Vackert trähus anno 1927 med fantastisk trädgård i idyllen vid Nysätra i Nacka

Nysätra, Nacka

Nysätravägen 27

Besiktigad
På förhand
Antal rum
8
Boarea / Biarea
199,5 kvm / 55,5 kvm
Tomtarea
973 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vackert trähus anno 1927 med fantastisk trädgård i idyllen vid Nysätra i Nacka

Tillfälle att förvärva ett av Nysätras vackra trähus anno 1927 . Fantastisk trädgård och endast några steg ner till Sicklasjön. En idyll nära stan!

 • Ansvarig mäklare

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58

 • Extra kontaktperson

  Annika Tottie

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Underbar byggnad Anno 1927. Nysätravägen 27 - Bjurfors
Underbar byggnad Anno 1927
Snickarglädje och lertegeltak. Nysätravägen 27 - Bjurfors
Snickarglädje och lertegeltak
Huset ligger inbäddat i grönska. Nysätravägen 27 - Bjurfors
Huset ligger inbäddat i grönska
Vackra grindar och grindstolpar. Nysätravägen 27 - Bjurfors
Vackra grindar och grindstolpar
Några meter ner till badbrygga vid Sicklasjön. Nysätravägen 27 - Bjurfors
Några meter ner till badbrygga vid Sicklasjön
Sicklasjön en stilla vårmorgon. Nysätravägen 27 - Bjurfors
Sicklasjön en stilla vårmorgon

Planskiss

Planlösning
Planritning entéplan
Planlösning
Planritning övre plan
Planlösning
Planritning källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Nysätra och detta vackra trähus anno 1927. Nysätra har ett unikt läge mellan två sjöar med underbar bebyggelse från förra seklet. Ett av Nackas mest attraktiva villaområden som tar oss tillbaka till en tid då snickarglädjen prydde våra trähus i Sverige. Huset vid Nysätravägen 27 ligger på en hörntomt inramad av underbar grönska. Det är badrocksavstånd ner till Sicklasjön och badbrygga med en trollsk natur och rofylld omgivning. Nuvarande ägare har bott på fastigheten sedan 1979 och har varsamt renoverat och gett kärlek till sitt hus genom åren. Deras gröna fingrar har resulterat i en fantastisk trädgårsdtomt och den vackra vita grinden vid infarten är deras stolthet. Huset är byggt i två plan med källarvåning fördelad på 8 rum och kök samt källarplan med förråd, bastu, vinkällare och pannrum. Det finns 5-7 sovrum, två badrum samt vardagsrum och kök. Flera soliga uteplatser på den kuperade tomten samt balkong med utsikt mot Sicklasjön. På den prunkande tomten ligger en friggebod med samma vackra snickarglädje som huvudbyggnaden. De senaste renoveringar är bl a. installation av Bergvärme, delvis nya 3-glas fönster samt omläggning av takpapp samt råspont under det vackra lerteglet på taket. Området ligger på två uddar mellan Sicklasjön och Järlasjön med nackareservatet på kort avstånd. Runt hörnet ligger Sickla köpkvarter med stort utbud av service och butiker samt nöjen. Med buss tar det ca 10 minuter till stan. Det är mycket nära ett flertal förskolor samt skolor och omgivningen är mycket barnvänlig. Nacka erbjuder ett rikt friluftsliv året om. Ett unikt boende som måste upplevas på plats!

Interiör

Entréplan

Det finns två entréer till huset. En groventré med ingång via källarplanet vilket är mycket praktiskt då där finns både en extra kyl samt frys, tvättstuga samt gott om plast för ytterkläder och skor. Huvudentrén ligger med ingång via den vackra glasverandan på södra sidan. Glasverandan är som en sommardröm med soligt och skyddat läge inramad av grönska.

Innanför verandan ligger en rymlig hall med vacker trätrappa upp till övervåningen samt dörr och trappa ner till källarplanet. Heltäckande matta i grönt samt grön tapet på vägg.

