Välplanerad lägenhet med lugnt och soligt läge inbäddad i grönska

Saltsjöbaden - Igelboda, Nacka

Vinterbrinksvägen 11

Utgångspris
2 600 000 kr
Avgift
4 552 kr
Antal rum
3
Boarea
86,3 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 25/8, KL 11:30 - 12:15

  Öppen visning - välkommen!

 • måndag 26/8, KL 17:00 - 17:30

  Öppen visning - välkommen!

Välplanerad lägenhet med lugnt och soligt läge inbäddad i grönska

Välplanerad och rymlig lägenheten med solig balkong och fri utsikt mot naturen och den grönskande gården. Garage i huset med hiss upp till lägenheten.

 • Ansvarig mäklare

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58

 • Extra kontaktperson

  Martin Sundelin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Grönskande utsikt från den soliga balkongen. Vinterbrinksvägen 11 - Bjurfors
Grönskande utsikt från den soliga balkongen
Balkongen ligger skyddat och soligt mot den välskötta gården. Vinterbrinksvägen 11 - Bjurfors
Balkongen ligger skyddat och soligt mot den välskötta gården
Vardagsrummet är ljust och rymligt med utgång till balkongen. Vinterbrinksvägen 11 - Bjurfors
Vardagsrummet är ljust och rymligt med utgång till balkongen
I vardagsrummet finns gott om plats för middagsbord för den som önskar. Vinterbrinksvägen 11 - Bjurfors
I vardagsrummet finns gott om plats för middagsbord för den som önskar
Härlig grönska utanför samtliga fönster. Vinterbrinksvägen 11 - Bjurfors
Härlig grönska utanför samtliga fönster
. Vinterbrinksvägen 11 - Bjurfors

Husen ligger inbäddade i grönska

Planskiss

Planlösning
Planritning 2D

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna väldisponerade, trivsamma lägenhet i lugnt och välskött område i Saltsjöbaden. Naturen direkt runt knuten och Saltsjöbadens centrum och kommunikationer på kort gångavstånd. Insynsskyddat och fritt läge med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck. Trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i fil, med gott om plats för familj och vänner. Balkong i fritt läge mot sydost med fri utsikt mot den välskötta innergården. Välplanerat kök med stor matplats. Två sovrum. Nyrenoverat och stambytt badrum samt separat WC. Väl tilltagna förvaringsutrymmen med gott om garderober, samt ett extra tillhörande förråd om ca 6 kvm med fönster i direkt anslutning till lägenheten. En dörr i köket leder in i en separat klädvårdsavdelning och tvättstuga. Det finns dessutom en stor välutrustad tvättstuga för varje gård i källarvåningen. Varmgarage i huset med hiss direkt upp till våningsplanet. Värme, vatten, bredband samt kabel-tv via Telia ingår i avgiften. Föreningen har ett gemensamt gruppavtal för hushållsel, vilket ger en mycket låg elkostnad för medlemmarna. Ett lugnt, bekvämt och boende med vacker omgivning samt fina innergårdar med sittgrupper och vackra planteringar.Nya 3-glas fönster, stambytt, samt fiber, bergvärme och garage är några av de stora investeringar som föreningen gjort Knappa 500 m till Saltsjöbadens centrum och gångavstånd även till strövområden, vatten samt golfbana och mycket goda kommunikationer. I bostadsrättsföreningen finns en verksamhet som verkligen månar om att de boende ska trivas, och då och då ordnar trevliga aktiviteter på gården och i området. Inflytt enligt önskemål och överenskommelse!

Interiör

Lägenheten disponeras enligt följande:

Rymlig och välkomnande hall med gott om plats för förvaring i garderob samt bra utrymme för ytterkläder och skor. Säkerhetsgrind finns till bostaden. Ekparkettgolv samt tapetserade väggar i en ljus olivgrön nyans. I direkt anslutning intill lägenheten ligger ett tillhörande förråd om 6 kvm med separat ingång. Mycket bekvämt då det är lätt att förvara saker som används dagligen. Föreningen har även förråd i olika storlekar att hyra i källaren för den som önskar ännu mera utrymme.

