Välplanerad 55-plus lägenhet med attraktivt läge nära allt. Inglasad, solig balkong med sjöglimt.

Lillängen, Nacka

Ventilvägen 3

Utgångspris
3 950 000 kr
Avgift
5 495 kr
Antal rum
3
Boarea
85 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet +55
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 25/8, KL 13:00 - 13:45

  Öppen visning - välkommen!

 • måndag 26/8, KL 18:00 - 18:30

  Öppen visning - välkommen!

Välplanerad 55-plus lägenhet med attraktivt läge nära allt. Inglasad, solig balkong med sjöglimt.

Välkommen till Lillängen och denna moderna 55-plus lägenhet med lugnt och naturnära läge. Solig, inglasad balkong med grönskande vy och sjöglimt.

 • Ansvarig mäklare

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58

 • Extra kontaktperson

  Annika Tottie

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen. Ventilvägen 3 - Bjurfors
Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen
. Ventilvägen 3 - Bjurfors
Den inglasade balkongen blir ett härligt uterum stora delar av året. Ventilvägen 3 - Bjurfors
Den inglasade balkongen blir ett härligt uterum stora delar av året
Njut på balkongen. Ventilvägen 3 - Bjurfors
Njut på balkongen
Föreningens fina uteplats nedanför huset. Ventilvägen 3 - Bjurfors
Föreningens fina uteplats nedanför huset
Del av det rymliga vardagsrummet. Ventilvägen 3 - Bjurfors
Del av det rymliga vardagsrummet

Planskiss

Planlösning
Planritning 2D
Planlösning
Alternativ planlösning två rum och kök

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Lillängen och denna moderna 55-plus lägenhet med lugnt och naturnära läge. Solig inglasad balkong med grönskande vy, sjöglimt och sol stora delar av dagen. Lägenheten har ett lugnt och soligt läge med fönster i tre väderstreck. Modernt kök med gott om skåp, generösa arbetsytor och full maskinell utrustning. Trevlig matplats med sjöglimt mot Järlasjön. Från det ljusa vardagsrummet nås den inglasade balkongen som ligger lugnt och ostört i sydväst med utsikt mot den välskötta innergården. Två rymliga sovrum samt god förvaringslösning med både klädkammare samt ett flertal garderober. Helkaklat badrum i fint skick med dusch, tvättmaskin och torktumlare samt vägghängd Wc och handfat. Genomgående ekparkettgolv samt ljus färgsättning. Ett stort förråd finns i källaren och det är möjligt att hyra parkeringsplats för ca 175 kr/mån. Föreningen har tillgång till gästlägenhet. Tillträde enligt önskemål och överenskommelse. Ett lugnt och bekvämt boende med närhet till naturen, kommunikationer, affärer och service. Ett modernt och bekvämt boende vilket måste upplevas!

Interiör

Ett tillfälle att förvärva denna ljusa -och rymliga lägenhet i ett av Nackas mest omtyckta villaområde. Lägenheten uppfördes 2005 och föreningens tre huskroppar innehållande 35 lägenheter anpassade som 55-plus boende har ett mycket fint läge i området. Lägenheterna är rymliga och ljusa med stora balkonger. Standarden är mycket hög och materialen valda med omsorg. Föreningen har trevliga sammankomster för den som önskar delta samt en gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet. Parkering finns och det är mycket nära goda kommunikationer med ett flertal bussar. Även Saltsjöbanan ligger inom kort gångavstånd. Naturen och Järlasjön finns runt hörnet och här finns fina promenadstråk. På gångavstånd ligger Nacka Forum med sitt stora utbud av butiker samt service. Även Sickla köpkvarter finns på inom nära räckhåll. Till Stockholms innerstad tar det knappa 10 min med buss eller bil. Ett mycket trivsamt och bekvämt boende värt att uppleva på plats.

Rymlig och välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder samt förvaring i tre stora garderober samt separat klädkammare. Hallen är möblerbar och öppnar upp mot lägenheten på ett mycket trivsamt vis. Ljust nymålade väggar samt ekparkettgolv.

Badrummet ligger med ingång från hallen och har egen klädvårdsavdelning med tvättmaskin, torktumlare, överskåp i Björk samt belyst arbetsbänk. Här finns duschhörna med glasväggar, vägghängt handfat samt WC. Stor spegel med stenhylla samt infällda spotlights. Kaklade väggar i vitt med duvblå fondvägg samt vitt klinkergolv.

Lägenhetens större sovrum ligger lite avskilt från den sociala ytan och har fönster i svalt norrläge. I sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng. Garderobsvägg med tre garderober och överskåp. Ljusa, nymålade väggar samt ekparkettgolv.

Sovrum 2 har ingång från hallen samt. Rummet passar perfekt som kontor eller gästrum. Ljust målade väggar samt ekparkettgolv. För den som önskar disponera lägenheten som två rum och kök så är väggen mellan sovrum två och vardagsrummet möjlig att ta ner. Se alternativ planlösning.

Vardagsrummet är ljust och rymligt, med fönster i tre väderstreck. Här finns även utgång till den stora inglasade balkongen i soligt sydvästläge. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffgrupp samt middagsbord. Vardagsrummet har ett fantastiskt fint ljusinsläpp samt fri vy mot härlig grönska. Ljust nymålade väggar samt ekparkettgolv.

