Hoppa till innehåll

Sjövilla i tre plan med sjötomt, båt- och badbryggor, ljusa rumsvolymer och takterrass över hamnen

Marinstaden / Nacka, Nacka

Marinstadsvägen 28

Utgångspris:
15 800 000 kr
Antal rum:
5
Boarea:
232 kvm
Tomtarea:
126 kvm
Byggår:
2022

Sjövilla i tre plan med sjötomt, båt- och badbryggor, ljusa rumsvolymer och takterrass över hamnen

Bjurfors Beyond presenterar en lika uppseendeväckande som formren sjövilla om 232 kvm över tre plan, med egen sjötomt i uppmärksammade Marinstaden.

Beskrivning

Den modernistiskt formrena treplansvillan är på tre sidor omfamnad av egen sjötomt och de egna bryggorna med båtplats. Om du inte anländer vattenvägen når du huset via den breda kajen som löper ut i viken och där grannhusen radar upp sig i kvällssolen. Mellan dem guppar familjernas båtar och jetskis. Det mysiga hamnkvarterets vackra villor gungar dock inte det minsta – de är byggda på osänkbara betongplattformar. Till villan hör en P-plats i ett säkert parkeringshus, knappt en minut bort.

Uppe på den stora och höga takterrassen med motordrivet pergolatak känns det nästan som att sitta på en stor lyxyacht. När sommarens kvällssol sveper över vikens vågor, och det lilla hamnkvarteret lägger sig till ro, känns atmosfären nästan igen från en hamn vid Medelhavskusten. Vissa grannar lägger till för kvällen med små och stora båtar, andra stuvar dem för fullt inför en weekend ute i skärgården – det är bara en halv sjömil ut till farleden. Inuti den stora och ljusa villan om 232 kvm påminner bara sjöutsikten om att den inte står på land utan på en privat sjötomt om 126 kvm. Den insikten överraskar de flesta. Härinne öppnar sig fria ekparkettytor i en härligt ljus och öppen planlösning. Ljuset faller in från stora glaspartier i flera väderstreck och den formrena arkitekturen är inramad av rena naturmaterial. Design, material och utrustning är diskret exklusiv med en tydligt internationell ton. Via loftgångar och terrasser i fyra etage är sjön och hamnmiljön dock bara ett skjutbart glasparti bort. Sjöutsikten är ständigt närvarande. På mellanplanet finns sällskapsytor och kök, nedre plan rymmer allrum och två sovrum och på översta planet finns en femstjärnig master bedroom-svit med pentry, walk-in-closet och egen terrass. Villan har upp till fyra sovrum, tre mycket sobra badrum, exklusivt utrustat kök, eldstad, platsbyggda förvaringslösningar, omfattande förrådsytor, terrasser och soliga uteplatser i fyra etage, spektakulär takterrass, badstege, plats för stor segelbåt och gästande båtar, stort utespa, utedusch, högtalare både ute och inne, förrådshus, en privat parkeringsplats i P-hus mm. Läget, med 10 minuters strandpromenad till Nackastrand, är lika grönskande fridfullt som centralt. Där finns restauranger, butiker, gym, spa, paddelbanor mm. Bussen till Slussen tar tio minuter och det går båtar direkt till Nybroplan. Och när viken fryser till kan du sitta på den egna bryggan när du snörar på dig långfärdsskridskorna.

Interiör

ENTRÉHALL
Längs med villans slätvita fasad i stenkomposit med högsmala glaspartier finns ett däck i komposit in mot kajen. Trappor i stål, med räcken i glas, leder upp till mellanplanets entré på kortsidan. Den ligger under tak och en loftgång med trägolv viker av runt hörnet. Den ljusa entréhallen tar emot med sober värmeklinker och en fondvägg i ribbad valnöt med avhängning. Till vänster finns en takhög skjutdörrsgarderob där flytvästarna snabbt kan stuvas undan när gästerna ringer på.

