernattningsrum med ingång från ena gaveln.

Övrigt

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och elkostnaderna debiteras varje månad på avgiftsavin.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
38
Våningsplan
1 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
57,5 kvm**

* (Souterrängplan)

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2014
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Området

Att bo i Trångsund

Trångsund är en kommundel i Huddinges västra delar med ca 10.000 invånare. I väst gränsar Trångsund till Farsta/Ågesta, i syd till Skogås och i öst och nord till Drevviken. Namnet kommer från det trånga sundet i Drevviken. Trångsund har flera mindre bostadsområden inom sig: Sjöängen, Nytorp, Stortorp, Hammartorp och Fållan. Trångsunds Gård nämns första gången i skrift 1636 i Jordeboken. Sedan 1936 är gården i familjen Dinkelspiels ägo.. En annan känd fastighet är Fållan, som ligger i västra Trångsund vid Magelungen. Området blev i mitten av 1700-talet bebyggt med sommarnöjen av välsituerade stockholmare. Skalden Carl Michael Bellman var en av dem som tillbringade en sommar där. Vid en kulle mot sjön Magelungen finns fyra lindar från Bellmans tid, som kallas "Bellmanslindarna". Trångsund var en genomfartsbygd från och till Stockholm med leder mot Handen, Nynäshamn och Dalarö. Drevviken var transportväg för virke från Hanvedenskogarna. Kring förra sekelskiftet fanns här förutom äldre gårdar och torp några enkla hus. Nynäsbanan fick en järnvägsstation i Trångsund 1901, men på grund av första världskrigets nödår dröjde det till 20-talet innan man omsatte styckningsplanerna i verklighet. Först bebyggdes mark längst Nynäsbanan och vid stationen. På 30- och 40-talen ökade byggverksamheten. I trakten av Stortorp skapades över 600 tomtplatser till 1928 och i trakten av Sjöängen avstyckades fastigheter från Trångsunds Gård. På 50-talet förvärvade kommunen mark norr och öster om Trångsunds station och byggde flerfamiljshus och avsatte mark för en skola. På 60-talet byggdes Trångsunds centrum med affärer och samhällsservice. Ett stort 12-våningshus kom till och området har senare förtätats med ytterligare flerbostadshus.

Trångsund är ett naturnära samhälle. Trångsundsskogens naturreservat med eklandskap, stigar och leder ligger i området. Här finns fina utskiktsplatser längst de branta klipporna på Sydslingan. Under 2018 blir upprustningen av Sjöängsparken på Sjöängsvägen 15 klar. Det är en klassisk naturpark med gräsytor, ängsytor och naturmark. Det byggs en ny badbrygga, två olika lekmiljöer för barn i olika åldrar, utegym, beachvolleyplan, sittmöjligheter, grillplats, m.m. En annan stor naturpark är Nytorpsmosse på Kvartettvägen 8. Runt parken går en belyst promenadslinga. Det finns boulebana, 11-mannaplan med konstgräs, hinderbana och utegym med träningsredskap samt lekplats för olika åldrar. Stortorpsparken ligger centralt i Stortorp och drivs av bygdegårdsföreningen. Det är ett 3,5 hektar stort område med karaktär av festplats med stugor och bodar. Den är välanvänd under högtider, valborgsmässoafton m.m. Här anordnas konserter och marknader. Vintertid finns en pulkabacke. Stortorpsbadet, en liten barnvänligt badplats, är en av flera badplatser. I Stortorpshallen finns en ishall och en liten utomhusrink. På vintern anordnar Friluftsfrämjandet långfärdsskridskoåkning, vanlig skridsko, pulka, korvgrillning och vinterlekar vid Drevviken. Det är nära till Ågestas Friluftsområde med löpspår, ridklubb, 18-håls golfbana, m.m.

KOMMUNIKATION
I Trångsund finns en pendeltågsstation till linjen mellan Västerhaninge/Nynäshamn-Bålsta. Det tar ca 18 minuter att ta sig till Stockholm C. Med bil är man i Södermalm på ca 15 minuter. Det är bra vägförbindelser också söderut till Nynäshamn och skärgårdsöarna Dalarö och Gålö. Det finns flera busslinjer, 742, 828, 830, 831 och 893, som går till Farsta, Huddinge, Haninge m.fl. platser. I Farsta C (10 min. med buss) finns T-banans röda linje.

NÄRSERVICE
Trångsunds centrum har livsmedelsaffär, bank, restaurang, bibliotek, m.m. I angränsande Skogås centrum finns också affärer, apotek, post, vårdcentral, folktandvård, frisör, gym., restauranger, brandstation, m.m. I södra Skogås ligger Länna industriområde och Länna köpcentrum med ett 20-tal butiker, främst för bilburna kunder. Andra köpcentrum som finns i närheten är Farsta Centrum och Port 73.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Trångsund? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Dalarövägen 19, nb

Dalarövägen 19, nb,
14266 Trångsund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Stefan Voigt

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 77

 • Extra kontaktperson

  Vanja Andelkovic

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 75