Det inglasade balkongen är ca 9 kvm stor och ligger högt och fritt. Ett härligt uterum att njuta av stora delar av året.

Det moderna- och ljusa köket har två ingångar. Modern inredning med gott om skåp samt bra arbetsytor. Skåpluckor i Björk samt blå kakelmosaik ovan bänkar. Trevlig matplats med fönster i hörnläge i två väderstreck och trevlig kontakt med balkongen. Kökets utrustning är kombinerad kyl/frys, glaskeramikhäll, spisfläkt, inbyggd ugn och mikro i praktiskt ståhöjd samt diskmaskin. Ljusa väggar samt ekparkettgolv.

En mycket stilren och trivsam lägenhet med flexibel planlösning och härligt läge. Varmt välkommen!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 146:13

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skogsgläntan, Lillängen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
35
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Skogsgläntan i Lillängen äger och förvaltar fastigheten Sicklaön 146:13. Fastigheten är bebyggd med tre bostadshus innehållande 35 lägenheter samt ett förrådshus. Lägenhetsfördelningen är 9 st. lägenheter om 2 rok, 20 st. lägenheter om 3 rok samt 6 st. lägenheter om 4 rok. Lägenheterna är byggda för seniorboende, som medlem får i första hand antagas fysisk person som fyllt 55 år.

Teknisk förvaltning sköts av WIAB (Wahlings installationsservice AB). Ekonomisk förvaltning sköts via Visma ServicesAB.

Föreningen har ett avtal med Com Hem för basutbud för kabel-TV samt bredband för samtliga hushåll.Basutbud samt bredband ingår mycket förmånligt i avgiften.

Medlemmarna har tillgång till en gemensamhetslokal för bl. a. övernattning. Lokalen bokas mot en symbolisk summa, om fn. 200 kr/dygn.

Det finns cykelrum, källarförråd samt soprum med källsortering.

Föreningen har tillgång till parkeringsplatser via gemensamhetsanläggning. Föreningen disponerar 32 öppna platser, varav 17 med motorvärmare. Föreningen hyr ut 22 platser till sina medlemmar, 5 platser till externa hyresgäster samt 5 platser är avsatta till besökare. Hyra för plats med motorvärmare ca 200 kr/mån, parkering utan motorvärmare ca 175 kr/mån.

Föreningen har tecknat bostadsrättsförsäkring för samtliga lägenheter vilket ingår i avgiften.

Inga avgiftshöjningar planerade.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 495 kr

inklusive värme, vatten, kabel-TV samt bredband

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet +55
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 950 000 kr
Lägenhetsnummer
243
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
85 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2005
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Uteplats/balkong

Med högt och fritt läge ligger den inglasade balkongen om ca 9 kvm. Här lyser solen från tidig fm till sent inpå kvällen. Fin vy mot den grönskande gården, takåsarna i Järla Sjö samt sjöglimt mot Järlasjön.

Föreningen har en trevlig uteplats på gården med utemöbler samt grill.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Bredband. Leverantör: Com Hem. Bredband ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har 22 stycken parkeringsplatser.

Övrigt

I det anrika området Lillängen - Storängen finns det en härlig atmosfär med en blandning av såväl större som mindre sekelskiftesvillor samt 1940- och 50-talshus. Många villor har stora parkliknande trädgårdar. Villagatorna är mycket lugna och det är härligt att promenera här och njuta av de vackra omgivningarna. I det grönskande och lugna villakvarteret finns ett fåtal flerfamiljshus varav ett fåtal moderna flerfamiljshus är uppförda för bekvämt seniorboende.

Via Lavalvägen och Järla sjöväg kommer man på några minuters promenad till Järla Sjö med härlig omgivning, strandpromenad samt badbrygga. På kort promenadavstånd finns även en badplats vid Långsjön med strand. Trevliga längre promenadstråk finns både runt Järla Sjö och Långsjön. Här har man även nära till flera större natursköna områden så som Nyckelviken och Erstaviks naturreservat.

På tio minuters promenad nås Nacka Forum samt Sickla Köpkvarter båda med stort utbud och all tänkbar service. Med bil når man Stockholms city på ca 10 minuter. Mycket goda kommunikationer med ett flertal bussar på kort avstånd. Saltsjöbanan och station Lillängen ligger också på behagligt avstånd.

Ett lugnt och naturskönt område med mycket god service inom kort räckhåll. Ett bostadsområde att upptäcka.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,95868%
Andel av årsavgiften är
2,95868%

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
120 kr
Summa
370 kr

Driftskostnaden är beroende på antal personer i hushållet samt vanor och avtal. Driftskostnaden är en uppskattning av ungefärliga kostnader för den/de som bor i bostaden. Kontakta gärna kommun och leverantörer för att beräkna driftskostnaden utifrån egna förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
111
Energideklarationsdatum
2009-05-06

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa eller sälja bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ventilvägen 3

Ventilvägen 3,
131 41 Nacka

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58

 • Extra kontaktperson

  Annika Tottie

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 50