Spektakulärt och unikt boende i etage!

Skärsätra, Lidingö

Pyrolavägen 18

På förhand
Utgångspris
6 300 000 kr
Avgift
4 814 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Boarea
88 kvm

Spektakulärt och unikt boende i etage!

Tillfälle att förvärva en av Lidingös mest unika bostäder i Vattentornet i Skärsätra. Promenadavstånd till naturen kring Kottlasjön.

 • Ansvarig mäklare

  Moa Englund

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 09

 • Extra kontaktperson

  Ewa Söderberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-2517464

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Pyrolavägen 18 - Bjurfors
Interiörbild. Pyrolavägen 18 - Bjurfors
Interiörbild. Pyrolavägen 18 - Bjurfors
Kontakta mig!. Pyrolavägen 18 - Bjurfors
Kontakta mig!
Utvald detaljbild. Pyrolavägen 18 - Bjurfors
Interiörbild. Pyrolavägen 18 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övreplan

Beskrivning

Beskrivning

Kulturhistoriskt och unikt boende i etage vackert beläget nära Kottlasjön. Varmt välkomna till denna helt unika bostad i två plan. Vattentornet uppfördes redan 1912 och då innehöll byggnaden tre tjänstebostäder i den övre delen. Denna nationalromantiska byggnad med sin vattenreservoar var i drift fram till 50-talet. Sedan 70-talet betecknas denna byggnad som ett värdefullt kulturminne och idag finns det fem modernt utrustade bostäder här och en fristående sidobyggnad med förråd.

Lägenheten har allt man kan begära av fyra rum och kök. På övre plan finns tre bra sovrum varav det ena med praktisk walk-in-closet, samt ett fräscht och rymligt badrum med tvättpelare.
På entréplanet i en öppen och social planlösning ligger köket och vardagsrummet i god harmoni med de vackra djupa spetsbågiga fönsterna som präglas av sin unika byggnadsteknik. Hela lägenheten genomsyras av sin historia med fönster i alla väderstreck. Appstyrd integrated musikanläggning från Sonos finns i både plan.

Vattentornet har ett högt och fritt läge med en naturtomt och gräsmatta med flertalet uteplatser. Till varje bostad hör även en parkering.

Interiör

HALL
Ni välkomnas in i en hall där det finns plats för både avhängning och sittmöbel samt en dubbel garderob. Lägenheten har en säkerhetsdörr. Från hallen på entréplanet välkomnas ni in till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum.

KÖK
Modernt och välutrustat kök med köksö innehållande keramikhäll och diskho samt en fläkt från Elica. Integrerad kyl och frys från Siemens. Ugn samt mikrovågsugn från AEG och integrerad diskmaskin från Siemens. Spotlights i tak.

VARDAGSRUM
Rymligt och socialt sällskapsrum i öppen planlösning mot kök och matplats. Här finns gott om plats för soffgrupp och TV-och avlastningsmöbler. Vitmålade väggar och parkettgolv av mahogny. Spotlightsskena i tak och vackert ljusinsläpp från tre olika väderstreck. Spiraltrappa upp till övre plan.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med klinker på golvet med golvvärme. Bred tvättkommod med förvaring samt spegel med infälld belysning. Rymlig dusch med glasvägg samt WC och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare. Inbyggd varmvattenberedare som även medger viss förvaring samt rikligt med spotlights i taket.

SOVRUMMEN
Sovrummen ligger i fil. Samtliga rum har plats för säng, sängbord och avlastningsmöbler. De mindre sovrummen har platsbyggda sängar med förvaring och det ena sovrummet har dessutom våningssäng. Väggarna är vitmålade och två sovrum har parkettgolv av mahogny samt ett sovrum har parkettgolv av vitlaserad lönn.
Från master bedroom finns en egen walk-in closet med gott om förvaringsmöjligheter. Samtliga rum har infällda spotlights i taket.

HALL ÖVRE PLAN
Hjärtat av övre plan är hallen. Rikligt av spotlights och vackra spegeldörrar där samtliga rum som ligger i varsitt väderstreck nås ifrån.

FÖRENINGENS TRÄDGÅRD
Dygnets alla soltimmar når föreningens trädgård som har en mycket varierad naturtomt med både fruktträd, blommor, särartade tallar och odlingsmöjligheter. Här får ni en riktig villaatmosfär där känslan mellan ute och inne är snarlik. Trädgården ligger på en av Lidingös högsta punkter och det finns gott om ställen för sammanstrålning i all avskildhet.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kungsljuset 2

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skärsätra Vattentorn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
5
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Skärsätra Vattentorn äger och förvaltar 5 st lägenheter som är upplåtna till bostadsrätt.
gott om utrymme för bildäck, cyklar och prylar.

Underhåll:
Föreningens medlemmar har ansvarat för att underhållsplanen samt tagit in fackmannamässiga personer för utförandet. Trappstädning utförs av Högsätra Städ och Fastighetsservice. Snöröjningshjälp köps in vid behov från deras grannförening HSB.
Under hösten och vintern 2012 har taket renoverats med ny råspont, papp och läkt samt trasiga takpannor har bytts ut.
Målning av trapphus 2014.

