Modern och fräsch villa i nyskick i lugnt barnvänligt kvarter!

Trångsund, Huddinge

Odonbacken 2

Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
6 995 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1167 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
201 kvm

Modern och fräsch villa i nyskick i lugnt barnvänligt kvarter!

STORA SOCIALA YTOR // NÄRA KOMMUNIKATIONER // FAMILJEIDYLL

 • Ansvarig mäklare

  Vanja Andelkovic

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 75

 • Extra kontaktperson

  Magnus Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Fasad. Odonbacken 2 - Bjurfors
Fasad
Altan. Odonbacken 2 - Bjurfors
Altan
Detaljbild. Odonbacken 2 - Bjurfors
Detaljbild
Altan. Odonbacken 2 - Bjurfors
Altan
Altan. Odonbacken 2 - Bjurfors
Altan
Altan. Odonbacken 2 - Bjurfors
Altan

Planskiss

Planlösning
Planritning entréplan
Planlösning
Planritning övre plan

Beskrivning

Beskrivning

I dessa attraktiva kvarter finns ett härligt hem i två plan. Charmiga och väl genomtänkta ytor genomsyrar detta ombonade hus som är beläget i barnvänlig idyll. Här har man promenadsträckor till det som gör livet praktiskt såsom stort serviceutbud vid Trångsund centrum, förskolor, skola och kommunikationer 100m bort.
Trädgården är en ljuvlig plats med prunkande grönska. Väl skyddad och inbäddad i villaområdet ges en fin plats för barnens lek. Soldränkt altan eller skugga på baksidan under sommarens varmaste dagar. Här bor man granne med stort naturreservat för sköna skogspromenader och på några minuter når man Sjöängsbadet.

Varmt välkomna till Odonbacken 2!

Interiör

ENTRÉPLAN

Hall - Välkomnade och rymlig hall med parkettgolv. Tapetserade väggar och plats för avhängning.

Tvättstuga - Tvättmaskin och torktumlare från Bosch och vask i den praktiska arbetsbänken. Skåp och bra förvaringsutrymme. Här finns även groventré.

Kök - Stort och luftigt kök som blir en naturlig samlingsplats i ditt hem. Vita skåpluckor och bra arbetsytor samt stor matplats vid fönster. Matplatsen rymmer större matgrupp där det kan dukas upp för stora sällskap. Utrustning i köket: kyl, frys, ugn/spis, diskmaskin samt köksfläkt ovanför ugn/spis. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Vardagsrum - Ljust och harmoniskt vardagsrum med öppen planlösning. Plats för stor soffgrupp. Från vardagsrummet har du en vacker utsikt mot den generösa altanen, genom ett rejält fönsterparti. Utgång till härlig uteplats i söderläge samt vidare till tomt. Här finns möjlighet att skapa ett till sovrum. Parkett på golv och tapetserade väggar.

Sovrum 1 - Samtliga rum i huset rymmer dubbelsäng och sängbord. I direkt anslutning med utgång till den stora altanen. Sovrummet har egen klädkammare. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Sovrum 2 - Rymligt sovrum med parkettgolv och tapetserade väggar.

Badrum - Badrum med mörkt golv. Badkar, wc, handfat med kommod samt spegelskåp och fönster för ljusinsläpp.

Gästtoalett - Fräsch toalett med tvättställ, spegel och WC.

ÖVRE PLAN

Allrum - Funktionellt och rymligt allrum med plats för både arbets- och myshörna. Parkettgolv och tapetserade väggar. Från allrummet nås klädkammaren som är rymlig och perfekt för all förvaring, härifrån nås även en kattvind.

Sovrum 3 - Husets största sovrum som kan delas av till två sovrum vid behov. Parkettgolv och tapetserade väggar.Två kattvindar nås från sovrummet.

Sovrum 4 - Även detta stort master bedroom. Rymligt sovrum med plats för både säng, soffa och garderober. Från sovrummet nås en kattvind. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Duschrum - Helkaklat och modernt duschrum med mörkt klinkergolv, golvvärme och vitkaklade väggar. Utrustning: dusch, handfat med kommod, spegelskåp samt wc.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Metronomen 12

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd om ca 14 kvm

Planbestämmelser

Byggnadsplan Detaljplan Nybyggnadsförbud

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 496 000 kr
Byggnadsvärde
3 254 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 995 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
201 kvm*
Tomtarea
1167 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
19 500 kr
Försäkring
5 151 kr
Renhållning
3 176 kr
Vatten/Avlopp
2 900 kr
Summa
30 727 kr

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 412 745 kr

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Ombyggnad, Renoveringar

Övervåningen inreddes 2017
Altan byggdes 2018
Stenlagd parkering 2019

TV/bredband

Bredband via Telenor eller Telia via DSL

Övrigt

BUDGIVNING
Vi använder oss av öppen budgivning, vilket innebär att mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna som då har möjligheten att bjuda över varandra. Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt och bud, samt eventuella villkor med budet.
Alla som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivningslistan med budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till säljare och köpare.