I hallen finns ingång till en nyrenoverad och stambytt gäst-wc. Helkaklade väggar i vitt, ljusgrått klinkergolv. Wc samt handfat och rund spegel.

Köket är ljust och rymligt med generös matplats vid fönstret. Gott om skåp med ljusa skåpluckor och praktiska bänkytor. Ljust kakel ovan bänkar. I köket finns kyl samt frys i fullhöjd, diskmaskin samt spis och spisfläkt. Ljust målade väggar samt ekparkettgolv.

Med ingång från köket finns en egen tvättstuga. Här finns tvättmaskin och plats för torktumlare. Tvättbänk samt skåp för förvaring. Våtrumsmatta samt målad vägg. Även tvättstugan är stambytt.

Vardagsrummet har stort fönsterparti och dörr ut till den stora balkongen i soligt läge mot gården i sydost. I det rymliga vardagsrummet ligger ett ekparkettgolv samt ljus tapet på väggar. I vardagsrummet finns gott om plats för soffgrupp samt middagsbord för den som önskar.

Den vindskyddade, soliga balkongen har fritt läge mot den välskötta gården. Gott om plats för utemöbler samt trägolv. Här kan man njuta av solen, lugnet och den fina utsikten.

Ett av sovrummen är mycket rymligt har en hel garderobsvägg med optimal förvaringslösning. Fönster mot naturen och gott om plats för dubbelsäng. Ljust målade väggar samt ekgolv.

Badrummet är nyrenoverat i toppskick. Vitt kakel på väggarna samt grått klinkergolv. I badrummet finns dusch med glasvägg. Två fönster för vädring och ljusinsläpp. Wc, handfat, skåp för förvaring samt vattenburna slingor för handdukar.

Intill badrummet ligger bostadens andra sovrum. Ljusa väggar samt ekgolv. Fönster mot naturen. Rummet passar perfekt som gästrum, barnrum eller kontor.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Igelboda 47:1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Igelbodaplatån
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
405
Antal lokaler
20
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Igelbodaplatån är en förening med 405 lägenheter fördelade på 6 gårdar. Fastigheterna började byggas 1969, samma år som bostadsrättsföreningen bildades. Föreningens 6 gårdar är helt bilfria och mycket uppskattade för sina planteringar. Gårdarna sköts av fastighetsskötare och trädgårdsentreprenör. Boende i lägenheterna på nedre plan disponerar egna uteplatser. Samtliga häckar sköts av föreningen.

Utöver lägenheterna finns ett 15-tal lokaler som hyrs ut till olika verksamheter bl.a. tandläkare, förskola, fotvård samt TV-service.

Föreningen VHV - Vi Hjälper Varandra är en ideell förening med c:a 260 medlemmar och med syfte att verka för kontakt och trivsel för alla boende på Igelbodaplatån i Saltsjöbaden. I dagens verksamhet ingår: bridge, boule, gymnastik, akvarellmålning, vävning, litteraturcirklar, engelsk konversation, schack, biblioteksverksamhet, kaffestunder och VHV-middagar med underhållning. På våren har vi också en bussutflykt till något intressant mål och under övriga året några mindre utflykter. Allt under mottot: kultur - god mat - trevlig samvaro.

www.igelbodaplatan.se

Föreningens ekonomi

Snittårsavgift per kvadratmeter 607 kr (2017). Inga planerade avgiftshöjningar fram till 2024

Belåning per kvadratmeter i föreningen
Föreningen har 2017 lån motsvarande 1915 kr per kvadratmeter och kommer enligt beräkningarna att ha 4700kr per kvadratmeter 2025, efter stam och hissbyte. Detta kan jämföras med nya föreningar som kan ligga på en belåningsgrad på upp till 15,000 kr/kvm

Renoveringar - Utförda och planerade

Fönsterbyte:
Föreningen har med start 2008 bytt samtliga fönster i fastigheterna.

