Vistaberg, Huddinge

Glömstavägen 74

Såld, 2020-07-02
Slutpris
1 750 000 kr
Tomtarea
1956 kvm
Typ
Tomt

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Christoffer Kihlman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 76

 • Extra kontaktperson

  Anna-Maria Tiilikainen

  Säljkoordinator

  :
  Mobil: 0732-57 56 70

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Glömstavägen 74 - Bjurfors
. Glömstavägen 74 - Bjurfors
. Glömstavägen 74 - Bjurfors

Huset är beläget i ett högt och fritt läge

Utvald detaljbild. Glömstavägen 74 - Bjurfors
. Glömstavägen 74 - Bjurfors
. Glömstavägen 74 - Bjurfors

Området

Att bo i Vistaberg

I gammal kulturbygd ligger moderna Vistaberg - ett mycket populärt bostadsområde framförallt för barnfamiljer, men också andra - med närhet till service och kommunikationer i Huddinge Centrum.

Vistaberg ligger mellan Glömsta (västerut) och Fullersta/Huddinge C (österut). Söderut avgränsar Glömstavägen området och norrut ligger Vistaskogen i kuperat område, högsta berg är 75 meter högt.

Vistaberg är bebott sedan 2000 år tillbaka. Det finns talrika fornlämningar från den äldre järnåldern. Första gången Vistaberg nämns i skrift är 1331, då den kallas Viestum. Ordet antas komma från vide, dvs "videstället".

På 1500-talet bestod bebyggelsen av två gårdar, varav en ägdes av Svante Sture den yngre. Kvar finns fortfarande den stora ladugårdsgrunden. Under 1600-1800-talen bedrevs jordbruk. Oftast var Vista ägd av storjordbrukare med flera andra gårdar.

På 30- och 40-talen styckades Vistas markområden, i likhet med andra gårdar, upp. Här byggdes fritidshus och villor utan kommunalt avlopp.

I västra delen av Vistaberg finns Lövsta Gård kvar med jordbruk och djurhållning (får, hästar, grisar och höns).

På 1990- och 2000-talet uppfördes ny bebyggelse med radhus, kedjehus, flerfamiljshus och fristående villor. En ny detaljplan antogs i början av 2000-talet, vilket möjliggjorde många fler nya bostäder i Vistaberg.

Första etappen blev Vistabergs Trädgårdsstad längs Vistabergs Allé. Här finns hus som vänder sina entréer mot gatan på klassiskt trädgårdsstadsmanér. Bakom husen finns gott om grönytor för de privata trädgårdarna. Bland naturliga kullar och stigar har det byggts par- och radhus, villor och flerbostadshus. En del av husen har en härlig utsikt över området. Flerbostadshusen har gemensamma utemiljöer, inramat av plank, bersåer och ytor för samvaro.

Vista Skogshöjd blir den sista etappen av utbyggnaden. Med Vistaskogen runt knuten byggs 300-400 nya bostäder och en förskola. Det blir stadsvillor, radhus, parhus och flerbostadshus med blandad upplåtelseform.

Ytterligare förslag finns i kommunen om utveckling av Vistaberg, närmare bestämt området mot Rosenhill och Huddinge C. Förslaget är ute för samråd. Avsikten är att Fullersta, Vistaberg och Huddinge C ska byggas ihop när det glest bebyggda Rosenhill förtätas. Även här planeras en förskola.

Det finns nu fyra förskolor i Huddinge, varav den senaste, Utsikten i norra Vistaberg, öppnades 2016.

Vistaberg har två egna skolor. Vistaskolan (F9) ligger i Trädgårdsstaden och byggdes redan i mitten av 50-talet, ritad av arkitekten Karl W Ottesen. 2004 kompletterades den med ytterligare byggnader. Intill Vistaskolan ligger Rosenhillskolan, som är till för elever med behov av särskilt stöd. Det finns ytterligare grundskolor i Fullersta, Glömsta, Källbrink och Huddinge C.

I Vistaberg har man nära till Huddinges fyra kommunala och två fristående gymnasieskolor liksom Södertörns Högskola i Flemingsberg.

Närmaste handelscentrum är Huddinge Centrum, med många butiker, restauranger, caféer och allmän service. Det är också nära till IKEA, Heron City och ett flertal kända stormarknader i ett av Europas största handelscentra, Kungens Kurva. Via Glömstavägen tar man sig ut till E4:an och Kungens Kurva/Skärholmen.

Det tar 15-30 minuter att promenera till Huddinge C. Med cykel är man där på 5-10 minuter beroende på var man bor. I Huddinge C finns pendeltågsstation. På ca 15 min är man inne i Stockholm C.

Buss går förstås också bra att åka till Huddinge C. Buss 714 går genom området och har kvartstrafik i rusningstid. Det finns flera linjer som trafikerar Glömstavägen. Linjerna går till Huddinge C, Huddinge Sjukhus, Masmo, Kungens Kurva och Skärholmen (T-bana röda linjen).

Vissa turer går till Flottsbro Friluftsområde via Glömsta. Med bil når man området på ca 10 minuter. I Flottsbro finns sommartid badplats, kanotuthyrning och servering. På vintern finns tre skidbackar och spår för långfärdsskridsko.

I Vistaberg har man nära till naturen och friluftsliv för motion och rekreation. Gömmarens naturreservat med klarvattensjön Gömmaren ligger på cykelavstånd. En cykelled på 6 km genom naturreservatet går till Kungens Kurva. Här finns stigar, elljusspår, cykel- och vandringsleder. Vid Lövsta Gård finns en ridskola för den hästintresserade.

Källbrinks IP ligger strax norr om Vistaberg och har motionsspår med ca 1,9 km elljus, en friidrottsanläggning, fotbollsplaner, rugbyplan, tennishall, m.m.

Vistaberg har under 2017 fått en ny lekplats för barnen, Honungsparken. Det är en större park som är tänkt för lek, sport och vila. Det finns gräsyta och en öppen dagvattenbäck. Parken är belyst och det finns ett cykelställ vid den östra ingången samt en del bänkar och picknickbord. Lekplatsen passar för barn i olika åldrar. Den har bondgårdstema och mycket är gjort i trä. Det finns gungdjur, klätterställningar med rutschkanor och klätternät, gungor, lek-torn, sandlåda med bakbord samt träskulpturer i form av djur och traktorer.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vistaberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.