Smakfull & välplanerad trea om 80 kvm med stor balkong belägen nära pulsen på Södermalm

Saltsjöqvarn, Nacka

Sjökvarnsbacken 4

På förhand
Accepterat pris
4 700 000 kr
Avgift
4 298 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Boarea
80 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smakfull & välplanerad trea om 80 kvm med stor balkong belägen nära pulsen på Södermalm

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Silver

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 98

 • Extra kontaktperson

  Martin Sundelin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade och fina gaveltrea om 80 kvm i Saltsjöqvarn. Tänk att kunna ta båten in till Stockholm från bryggan nere vid kajen, eller varför inte åka vidare ut till skärgården. Kanske ta en promenad till pulsen på Södermalm?
Lägenheten är smakfullt inredd med fina materialval och ljus färgsättning. Stort kök med plats för matplats 4-6 personer. Vardagsrum med stora fönsterpartier samt utgång till stor inglasad balkong. Helkaklat badrum med dusch. Sovrum med egen walk in closet. Har du bil parkerar du den enklast i garaget.
Välkommen på visning!

Interiör

Rimlig Hall med avhängningsmöjligheter och mycket god förvaring i plats byggd möbel. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Säkerhetsdörr. Smakfullt kök med gott om arbetssätt och förvaring. Ovan bänkskivan finns ljus kakel och belysning med dimmerfunktion. I köket finns möjlighet till större matplats för stora som små middagar. Vitvaror såsom ugn, induktionshäll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.
Vardagsrummet är rymligt och ljust med plats för rejäl soffgrupp såväl som övrigt möblemang. Här har man en trevlig platsbyggd bokhylla. Stora ljusinsläpp och utgång till balkong. Ekparkettgolv och målade väggar.
Rymligt sovrum med plays för dubbelsäng och möblemang. I anslutning till sovrummet finns en praktisk klädkammare med förvaring. Här har man även en arbetshörna eller sybord.
Det andra sovrummet används idag som barnrum. Fönster i två väderstreck och en platsbyggd förvaringsmöbel. Badrummet är fräscht och stilrent. Helkaklade väggar och mörkt klinker med golvvärme. Tvättavdelning med med tvättmaskin och tumlare med bänkskiva samt ovanliggande väggskåp för förvaring. Vägghängd WC, kommod med förvaring samt badkar.
Balkongen med tillhörande skjutpartier ger bostaden ett extra rum året om. Utsikt över Elite Hotels vackra byggnad. Balkongen är utrustad med trall och har kvällssol under sommarhalvåret mellan ca 16.30-19.00.
Till lägenheten tillhör ett förråd i källaren ca 5 kvm stort.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Utsikten 2 Saltsjöqvarn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
65
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Utsikten 2 Saltsjöqvarn har 96 medlemmar fördelade på 65 lägenheter. Fastigheten består av flerbostadshus som är belägna på Sjökvarnsbacken 4 och 6 på Sicklahalvön i Nacka. Under fastigheten är ett garage beläget som är en gemensamhetsanläggning i vilken föreningen disponerar 65 bilplatser. Fastigheten är konstruerad av NCC Construction Sverige AB och inflyttning skedde under perioden februari-mars 2007.

Parkering

Föreningen disponerar 65 stycken garageplatser i garaget Utsikten som ligger beläget rakt under föreningen med infart via tunneln. Uthyrning, administration, drift och skötsel av garaget sköts av Q-Park. För mer information & bokning av garageplats, se http://www.q-park.se eller ring 0771-96 90 00.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet i Sjökvarnsbacken 4 som kan disponeras/hyras av medlemmarna. Bastu/relaxrum samt tvättstuga finns tillgängliga i form av en gemensamhetsanläggning, förlagd i Sjökvarnsbacken 10, Brf Utsikten 1. Lokalerna nyttjas gemensamt tillsammans med Brf Utsikten 1 och Brf Västra Hamnplan.
För bokning av gästlägenhet, tvättstuga eller bastu/relax används bokningsterminalen i Sjökvarnsbacken 4 eller utanför tvättstugan. För mer information om hur man bokar, se separat meny Bokning.

Övrigt

www.utsikten2.se
Föreningen har f.n. avtal med Ownit Bredband (fiber) avseende triple-play för TV/IT/Telefoni. IP-TV från valfri operatör. Finns även anslutning till antenn (via Boxer).

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 298 kr

Obligatoriskt tillägg för bredband 200 kr/månad

Ekonomi

Andel i föreningen
0,0130195%
Andel av årsavgiften är
1,67164%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
4 700 000 kr
Lägenhetsnummer
4093
Våningsplan
0 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80 kvm

* Entreplan, huset ligger i sutterräng och har även en våning -1.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
400 kr
Försäkring
250 kr
Summa
650 kr

Bostadsrättsföreningen har ett gemensamt avtal med Nacka Energi som nätleverantör och vi upphandlar inför varje år den billigaste leverantören av el via Kundkraft. Undermätare är uppsatta och Er preliminära förbrukning debiteras av föreningens ekonomiska förvaltare i samband med avisering av månadsavgift. Justering mot faktisk förbrukad el sker årsvis. Preliminär kostnad för hushållsel ingår med 40 kr/kvm för lägenheter 50 kvm och större och med 50 kr/kvm för lägenheter 49 kvm och mindre.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-04-15

TV/bredband

Kabel-TV
I föreningen har vi stor valfrihet när det gäller TV-utbudet, följande alternativ finns att välja på:
Du ansluter en vanliga TV direkt till tv-uttaget och få tillgång till några vanliga analoga kanaler bl.a SVT1, SVT2. TV4, m.fl.
Du ansluter en box eller en tv med digitaltv mottagare för det marksända nätet och får tillgång till de fria kanalerna samt hela Boxers utbud. För mer information se Boxers hemsida: http://www.boxer.se
Du ansluter dig till Ownits IP-TV leverantör, Canal Digital, och får då en box du ansluter till ditt internet-uttag.