Parkering

Till varje lägenhet finns en numrerad parkeringsplats att disponera samt
ett förråd i fristående förrådsbyggnad.

TV/bredband

Comhem

Övrigt

Kulturvärden
År 1907 bildades Nya Aktiebolaget Skärsätra som lät stycka tomter och två år senare började området sydväst om Kottlasjön att bebyggas med villabostäder. Kommunikationerna till Stockholm upprätthölls till en början med ångslupar och efter 1914 med Södra Lidingöbanan.
År 1912 uppförde bolaget Skärsätra Vattentorn. Även i andra villaområden på Lidingö, såsom Brevik, Herserud och i Lidingö villastad byggdes högt belägna vattentorn för den lokala vattenförsörjningen. Dricksvattnet togs ur Kottlasjön.
Vattentornet är ritat av arkitekten P. Husberg 1912 på uppdrag av Skärsätra elektricitets - och vattenverk. Byggnadsstilen är nationalromantisk.
Förutom vattenreservoaren högst upp fanns i tornet tre tjänstebostäder för vattenverkets personal. Vattentornet var i drift in på 1950 - talet.
Vattenreservoaren har därefter monterats bort och det numera privatägda tornet innehåller fem bostadslägenheter.
I Stockholms läns museums inventering av kulturhistorisk värdefull bebyggelse (1971–1986) betecknas huvudbyggnaden som ett värdefullt kulturminne. I ”Lidingös kulturhistoriska miljöer”, som är Lidingö stads kulturmiljöprogram från 1990, tas vattentornet upp som ett värdefullt kulturminne. I senare tid (2015–2017) har staden inventerat öns bebyggelse och Skärsätra Vattentorn bedöms utgöra ett objekt av mycket högt kulturhistoriskt värde. Fastigheten har en naturtomt med en i huvudsak anlagd trädgård runt omkring Vattentornet . Vissa naturvärden finns som är förknippade med de löv - och barrträd och buskage som finns på platsen. I närområdet, österut vid Kottlasjön, finns mycket höga naturvärden som består av gammal ekskog och tall skog med höga naturvärden.. Även själva vattenmiljön i Kottlasjön har höga naturvärden.
Norr om Vattentornet ligger Djupadalskogen som sträcker sig öster ut mot Kottlasjön. Djupadalskogen är ett värdefullt grönområde med promenad - och cykelstråk. Kottlasjön med möjlighet till bad ligger cirka 300 meter bort.

Uteplats/balkong

Gräsytor kring Vattentornet med uteplatser och grillplatser

Övriga byggnader/utrymmen

Förrådsbyggnad med ett förråd per bostad

TV/bredband

Comhem

Parkering

En parkering per bostad

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 814 kr

I avgiften ingår VA, kabel-TV och parkering

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2411%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 300 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
88 kvm*

* Brf stadgar

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1912 och 1985
Uppvärmning
Direktv el
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster med spröjs

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2020-05-04

Länkar

Området

Att bo i Lidingö kommun

Välkommen att bo och trivas på Lidingö som även kallas för den gröna ön. Här finns stora möjligheter till friluftsliv året om med naturreservat att ströva i, golfbana, fina badplatser samt skidspår och slalombacke. Hälsa och friskvård står i fokus och varje år arrangeras Lidingöloppet, världens längsta terränglopp och seglartävlingen Lidingö Runt. Berömda Millesgården ger ro åt själen.

Service
Lidingö centrum är uppbyggt kring ett torg som skapar en trevlig småstadskänsla. Här finns både stora affärskedjor och mindre originella butiker samt flera trevliga restauranger och snabbmatsställen. Det finns också ett bibliotek, en teater och fritidsgårdar samt läkarmottagningar och folktandvård. En stor återvinningscentral finns i Stockby. Gångsätra har ett kommunalt inomhusbad och det finns flera bra utomhusbad på ön, Lidingövallen för olika aktiviteter samt ishall.

Skolor
På Lidingö finns fem skolområden med förskola och grundskola till årskurs nio. Det finns två kommunala gymnasieskolor. Här finns även fem fristående grundskolor samt Bosöns idrottshögskola.

Kommunikationer
Lidingöbanan har ändstationen Gåshaga längst österut samt i Ropsten där tunnelbanan ansluter. Det finns ett omfattande bussnät på ön samt reguljära båtförbindelser mellan Lidingö, Nacka strand och Nybroviken samt ut till Stockholms skärgård. Bryggplatser finns vid Klippudden, Larsberg och Gåshaga.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lidingö kommun? Kontakta våra mäklare på Lidingö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Pyrolavägen 18

Pyrolavägen 18,
181 60 LIDINGÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Moa Englund

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 09

 • Extra kontaktperson

  Ewa Söderberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-2517464