Spekulanter uppmanas att noggrant undersöka fastigheten före köpet, som överlåtes i det skick och med den utrustning som föreligger i dag, med undantag av säljarens åtagande om flyttstädning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2020 tas en fastighetsavgift ut om 8 349 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2007-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt.
Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2016
Fasad
Stående träpanel
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Sadeltak med betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning
Fönster
3-glas isolerfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Trångsund

Trångsund är en kommundel i Huddinges västra delar med ca 10.000 invånare. I väst gränsar Trångsund till Farsta/Ågesta, i syd till Skogås och i öst och nord till Drevviken. Namnet kommer från det trånga sundet i Drevviken. Trångsund har flera mindre bostadsområden inom sig: Sjöängen, Nytorp, Stortorp, Hammartorp och Fållan. Trångsunds Gård nämns första gången i skrift 1636 i Jordeboken. Sedan 1936 är gården i familjen Dinkelspiels ägo.. En annan känd fastighet är Fållan, som ligger i västra Trångsund vid Magelungen. Området blev i mitten av 1700-talet bebyggt med sommarnöjen av välsituerade stockholmare. Skalden Carl Michael Bellman var en av dem som tillbringade en sommar där. Vid en kulle mot sjön Magelungen finns fyra lindar från Bellmans tid, som kallas "Bellmanslindarna". Trångsund var en genomfartsbygd från och till Stockholm med leder mot Handen, Nynäshamn och Dalarö. Drevviken var transportväg för virke från Hanvedenskogarna. Kring förra sekelskiftet fanns här förutom äldre gårdar och torp några enkla hus. Nynäsbanan fick en järnvägsstation i Trångsund 1901, men på grund av första världskrigets nödår dröjde det till 20-talet innan man omsatte styckningsplanerna i verklighet. Först bebyggdes mark längst Nynäsbanan och vid stationen. På 30- och 40-talen ökade byggverksamheten. I trakten av Stortorp skapades över 600 tomtplatser till 1928 och i trakten av Sjöängen avstyckades fastigheter från Trångsunds Gård. På 50-talet förvärvade kommunen mark norr och öster om Trångsunds station och byggde flerfamiljshus och avsatte mark för en skola. På 60-talet byggdes Trångsunds centrum med affärer och samhällsservice. Ett stort 12-våningshus kom till och området har senare förtätats med ytterligare flerbostadshus.

Trångsund är ett naturnära samhälle. Trångsundsskogens naturreservat med eklandskap, stigar och leder ligger i området. Här finns fina utskiktsplatser längst de branta klipporna på Sydslingan. Under 2018 blir upprustningen av Sjöängsparken på Sjöängsvägen 15 klar. Det är en klassisk naturpark med gräsytor, ängsytor och naturmark. Det byggs en ny badbrygga, två olika lekmiljöer för barn i olika åldrar, utegym, beachvolleyplan, sittmöjligheter, grillplats, m.m. En annan stor naturpark är Nytorpsmosse på Kvartettvägen 8. Runt parken går en belyst promenadslinga. Det finns boulebana, 11-mannaplan med konstgräs, hinderbana och utegym med träningsredskap samt lekplats för olika åldrar. Stortorpsparken ligger centralt i Stortorp och drivs av bygdegårdsföreningen. Det är ett 3,5 hektar stort område med karaktär av festplats med stugor och bodar. Den är välanvänd under högtider, valborgsmässoafton m.m. Här anordnas konserter och marknader. Vintertid finns en pulkabacke. Stortorpsbadet, en liten barnvänligt badplats, är en av flera badplatser. I Stortorpshallen finns en ishall och en liten utomhusrink. På vintern anordnar Friluftsfrämjandet långfärdsskridskoåkning, vanlig skridsko, pulka, korvgrillning och vinterlekar vid Drevviken. Det är nära till Ågestas Friluftsområde med löpspår, ridklubb, 18-håls golfbana, m.m.

KOMMUNIKATION
I Trångsund finns en pendeltågsstation till linjen mellan Västerhaninge/Nynäshamn-Bålsta. Det tar ca 18 minuter att ta sig till Stockholm C. Med bil är man i Södermalm på ca 15 minuter. Det är bra vägförbindelser också söderut till Nynäshamn och skärgårdsöarna Dalarö och Gålö. Det finns flera busslinjer, 742, 828, 830, 831 och 893, som går till Farsta, Huddinge, Haninge m.fl. platser. I Farsta C (10 min. med buss) finns T-banans röda linje.

NÄRSERVICE
Trångsunds centrum har livsmedelsaffär, bank, restaurang, bibliotek, m.m. I angränsande Skogås centrum finns också affärer, apotek, post, vårdcentral, folktandvård, frisör, gym., restauranger, brandstation, m.m. I södra Skogås ligger Länna industriområde och Länna köpcentrum med ett 20-tal butiker, främst för bilburna kunder. Andra köpcentrum som finns i närheten är Farsta Centrum och Port 73.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Trångsund? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Odonbacken 2

Odonbacken 2,
14264 Trångsund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Vanja Andelkovic

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 75

 • Extra kontaktperson

  Magnus Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 79