SÄLLSKAPSYTOR
Ljuslaserad ekparkett i enstavsläggning flyter nu ut under de stora sällskapsytornas höga tak. De ligger i öppen planlösning med köket och atmosfären präglas av ljusa rumsvolymer och en skandinaviskt blond ton. Det enda som skiljer interiören från en villa på land är vattnet och båtarna som skymtar via de stora glaspartierna. Den rena arkitekturen känns tidlöst modern och internationell med massivt ljus från alla fyra väderstreck. Några steg in i de stora ytorna försvinner närmast skulpturala trappor i ek, glas och rostfritt upp till översta planet och ner till det nedersta. Den höga och öppna trapphallen ger extra luft och ljus till interiören. Till vänster i de L-formade ytorna öppnar sig en naturlig vardagsrumsdel invid funkisens klassiska glaspartier som möts i hörnet. En extra novembrig kväll brinner elden i den hängande eldstaden i svart smide och med futuristisk design.

MATSAL
Till höger, i höjd med köksdelen, finns gott om plats för matsalsbordet. Här ryms ett stort långbord och mellan rätterna minglar gästerna ut på däcket som löper runt villan, alldeles över vattnet.

KÖK
Villans kök delas av med ett platsbyggt barhäng med plats för morgonens flingskålar och kaffeglas. I kökets mitt tronar en större köksö där en sida rymmer vinkyl och förvaring bakom glas med blanksvarta inslag. Den rymliga inredningen går i närmast minimalistiskt gråbeige med släta fronter, dolda beslag och en fondvägg i mörkare beige ton. Arbetsytorna är i gråbeige stenkomposit från Silestone med underlimmade hoar. Vitvarorna är helintegrerade och mestadels från klassiska Miele med bland annat dubbla ugnar varav ena är kombinerad micro, hoar på två ställen samt induktionshäll med integrerad nedåtfläkt. Intrycket är sällsynt smakfullt och ett takhögt glasparti kan stå öppet mot loftgången. Ett långsmalt glasparti kastar ljus över diskbänken.

BADRUM
Bakom en svart dörr ligger planets badrum med sobert marmorerad granitkeramik på golv och väggar. Inredningen är mycket stilfull med handfatskommod i svart och vitt, vägghängd wc, handukstorkar, inkaklad fönsteralkov samt dusch med dolt avlopp bakom väggar i svart industriglas.

NEDRE HALL
Ektrappan från sällskapsytorna slutar i det nedre planets inre hall som förbinder till samtliga rum. Designlinjens formrena, svarta dörrar radar upp sig i hallen med mjuk hotellmatta.

ALLRUM
Till vänster ligger ett stort allrum som har ljus från fönsterpartier i två väderstreck. Den vitlaserade ekparketten går igen och ytan känns given för tevespel och tonårshäng.

SOVRUM
I halvöppen planlösning med allrummet ligger ett sovrum som också det har fönsterpartier i två väderstreck. Ekparketten går igen och rummet har en garderobsvägg med skjutdörrar. Den halvöppna planlösningen ger en känsla av hotellsvit.

SOVRUM
Tillbaka i den inre hallen leder nästa dörr in till ytterligare ett ljust sovrum. Det har ekparkett, garderobsvägg och walk-in-closet.

BADRUM
Planets badrum går i samma sobra ton som mellanplanets. Här finns marmorerad granitkeramik, vägghängd wc, downlight, handukstorkar, bakbelyst spegel, dusch bakom svart industriglas samt en bra arbetsyta över tvättmaskin och torktumlare, självklart från Miele.

TEKNIKRUM
En dörr i hallen leder in i villans teknikrum med bland annat sjövärmepumpen från Nibe. Bakom en dörr finns sällsynt stora förrådsytor i konstruktionens kraftfulla betongkassuner som stabiliserar byggnaden.