Hallen öppnar upp mot det stora vardagsrummet. Rummet har ett vackert ljusinsläpp via tre stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för soffgrupp och rummet rymmer även en stor flygel. Vitmålade väggar samt en handmålad vägg med blomsteräng målad av husägaren. Trätak samt grön heltäckande matta på golv.

Via vardagsrummet finns ingång till två sovrum. Ett av rummen används idag som Tv-rum av ägaren. Ljus tapet med blå rand på väggar. Två fönsterpartier. Ljus heltäckande matta på golv.

Innanför rummet ligger ett sovrum till även det med två fönsterpartier i två väderstreck. Ljus tapet med diskret mönster. Heltäckande matta på golv.

Köket är ljust med vita skåpluckor och överskåp med vitrinskåp. Ljusa arbetsbänkar samt två fönster. Linoleummatta samt ljusa väggar. I köket finns spis med fläktkåpa i koppar. Diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. I köket finns plats för ett mindre köksbord. Innanför köket med ingång även till vardagsrummet ligger matsalen. Rummet har två fönsterpartier i olika väderstreck. Ljusa väggar samt grått laminatgolv. Här finns gott om plats för det stora middagsbordet.

Mellan kök och hall finns en passage med ingång till badrum med dusch, Wc samt handfat. Vitt klinkergolv samt ljust kaklade väggar.

Övre plan

Slipad, svängd trätrappa upp till övre plan. På övre plan ligger en hall med dubbla glasdörrar ut till den soliga balkongen med utsikt ner mot Sicklasjön. Ekparkett samt ljus tapet. I rummet står idag en stor schäslong samt ett skrivbord.

”Master bedroom” har ett större fönsterparti med tre glasrutor och högt och fritt läge. Här finns gott om plats för dubbelsäng. Ekparkettgolv samt tapet i en dov grön nyans. Innanför ena väggen finns en kattvind med bra förvaringsmöjlighet.

På övre plan finns ett allrum som idag har används som alteljé. Rummet går att använda som sovrum för den som önskar. Stort fönsterparti med fri utsikt. Ljus tapet samt ljust laminatgolv.

Innanför allrummet ligger ett lite mindre sovrum vilket passar perfekt som barnrum eller gästrum. Tre garderober. Ljus tapet med grön rand samt ljust laminatgolv.

Övre plans tredje sovrum passar även det bra som barnrum. Ljus tapet med diskret blommönster, ekparkettgolv.

Badrum med duschhörna, Wc samt handfat med kommod och väggskåp. Ljust kakel på väggar samt klinkergolv.

Källarplan

På källarplan som även når tomten via en groventré ligger pannrummet, tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och mangel.

Här finns en bastu med separat duschrum och relaxavdelning. Vinkällare intill den magnifika grundmuren som inramar källarplanet.

Det finns gott om plats för förvaring samt en extra kyl och frys i fullhöjd.

Ett hus för den stora familjen med lång historia och tidstypiska detaljer. Tillträde är tänkt till årsskiftet 2019/2020. Välkommen hem!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 282:1

Ombyggnad, Renoveringar

2015-2016 - Isolerglasfönster sätts in.
2013 - Bergvärmepump installeras och antalet radiatorer kompletteras.
2012 - Utvändig ommålning utförs.
2006- Taket läggs om med ny underlagspapp, läkt och lertegelpannorna återanvänds. Hängrännor och stuprör byts ut samt ny plåt under trallen på balkongen på övre plan.
1985 - Duschrum i entréplanet renoveras
1984 - Friggebod byggs på tomten
1980-tal - Duschrum i källarplan samt på övre plan renoveras
1979 - Huset förvärvas

TV/bredband

Fiber finns indraget så det går att ha Tv via internet.

Fiber är indraget i huset.

Parkering

Det finns plats för 3-4 bilar.