Hissbyte:
Föreningen byter 4 hissar om året fram till 2027.

Stambyte:
Föreningen genomför för närvarande stambyte husvis. Stambytet beräknas vara helt klart våren 2020

Ventilation o värmeinjustering ny energideklaration:
Ventilation och värmeinjustering har genomfördes våren 2017.

Parkering

330 garageplatser.
Garage går att hyra för ca 270 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd, samlingslokal och tvättstuga.

Övrigt

Föreningen består av sex fyravåningshus med tillsammans 405 lägenheter varav 398 är upplåtna med bostadsrätt ( 7 st upplåtna med hyresrätt) 330 garageplatser och 20 lokaler. Några lokaler disponerar föreningen själv för bl a hobbyverksamhet och pensionärsförening, en lokal hyrs ut till föreningen VHV - Vi Hjälper Varandra, 7 lokaler hyrs ut till utomstående. Dessutom finns samlingslokal och en gästlägenhet som går att hyra för enstaka nätter. En lokal disponeras av bostadsrättsföreningen som har en vicevärd och två fastighetsskötare anställda.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 552 kr

inkl. vatten, värme, kabel-Tv samt bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2502%
Andel av årsavgiften är
0,2502%

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
175 kr
Försäkring
150 kr
Summa
325 kr

Driftskostnaden är beroende på antal personer i hushållet samt vanor och avtal. Driftskostnaden är en uppskattning av ungefärliga kostnader för den/de som bor i bostaden. Kontakta gärna kommun och leverantörer för att beräkna driftskostnaden utifrån egna förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
50
Energideklarationsdatum
2018-02-06

Uteplats/balkong

Stor balkong i sydost med skyddat läge och fin utsikt mot den grönskande innergården. Husen sluter runt en fantastiskt fin innergård med härliga uteplatser samt underbara grönska.

TV/bredband

Ansluten till Kabel-Tv via Telia. 25 digitala samt 19 analoga kanaler ingår i avgiften.

Bredband via Telia. Bredband samt IP-telefoni ingår i avgiften. Samtalskostnad faktureras separat.

Parkering

I föreningen finns ca 330 garageplatser. Garaget nås smidigt via hiss ifrån huset. Det finns några bilplatser för elbil samt spolplatta för handtvätt av bilen. Garage går att hyra för ca 270 kr/mån. (Kö kan förekomma).

Övrigt

OMRÅDET
Inom promenadavstånd ligger köpcentret Saltsjöbaden Centrum ("Tippen") med affärer, apotek, bank, bibliotek, gym, postservice, restauranger, systembolag och vårdcentral. För den golfintresserade finns Saltsjöbadens GK, och vintertid erbjuds fina längdskidspår. I Tattby naturreservat och Erstaviksområdet kan man promenera längs markerade slingor eller ta ett dopp vid Erstaviksbadet eller i Lundsjön som ligger närmare till.

Saltsjöbaden har en historia sedan föregående sekelskifte vilket präglar bebyggelsen. Det var också då Saltsjöbanan anlades. I Saltsjöbaden finns det mycket att göra och genom alla aktiviteter skapas en fin vi-känsla.

BAD
Bad året om i kallbadhuset på Restaurangholmen samt den fina utomhusbadanläggningen som även inrymmer en restaurang.
I närheten finns även Näckenbadet som erbjuder såväl bad som simskola och simträning. Vid Erstaviks gård finns ett stort fint bad, med lång sandstrand och servering, som man kan nå per cykel eller till fots.

