Rymlig 50-tals villa med en stor portion charm - för den stora familjen!

Mosstorp, Lidingö

Svalvägen 5

Utgångspris eller Högstbjudande
14 500 000 kr
Antal rum
10
Tomtarea
897 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
274 kvm / 131 kvm

Rymlig 50-tals villa med en stor portion charm - för den stora familjen!

Stor familjevilla, byggd 1954, med charmiga detaljer bevarade såsom parkettgolv och eldstad. Uthyrningsdel finns med separat ingång.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 073-367 08 30

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Hus i vinkel med uteplats. Svalvägen 5 - Bjurfors
Hus i vinkel med uteplats
Ljust sällskapsrum med många fönster och eldstad. Svalvägen 5 - Bjurfors
Ljust sällskapsrum med många fönster och eldstad
Vackra detaljer. Svalvägen 5 - Bjurfors
Vackra detaljer
Plats för stort matbord. Svalvägen 5 - Bjurfors
Plats för stort matbord
Härlig matplats för många. Svalvägen 5 - Bjurfors
Härlig matplats för många
Fina detaljer. Svalvägen 5 - Bjurfors
Fina detaljer

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

I centrala Mosstorp på Lidingö ges nu tillfälle att förvärva en mycket rymlig 50-talsvilla med en total bruksarea om hela 405 kvadratmeter! Perfekt hus för den stora familjen eller för er som värdesätter många rum och stora umgängesytor. Villan är ursprungligen byggd 1954 och tillbyggd i vinkel tio år senare med bevarade detaljer från byggåret såsom eldstad samt parkettgolv. Huset disponeras i tre plan inkluderat källare och rymmer 9-10 rum beroende hur man väljer att disponera huset. I ena delen av huset finns en uthyrningsdel med egen ingång från husets baksida. Hyr ut till extern hyresgäst och få en bra boendeekonomi eller använd som ett perfekt utrymme vid övernattande gäster. Uthyrningsdelen har såväl eget badrum som pentry.

Husets naturliga samlingspunkt är i det härliga vardagsrummet med eldstad och ett flödande ljus från många fönster. Här finns rum för stora middagssällskap och här ges verkligen en hemtrevlig och mysig känsla som genomsyrar hela husets karaktär. Stort kök i anslutning till vardagsrummet. Från vardagsrummet finns utgång till altan mot trädgården varifrån man får ett bra solläge. På entréplanet finns hall, WC, vardagsrum, kök, sovrum/arbetsrum, bibliotek samt uthyrningsdel. På övre plan finns fyra sovrum, sällskapsrum samt badrum. Källare under hela huset med stor gillestuga, bastu, tvättstuga, förvaringsrum samt garage. Överlag finns bra med förvaringsutrymmen samt garderober.

Huset är inte förhandsbesiktat, eventuell besiktning genomförs av köparen. Huset har ett bra bruksskick och är uppvärmt via vattenburna radiatorer och bergvärme.

Perfekt läge på Lidingö där Mosstorp har ett centralt och attraktivt läge. En kort promenad från huset nås Lidingöbanan där man når Ropsten på 5-10 minuter och vidare därifrån mot Stockholm C med tunnelbana. Nära till skolor och förskolor, idrottsutbud samt matvarubutiker och allmän service.

Missa inte visning av denna rymliga familjevilla. Varmt välkomna på visning!

Interiör

Huset disponeras enligt följande:

-ENTRÉPLAN-

HALL
Välkomnande hall med avhängning samt förvaringsmöjligheter i form av garderober med skjutdörrar. Redan i hallen möts man av karaktären i huset med vackert och tidstypiskt stengolv och en öppen, ljus och luftig känsla. Hallen är som ett nav på entréplanet varifrån man når såväl kök, vardagsrum, ett sovrum samt biblioteket som vetter mot uthyrningsdelen. Från hallen finns trappa till övre plan samt också trappa ner till källaren.

VARDAGSRUM
Huset hjärta med ett flödande ljus från flertalet fönster och utgång till altan mot trädgården. Rummet har bevarad fiskbensparkett samt murad eldstad med kassett. Ljusa väggar och tak och en väl tilltagen plats för matbord till många gäster. Då rummet ligger intill köket ges här en sällskapsvänlig känsla.

KÖK
Stort kök med mycket gott om plats för såväl förvaring som arbetsyta på långa köksbänkar. Köket är ljust med fönster mot trädgård och gata samt vita skåp och luckor. Vitt kakel hela vägen upp till tak på väggen med fönster. Maskinell utrustning finns i form av fullstora kyl och frys (side-by-side), diskmaskin, ugn, spishäll samt köksfläkt. Två diskhoar finns.

BIBLIOTEK
Härligt sällskapsrumrum med bevarad fiskbensparkett på golvet. Här finns en platsbyggd bokhylla där man specialbyggt en dörr i bokhyllan in till uthyrningsdelen. Här kan man själv välja om man vill sätta igen och hyra ut eller om man vill ha det öppet in mot denna del. Ljusa väggar samt fönster och utgång via dörr mot framsidan och trädgården.

UTHYRNINGSDEL
Denna del av huset nås endera via biblioteket eller via separat ingång från husets baksida. Går man in via den separata ingången möts man av en entré med avhängning i garderob samt ett mindre pentry. Vidare finns här ett stort badrum i original från byggåret. Här finns WC, badkar och handfat. Ljusblått kakel på väggarna samt mosaik på golvet. Överfönster som vetter mot husets baksida. Själva rummet i uthyrningsdelen har fönster mot gaveln samt mot framsidan. Ljusa väggar samt en ljus matta på golvet.