Övrigt

Närområdet:
Inte långt från Stockholm city ligger Nysätra, ett fantastiskt litet villaområde inramat av vatten och vackra hus från tidigt 1900-tal och framåt. Naturnära läge mitt emellan Sicklasjön och Järlasjön med gångavstånd till Sickla köpkvarter med butiker för alla behov.

Området kring Sicklasjön erbjuder bad vid badbryggor och kajakpaddling sommartid samt skridskoåkning och skidåkning vintertid. Det är även nära till Hammarbybacken. Längs strandkanten finns långa promenadstråk, tennis- och boulebanor. Det är mycket nära till Nackareservatet och en bit bort finns friluftsområdet Hellasgården.

Sickla köpkvarter ligger bara ca fem minuters promenad bort med alla butiker och bekvämligheter du kan tänkas behöva, som gym, delikatessbutiker, mataffärer, restauranger, apotek, klädbutiker mm. I kulturhuset Dieselverkstaden finns SF-biograf, bibliotek, musik, konsthall och klätteranläggning mm.

Barnomsorgen både i kommunal och privat regi är väl tillgodosedd i närområdet. Mycket bra grundskolor och gymnasieskolor finns i Nacka. För vidare info se: www.nacka.se.
Kommunikationerna är mycket goda. Med närmsta buss tar det knappa 10 minuter till Slussen. I Sickla når du även tvärbanan som trafikerar sträckan Sickla - Alvik via Gullmarsplan. I övrigt finns det goda kommunikationer i området med Saltsjöbanan samt flertalet busslinjer.

Det är beslut taget att tunnelbanans blå linje ska förlängas och ha en hållplats i Sickla ca 2025. och vidare fram till Nacka Forum. Nacka kommun planeras att förtätas och det finns stadsbyggnadsprojekt för byggnationer av flerbostadshus i närområdet.Mer information finns hos byggnadskontoret Nacka.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggår
1927
Fasad
Träpanel
Grund
Betongsula
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Lertegelpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glas isoler, 2-glas isoler, 2 plus 1 glas
Grundmur
Betongsula/stengrundmur

Uteplats/balkong

Runt huset finns flera vackra uteplatser. Tomten är kuperad och vid entrésidan och den vackra glasverandan är det stenläggning runt de fina planteringarna.

Övriga byggnader/utrymmen

På den vackra trädgårdstomten finns en friggebod. På södra sidan av huset finns markiser för de soligaste dagarna.

Tomt

Tomten är inramad av grönska och ligger insynsskyddad med sol hela dagen. Här finns buskar och planteringar och vacker murgröna som ramar in huset. Stor gräsyta för lek och kullerbyttor. En mängd olika blommor i vackra färger som blommar från våren till sensommaren. Tomten är kuperad och det finns en stenläggning, vackra stentrappor en liten damm och vackra uteplatser.

Planbestämmelser

Detaljplan (2004-10-07) Byggnadsplan (1939-07-24)

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 962 000 kr
Byggnadsvärde
2 016 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
8
Sovrum
5
Max antal sovrum
7
Boarea
199,5 kvm*
Tomtarea
973 kvm
Biarea
55,5 kvm
Bastu
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt mätning

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
20 000 kr
Försäkring
11 000 kr
Renhållning
2 625 kr
Vatten/Avlopp
6 500 kr
Summa
40 125 kr

Driftskostnaden är beroende på antal personer i hushållet samt vanor och avtal. Driftskostnaden är en uppskattning av ungefärliga kostnader för den/de som bor i bostaden. Kontakta gärna kommun och leverantörer för att beräkna driftskostnaden utifrån egna förutsättningar. Fastighetsavgift om ca 8 049 kr/år tillkommer. Vill man vara med i villaföreningen så tar det ut en årsavgift om 850 kr/år.

Det finns uttagna pantbrev för 1 824 000 kr.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-06-18

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa eller sälja bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Nysätravägen 27

Nysätravägen 27,
131 33 Nacka

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58

 • Extra kontaktperson

  Annika Tottie

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 50