BÅTPLATS
För båtplats finns olika båtklubbar där man kan ansöka om plats. Störst antal bryggor och uppläggningsplatser har Saltsjöbadens båtklubb www.saltsjobadensbatklubb.se

SKOLOR
Neglingeskolan Årskurs F-5, Igelbodaskolan F-5, Samskolan 6-9, Kunskapsskolan 6-9. I övrigt finns såväl kommunalt drivna dagis som föräldrakooperativ mm. Saltsjöbaden har också andra alternativa skolor med bl a Montessori inriktning, Samskolan och Kunskapsskolan erbjuder även gymnasium. www.nacka.se

GOLF
Golfbanan ligger med endast en kort promenad från lägenheten www.saltsjobadengk.se och erbjuder en nyligen ombyggd 18-hålsbana samt en 9-hålsbana. Vid golfklubben finns också en stor driving range och en restaurang.

TENNIS
Saltsjöbadens Lawntennisklubb har fina klubblokaler, inomhusbanor och utomhusbanor, belägna vid vattnet i Rösunda. www.sltk.se

SLALOM
Saltsjöbaden har en egen skidanläggning i Saltsjöbadens slalomklubbs regi, med pistade backar, lift och skidträning för stora som små med start från 3-4 års ålder. www.saltisslalom.nu

NÖJEN
I Saltsjöbaden finns flera trevliga och fint belägna krogar, Vår Gård och kyrkan erbjuder konserter och andra evenemang. I anslutning till Vår Gård finns även en nytt och populärt Hälso Spa. SIF arrangerar stort Valborgsfirande och en gång varje sommar samlas alla för festligheter kring Saltsjöbadsdagarna.

KOMMUNIKATION
Saltsjöbanan når man via en kortare promenad om ca 5 min och trafikeras var 20:e minutKommunikationer tär SL:s lokaltåg Saltsjöbanan. Tåget går Slussen-Igelboda-Saltsjöbaden. Vid Igelboda byter man till anslutande tåg mot Solsidan. Det tar ca 25 minuter till Slussen. Pga av Slussens ombyggnad är det från hösten 2016 dock ersättningsbuss mellan Slussen och Henriksdals stn, vilket tillfälligt förlänger restiden 5-10 minuter.

Vaxholms färjor trafikerar skärgården och stan, den lägger till vid Dalaröbryggan vid Hotellviken. Bussar förbinder närområdet och närmaste centrum är Tippen (Saltsjöbaden Centrum). Bilvägen in till Stockholm är ordentligt utbyggd och restiden är ca 15-20 minuter.

Saltsjöbanans hållplats ligger på ca 5 min avstånd. Under fliken dokument och länkar finner ni länk till föreningens hemsida där det finns mycket bra information.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 600 000 kr
Lägenhetsnummer
325
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
86,3 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1970
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Saltsjöbaden - Igelboda

I Saltsjöbaden finns många fina gamla hus från förra sekelskiftet, bland annat i det fina området Solsidan. Här är det nära till allt samtidigt som vacker natur och badstränder finns alldeles inpå knuten. Du kan bland annat besöka trevliga Erstaviks gård, Restaurangholmen, Baggensudden eller promenera vid Vårgärdssjön. Erstavikens reservat erbjuder också flera fina promenadstigar, motionsspår och vackra sjöar. I närheten finns en golfbana med både 18- och 9-hålsbana, tennisklubb med inomhus- och utomhusbana samt en skidanläggning med slalomklubb. Inom Saltsjöbadens IF kan du bland annat träna fotboll, simning, ishockey och friidrott. För seglaren finns det välkända KSSS, Sveriges äldsta och största segelsällskap. I Saltsjöbadens centrum finns flera olika butiker och annan service som vårdcentral, barnavårdscentral, folktandvård, bibliotek, gym och restauranger. I området finns både skolor och förskolor. Kommunikationerna är goda och du tar dig snabbt med buss eller med Saltsjöbanan direkt till Slussen.

Köpa eller sälja bostad i Saltsjöbaden? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vinterbrinksvägen 11

Vinterbrinksvägen 11,
133 32 Saltsjöbaden

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58

 • Extra kontaktperson

  Martin Sundelin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 43