Hoppa till innehåll
Interiörbild. Klippuddsstigen 4 - Bjurfors

Paradvåning med sjötomt och panoramautsikt

Lidingö, Lidingö

Klippuddsstigen 4

Utgångspris:
25 000 000 kr
Avgift:
12 890 kr
Antal rum:
3
Boarea:
235 kvm
Byggår:
1910
Våningsplan:
2 av 4
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja

Paradvåning med sjötomt och panoramautsikt

Bjurfors Beyond presenterar 235 kvm jugendparketter. Höga terrasser och fönster vänder sig mot sundet, 50 m ner.

Beskrivning

Vänligen respektera att marken är privat egendom och området larmat. Visning bokas genom fastighetsmäklaren.

Den stora och välkända Klippuddsvillan ligger högt över sjötomten, vågorna slår mot stranden bara 50 meter nedanför den mäktiga byggnaden. Med två stora terrasser och omfattande glaspartier vänder sig denna stora våning om 235 kvm ut mot sundet. Innanför sträcker ekparketterna ut sig under sällskapsytornas välvda kassettak om 7,5 meter. Atmosfären är närmast slottsliknande.

Den stora villan byggdes 1910 och är - tillsammans med Dramaten och Thielska galleriet – ett av få exempel på kubistisk jugendarkitektur. Det strama formspråket för tankarna till ett större gods. Redan i våningens hall öppnar sig de stora ekparkettytorna inramade av strålande vita snickerier och detaljer i tidstrogen stil. Mot sundet vänder sig tre salonger i fil sina takhöga, nästintill sakrala, fönsterpartier ut mot sjön. Den givna närheten till sundet är en självklar del av livet i detta hem. Från ett kallt morgondopp från bryggan är det bara någon minut upp till duschen. Våningens ljus faller i kaskader och den som har stått i dörrvalvet till den största salongen, med välvt kassettak om 7,5 meter, lär inte glömma det. Den nyskapade våningen är trogen den ursprungliga stilen i detaljer och arkitektur. Samtidigt överraskar den ständigt med dolda, moderna ytor bakom en bitvis minimalistisk inredning. Det stora och formrena köket är ett exempel; där rader av dörrar avslöjar bland annat gäst-wc och tvättstuga. Ett annat exempel är master bedroom-sviten där ett mycket stort badrum i klassisk stil plötsligt uppenbarar sig bakom en diskret dörr. Våningens inredning, material, design, teknik och utrustning är genomgående av hög klass. Det är exklusivt, men med en mycket sparsmakad och återhållen ton. Våningen har tre terrasser, två badrum, två kakelugnar samt bra förrådsutrymmen.

Bekvämt och njutningsbart boende i en fridfull och privat omgivning med vacker natur. Om man så önskar tar man bekvämt båten från den närbelägna kajen in till Strandvägen.

Interiör

Vägen slingrar sig längst ut mot Lidingös östra strandlinje. Den passerar prydliga villakvarter och stora patriciervillor. Plötsligt glittrar vattnet till mellan höga lövträd. Sista biten stiger gatan brant.

ENTRÉHALL
Den pampiga villans entré ligger under tak som vilar på kolonner. Dubbla, höga ekdörrar med småspröjsat glas leder in i husets trapphall som bokstavligen ekar av 1910-tal. Taket sträcker sig högt över fiskbensparketten som kantas av vitputsade väggar med höga jugendvalv. I hörnet tronar en mäktig öppen spis i puts och kalksten. Tidsperiodens entréhallar inspirerades ofta av de stora godsens stenhallar där brasan mötte besökarna. En ektrappa vrider sig upp till nästa plan och här finns även hiss.

HALL
Bakom våningens breda entrédörr öppnar sig en större och mycket ljus hall med fiskbensparkett. Detaljer som väggarnas rundade avslut mot taket, de mycket djupa dörrfodren och dörrarna med små speglar slår an tonen. Till höger, inramat av bländvita snickerier, finns en djup fönsternisch med ett tredelat och småspröjsat glasparti. Vänd mot grönskan finns här en av våningens tre terrasser. Hallen har rymlig klädförvaring bakom höga skjutdörrar.

SÄLLSKAPSYTOR
Till vänster försvinner nu fiskbensparketten in genom ett brett dörrvalv och ut i mycket stora sällskapsytor. Det första intrycket är smått dramatiskt. Det närmast skyhöga, välvda kassettaket med stuckatur i form av cirklar reser sig högt över ytorna – takhöjden är 7,5 meter. Ljuset faller i kaskader från kortväggens takhöga glasparti; där bakom öppnar sig den fria utsikten över fjärden. Atmosfären är nästan slottsliknande och kompletteras med de djupa, småspeglade dörrfodren och övrigt listverk. Rummet liknar mest en större festsal och det är lätt att föreställa sig fraset av sidenklänningar och de frackklädda herrarnas bullrande skratt under kristallkronan. Än idag inbjuder ytorna till fest, mingel och dans. Några levande ljus i den djupa fönsternischen räcker för att skapa en nästintill historisk miljö. I ena hörnet finns en dold dörr som leder in till en garderob, en diskret detalj som ska återkomma som tema i den stora våningen.

BIBLIOTEK
I fil, och på varsin sida om sällskapsytorna, ligger två salonger ut mot fjärden. Den högra var troligen det bibliotek dit frackarna drog sig tillbaka med bolmande cigarrer efter middagen. Fiskbensparketten sträcker ut längs ett närmast heltäckande glasparti där den fria panoramautsikten över vattnet öppnar sig. Rummet har massivt ljus i två väderstreck. En varm sommarkväll minglar gästerna ut på den stora terrassen, högt över sluttningen ner mot stranden, bara 50 meter ner. När fjärden ligger spegelblank är atmosfären svårslagen härute. Med ljudet av stilla vågor och den ljumma kvällsbrisen som för med sig doften av hav, jasmin och nyklippt gräs. Snart glittrar ljusen på andra sidan ikapp med en och annan guppande laterna. Ett halvår senare möts samma gäster av glöggdoft och sprakandet från brinnande bokved i rummets kakelugn. Rummet känns givet för familjens vardagsaktiviteter med allt från tevespel till filmkvällar. I ena hörnet finns idag en yta som kan avskiljas med skjutdörrar. Kanske är det här du rullar ut yogamattan eller skruvar upp gitarrförstärkaren – utsikten inspirerar i vilket fall.

BADRUM
I anslutning till den avskilda ytan finns ingång till ett mycket formrent badrum med fönsterparti, vitt helkakel, sobert klinkergolv, handfat samt duschalkov med dubbla glasdörrar.

MASTER BEDROOM
Den vänstra salongen ut mot vattnet är idag våningens stora master bedroom-svit med femstjärnig atmosfär. Fiskbensparketten följer med in. Rummet är mycket smakfullt och har ett brett, småspröjsat fönsterparti mot sundet. Här kan dörren ut till ytterligare en stor terrass stå på glänt en varm natt. En kulen höstkväll sprakar brasan i rummets formrena kakelugn.

BADRUM EN SUITE
En mycket diskret dubbeldörr i sovrummets hörn döljer nästa överraskning. Här öppnar sig ett mycket stort och sobert badrum med drag av spa. Tonen är grafiskt ren med vitt glaskakel, gråmelerat stengolv och minimalistisk inredning i mörkt ädelträ och porslin. Det klassiska karbadet med stentrappa, mitt i rummet, väntar efter kajakturen eller löprundan längs stranden. Rummet får ljus från två håll; ett större glasparti med tidsperiodens snickerier och franska balkong vetter ut mot grönskan. Badrummet är även utrustat med dubbla handfat, spegelvägg, downlight, frostglasad duschalkov och separat wc. En av många smakfulla detaljer är kranarnas placering i spegelväggen. Från badrummet leder en dörr in till en walking closet, utrymmet är också tänkbart för den som prioriterar bastu.

KÖK
Tillbaka i hallen tar en ekparkett i 1-stavsläggning över i ett mycket stort kök som för tankarna till en modern fransk restaurang med kök och matsal i öppen planlösning. Ljuset faller fritt från tre höga glaspartier och i centrum tronar en större köksö med inredning i mörk ek och vit arbetsyta i slitstark komposit. Köksöns barhäng är platsen för allt från morgonens hastiga espresso till ungarnas läxläsning medan pastavattnet kokar upp. Kökets ton är grafiskt ren och i bästa mening minimalistisk. En vit långvägg och en sobert grå fondvägg radar upp de höga, diskreta dörrarna. Begreppet ”helintegrerat” får här en djupare innebörd. Matsalsdelen har plats för långa söndagsbruncher med många runt bordet. Bakom en av dörrarna överraskar köket med ett gäst-wc med handfat och vägghängd wc. En annan dörr leder in till våningens tvättstuga med vask, maskiner och förvaring. Bakom ytterligare dörrar döljer sig två stora vinkylar samt kyl och frys. Köket är bland annat utrustat med extrabred spishäll, extrabred ugn, mikro samt kaffemaskin; samtliga från Gaggenau.