Bredband via Ownit Broadband AB. Avtalet innebär att varje hushåll
i Brf Utsikten 2 Saltsjöqvarn och Brf Utsikten 1 Saltsjöqvarn för 200 kr/månad får tillgång till digital tv, Ip-telefoni och bredbandsanslutning, 100 Mb (s k tripple-play), avgiften är obligatiorisk.

Övrigt

I industrihistoriskt sällskap
I Saltsjöqvarn bor du omgiven av svenska industriminnen med anor ända från Gustav Vasas tid. Redan på 1540- talet inledde man kvarndrift i området, och den röda Stora Kvarnen var en av Europas modernaste ångkvarnar när den stod färdig år 1889. Den gula Mannagrynskvarnen uppfördes i början på 1920-talet och inrymmer idag lägenheter med unika ursprungsdetaljer, såsom balkar i stål och trä.

Även det gamla hospitalet har sina rötter i medeltiden. Stockholms hospital flyttades nämligen hit från Gråmunkeholmen vid 1500-talets mitt. Den dåvarande träbyggnaden blev snabbt fallfärdig och en ny i sten uppfördes på samma plats 1719, i klassisk karolinsk stil. Arkitekt var Göran Josuae Adelcrantz. När det begav sig fungerade Hospitalet som ett eget samhälle; här fanns olika verkstäder för hantverkare, köks- och brygghus, magasin med mera. Huvudbyggnaden finns kvar än idag. Den kommer varsamt att restaureras. Fasader och tak återges sin vackra arkitektur.

Hotell
Elite Hotel of Sweden gör unikt hotell av Stora Qvarnbyggnaden. Byggnaden har förvandlats till ett modernt fyrstjärnigt hotell med fokus på hälsa och välbefinnande. Hotellet har 186 rum, SPA-avdelning med pool, gym, samt två restauranger.

Under sommarhalvåret har även populära restaurangen Boule & Berså servering vid Saltsjöqvarns kaj. Här kan man umgås i goda vänners lag!

Läget
Stockholms mest attraktiva läge?
I ett fantastiskt läge på kajen vid gränsen till Nacka kommun ligger Saltsjöqvarn. Här bor du verkligen på första parkett. Utsikten mot Djurgården och båtarna som passerar Slussen och Danvikskanalen är storslagen för att inte säga helt unik. Som om inte vattenvyn vore nog har du promenadavstånd till Stockholms innerstad!

I området kring Saltsjöqvarn finns dessutom en grön lunga i form av Barockparken bakom hospitalet. Här bevaras den vackra lindallén och kompletteras med nya planteringar.

Fritid
Njut av en behaglig fritid
Koppla av med en kvällspromenad längs kajen eller inled dagen med en joggingtur i de vackra omgivningarna. I Saltsjöqvarn behöver du aldrig välja mellan lummig grönska och saltstänkta vindar. Barockparken intill ramar in med sin lummiga grönska.

Med Stockholms innerstad på promenadavstånd riskerar du aldrig att ha långtråkigt. Här kan du ta del av ett enormt utbud inom kultur, nöjen, shopping och idrottsevenemang.

Service och kommunikationer
Närhet till Stockholm och tillgång till Nacka
En helkväll i Stockholms innerstad eller storhandling på en stormarknad i Nacka? I Saltsjöqvarn har du tillgång till båda. Till Stockholms city tar du dig antingen till fots på cirka 25 minuter eller buss 53 som stannar utanför huset och tar dig till Slussen på mindre än 10 minuter. Från kajen framför Hotel Elit går båttrafik till Nybrokajen. Åt Slussenhållet är det även smidigt att ta sig med bil, liksom till de köpcentrum som står till buds i Nacka.

Från Slussen ansluter tunnelbanan som transporterar dig över hela Stockholm. Där hittar du även en rad olika busslinjer samt Saltsjöbanans gemytliga tåg.

Vad det gäller utbildning och barnomsorg kan man verkligen välja och vraka. Nacka kommun erbjuder ett brett spann av förskolor, grundskolor och gymnasier med olika pedagogiska inriktningar. Om utbudet inte är tillräckligt går det utmärkt att exempelvis ta en närmare titt på programmen inom Stockholms gymnasieskolor.

Byggnadssätt

Byggår
2006-2007

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa eller sälja bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sjökvarnsbacken 4

Sjökvarnsbacken 4,
13171 Nacka

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Silver

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 98

 • Extra kontaktperson

  Martin Sundelin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 43