Välplanerat stort radhus på 185 kvm fördelat i fyra plan med sex-sju sovrum

Östra Orminge, Nacka

Björkholmsvägen 138

På förhand
Antal rum
8
Boarea / Biarea
146 kvm / 39 kvm
Tomtarea
133 kvm
Typ
Radhus
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerat stort radhus på 185 kvm fördelat i fyra plan med sex-sju sovrum

Välplanerat stort radhus på hela 185 kvm fördelat i fyra plan med sex-sju sovrum. Två uteplatser i bra solläge. Barnvänlig bilfri innergård. Nära allt

 • Ansvarig mäklare

  Maria Norén Rylander

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Sutterängplan
Planlösning
Entréplan
Planlösning
Mellanplan
Planlösning
Vindsplan

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till ett av Östra Orminges största radhus, fördelat i fyra plan. Radhuset har ett inrett vindsplan och ett suterrängplan med två extra sovrum och ett fint renoverat badrum. Totalt finns här möjlighet att ha sju möjliga sovrum. Här får den stora familjen gott om plats.
Läget är barnvänligt med fin lekplats invid en bilfri gård. Vid husets entré finns en rymlig nybyggd altan med fin kvällssol. På husets baksida finns en plan lekvänlig gräsmatta. Tomten vetter mot samfälld naturmark med ett skogsparti. Här är det än mer privat och det erbjuds en rofylld grönskande utsikt mot skogen.

Radhusets entréplan har en praktiskt hall med garderober och förvaring. Intill entrén finns köket. Matplatsen är belägen i ett ljust burspråk med utsikt över altanen och grön häck intill innergården. Vardagsrummet har fint ljusflöde med stora fönster i söderläge och utgång till en balkong under tak med en trappa som ger smidig access till tomten nedanför. Bostaden har badrum på tre av våningsplanen, alla utom på vindsplan.

En trappa upp från vardagsrummet nås fyra luftiga sovrum och ett badrum belägna runt en hall. Idag är ett av sovrummen omgjort till ett lyxigt dressingroom med snygg fast inredning, stor spegel och matta på golvet.

Överst i bostaden finns det inredda vindsrummet som är försett med takfönster. Detta rum är ljust och fint och inbjuder till många olika användningsmöjligheter.

En trappa ner från entréplanet nås ett sutterängplan. Här finns två ljusa sovrum varav ena med en altandörr ut till trädgården. Intill sovrummen finns en snygg ny tvättstuga samt ett stort kaklat SPA-badrum i tidlöst svart och vitt. Här njuter man av en väl tilltagen bastu med dusch och ett hörnbadkar. Wc med handfat finns i ett separat rum. Badrummet renoverades 2012 av yrkesmän och våtrumscertifikat finns.

Den trevliga innergården är bilfri med mycket grönska och fruktträd samt en stor rolig lekplats för barnen. En garageplatser tillhör bostaden. Då det mesta ingår i samfällighetsavgiften blir detta radhus driftskostnader behagligt låga.

Bostadsområdet Östra Orminge är lugnt och rofyllt och beläget nära till bad, fina naturområden, skogsspår samt bra förskolor/skolor samt all tänkbar service. Inom 100 m från huset nås bussen som tar dig till Slussen inom ca 20 minuter.

Samfällighetens allmänna Lokaler består av: Tvättstuga, förråd, bastu/gym och samlingslokal.

Interiör

ENTRÉPLAN: Innanför ytterdörren finns en hall med bra plats för ytterkläder i både garderob och hatthylla. Det finns även en platsanpassad förvaringslösning med skåp och lådor till höger innanför dörren. I hallen ligger ett praktiskt grått klinkergolv. Längre in i hallen mot vardagsrummet finns ytterligare garderober.

Genomgående är alla väggar på entréplan bredspacklade och vitmålade.

Köket går i en klassisk stil med vita ramluckor och bänkskivor av trä och rostfritt. En trevlig halvö erbjuder god bänkyta och ett bra ställe att umgås runt. Diskmakin (Cylinda Sverigedisken, 2010), spis med glaskeramikhäll och varmluftsugn (Electrolux, 2010), kyl och frys (Gram, 2010).

Mot entrésidan är den trevliga matplatsen belägen i ett burspråk. Köket har ljusgrått målat golv.
Vardagsrummet har stora fönster mot baksidans grönska. Här går även en altandörr till balkongen utanför. I vardagsrummet ligger en original ekparkett på golvet.

Badrummet på entréplan är smakfullt med halvkaklade väggar i vitt med en målad yta ovan kaklet. Grått klinkergolv. Handfat med spegel ovan och badrumsskåp på var sida om. Duschhörna och wc.

ÖVRE PLAN

En vitmålad trappa upp återfinns de fyra sovrummen samlade runt en hall.

Här finns även ett badrum som går i grått och vitt. Dusch bakom draperi, handfat, wc och två väggskåp.
Sovrum 1 (det med dubbelsäng till höger om toaletten) har vitmålade väggar och parkettgolv, två stora fönster i burspråk.

Sovrum 2 (vägg i vägg) är omgjort till en härlig walk-in-closet. Denna har öppen gardrobsinredning från Ikea. Ovan parkettgolv ligger en anpassad ryamatta. På fönstret är en måttanpassad spegel fastsatt med speciallim. Denna är möjlig att avlägsna om så önskas.