MASTER BEDROOM-SVIT
Tillbaka uppe i sällskapsytorna leder ektrappan vidare till övre plan. Nu överraskar villan totalt med en klassisk master bedroom-svit med lounge, pentry, walk-in-closet och badrum en suite. Sömlöst övergår ektrappan i den öppna planlösningens vitlaserade ekparkett. Ljuset faller in i kaskader från tre håll och till höger om trappan finns heltäckande, skjutbara glaspartier ut mot svitens egna terrass. Rakt fram finns ett formrent pentry bortom en loungedel vid glaspartierna. Pentryt har ho, förvaring, diskmaskin, arbetsyta och vinkyl. Till vänster ligger en stort och ljust sovrum med en inre fondvägg i ribbad valnöt med plats för dubbelsängens gavel. Här bakom finns en stor walk-in-closet. De ljusa ytornas höga läge skapar en privat och romantisk atmosfär, där transparensen mot terrassen naturligt binder samman ute- och innemiljön.

TERRASS & UTESPA
Ute på svitens terrass påminns du plötsligt om villans unika läge och den speciella stämning som ofta finns i en båthamn om kvällen. Masterna gungar stilla i kvällsbrisen och kvällssolen blänker i hamnbassängens lugna vågor. På tal om vågor måste dessa gå stormhöga innan du ens noterar minsta rörelse i den mycket stabilt förankrade byggnaden. På sommarkvällarna är terrassens däck ännu varmt efter dagens sol. Den skyddade platsen är inramad av glasräcken och ytterligare höj- och sänkbara glasväggar kan tillsammans med integrerade markiser stänga terrassen helt. En pergola i svart stål, med motordrivet tak, skyddar mot både sol och regn och kan öppnas helt en solig dag. En stjärnklar natt stiger ångan från terrassens stora bubbelbadkar.

TAKTERRASS
En trappa leder upp till villans stora takterrass med trägolv och 360° panoramautsikt över sjö, land och grönska samt ner över det charmiga lilla hamnkvarteret. Efter några timmar i solen kan du svalka av dig i terrassens utedusch med varmt och kallt vatten. Häruppe är det nämligen sol hela dagen. Terrassen har en skuggande pergola med motordrivet öppningsbart tak, integrerade markiser, glasräcken och möjlighet att stänga för sol, vind och regn. Infravärmen förlänger säsongen.

BADRUM
Svitens badrum är femstjärnigt med golv och väggar marmorerad granitkeramik. Här finns lång förvaringsbänk med fristående handfat, vägghängd wc, dusch bakom rökfärgat glas och handdukstork.

FÖRRÅDSBYGGNAD
På kajen står ett förråd med plats för cyklar, båtgrejor mm.

PARKERINGSHUS
Intill kajerna har villan en egen P-platser i ett parkeringshus, ca en minuts promenad bort. Finns även parkering för gäster.

Ansvarig mäklare

Film

Sjövilla i tre plan med sjötomt, båt- och badbryggor, ljusa rumsvolymer och takterrass över hamnen.

Bilder

  • Kontakta mig!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 13:112

Planbestämmelser

Detaljplan (2015-11-04)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
15 800 000 kr
Rum
5
Antal sovrum
4
Boarea
232 kvm*
Tomtarea
126 kvm

*Areauppgifter enligt mätbevis.

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
37 950 kr
Samfällighetsavgift
12 000 kr
Renhållning
2 400 kr
Vatten/Avlopp
5 500 kr
Summa
57 850 kr

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 886 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja

Övriga byggnader/utrymmen

Fristående bod på bryggan 9 kvm.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Nacka Sicklaön GA:165 ändamål: Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Nacka Sicklaön GA:77 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Nacka Sicklaön GA:79 ändamål: Elledning och/eller belysning, Vägar

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
3 plan
Byggår
2022
Fasad
Stenkomposit
Ventilation
FTX

Sjövillan har en värmepump med vattenburen golvvärme i alla rum. Det patenterade AquaEnergySystem betyder att kassunen fungerar som en energikollektor. Av husets totala värmebehov så fångar de ingjutna slangarna i betongen, som kallas "kollektorn" och värmepumpen upp ca 65-70 % av husets värmebehov via det omkringliggande vattnet.Systemet kan jämföras med ett bergvärmesystem men är effektivare tack vare att det omkringliggande vattnet hela tiden cirkulerar, vilket gör att ny energi ständigt tillförs.

Länkar

Om Nacka

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Marinstadsvägen 28

Marinstadsvägen 28

13137 Nacka

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Marinstadsvägen 28

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND