Söderläget är ypperligt med sol hela dagen!

Torsvik, Lidingö

Torsvikssvängen 23, plan 2

På förhand
Avgift
3 235 kr
Antal rum
3
Boarea
73,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Söderläget är ypperligt med sol hela dagen!

Balkong från vardagsrummet via pardörrar skapar extra rymd och blir ett fint och trivsamt extrarum under vår och sommar.

 • Ansvarig mäklare

  Hampus Åsén

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Torsvikssvängen 23. Torsvikssvängen 23, plan 2 - Bjurfors
Välkommen till Torsvikssvängen 23
Ljust, spatiöst och socialt vardagsrum. Torsvikssvängen 23, plan 2 - Bjurfors
Ljust, spatiöst och socialt vardagsrum
Stort fönsterparti med tidstypiskt djup nisch. Torsvikssvängen 23, plan 2 - Bjurfors
Stort fönsterparti med tidstypiskt djup nisch
Kontakta mig!. Torsvikssvängen 23, plan 2 - Bjurfors

https://www.bjurfors.se/sv/hitta-maklare/hampus-asen/

Stort vardagsrum med plats för soffgrupp såväl som övrig möblering. Torsvikssvängen 23, plan 2 - Bjurfors
Stort vardagsrum med plats för soffgrupp såväl som övrig möblering
Här finns en solig och trevlig balkong med lugnt och tyst läge mot grönskan. Torsvikssvängen 23, plan 2 - Bjurfors
Här finns en solig och trevlig balkong med lugnt och tyst läge mot grönskan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Från Torsvikssvängen är promenaden till frisk havsluft och naturen kort. Utsikten över Lilla Värtan känns befriande och här vill man gärna njuta av solen och vattnets glittrande yta. I huset på nummer 23 öppnas dörren upp till en rymlig hall och ett härligt kök. Planlösningen i köket är perfekt med plats för matbord precis intill det stora fönstret. Vita luckor och bänkskivor i trä ger ett lätt och luftigt intryck. Lägenheten har ett genomgående läge som gör de stora rummen ljusa och inbjudande. Stort vardagsrum med 2,7 meter i takhöjd. Balkong från vardagsrummet via pardörrar skapar extra rymd och blir ett fint och trivsamt extrarum under vår och sommar. Naturen och söderläget är ypperligt med sol hela dagen!

Läget på ön är optimalt med närhet till affär, buss, fina promenadstråk och distansminuter till Stureplan. Lidingö Centrum ligger endast ett stenkast bort och på gångavstånd från ytterdörren öppnar sig hela Stockholms skärgård. Det är den ena sidan av läget. Det andra handlar om en omedelbar närhet till innerstadens shopping och nöjen och till Norra Djurgårdsstaden på andra sidan. Det här är den perfekta lägenheten för dig som ställer höga krav på ditt boende.

Välkomna till en ljus och välskött lägenhet på lugnt och bekvämt område med närhet både till hav, natur och stadskärna!

Interiör

HALL/KAPPRUM:
Rymlig och ljus hall med generösa förvaringsmöjligheter och plats för avhängning till vänster samt i till höger rymliga garderober i original.

BADRUM:
I direkt anslutning till hallen finns ett väldisponerat helkaklat badrum, med härligt ljusinsläpp från fönster. Stilrent kakel på väggar samt klinkergolv. Wc, dusch/badkar och tvättställ med förvaringsmöjligheter i kommod samt väggskåp.

KÖK:
Stilrent och funktionellt kök där det inbjuder till matlagning. Smakfullt vitt kök med gott om förvaring och bänkskiva i ek, Plats för separat matbord. Maskinpark: Induktionshäll, ugn, fläkt, kyl/frys och tvättmaskin.

VARDAGSRUM:
Pampigt vardagsrum som erbjuder högt i tak. Med gott om plats för en rejäl soffgrupp såväl som övrig möblering. Med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti med tidstypiskt djup nisch. Golvet är belagt med fiskbensparkett i originalutförande. Utgång finns från vardagsrummet till den insynsskyddade balkongen i söder.

SOVRUM:
Stort sovrum, som ett master bedroom, med plats för stor dubbelsäng och generös förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Golvet är belagt med laminatgolv.

SOVRUM/ARBETSRUM:
Rymligt sovrum som passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Plats finns för både säng och övrigt möblemang.

FÖRRÅD:
Till lägenheten disponeras både stort källarförråd, matkällarförråd samt det lilla mjölkskåpet i trapphuset, utanför lägenhetsdörren.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Torsviggen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
88
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Torsvikshöjden räknas idag som ett av Storstockholms klassiska bebyggelseprojekt från 40-talet. Husen ritades och projekterades av en mycket ansedd arkitekt Ancker-Gate-Lindegren.Utformningen benämns nyrealism, med sadeltak och färgsättning i grått samt varma, starka nyanser av rött och gult. Lamellhusen putsades med tidstypisk grov spritputs och släta fönsteromfattningar, medan punkthusen utfördes med fasader i rött tegel. Bostadsrättsföreningens hus färdigställdes 1946 (portarna 13-33, fastighetsbeteckning Torsviggen 2), och kompletterades 1950 med den vinkelställda huskroppen (port 11, Torsviggen 3). Fastigheterna genomgick en omfattande renovering 1985-86, då bland annat stammar byttes, taket lades om samt fasader tilläggsisolerades delvis och putsades om. Lägenheterna ytskikt renoverades i sin helhet. Bostadsrättsföreningen Torsviggen bildades år 2000.

I mitten av området finns en nyrestaurerad park med en vacker damm där barn kan åka skridskor på vintern. Det finns även vackra utsiktsplatser ut mot vattnet med grillplats och staty av Milles. I omedelbar närhet finns bland annat en frisör, tobaksbutik, pizzeria och flera lokala näringsidkare. Inom två minuters promenad ligger även Torsvikstorg med en livsmedelsbutik (en andra öppnar inom kort), bageri, apotek, frisör, gym, restauranger samt flera lokala näringsidkare. På knappt 10 minuters gångavstånd ligger Lidingö centrum med affärer, biograf, banker och bibliotek.

Från busshållplatsen Torsvikstorg, går samtliga Lidingös busslinjer. Det tar två minuter med buss till Ropsten, där innerstadsbussar och tunnelbana finns tillgängliga.

Föreningens ekonomi

Föreningen har mycket stabil ekonomi, och har 2018 amorterat 3,5 MSEK.

Renoveringar - Utförda och planerade

1986 Takomläggning, balkongrenovering, elstambyte, omputsning av fasad, rörstambyte.
2003 Trapphusrenovering.
2006-2007 Renovering av tak.
2009-2010 Omputsning av fasad.
2011 Tilläggsisolering av vinden, byte av flera torktumlare samt förbättrad ventilation i tvättstugan. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) genomförd och ny källardörr till lokal installerad.
2013 Nyanskaffning av samtliga portar, blästring av stenen runt portarna och målning av ett trapphus.
2014 Dränering och renovering av stödmurar, omläggning av marksten, lagning av asfalteringen vid garagen, installation av
kodlås till portarna, föreningen har dragit in ledningar för fjärrvärme.
2015 Renovering av tvättstugan med nytt kakel, pumpgropar och nya tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.
2016 Installerades nya fläktar på taket. OVK besiktning utförd. 3 nya förråd för uthyrning till medlemmar har byggts i lokal på nummer 23. Förbättringsarbeten på fasadens grund.
2017 Rörstammar har spolats och filmats.

Parkering

I föreningens fastighet finns 19 garageplatser. Separat kö till dessa platser. Fri parkering på hela Torsvikssvängen dvs gatan
utanför.

TV/bredband

Com Hem bredband 100/10 Mbit/s samt kabel-TV basutbud ingår i avgiften till föreningen.

Gemensamma utrymmen

Tillgång till gemensamt cykelförråd, barnvagnsrum samt tvättstuga med separat torkrum i fastigheten. Grovsoprum med
återvinning.

Parkering

I föreningens fastighet finns 19 garageplatser. Separat kö till dessa platser. Boendeparkering på hela Torsvikssvängen dvs gatan
utanför.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 235 kr

Värme, vatten, bredband 100/10 Mbit/s samt kabel-TV basutbud ingår i avgiften till föreningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,3007%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
2313
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
73,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
200 kr
Försäkring
180 kr
Summa
380 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
92
Energideklarationsdatum
2010-09-08

Området

Att bo i Lidingö kommun

Välkommen att bo och trivas på Lidingö som även kallas för den gröna ön. Här finns stora möjligheter till friluftsliv året om med naturreservat att ströva i, golfbana, fina badplatser samt skidspår och slalombacke. Hälsa och friskvård står i fokus och varje år arrangeras Lidingöloppet, världens längsta terränglopp och seglartävlingen Lidingö Runt. Berömda Millesgården ger ro åt själen.

Service
Lidingö centrum är uppbyggt kring ett torg som skapar en trevlig småstadskänsla. Här finns både stora affärskedjor och mindre originella butiker samt flera trevliga restauranger och snabbmatsställen. Det finns också ett bibliotek, en teater och fritidsgårdar samt läkarmottagningar och folktandvård. En stor återvinningscentral finns i Stockby. Gångsätra har ett kommunalt inomhusbad och det finns flera bra utomhusbad på ön, Lidingövallen för olika aktiviteter samt ishall.

Skolor
På Lidingö finns fem skolområden med förskola och grundskola till årskurs nio. Det finns två kommunala gymnasieskolor. Här finns även fem fristående grundskolor samt Bosöns idrottshögskola.

Kommunikationer
Lidingöbanan har ändstationen Gåshaga längst österut samt i Ropsten där tunnelbanan ansluter. Det finns ett omfattande bussnät på ön samt reguljära båtförbindelser mellan Lidingö, Nacka strand och Nybroviken samt ut till Stockholms skärgård. Bryggplatser finns vid Klippudden, Larsberg och Gåshaga.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lidingö kommun? Kontakta våra mäklare på Lidingö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Torsvikssvängen 23, plan 2

Torsvikssvängen 23, plan 2,
18134 LIDINGÖ

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Hampus Åsén

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 22

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Torsvik, Lidingö

  På förhand
  Adress
  Torsvikssvängen 46
  Månadsavgift
  2 019 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Torsvik, Lidingö

  På förhand
  Adress
  Torsvikssvängen 31
  Månadsavgift
  2 788 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Torsvik, Lidingö

  På förhand
  Adress
  Torsvikssvängen 43, 4 tr
  Månadsavgift
  2 935 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Torsvik, Lidingö

  På förhand
  Adress
  Torsvikssvängen 37, 4 tr
  Månadsavgift
  3 381 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!