Trångsund, Huddinge

Opusgränd 22

Såld, 2020-04-09
På förhand
Slutpris
4 650 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
232 kvm
Typ
Parhus
Boarea
106 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Christoffer Kihlman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Opusgränd 22 - Bjurfors
. Opusgränd 22 - Bjurfors
. Opusgränd 22 - Bjurfors
. Opusgränd 22 - Bjurfors

Härlig uteplats som ligger insynsskyddat och under tak!

Utvald detaljbild. Opusgränd 22 - Bjurfors
. Opusgränd 22 - Bjurfors

Området

Att bo i Trångsund

Trångsund är en kommundel i Huddinges västra delar med ca 10.000 invånare. I väst gränsar Trångsund till Farsta/Ågesta, i syd till Skogås och i öst och nord till Drevviken. Namnet kommer från det trånga sundet i Drevviken. Trångsund har flera mindre bostadsområden inom sig: Sjöängen, Nytorp, Stortorp, Hammartorp och Fållan. Trångsunds Gård nämns första gången i skrift 1636 i Jordeboken. Sedan 1936 är gården i familjen Dinkelspiels ägo.. En annan känd fastighet är Fållan, som ligger i västra Trångsund vid Magelungen. Området blev i mitten av 1700-talet bebyggt med sommarnöjen av välsituerade stockholmare. Skalden Carl Michael Bellman var en av dem som tillbringade en sommar där. Vid en kulle mot sjön Magelungen finns fyra lindar från Bellmans tid, som kallas "Bellmanslindarna". Trångsund var en genomfartsbygd från och till Stockholm med leder mot Handen, Nynäshamn och Dalarö. Drevviken var transportväg för virke från Hanvedenskogarna. Kring förra sekelskiftet fanns här förutom äldre gårdar och torp några enkla hus. Nynäsbanan fick en järnvägsstation i Trångsund 1901, men på grund av första världskrigets nödår dröjde det till 20-talet innan man omsatte styckningsplanerna i verklighet. Först bebyggdes mark längst Nynäsbanan och vid stationen. På 30- och 40-talen ökade byggverksamheten. I trakten av Stortorp skapades över 600 tomtplatser till 1928 och i trakten av Sjöängen avstyckades fastigheter från Trångsunds Gård. På 50-talet förvärvade kommunen mark norr och öster om Trångsunds station och byggde flerfamiljshus och avsatte mark för en skola. På 60-talet byggdes Trångsunds centrum med affärer och samhällsservice. Ett stort 12-våningshus kom till och området har senare förtätats med ytterligare flerbostadshus.

Trångsund är ett naturnära samhälle. Trångsundsskogens naturreservat med eklandskap, stigar och leder ligger i området. Här finns fina utskiktsplatser längst de branta klipporna på Sydslingan. Under 2018 blir upprustningen av Sjöängsparken på Sjöängsvägen 15 klar. Det är en klassisk naturpark med gräsytor, ängsytor och naturmark. Det byggs en ny badbrygga, två olika lekmiljöer för barn i olika åldrar, utegym, beachvolleyplan, sittmöjligheter, grillplats, m.m. En annan stor naturpark är Nytorpsmosse på Kvartettvägen 8. Runt parken går en belyst promenadslinga. Det finns boulebana, 11-mannaplan med konstgräs, hinderbana och utegym med träningsredskap samt lekplats för olika åldrar. Stortorpsparken ligger centralt i Stortorp och drivs av bygdegårdsföreningen. Det är ett 3,5 hektar stort område med karaktär av festplats med stugor och bodar. Den är välanvänd under högtider, valborgsmässoafton m.m. Här anordnas konserter och marknader. Vintertid finns en pulkabacke. Stortorpsbadet, en liten barnvänligt badplats, är en av flera badplatser. I Stortorpshallen finns en ishall och en liten utomhusrink. På vintern anordnar Friluftsfrämjandet långfärdsskridskoåkning, vanlig skridsko, pulka, korvgrillning och vinterlekar vid Drevviken. Det är nära till Ågestas Friluftsområde med löpspår, ridklubb, 18-håls golfbana, m.m.

KOMMUNIKATION
I Trångsund finns en pendeltågsstation till linjen mellan Västerhaninge/Nynäshamn-Bålsta. Det tar ca 18 minuter att ta sig till Stockholm C. Med bil är man i Södermalm på ca 15 minuter. Det är bra vägförbindelser också söderut till Nynäshamn och skärgårdsöarna Dalarö och Gålö. Det finns flera busslinjer, 742, 828, 830, 831 och 893, som går till Farsta, Huddinge, Haninge m.fl. platser. I Farsta C (10 min. med buss) finns T-banans röda linje.

NÄRSERVICE
Trångsunds centrum har livsmedelsaffär, bank, restaurang, bibliotek, m.m. I angränsande Skogås centrum finns också affärer, apotek, post, vårdcentral, folktandvård, frisör, gym., restauranger, brandstation, m.m. I södra Skogås ligger Länna industriområde och Länna köpcentrum med ett 20-tal butiker, främst för bilburna kunder. Andra köpcentrum som finns i närheten är Farsta Centrum och Port 73.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Trångsund? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.