Sovrum 3 och 4 gentemot baksidan har parkettgolv respektive laminatgolv och är väggar som är delvis målade och delvis tapetserade med fondtapet.

VINDSPLAN

Trappan går vidare upp mot vindsplanet. Detta iordningställdes ca år 2008 av de tidigare ägarna. Här är det vitmålade väggar och vitmålat trägolv, samt två takfönster.

SUTERRÄNGPLAN

Går man ner för trappan från entréplanet kommer man ner i en rymlig hall där den bortre delen av rummet disponerad som tvättstuga. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Miele från år 2015 under en vit bänkskiva. På väggen sitter väggskåp samt ett nytt proppskåp med snabbsäkringar. Svart klinkergolv med vattenburen golvvärme och vitmålade väggar.

Badrummet innanför totalrenoverades 2012 och har vitt kakel med mörka fogar och svart klinkergolv med vattenburen golvvärme, integrerat högtalarsystem. Stort hörnbadkar, dusch i en rymlig nisch och separat wc med toalett och tvättställskommod. Bastun är mycket rymlig.

På detta plan finns även två rymliga sovrum. Båda har vitmålade väggar och vitmålade trägolv. Från ett av rummen når man den stora altanen på baksidan.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Mensättra 4:66

Ombyggnad, Renoveringar

2012: Badrum och bastu renoveras av våtrumsbehörig entreprenör.
2012: Ny tvättstuga.
2012: Nytt elskåp med snabbsäkringar installeras av behörig elektriker
2013: Walk-in-closet inreds i ett sovrum.
2015: Ventilationsbesiktning.
2016: Fiber installeras.
2017: Fasaden målas.
2017: Ny stor altan på entresidan.
2017: Förråd under trapp inomhus.
2017: Vägg uppförs på vindsplan

Löpande underhåll genom åren med bland annat ommålning av väggar invändigt.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Nacka Mensättra GA:1

Övrigt

Mer om Östra Orminge
Östra Orminge är en idyll med villor/radhus och bostadsrätter byggda runt välskötta gårdar med grönska och gröna platser för avkoppling. Här kan barnen röra sig fritt på stora lekvänliga ytor utan att behöva passera trafikerade vägar. Det är nära till Ormige centrum med flertalet mataffärer, caféer, restauranger, bibliotek, klädaffärer mm. Här finns även vårdcentral, folktandvård och BVC. Täta busskommunikationer till Slussen som nås inom ca 15-20 min. Det finns gott om förskolor/skolor och idrottshallar och många fritidsaktiviteter för små och stora i närheten. Promenad eller cykelavstånd till flera fina badsjöar, joggingspår i skogen och fina naturreservat.

Förskolor och skolor
Det finns fem förskolor och tre grundskolor inom gångavstånd på mellan 1 och 10 minuter.

Centrum
Gångavstånd till Orminge Centrum. Där finns bland annat mataffär, apotek, postservice, systembolag, bibliotek, frisör, banker.
I Orminge Hus strax bredvid centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC och Friskis&Svettis.

Kommunikationer
Buss: Det finns ett flertal busslinjer att välja bland.
Expressbuss: Dessa körs via motorvägen (har egen "gräddfil") in till Slussen eller T-Centralen, Stockholm på ca 15 min.

Waxholmsbåt: Går från Hasseludden antingen vidare ut i skärgården eller in till Stockholm city.

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
6
Hushållsström
9 100 kr
Övrigt
43 476 kr
Summa
52 576 kr

Posten övrigt avser samfällighetsavgälden som uppgår till ca 3 623 kr/månad. I detta ingår uppvärmning (via fjärrvärme), vatten, vägavgift, sopor, tv, bredband och en p-plats i garage (debiteras via samfälligheten).
Hushållsel (via eget abonnemang).
Försäkring tillkommer.

Pantbrev finns uttaget på 4 300 000 kr.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Trädäckad insynsskyddad altan intill entrén omgärdad av en grönskande häck.
Uteplats med gräsmatta finns på radhusets baksida, denna nås bland annat från balkongen vid husets vardagsrum.

TV/bredband

Basutbud från ComHem. Ingår i samfällighetsavgiften.

Fiberanslutning ingår i samfällighetsavgiften.

Planbestämmelser

Stadsplan (1977-03-07)

Parkering

En parkeringsplats i gemensamt garage ingår i samfällighetsavgälden. Om man önskar ytterligare en plats finns möjlighet att köpa ett boendekort att lägga i rutan och ställa sig på en utomhusparkering som tillhör området. Det kostar 10 kr per dygn för närvarande. Har man en tredje bil kostar det 25 kr per dygn för denna.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 857 000 kr
Byggnadsvärde
1 301 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
8
Sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
146 kvm*
Tomtarea
133 kvm
Biarea
39 kvm
Bastu
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan m sluttningsvåning o inredd vind
Byggår
1979
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme fördelat i radiatorer
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3 glas kopplade i fönsterbågar, 2 + 1 isolerglas
Grundmur
Lättbetongblock

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
65
Energideklarationsdatum
2018-01-08

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa eller sälja bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Björkholmsvägen 138

Björkholmsvägen 138,
132 52 Saltsjö-Boo

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Norén Rylander

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 91