Ansvarig mäklare

Bilder

Planritning

Planlösning

Våningen disponeras med tre salonger i fil ut mot sjön, samt hall och kök in mot trädgården.

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gripen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Villa Klippudden vid Halvkakssundets norra strand är den första byggnad som uppfördes vid 1900-talets början i det planerade bostadsområdet i Käppala, den uppfördes 1910 av Otto Gripensvärd.
Föreningen registrerades 1993-03-17 och den nuvarande ekonomiska planen registrerades 1994-12-05. Föreningen äger fastigheten Klippudden 29, som förvärvades 1994. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, och den upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt. På fastigheten finns en huvudbyggnad med fem lägenheter och vid vattnet ytterligare tre byggnader med 12 lägenheter.
Byggnadernas totalyta är 2 643 kvm, vilket också utgör lägenhetsyta.

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.
Årsavgifterna planeras att vara oförändrade det närmaste året.
Långfristiga skulder är 8 670 000 kr per 31/12 2019.
Skuld/kvm är 3 280 kr.

Föreningen har en egen hemsida www.brfgripen.bostadsratterna.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2025.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen för det planerade underhållet.

- 1994/95 Villan renoverades och fem bostadsrätter skapades. Övriga tre byggnader uppfördes i Skanskas regi.

Utfört underhåll och renoveringar:
- 2019 Takreparationer på villans norra gavel. Villans entrétak har totalrenoverats och nytt golv har lagts på ovanliggande balkong. Reparation av fasadskada på radhuset. Rengöring och ommålning av skorstenen på parhus två.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har tillgång till en badbrygga samt en egen dörr ner till kajen, där pendelbåten går.
Cykelförråd samt soprum.

Månadsavgift

Avgift/hyra
12 890 kr

I avgiften ingår värme, vatten & avlopp, bredband/internet, Telias basutbud för TV, källarförråd samt en p-plats med motorvärmareuttag.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,75766%
Andel av årsavgiften är
8,79665%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
25 000 000 kr
Lägenhetsnummer
00003
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Antal sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
235 kvm*
Kakelugn/Öppen spis
Ja

*Enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1910
Uppvärmning
Bergvärme

Om Lidingö

Att bo i Lidingö kommun

Välkommen att bo och trivas på Lidingö som även kallas för den gröna ön. Här finns stora möjligheter till friluftsliv året om med naturreservat att ströva i, golfbana, fina badplatser samt skidspår och slalombacke. Hälsa och friskvård står i fokus och varje år arrangeras Lidingöloppet, världens längsta terränglopp och seglartävlingen Lidingö Runt. Berömda Millesgården ger ro åt själen.

Service
Lidingö centrum är uppbyggt kring ett torg som skapar en trevlig småstadskänsla. Här finns både stora affärskedjor och mindre originella butiker samt flera trevliga restauranger och snabbmatsställen. Det finns också ett bibliotek, en teater och fritidsgårdar samt läkarmottagningar och folktandvård. En stor återvinningscentral finns i Stockby. Gångsätra har ett kommunalt inomhusbad och det finns flera bra utomhusbad på ön, Lidingövallen för olika aktiviteter samt ishall.

Skolor
På Lidingö finns fem skolområden med förskola och grundskola till årskurs nio. Det finns två kommunala gymnasieskolor. Här finns även fem fristående grundskolor samt Bosöns idrottshögskola.

Kommunikationer
Lidingöbanan har ändstationen Gåshaga längst österut samt i Ropsten där tunnelbanan ansluter. Det finns ett omfattande bussnät på ön samt reguljära båtförbindelser mellan Lidingö, Nacka strand och Nybroviken samt ut till Stockholms skärgård. Bryggplatser finns vid Klippudden, Larsberg och Gåshaga.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lidingö kommun? Kontakta våra mäklare på Lidingö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Klippuddsstigen 4

Klippuddsstigen 4

181 65 Lidingö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Klippuddsstigen 4

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND