Spektakulärt med lugnt läge

Björknäs, Nacka

Sjöängsvägen 66

Besiktigad
På förhand
Prisidé
13 500 000 kr
Antal rum
5
Boarea
175 kvm
Tomtarea
2500 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Takterrass
Ja

Spektakulärt med lugnt läge

Välkomna till detta stilrena och energieffektiva hem, signerat Pål Ross, beläget med högt och privat läge mot skogen.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Vi har glädjen att presentera detta vackra hem som inte liknar något annat. Generösa och ljusa ytor, exklusiva materialval, högt i tak, vackra trägolv, mycket moderna badrum och kök samt höga fönster från golv till tak. Här finns även en härlig takterrass med fri utsikt samt en stor träaltan med insynsskyddat läge. Det är helt enkelt ett hem utöver det vanliga. Här finns även ett vackert helt fristående mindre hus, med samma höga standard, som kan nyttjas som extra sovrum, gästhus, uthyrningshus eller varför inte tonårshäng.
Här bor ni i ett mycket energisnålt hus med högt läge med privat södervänd tomt mot skogen och grönområdet bakom.
Gästhuset och outnyttjat bygglov
Med samma höga byggnadsstandard och materialval är denna vackra byggnad ett mycket bra komplement till huset. Entré i hall med klinkergolv och kapphängare som leder till ett allrum med plats för mindre soffgrupp och matplats. Här finns ett mini kök med el-häll, fläkt, kombinerad ugn/mikro och ett litet kylskåp. Husets sovrum har ett vackert runt fönster och generös inbyggd garderob. I det helkaklade badrummet finns dusch, kommod med tvättställ och vägghängd wc. Bredvid badrummet finns en mini tvättstuga och förvaring. Detta hus, som värms upp energieffektivt med huvudhusets bergvärme, har verkligen allt som behövs för ett fristående boende eller som ett, alternativt två, fullgoda extra sovrum till huvudbyggnaden.
Förutom friggebod och/eller attefallshus tillåter planbestämmelserna en byggnad på 20 kvadratmeter. Se detaljplan under fliken dokument. Denna möjlighet har förprojekterats i förväg och såväl bergvärme, vatten och avlopp samt el är fördragna via kulvert underjord till passande plats på tomten.
Välkomna hem!

Interiör

Detta hem har en mycket vacker och speciell karaktär. Husets kännetecknas av den prisbelönta arkitekten Pål Ross harmoniska formspråk vilket innebär bland annat tilltalande kurviga linjer, avrundade väggar och runda taknischer som förhöjer belysningen. Arkitektens miljötänkande styrde bygget av huset genom ett medvetet val av energieffektiva material och byggmetoder, vilka garanterar att huset är hälsosamt att bo i och har en låg uppvärmningskostnad.
Trevlig entré i hall med klinkergolv och garderob samt kapphängare för ytterkläder.
Badrummet på entréplan är kaklat i kulörerna svart och sand. Här finns dusch, kommod med tvättställ och vägghängd wc.
Härliga sällskapsytor med vackert ekgolv och stora fönsterpartier från golv till tak samt utgång till den stora härliga altanen. Här finns ett fantastiskt akvarium som är inbyggt och upplevs som en levande tavla på väggen. Planlösningen är öppen mot det vackra och trivsamma köket som är runt till formen. Här är takhöjden mycket generös och det finns massor av fönster ända upp i taket.
Ljust klinkergolv och vacker tapet som skimrar i guldtoner. Platsbyggda snickeridetaljer i massiv oljad ek. Här finns plats för många middagsgäster. Köket har full maskinell utrustning i rostfritt utförande med kyl och frys i full höjd, ugn och mikro i arbetshöjd, induktionshäll med fläkt som fälls upp ur bänken samt integrerad diskmaskin. Här finns även ett "walk in-skafferi".
Tvättstugan har klinkergolv och är utrustad med tvättmaskin, tvättställ, gott om förvaring, bergvärmepump, akvarietanken samt FTX-värmeåtervinnings- och solpanelstyrningsaggregat. Sovrummet på entréplan används idag som gästrum. Här är väggarna vilsamt grågröna.
Från sällskapsrummet leder en vacker spiraltrappa med snidat gjutjärnsräcke till övre plan.
Även övre plan har samma vackra ekgolv och generös takhöjd.
Här finns en öppen sällskapsyta med plats för soffgrupp och utgång till balkong, en annan del används som arbetsplats. Från arbetsplatsen håller man kontakt med undervåningens allrum via innerbalkongen som har en påkostad snidat gjutjärnsräcke. Rundad vägg döljer en stor klädkammare. Denna sällskapsyta kan enkelt förvandlas till ett separat stort sovrum med egen walk-in garderob genom uppsättning av ett dörrparti.
Badrummet är helkaklat i sandfärg och svart och mycket smakfullt och generöst tilltaget. Här finns allt man kan önska sig: bastu, liten relaxavdelning, separat wc med handdusch och handfat, rundat hydromassage badkar klätt med träribbor, stor dusch och fin kommod med dubbla tvättställ.
Sovrummet är så fint med stora fönsterpartier och fransk balkong som vetter mot skogen. I var sin ände av rummet finns klädförvaring bakom rundade väggar i brösthöjd.
Från balkongen på övre plan finns en trappa som tar oss till en härlig, rund takterrass med fin utsikt. Här är allt redan förberett för att placera ett bubbelbad.
Planlösningen på övervåningen är flexibel och kan enkelt göras om så att man får upp till tre sovrum om så önskas. Detta innebär att antalet sovrum för hela fastigheten, inklusive sidobyggnadens två redan idag möjliga sovrum, kan bli totalt sex. Se alternativ planlösning för övre plan under bilder.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Björknäs 1:818

Tomt

Tomtarea 2 500 m² (friköpt).

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Servitut Kraftledning, Servitut Kraftledning, Servitut Villa och Årlig Avgäld

Parkering

Parkeringsplats för flera bilar på uppfarten och mellan husen.

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 638 000 kr
Byggnadsvärde
4 498 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Prisidé
13 500 000 kr
Rum
5
Boarea
175 kvm*
Tomtarea
2500 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Värme
26 568 kr
Försäkring
9 531 kr
Renhållning
1 458 kr
Vatten/Avlopp
7 757 kr
Summa
45 314 kr

Försäkringen innefattar även försäkring för gästhuset.
Uppvärmning innefattar hushållsel.
Det finns pantbrev om 6 900 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Mycket stor och härlig träaltan invid huset med växter och belysning.

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (2010-10-11) Detaljplan (2000-03-22)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-957.1

Övrigt

Huset ligger högt på Sjöängshöjden, som är en naturnära och barnvänlig villaidyll uppe i slutet av Sjöängsvägen. Här är det bara större natursköna tomter med några av områdets vackraste arkitektritade hus. Gatan är skyltad av trafikverket med förbud att köra fordon med högre hastighet än gångfart. Enbart transporter av gods eller boende till eller från adress vid gatan tillåts. Ett stenkast från området finns utmärkta bussförbindelser till Slussen, flertalet för- och grundskolor. Närhet till flera köpcentrum som Björknäs centrum och Orminge centrum med bra service och ett stort utbud av butiker, restauranger och take-away. Dessutom ligger Nacka Forum bara en kort bilfärd bort. Med en mycket kort & fin skogspromenad från huset nås Glasbrukssjön med härliga badklippor och sandstrand. Här finns en barnvänlig kommunal badplats med sandstrand, gräsytor, brygga och flotte som är belägen vid sjöns nordöstra strand. Badvattenkvaliteten är generellt mycket bra. Fisket förvaltas av Boo Fiskevårdsområdesförening. Vid kommunens senaste provfiske hittades abborre och sarv. Sjön räknas av Nacka kommun som ekologiskt känslig. Strandskydd gäller för större delen av sjön, både på land och i vattnet. Elljusspåret med många spårval börjar i slutet av gatan och ligger i en vacker grönskande natur, dessutom finns fler slingor runt Talludden och Hasseludden. Den 15 kvm långa Booleden erbjuder en vacker promenad ända till Velamsund.

Byggnadssätt

Byggår
2009
Fasad
Tunnputs motDorocell-Thermomur
Grund
Betongplatta med isolering & vattenburen golvvärme
Stomme
Dorocell, cellplats/betong
Uppvärmning
Bergvärme, golvvärmeslingor
Takbeklädnad
Sadeltak/raralelltak ,plåt
Ventilation
Mekansik till & frånluft med värmeåtervinning
Fönster
2+1 isolerglasfönster

Totalyta på 210 kvm varav huvudbyggnaden är 175 kvm och det fina gästhuset är 35 kvm

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
54
Energideklarationsdatum
2019-08-23

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sjöängsvägen 66

Sjöängsvägen 66,
132 34 Saltsjö-Boo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 36