SOVRUM
Sovrum/arbetsrum som nås från hallen med fönster mot trädgård/gata.

WC
Separat WC som finns i anslutning till hallen. Schackrutigt golv samt vita väggar och frostat fönster. Här finns WC samt handfat.

-ÖVRE PLAN-

SÄLLSKAPSRUM
Via en charmig trappa nås det övre planet som en gång varit avskiljt från det nedre. På den tiden fanns en separat entré till övre plan från Orrstigen. Därav finns den gamla entrédörren kvar och en balkong finns nu här men trappan ner mot Orrstigen har tagits bort. Ändringen till 1-familjshus gjordes år 2008. På detta plan finns ett större rum som med fördel används som ett sällskapsrum eller vardagsrum. Här är snedtak med takfönster. Parkettgolv, vita tak och väggar.

SOVRUM
Innanför sällskapsrummet finns ett större sovrum med snedtak och intilliggande walk in closet. Ett fönster på husets gavel samt ett mot framsidan. Parkettgolv, vita väggar och tak.

SOVRUM
Större sovrum med fönster på husets andra gavel, rakt ovan garaget och infarten. Rymligt rum med snedtak och kattvind med förvaring.

SOVRUM
Två mindre sovrum finns på övre plan, det ena med fönster mot Orrstigen och det andra med fönster mot trädgården. Ljusa väggar och parkettgolv.

BADRUM
Intill trappan på övre plan finns ett badrum med klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här finns badkar, handfat samt WC. Frostat fönster som vetter mot husets baksida.

-KÄLLARPLAN-
Via trappa från hallen nås källaren. Här finns en stor gillestuga som kan användas som sällskapsrum eller varför inte hobbyrum, gym eller lekrum för barnen? Här sätter fantasin gränserna! Här finns även bastu, en separat WC med handfat, förvaringsrum samt tvättstuga och pannrum. Access till garage.

TRÄDGÅRD
Trädgårdstomt om knappa 900 kvm där den större delen finns på entrésidan med ett bra solläge. Altan som nås från vardagsrummet och som vetter i söderläge. Möjlighet att parkera bil på uppfart framför garaget. Här finns Äppelträd, hägg och syren, forsythia, gamla tulpaner och fina rosor.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Orren 8

Planbestämmelser

Tomtindelning (1954-01-20) Stadsplan (1953-05-22)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Avloppsledning, 01-IM4-53/6720.1
Last: Avtalsservitut: Avloppsledning, 01-IM4-55/5671.1
Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM4-19/411B.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris eller Högstbjudande
14 500 000 kr
Rum
10
Boarea
274 kvm*
Tomtarea
897 kvm
Biarea
131 kvm

* Areauppgift enligt mätbevis

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
32 500 kr
Försäkring
11 544 kr
Renhållning
1 500 kr
Vatten/Avlopp
4 000 kr
Summa
49 544 kr

I posten uppvärmningskostnad är hushållsel inkluderad.

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 813 000 kr

TV/bredband

Öppen fiber (idag används Com Hem)

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Avloppsledning(2 st)
Avtalsservitut Villa Mm

Tillträde

Enligt ÖK

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 834 000 kr
Byggnadsvärde
3 868 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1954*
Fasad
Puts
Bjälklag
Betong/trä
Uppvärmning
Bergvärmepump
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Självdragsventilation
Grundmur
Murar till berg

* Tillbyggt 1964

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2019-11-19

Länkar

Området

Att bo i Lidingö kommun

Välkommen att bo och trivas på Lidingö som även kallas för den gröna ön. Här finns stora möjligheter till friluftsliv året om med naturreservat att ströva i, golfbana, fina badplatser samt skidspår och slalombacke. Hälsa och friskvård står i fokus och varje år arrangeras Lidingöloppet, världens längsta terränglopp och seglartävlingen Lidingö Runt. Berömda Millesgården ger ro åt själen.

Service
Lidingö centrum är uppbyggt kring ett torg som skapar en trevlig småstadskänsla. Här finns både stora affärskedjor och mindre originella butiker samt flera trevliga restauranger och snabbmatsställen. Det finns också ett bibliotek, en teater och fritidsgårdar samt läkarmottagningar och folktandvård. En stor återvinningscentral finns i Stockby. Gångsätra har ett kommunalt inomhusbad och det finns flera bra utomhusbad på ön, Lidingövallen för olika aktiviteter samt ishall.

Skolor
På Lidingö finns fem skolområden med förskola och grundskola till årskurs nio. Det finns två kommunala gymnasieskolor. Här finns även fem fristående grundskolor samt Bosöns idrottshögskola.

Kommunikationer
Lidingöbanan har ändstationen Gåshaga längst österut samt i Ropsten där tunnelbanan ansluter. Det finns ett omfattande bussnät på ön samt reguljära båtförbindelser mellan Lidingö, Nacka strand och Nybroviken samt ut till Stockholms skärgård. Bryggplatser finns vid Klippudden, Larsberg och Gåshaga.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lidingö kommun? Kontakta våra mäklare på Lidingö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Svalvägen 5

Svalvägen 5,
181 56 LIDINGÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 073-367 08 30